Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice vergelijken

Welke maaltijdservice past mij bij? Hieronder vind je de meest populaire maaltijdservices van Nederland. Per aanbieder vind je in een oogslag handige informatie over het assortiment, het aantal maaltijden, en de prijs per maaltijd. Wil je meer informatie lezen over een bepaalde aanbieder? Klik dan op de groene button, en ontdek alle belangrijke info.

Veelgestelde vragen
Wil je meer info over de verschillende aanbieders? Kies hieronder een van de veelgestelde vragen (FAQ) over aanbieders van (warme) maaltijden aan huis.

  1. Welke maaltijdservices zijn er allemaal?
  2. Wat is het verschil tussen koelvers, vriesvers en tafeltje dekje?
  3. Waar moet ik op letten bij het kiezen van een aanbieder?
  4. Welke maaltijdservice past bij mij?
  5. Kan ik de maaltijden ook proberen zonder abonnement?
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Welke aanbieders zijn er allemaal?

In de bovenstaande tabel tref je de meest populaire maaltijdservices van Nederland. Met uitzondering van Van Smaak bezorgen deze aanbieders door hele Nederland. Het assortiment wisselt wel enorm per aanbieder. Partijen als Uitgekookt en Maaltijdservice.nl focussen vooral op koelverse maaltijden, terwijl Diepvriesman en Apetito juist op diepvriesmaaltijden mikken. Van Smaak en Apetito zijn de enige aanbieders die ook warme maaltijden (tafeltje dekje) bieden.

Regionale versus landelijke aanbieder
In de tabel vergelijk je eenvoudig de meest bekende en populaire aanbieders van (warme) maaltijden. Echter, dit zijn natuurlijk niet alle aanbieders. Op regionaal en lokaal niveau zijn er talloze lokale initiatieven. Denk aan plaatselijke maaltijdservices (die soms werken met vrijwilligers), of maaltijden van de slager in het dorp.

Het grote voordeel van de genoemde landelijke spelers is dat ze voldoen aan alle keurmerken en een uitgebreid assortiment aanbieden. Daarnaast zijn deze landelijke partijen – doordat ze heel veel maaltijden bezorgen – vaak goedkoper dan de lokale spelers. Het voordeel van de plaatselijke aanbieders van maaltijden? Ze zijn ontzettend flexibel en bieden een snelle bezorging. Sommige lokale spelers werken met vrijwilligers waardoor de bezorgkosten minimaal zijn.

Wat is het verschil tussen koelvers, vriesvers en tafeltje dekje?

Zoals je in de tabel kunt aflezen onderscheiden we grofweg 3 soorten maaltijden: koelvers, vriesveres en tafeltje dekje (warme maaltijden). Elk type maaltijd heeft zo zijn voordelen en nadelen. Hieronder bespreken we in het kort de verschillende soorten maaltijden.

Koelverse maaltijden
Een koelverse maaltijd wordt bereidt met verse ingrediënten en vervolgens teruggekoeld naar ongeveer 4 graden Celcius. De maaltijden zijn vervolgens ongeveer een week houdbaar in de koelkast. Het is mogelijk om te maaltijden in te vriezen, maar dit gaat wel ten koste van de smaak. Het voordeel van koelvers is een goede smaak, en een minimaal aantal kunstmatige toevoegingen. De prijs van een koelverse maaltijd ligt tussen vriesvers en tafeltje dekje (warm) in.

Vriesverse maaltijden
Een vriesverse maaltijd wordt ook met verse ingrediënten bereidt. Na bereiding wordt de maaltijd via een speciale shockfreeze methode ingevroren tot zo’n -40 graden celcius. Hierdoor blijven alle vitaminen en mineralen zo goed mogelijk bewaard. De maaltijden zijn zeker een jaar houdbaar in de vriezer. Het voordeel is een lange houdbaarheid en een lage prijs.

Tafeltje Dekje
We spreken van Tafeltje Dekje wanneer de maaltijden warm aan huis worden bezorgd. In Nederland zijn er weinig aanbieders die dit landelijk faciliteren. Op lokaal niveau zijn er wel veel bedrijfjes, restaurants en stichtingen die de maaltijden warm bezorgen bij ouderen in de buurt. Tafeltje Dekje wordt doorgaans pas gebruikt wanneer het zelf opwarmen echt niet meer lukt. Voordeel is dat de maaltijd direct geconsumeerd kan worden, het hoeft niet meer opgewarmd te worden. Vaak is het wel duurder dan koelvers en vriesvers. Daarnaast heb je te maken met vaste bezorgdtijden, je kunt niet eten wanneer jou dat uitkomt.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een aanbieder?

Het aantal aanbieders van (warme) maaltijden aan huis voor senioren, gezinnen of op het werk is de laatste jaren enorm toegenomen. Op landelijk niveau zijn er vandaag de dag enorm veel professionele aanbieders die maaltijden (op maat) aan huis bezorgen. Wat zijn nu aspecten waar ik op moet letten bij het kiezen van een aanbieder? Hieronder behandelen we een aantal handige keuzetips.

1.  Prijs
Een van de meest belangrijke aspecten van een maaltijdservice is natuurlijk de prijs per maaltijd. Maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €3,95 oplopend tot €7,00 of meer. Bekijk voor jezelf wat het budget per maaltijd is. Doorgaans is vriesvers het goedkoopst, gevolgd door koelvers en tafeltje dekje.

2. Bestelmogelijkheden
Hoe wil jij de maaltijden bestellen? Online, via een App, telefonisch of juist via een bestellijst die je aan de bezorger meegeeft? Elke maaltijdservice biedt weer verschillende bestelmogelijkheden. Bedenk voor jezelf hoe je het liefst een bestelling doorgeeft, en kijk goed welke aanbieders daaraan voldoen.

3. Bezorging
Sommige leveranciers bezorgen op meerdere momenten in de week, andere (vriesverse) aanbieders komen slechts eens in de 4 weken langs. Koelverse maaltijden worden vaak op 2 momenten in de week bezorgd gezien de beperkte houdbaarheid. Wil jij een vast bezorgmoment in de week? Of wil je dit per bestelling weer apart kunnen kiezen? En heb je ’t liefst een vast gezicht aan de deur? Dit zijn allemaal belangrijke punten waar maaltijdservices zich op onderscheiden.

4. Betaling
Hoe betaal jij het liefst de maaltijden? De meest gangbare betaalmogelijkheid is automatische incasso. Maar veel aanbieders bieden ook de mogelijkheid om de maaltijden met de PIN of contant af te rekenen bij bezorging. Ook kan je tegenwoordig steeds vaker via iDeal betalen in de webwinkel van de betreffende maaltijdservice. Bekijk bij de aanbieders dus goed welke betaalmogelijkheden ondersteunt worden.

5. Proefpakket
Veel aanbieders hebben een speciaal proefpakket. Dit zijn bijvoorbeeld 1, 3 of 5 maaltijden tegen een scherpe prijs. Dankzij zo’n proefpakket kan je dan extra voordelig kennismaken met de maaltijdservice. Ons advies is dus om altijd eerst gebruik te maken van zo’n voordelig proefpakket. Je zit nergens aan vast, en kunt de maaltijden erg goedkoop proberen. Van Smaak biedt zelfs een volledig gratis proefmaaltijd.

Welke maaltijdservice past bij mij?

Hierboven hebben wel een aantal aspecten en tips gedeeld die je kunnen helpen bij het kiezen van een geschikte maaltijdservice. Hieronder gaan we hier nog iets dieper op in. We schetsen 2 gangbare situaties en bieden daarbij de meest ideale oplossing, inclusief voorbeelden van maaltijdservices die hier in kunnen voldoen.

1. Ik wil af en toe een kant-en-klaar maaltijd eten wanneer ik geen tijd heb om te koken

Een druk leven? Dan wil het koken er nog wel eens bij inschieten. Ondanks dat je wel zelf wilt en kunt koken ontbreekt het je gewoon aan tijd. In dit geval kan een vriesverse maaltijd uitkomst bieden. Deze kun je een jaar of langer in de vriezer bewaren, en tevoorschijn halen wannneer het nodig is. De Diepvriesman is een prima aanbieder op het gebied van vriesverse maaltijden. Je kunt ook 1 of 2 dagen in de week selecteren waarop je een koelverse maaltijd neemt. Je hebt dan een heel verse maaltijd. Maaltijdservice.nl en Uitgekookt bieden deze koelverse maaltijden.

2. Koken wil eigenlijk niet meer. Ik wil elke dag een maaltijd die ik alleen hoef op te warmen

Dit is de meest gangbare situatie waarin de populaire maaltijdservices voorzien. Voor senioren die zelf niet meer willen of kunnen koken, is een koelverse maaltijd de meest ideale oplossing. Dit zijn doorgaans de meest gezonde en lekkerste maaltijden. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd, zodat je elke dag een verse maaltijd kunt nuttigen. Bij aanbieders als Mealhero kan je de koelverse gerechten zelf samenstellen. Dit biedt maximale flexibiliteit!

Kan ik de maaltijden ook proberen zonder abonnement?

We hebben het hiervoor al kort benoemd: het proefpakket. De meeste maaltijdservices bieden een extra goedkoop proefpakket. Zo kan je – zonder verder ergens aan vast te zitten – heel laagdrempelig kennismaken met een bepaalde leverancier. Vaak gaat het om proefpakketten met 1, 3 of 5 maaltijden. Om een voorbeeld te noemen: Uitgekookt biedt 3 koelverse maaltijden voor €12,50, Maaltijdservice.nl 4 koelverse maaltijden voor €19,95, en de Diepvriesman biedt 6 vriesverse maaltijden voor €29,90. Van Smaak biedt zelfs een volledig gratis proefmaaltijd (alleen beschikbaar in Noord-Nederland).

Onze tip: bekijk altijd de huidige aanbiedingen en proefpakketten van de bekende maaltijdservices. Op die manier kan je heel laagdrempelig eenmalig kennismaken met een bepaalde leverancier. Bevalt het? Dan kan je gewoon nog eens bestellen. De aanbieders werken sowieso niet met ingewikkelde abonnementen waar je lastig van af komt. Je ontvangt alleen maaltijden wanneer je deze expliciet zelf besteld hebt.