Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een compleet pakket met 4 verse maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer 4 verse maaltijden voor maar €15,-
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Veganistische maaltijden

Wellicht bent u bekend met vegetarische maaltijden. Dat zijn maaltijden zonder vis of vlees. Er zijn echter ook mensen die helemaal geen producten willen eten die afkomstig zijn van dieren. Denk dan bijvoorbeeld aan zuivel (melk, yoghurt, boter, kaas), maar ook eieren en bijenproducten. Om het nog ingewikkelder te maken; ook Vitamine D3, Schellak, Omega 3-vetzuren, Gelatine en Bepaalde additieven. Het klinkt als een onmogelijke opdracht om hier een geschikte maaltijd voor de bereiden, echter is het tegendeel waar. Er zijn steeds meer maaltijdservice maaltijden die geschikt zijn voor veganisten. Hiervoor moet je wel goed op de verpakking letten natuurlijk.

Veganistische gerechten aan huis

Er is behoorlijk wat kritiek op de voedingswaarden van deze maaltijden. Daarom is het belangrijk dat vooral jongeren en ouderen goed op hun dieet letten. Je moet wel voldoende groente, koolhydraten en vetten binnenkrijgen. In veel vlees en vis zitten namelijk goede voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Je kunt dit compenseren met ander voedsel of voedingssupplementen. Veganistische gerechten zijn er in vele soorten en maten. Denk aan Hollandse maaltijden, Oosterse gerechten of een heerlijke vegan-pasta.

AanbiederKoelversVriesversWarm bezorgdAantal maaltijdenInformatieProefpakket
uitgekookt
24 koelverse maaltijden per week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 vriesvers, koelverse zelf samenstellen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
eten-met-gemak
143 vaste menu's of zelf samenstellen
maaltijdservice-nl
75 vaste koelverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
food-connect
120 vriesvers, koelvers zelf samenstellen

Veganistische recepten

Om je een idee te geven wat je kunt verwachten van een vegan-maaltijd hebben we hieronder een aantal verschillende recepten voor je neergezet. Zit er iets tussen wat je lekker lijkt? Informeer eens bij je eigen maaltijdservice wat de mogelijkheden zijn. Mogelijk kunnen ze speciaal voor jou een maaltijd ontwikkelen of het assortiment uitbreiden met meer keuze in veganistisch eten.

 • Ve­gan ome­let met cham­pig­nons
 • Ve­gan bief­stuk met pe­per­room­saus en oven­fri­tes
 • Bud­dha-bowl met Chi­og­gia-biet­jes en bie­ten­hum­mus
 • Ve­gan mez­ze­lu­ne met to­ma­ten en ro­mi­ge spi­na­zie­saus
 • Wok­ge­recht met noe­dels en cas­hew­no­ten
 • Groe­ne as­per­ges met sal­sa van to­maat, ui en kap­per­tjes
 • Gra­nen­sa­la­de met wor­tel, gra­pe­fruit en munt

Meer informatie over de bio-industrie

Jaarlijks worden er alleen al in Nederland zo’n vijfhonderd miljoen dieren gehouden in de bio-industrie. Dan zijn de vissen nog niet eens meegeteld. De dieren zitten hun korte leven opeengepakt in krappe stallen, waardoor ze gestoord en agressief gedrag vertonen. Om te voorkomen dat de dieren elkaar verminken worden grootschalig allerlei ingrepen toegepast zoals snavelkappen bij kippen en tanden en staarten knippen bij varkens. Dit soort ingrepen worden onverdoofd gedaan. Mannetjesvarkens worden bovendien op jonge leeftijd gecastreerd, ook zonder verdoving. Een zeer pijnlijke ervaring waar ze nog lang last van hebben. In het slachthuis gebruikt men meestal elektriciteit of kooldioxide om de dieren te bedwelmen en om vervolgens de keel open te snijden zodat ze doodbloeden. Het komt helaas echter te vaak voor dat dieren op dat moment nog bij bewustzijn zijn.

E nummers van dierlijke Oorsprong
E-nummers zijn code aanduidingen voor bepaalde voedseladditieven als kleur-, geur- en smaakstoffen, emulgatoren, conserveer- of glansmiddelen. Hieronder staan alleen de E-nummers die toegestaan zijn in de Europe Unie en waarvan zeker is dat ze van dierlijke oorsprong zijn.

 • 120 – cochenille, karmijn
 • 234 – nisine
 • 901 – bijenwas
 • 904 – schellak

Hoeveel veganisten zijn er in Nederland?

De laatste tien jaar maken vegetarisme en veganisme een sterke groei door. Er zijn nu ongeveer 3,5 miljoen parttime vegetariėrs en vleesverlaters, 500.000 vegetariėrs en 35.000 veganisten in Nederland. De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) is opgericht om veganisten en mensen met belangstelling voor veganisme te informeren en te ondersteunen. De NVV wil het veganisme bevorderen en streeft naar de beëindiging van alle exploitatie van dieren.