Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijden met kippenvlees

Bent u een liefhebber van kip? Dat snappen wij heel goed. Kip is heerlijk mals en in veel verschillende vormen te eten. Wat te denken van een kiphaasje, kipschnitzel, kipfilet, kipfiletreepjes, kippenlevertjes, kippenvleugels, kipdrumsticks, kipgehakt, een Gepaneerde kipburger of kippenborst met been en vel. Het is goed te combineren met veel verschillende soorten groenten en lekker met aardappelen te eten. Het leent zich uitstekend voor gebruik in kant en klaar maaltijden in verband met de houdbaarheid en de eenvoudig tijdens het opwarmen. De duurdere Kippendijen en premium Kipfiletblokjes komen we ook regelmatig tegen in een maaltijd aan huis. Uw eigen maaltijdservice heeft zeker weten mogelijkheden op dit gebied.

Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze

De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Een gerecht met kip

Veel mensen hebben een voorkeur voor kip in hun maaltijd. Waarom? Het is lekker zacht, mals vlees, dat eenvoudig op smaak te brengen is. Je kunt er veel verschillende dingen mee maken en praktisch iedereen vind het lekker. Het is na verhouding een voordelig stukje vlees.  Het is belangrijk dat je kip goed doorbakken eet. Een maaltijdservice zal daarom altijd het kippenvlees goed voorkoken zodat het alleen nog maar opgewarmd hoeft te worden in de oven of magnetron. Hetzelfde geldt overigens voor gerechten met vis en ook vegetarische gerechten zijn heerlijk uit de magnetron tegenwoordig.

Recepten met kip

Zoals je hierboven kunt lezen is er veel mogelijk met kippenvlees. Je kunt eindeloos variëren en het product wordt niet alleen in de Nederlandse keuken gebruikt. Vooral ook de Oosterse keuken is gek op deze smaak en past het daarom ook veel toe in hun gerechten. Het voordeel van kip is dat het mals is. Daarom kunnen ouderen / senioren die moeite hebben met slikken en kauwen ook prima overweg met de structuur en consumptie van deze ingrediënten.

  • Bur­ri­to­bowl (of wrap) met ge­gril­de kip
  • Kap­sa­lon kip met air­fry­er-aard­ap­pel­schijf­jes
  • Ge­gril­de kip met zoe­te-aard­ap­pel­s­pa­ghet­ti en to­ma­ten­saus
  • Sus­hi­sa­la­de met kro­kan­te kip
  • Pit­ti­ge een­pans­cur­ry­noe­dels met kip­dij­fi­let

Wat kun je nog meer met kippenvlees doen?

Naast een maaltijd aan huis kun je met kippenvlees natuurlijk nog meer doen. Je hoeft het niet perse in een avondmaaltijd te verwerken. Veel mensen eten het namelijk ook tijdens het ontbijt of de lunch. Bijvoorbeeld op broos, op een beschuit of cracker. Daarnaast vindt je het ook vaak op tafel staan tijdens feestjes of als snack. In dat laatste geval wordt het warm geserveerd en zijn met name de kippenvleugeltjes en drumsticks populair.