Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Informatie over de maaltijdservice

Op zoek naar meer informatie over de werking van de maaltijdservice? Op deze pagina kunt u doorklikken naar praktische informatie. Denk aan informatie over het bestellen, bewaren, opwarmen en bezorgen van de maaltijden. Komt u er niet uit? Onze klantenservice staat altijd klaar om uw vragen te beantwoorden.

Wat is een maaltijdservice?
Een maaltijdservice is een organisatie die warme, koelverse, of diepvriesmaaltijden bij mensen thuisbezorgd. Het zijn vooral ouderen en hulpbehoevenden die gebruik maken van de service. De maaltijden kunnen wekelijks worden besteld via een papieren bestellijst, telefonisch of online. De maaltijden worden vaak op 1 of 2 vaste momenten in de week geleverd. De meeste maaltijden kunnen eenvoudig worden opgewarmd met de oven of magnetron. Warme maaltijden dienen direct geconsumeerd te worden, koelverse maaltijden zijn zo’n 5 dagen houdbaar en vriesverse maaltijden kunnen maandenlang in de vriezer bewaard worden.

Maaltijden Bestellen

Wilt u gebruik maken van een maaltijdserivce aan huis? Bij de meeste aanbieders kunt u op verschillende manieren een bestelling plaatsen. Doorgaans kan dit met met papieren bestellijst die u aan de bezorger meegeeft. Maar steeds vaker kan dit ook per telefoon of nog gemakkelijker online. De maaltijdservice waar u bent aangesloten kan u hier alles over vertellen. Zie voor meer informatie ook de bestelpagina. Tip: maak eerst eens gebruik van een speciaal proefpakket. Dit is een extra voordelig pakket met 2 of 3 maaltijden om de maaltijden eens rustig uit te proberen. Vaak kunt u bij het bestellen kiezen uit verschillende porties.

Maaltijden Betalen

Het betalen van uw maaltijden gaat zeer eenvoudig. De meeste aanbieders hanteren verschillende betaalmogelijkheden. Automatische incasso is de meest populaire vorm. Maar betaling bij bezorging komt ook nog vaak voor. Leveranciers werken eigenlijk nog niet met doorlopende abonnementen. U bepaalt zelf dus wanneer u wel/geen maaltijden bestelt en dus betaalt. U kunt hier ook meer lezen over de werking van een abonnement.

Maaltijden Bezorgen

Is het bestellen (van het proefpakket) gelukt? Dan wordt het eten op het afgesproken moment afgeleverd. De bezorgmogelijkheden variëren sterk per aanbieder. Veel leveranciers werken met een vast bezorgservice. U heeft dan dus elke keer hetzelfde gezicht aan de deur, wel zo prettig. Meestal komt deze bezorger langs op een vast moment in de week. Soms kunt u ook kiezen uit meerdere dagen. Tafeltje Dekje wordt dagelijks bezorgd (indien gewenst). Koelverse menu’s vaak 1 of 2 keer in de week. Vriesverse maaltijden worden meestal eens in de 14 dagen of eens in de 3/4 weken bezorgd. Deze gerechten zijn lang houdbaar in de virezer waardoor u veel menu’s op voorraad kunt houden. Zie voor meer info ook onze bezorgen pagina.

Maaltijden Bewaren

Wij krijgen regelmatig vragen over het bewaaradvies van de maaltijden. Over het algemeen spreekt dit voor zich. Gerechten die warm worden geleverd (tafeltje dekje) worden direct gegeten. Koelverse menu’s worden bereid met dagverse ingrediënten en zijn ongeveer 5 dagen houdbaar. Wel kunnen deze menu’s worden ingevroren waardoor het een stuk langer houdbaar is. Dit kan wel ten koste gaan van smaak en kwaliteit. Vriesverse menu’s dienen meteen na ontvangst in de vriezer bewaard te worden. Deze zijn circa 6 maanden houdbaar. Op de pagina maaltijden bewaren leest u hier meer informatie over.

Maaltijden Opwarmen

Ik heb mijn maaltijden ontvangen en wil deze nuttigen. Hoe kan ik ze het beste opwarmen? Het opwarmen van de seniorenmaaltijden is erg eenvoudig met de magnetron of oven. Normaal gesproken plaatst u simpelweg het hele gerecht in de magnetron of oven. Op het etiket van het gerecht staat precies hoe u het kunt verwarmen. Hierop staat hoe lang het in de oven/magnetron moet en op welke temperatuur. Ook staat hier of er gaatjes geprikt moeten worden. Bekijk hier meer info over maaltijden opwarmen.