Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Soorten Maaltijden

Wie op zoek is naar een maaltijdservice zal merken dat er veel verschillende soorten maaltijden worden aangeboden. Bij de meeste aanbieders kan men kiezen uit warme maaltijden, dagverse maaltijden, koelverse maaltijden en vriesverse maaltijden. Elke maaltijd heeft weer zijn voor- en nadelen. Op Maaltijdbutler.nl lees je meer informatie over de verschillende mogelijkheden en aanbieders. Hieronder introduceren we alvast kort de verschillende soorten maaltijden.

Koelverse maaltijden
100% vers en veel keuze
  • Dagvers gekookt
  • Maximale versheid
  • Ruime keuze
Vriesverse maaltijden
Maximale houdbaarheid
  • Vriesvers bezorgd
  • Lang houdbaar
  • Snel opwarmen
Warm bezorgd (tafeltje dekje)
Als opwarmen niet lukt
  • Warme levering
  • Duurdere optie
  • Beperkt beschikbaar

Koelverse maaltijden
De koelverse maaltijd wordt bereid in de keuken van de maaltijdservice. Vervolgens wordt er een conserveringsmethode toegepast (bijvoorbeeld pasteuriseren). Daarna is het gerecht een paar dagen houdbaar in de koelkast. Meestal is dat zo’n 5 tot 12 dagen, afhankelijk van de inhoud. De houdbaarheidsdatum wordt overigens altijd netjes aangegeven op de verpakking. Het eten kan worden opgewarmd met de magnetron, oven of in de pan.

Vriesverse maaltijden
Tenslotte hebben we de diepvriesmaaltijd variant. Deze maaltijd wordt direct na bereiding ingevroren. De belangrijke voedingsstoffen (denk aan mineralen en vitaminen) blijven daardoor netjes bewaard. De maaltijd is enkele maanden houdbaar in de vriezer. Groot voordeel van deze vriesverse maaltijden is dat je eenvoudig een vooraard kunt bewaren in de vrieskist.

Tafeltje dekje maaltijden / warme maaltijden
Tafeltje dekje is de meest oorspronkelijke versie van de maaltijdservice. Al sinds jaren worden er door heel Nederland warme maaltijden bij ouderen aan huis bezorgd. Dit gebeurt vaak door lokale stichtingen en restaurants. Niet zelden worden er vrijwilligers ingezet om de maaltijden bij de ouderen thuis te bezorgen.

Dagverse maaltijden
Een dagverse maaltijd wordt bereid, en zonder conserveringsmethode terug-gekoeld. Dit houdt in dat de maaltijd dezelfde dag geconsumeerd dient te worden. In de praktijk kun je de maaltijd nog wel een dag bewaren in de koelkast. De dagverse menu’s worden niet warm bezorgd. Je kunt deze eenvoudig opwarmen met de magnetron, oven of in de pan.

Welke maaltijd past bij mij?

Zoals je wel kunt zien: er zijn een hoop verschillende soorten menu’s verkrijgbaar. Wij ontvangen regelmatig vragen als “Moet ik nu kiezen voor koelvers of vriesvers”? Het antwoord verschilt enorm per persoon. Bent u op leeftijd, en lukt het openmaken van verpakkingen en het opwarmen zelf niet meer? In dat geval is tafeltje dekje een uitkomst. Het eten wordt warm aangeleverd, en u kunt zo aanschuiven. Wilt u de hoogste kwaliteit maaltijd, maar wilt u deze opwarmen wanneer u dat schikt? In dat geval is de dagverse maaltijd een geschikte optie. Deze is 100% vers, maar vergt wel dat u het zelf even opwarmt. Tussen een koelverse- en vriesverse maaltijd zit niet veel verschil. De koelverse variant wordt over het algemeen ervaren als iets verser, en iets lekkerder. Nadeel is dat je ze niet lang kan bewaren, en er vaak niet voldoende plaats is in de koelkast voor de hele week. Voordeel van de diepvriesmaaltijden is dat u deze een lange tijd (vaak wel 12 maanden) in de vriezer kunt bewaren. Zo zit u nooit zonder een maaltijd!

Verschillende type maaltijden
Wilt u het eten warm aangeleverd krijgen zodat u direct kunt aanschaffen? Kies dan voor speciale warme maaltijden. Met name geschikt voor senioren die zelf niet meer kunnen koken, en wanneer het ook niet (meer) lukt om een maaltijd in de magnetron te zetten. Bent u op zoek naar een oplossing voor op kantoor of het werk? Bijvoorbeeld voor personeel dat overwerkt, of een gezamenlijke maaltijd na een vergadering? Op onze pagina overwerkmaaltijden leest u alles over de verschillende mogelijkheden. De maaltijdservice is er niet alleen voor ouderen en zakelijke doeleinden. Ook families zitten vaan in tijdsnood, en hebben behoefte aan kant-en-klaar maaltijden voor het hele gezin. Deze speciale gezonde maaltijden en snelle magnetronmaaltijden zijn handig op avonden wanneer het hele gezin snel door moet naar bijvoorbeeld sport, muziek, werk of andere hobby’s.

Zoek maaltijden op inhoud

Wilt u genieten van maaltijden uit een specifieke keuken of bepaalde  ingrediënten? Graag adviseren wij u over de mogelijkheden. Maak een keuze uit een van de verschillende type gerechten/keukens en lees direct meer informatie. Een overzicht met alle beschikbare type gerechten vindt u op onze pagina type maaltijden. Hier kunt u direct doorklikken naar bijvoorbeeld goedkoopste maaltijden met rundvlees, varkensvlees, kippenvlees, vis. Maar ook voor biologische, vega(n) maaltijden, Hollandse pot, Oosterse gerechten of andere wereldgerechten bent u hier aan het juiste adres. Bekijk ook het over zicht met de beste maaltijdservice van juli 2024.

Voorgerechten en nagerechten

Als laatste zijn er ook nog soepen en desserts. Deze onderdelen van de maaltijd maken het helemaal af natuurlijk. Genieten van een lekkere warme soep, een voedzame gezonde sales, stukken vers fruit of toetje. De maaltijdservice kan hierin voorzien. Het voordeel? Alles wordt in 1 bezorging geleverd door uw vaste vertrouwde en persoonlijke bezorger.