Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijd oplossingen voor de zorginstellingen

In zorginstellingen is de warme maaltijd een van de belangrijkste momenten van de dag. Dit is het moment om (samen) te genieten van een lekkere en voedzame maaltijd. Ouderen kunnen daarnaast weer herinneringen aan vroeger ophalen door de geuren en smaken van de maaltijd. In de praktijk zien we tegenwoordig veel problemen rondom de avondmaaltijd in zorginstellingen. Door bezuinigingen is er niet voldoende capaciteit of is er onvoldoende ervaring aanwezig om hulpbehoevenden te voorzien van een gezonde en lekkere maaltijd. Verschillende maaltijdservices kunnen hierin ontzorgen. Het doel? Een gemakkelijk te implementeren totaalconcept waarbij u met minimale personeelsinzet de cliënten een uitstekende maaltijd kunt voorschotelen. Altijd met uw budget in het achterhoofd.

Wat kan een maaltijdservice precies betekenen voor zorginstellingen?
Voor veel zorginstellingen wordt het steeds lastiger om cliënten een goede maaltijd voor te schotelen. Verschillende maaltijdservices zoals Apetito kunnen hierin ontzorgen. Dit kan bijvoorbeeld het volgende inhoudeN;

  • Het leveren van vriesverse of koelverse maaltijden
  • Het leveren van andere maaltijdcomponenten zoals voor- en nagerechten
  • Het leveren van fruit, zuivel, kruidenierswaren of andere lunchproducten
  • Het bieden van voedingsadvies voor uw cliënten. Denk bijvoorbeeld aan ondervoeding. Een diëtist kan helpen bij het opstellen van menu’s wat resulteert in een uitgebalanceerd voedingspatroon
  • Een boodschappenservice voor uw cliënten
  • Catering op locatie

Een maaltijdservice gericht op intramurale zorg kan u ook voorzien van advies op het gebied van apparatuur. Hoe kan ik de maaltijden het beste bewaren en het beste opwarmen? Vaak kan dergelijke apparatuur ook geleverd worden. Een ander belangrijk aspect is gastvrijheid. Hoe zorg ik ervoor dat cliënten zich thuis voelen? Apetito biedt bijvoorbeeld een speciale opleiding om uw medewerkers om te toveren in echte gastvrouwen en gastheren.

Maaltijdservices voor de intramurale zorg vergelijken

Zorginstellingen moeten zich kunnen focussen op het leveren van goede zorg. Indien er onvoldoende capaciteit of kennis/ervaring is kunnen verschillende organisaties uw zorginstelling ontzorgen. Dit betekent ontzorging op het gebied van eten, drinken en gastvrijheid. Vaak wordt eerst een uitgebreide analyse gemaakt van de huidige situatie. Samen wordt besproken waar de focus moet liggen. De voordelen voor uw zorgorganisatie op een rij:

  • Een uitgebreid aanbod maaltijden inclusief voor- en nagerechten plus boodschappenservice
  • Lagere kosten van de maaltijden
  • Garantie dat u binnen het budget blijft
  • Een gastvrije en professionele omgeving creëren

Verschillende vormen van zorgorganisaties

Zorg is er in vele soorten en maten. Elke organisatie heeft weer ander behoeftes als het gaat om de maaltijdvoorziening. Kies hieronder een van de categorieën voor meer informatie.