Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Type maaltijden

Iedere Nederlander is uniek, dat snappen wij heel goed. Daarom is het maar goed dat er veel verschillende recepten zijn om uit te kiezen. Iedereen heeft een eigen smaak en specifieke wensen op het gebied van eten. Diverse maaltijdservice bedrijven spelen hier goed op in. Wekelijks wisselt het aanbod van maaltijden waaruit te kiezen valt. Zo eet je geen enkele dag in de maand hetzelfde gerecht. Op deze pagina bespreken we kort de meest voorkomende maaltijden en soort recepten. Je kunt direct meer informatie vinden of een bepaald type maaltijd of direct een proefpakket aanvragen bij de maaltijdservice en genieten van een heerlijke en gezonde maaltijd aan huis.

Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze

De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Maaltijden met vlees

De meest populaire vorm van maaltijden is natuurlijk het traditionele gerecht met een stukje vlees. Dat kan zijn rundvlees, varkensvlees of kip (gevogelte). Er is uiteraard heel veel te kiezen. De standaard maaltijd bevat een uitgebalanceerd stukje vlees dat goed gegaard en op smaak gebracht wordt (met een beetje jus). Er wordt veel gevarieerd met groenten en aardappelen, rijst of pasta. Wat dacht u van een biefstuk, ham, lamsvlees, wienerschnitzel, varkenshaas, kipfilet, kippendijen of heerlijke sate?

Maaltijden met vis

Ook maaltijden met vis winnen aan populariteit. Veel jonge gezinnen maar ook senioren die kant en klaar maaltijden bestellen, kiezen ook voor vis. Wat dacht u van Tonijn, Tilapia, Tong, Sardine, Paling, Schol, Makreel, Forel of Mosselen? Een maaltijd met vis is ook eenvoudig op te warmen in de oven of magnetron. Doorgaans wel beperkt houdbaar (dagvers bereid), in de diepvries tot een maand op te slaan.

Vegetarische maaltijden

Veel ouderen in Nederland eten ook steeds meer vegetarisch. Voor huishoudens met thuiswonende kinderen is dit ook het geval. Het besef dat vlees en vis echt niet altijd nodig zijn om een maaltijd lekker en compleet te maken dringt tot veel mensen door. Het aanbod vegetarische maaltijden en zelf veganistische gerechten is flink aan het groeien. Dit komt mede ook door maaltijdbox bedrijven als HelloFresh, Marley Spoon en Ekomenu. Steeds meer mensen ervaren hoe gezond deze recepten zijn, dat het goed voor het milieu is en dat de porties prima zijn.

Hollandse maaltijden

Houdt u van vertrouwde maaltijden met verse groente van eigen bodem? Dan bent u een liefhebber van Hollande gerechten. De traditionele Nederlandse keuken wordt doorgaans gekenmerkt door zijn eenvoud. Een recept bestaat uit 3 onderdelen. Aardappelen, Groenten en een stukje vlees of vis. Makkelijk, overzichtelijk en smaakvol. Bekijk direct het assortiment met Hollandse maaltijden.

Stamppot

Veel Nederlanders houden wel een een stamppot op z’n tijd. Eigen alle maaltijdbezorgers hebben wel enkele van deze stamppotten in hun assortiment zitten. Wat te denken van een Stamppot rauwe andijvie, zuurkool, hete bliksem, boerenkool, spitskool of spinazie? Natuurlijk geserveerd met een lekkere jus en worst. Bekijk direct meer over het aanbod stamppotten.

Wereldgerechten

De meeste keukens bieden tegenwoordig niet alleen meer lokale recepten aan, maar steeds vaker ook populaire wereldgerechten. In deze categorie vallen natuurlijk heel veel gerechten en invloeden van over de hele wereld. Wij raden zeker aan om eens maaltijden uit andere landen te proberen. Zo leer je nieuwe smaken kennen en breng je meer variatie in je eetgedrag. Bekijk direct de wereldgerechten.

Oosterse maaltijd

Veel mensen kennen de klassieke oosterse gerechten wel. Nasi of bami komt vaak wel een of twee keer per maand langs als keuzegerecht bij de maaltijdservice. Altijd gecombineerd met een lekker stukje vlees en smaakvol sausje. Lees hier meer over de oosterse maaltijden.

Pasta maaltijden

Ben jij een liefhebber van echte Italiaanse maaltijden zoals een pasta? Dat kan erg lekker zijn op z’n tijd. Veel mensen eten regelmatig een spaghetti bolognaise of pittige pasta. Lekker voor de afwisseling en ook een aanrader als er een gast (familie of vriend) blijft eten.