Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Stamppot maaltijden bezorgen

Wat is er nu lekkerder dan echte Hollandse kost? En daar hoort natuurlijk ook de stamppot bij. Het is een heerlijk gerecht. Helemaal met wat spekjes erbij! Het is niet moeilijk om te maken en het is redelijk snel klaar. En dat is natuurlijk wel een voordeel. De basis van het gerecht is aardappel, een groente naar keuze en een stukje vlees. Elke maaltijdservice in Nederland heeft wel een of enkele stamppot gerecht in het assortiment zitten.

Deze maaltijden aan huis bezorgen

Veel ouderen / senioren vinden het heerlijke om op z’n tijd een stamppot bestelling te plaatsen. Een lekkere boerenkool opwarmen kan thuis best een klein feestje zijn. De maaltijden zijn relatief goedkoop (tussen de €5 en €6) en snel op te warmen middels oven of magnetron (binnen enkele minuten). Het grote voordeel van deze maaltijden is dat ze ook geschikt zijn voor mensen die moeite hebben met kauwen en slikken. Ze bevatten daarnaast voldoende groente. Wel is het zo dat sommige maaltijden wat zout kunnen zijn (in verband met de sausjes).

Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze

De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Recept voor stamppot

Eerst bak je het spek lekker bruin in een koekenpan. Laat het vet er lekker uit bakken en haal dan de spekjes uit de pan. Gooi het spekvet niet weg. Hierna ga je de aardappelen schillen en koken. Dit zal ongeveer 20 minuten duren. Vervolgens giet je ze af en laat je ze wat afkoelen. Warm wat melk op in een pan en voeg hier de aardappelen aan toe en stamp ze tot een mooie gladde puree. Doe wat boter erbij en ook de groente en de helft van de spekjes en wat spekvet. Warm het even op, op een normaal vuur voor vijf minuten. Zorg dat de groente lekker knapperig blijft. Breng het geheel op smaak met wat nootmuskaat, peper en zout. Verdeel de stamppot over een mooie schaal en strooi de overige spekjes eroverheen. Serveer de stamppot samen met een lekkere saucijs of een braadworst. Ook een lekkere Gelderse rookworst kan natuurlijk goed bij de stamppot. En maak van het overige spekvet een mooie jus door er wat water, zout, peper en ketchup aan toe te voegen. Vergeet ook de mosterd niet.

Welke stamppotten zijn populaire?

Hieronder kun je onze top 6 lekkerste combinatie vinden, uiteraard allemaal met een stukje vlees. Er zijn ook mensen die een voorkeur hebben om de maaltijd vegetarisch te maken of te serveren met een stukje vlees. Dan kunt u denken aan seniorenmaaltijden met rundvlees of kant-en-klaar met varkensvlees. Vraag naar de mogelijkheden via de klantenservice van jouw maaltijdservice.

  • Stamppot andijvie
  • Stamppot hete bliksem
  • Stamppot boerenkool
  • Stamppot spinazie
  • Stamppot zuurkool
  • Stamppot postelein