Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Hollandse maaltijden aan huis voor ouderen

Hollandse recepten. De Italiaanse keuken mag dan wel bekend staan om lekker eten, net zoals Frankrijk roemrijk is om zijn wijnen en culinaire hoogstandjes, maar laten we de Hollandse keuken niet vergeten. Want ook Nederland kent een uitgebreide keuken met bijzondere recepten. Neem nou bijvoorbeeld echte, authentieke Hollandse gerechten als stamppot, erwtensoep, hutspot of een overheerlijke visschotel met bietjes. Daar kan toch weinig tegenop? Veel ouderen genieten nog maar wat graag van een typisch Hollands gerecht.

  • De Hollandse Pot is nog altijd ontzettend populair in Nederland
  • Met name senioren genieten vaak 1 of meerdere keren per week van een echt Hollands recept
  • Denk dan aan stamppot, aardappelen, een gehaktbal of hachee met rode bietjes
  • Dergelijke maaltijden worden tegenwoordig kant-en-klaar bezorgd door professionele maaltijdservices
  • Via Maaltijdbutler.nl vergelijkt u eenvoudig de meest populaire aanbieders online
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze

De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Hollandse maaltijdservice voor senioren?

De Hollandse pot staat bekend als stevig en eenvoud, maar voedzaam. Aardappelen, groente en een flink stuk vlees zijn vaak de hoofdingrediėnten van een typisch Nederlandse maaltijd. Aan veel Nederlandse gerechten hangt ook een roemrijk verleden vast. Hutspot herinnert Leiden en haar inwoners heden ten dage nog aan de bevrijding van de Spanjaarden, waarbij de Leidenaren na de vlucht van de belegeraars, klaargemaakte maaltijden van wortelen, uien, vlees en pastinaken op het vuur vonden. Later werd dat hutspot genoemd. Tot op heden wordt nog steeds massaal elke derde dag van oktober, traditioneel hutspot bereid in de Leidse keukens. Nederlands favoriete winterkost, stamppot, is ook afgeleid van hutspot. De traditie van het stampen van andijvie, zuurkool en andere groente is namelijk begonnen bij hutspot. Er miste in die tijd alleen nog een belangrijk ingrediėnt uit de hedendaagse hutspot, namelijk de Hollandse aardappel. Vanaf de achttiende eeuw vond de aardappel zijn weg naar hutspot en stamppot zoals we die tegenwoordig kennen.

Oudhollandse recepten
Alhoewel wereldwijd de keukens elkaar tegenwoordig steeds meer beïnvloeden, is er in ons land toch een groeiende waardering voor Hollandse gerechten. Daarom is het hoog tijd om aan de slag te gaan met de vertrouwde aardappel, stamppot en gehaktbal! Bent u dus op zoek naar oudhollandse recepten? Op deze site kunt u uiteenlopende typische Hollandse recepten vinden uit zowel de hedendaagse keuken als originele recepten uit ‘grootmoeders tijd’. Voordat u het weet zet u zo’n heerlijke Nederlandse maaltijd in elkaar en roept u ‘Aan tafel!’ Tijd om aan te schuiven. Eet smakelijk alvast! Op Maaltijdbutler.nl vindt u ook de lekkerste Oosterse gerechten en maaltijden met pasta.

Kant-en-klaar Nederlandse opwarmmaaltijden

Voor ouderen die graag op z’n tijd nog eens genieten van een lekkere Hollandse pot zijn er dus kant-en-klaar maaltijden. Deze kunnen eenvoudig worden opgewarmd middels magnetron of oven. Opbakken in de pan is vaak ook mogelijk, dit geeft een lekker krokant korstje. In de tabel hierboven treft u alle bekende Nederlandse aanbieders. Zij bieden stuk voor stuk ook een zeer gevarieerd en ruim aanbod met Hollandse maaltijden voor thuis. Deze kunt u eenvoudig bestellen via internet, telefoon of een papieren bestellijst. De maaltijden worden bezorgd door een vaste bezorger, alleen wanneer u dat wil. U zit dus nooit vast aan een abonnement. Populaire Hollandse gerechten zijn:

  1. Rundertartaartje met jus, sperziebonen en gekookte aardappelen
  2. Varkenshaas met champignon-pepersaus
  3. Ragout van witte bonen met champignons
  4. Hachee met rode biertjes, zilveruitjes en gekookte aardappelen
  5. Heerlijke kipfilet in uienjus met andijviestamppot