Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Molenlanden

Nieuwsgierig naar mogelijkheden van de maaltijdservice in Molenlanden? Een gezonde maaltijd met voldoende groenten is cruciaal voor een een energiek en gezond leven. En dat geldt met name voor ouderen. Soms lukt het niet om een goede maaltijd klaar te maken. Gelukkig kunt u zich aanmelden bij de kant-en-klare maaltijdservice: dagverse en lekkere maaltijden bij u thuisbezorgd die u supersnel en eenvoudig opwarmt in de magnetron of oven. Op deze pagina treft u een overzicht met de beste aanbieders van warme maaltijden in Molenlanden. Vergelijk landelijke en lokale aanbieders en ga van start met een aantrekkelijk proefpakket met smaakvolle menu’s als Spagheti carbonara en Stamppot Witlof met gehakt. Gemakkelijk en snel bij u aan huis geleverd. Verderop op deze pagina leest u meer informatie over de bereidingswijze van de gerechten, tafeltje dekje, welke services er in de buurt zijn, de huidige prijzen, veelgestelde vragen rondom bestellen en bezorging, en praktische info over subsidies en de wet- en regelgeving m.b.t. maaltijdondersteuning.

 • Gezond eten zonder zelf te koken.
 • Bereid met verse en lokale ingrediënten.
 • Slechts weinig zout en geen kunstmatige toevoegingen.
 • Bestellen via telefoon, online of menulijst.
 • Wekelijks nieuwe lekkere gerechten.
 • Thuisbezorgd door een vaste bezorger.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50
Beschikbare proefpakket aanbiedingen april 2024
ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode3366
Website gemeentewww.molenlanden.nl
Recept tip:Push Up Meatballs
Gemiddelde prijs€6,00

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Molenlanden

Steeds meer ouderen kiezen voor langer (zelfstandig) thuiswonen. Het punt is, boodschappen halen en koken van maaltijden lukt niet altijd. De gezonde maaltijdservice biedt de oplossing: een simpele smaakvolle maaltijd met alle benodigde voedingsstoffen aan huis bezorgd. Eten als (Beef Squats) + (Gebonden aspergesoep) kan men eenvoudig opwarmen met een magnetron (of oven). Razendsnel een verantwoorde maaltijd klaarzetten. Dagelijks genieten van seizoensgebonden maaltijd, alles zoutarm en smaakvol zonder slechte toevoegingen en altijd voldoende groente. Volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf. Doorgaans thuis geleverd door een plaatselijke cateraar of een lokale bezorgpartner. Er kan worden gekozen uit grote variaties aan menu’s. Hieronder vindt u bruikbare informatie over smakelijke en gezonde kant-en-klare maaltijden in Molenlanden voor bejaarden.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden komen tot stand met verse ingrediënten van het seizoen. Na het bereiden worden de maaltijden direct teruggekoeld. Deze menu’s zijn maximaal 5 dagen in de koelkast te bewaren. Het alternatief is om het in te vriezen. U levert dan wel in op o.a. de smaak en kwaliteit. Het belangrijkste voordeel zit ‘m in de verrassend goede smaak en de enorme variatie in het wekelijkse aanbod. Houd wel rekening met de beperking in de houdbaarheid en de iets hogere prijs.

 • Met 100% verse ingrediënten, luchtdicht verpakt.
 • Voordelen: heerlijke smaak, gebruik van verse producten , weinig zout en geen ongezonde toevoegingen.
 • Wekelijks kiezen uit 20 – 25 nieuwe variaties bij het maaltijden bestellen in Molenlanden.
 • Champignonsoep met rundvlees al vanaf €6,05.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden na de bereiding direct daarna versneld terug gevroren (geshockfreezed). Smaak, vitamines en voedingsstoffen blijven zodoende optimaal bewaard. Je kiest deze gerechten voor de prima houdbaarheid en het feit dat je meerdere maaltijden op voorraad kan houden. Meerdere leveringen per week is dan meestal ook niet nodig, en is het eenvoudig om een voorraad aan te leggen. Over het algemeen is vriesvers voordeliger dan dagverse tafeltje dekje.

 • Diepvriesmaaltijden worden ingevroren (shock freezing) en kort daarna bezorgd.
 • Grote pluspunten zijn: de lange houdbaarheid en de interessante prijzen.
 • Gewoonlijk kunt u kiezen uit circa 50 tot wel 100 gerechten.
 • Stamppot andijvie voor €4,10.

Tafeltje dekje Molenlanden: warme maaltijd bij u thuisbezorgd

Is men niet meer instaat zelf een magnetron te gebruiken? In die situatie is tafeltje-dek-je in Molenlanden een oplossing. We hebben het dan over maaltijden die warm worden thuisbezorgd voor bejaarden of andere zwakke doelgroepen. Men kan zo aan tafel. De grotere keukens zoals Spar Eet Smakelijk kunnen dit doorgaans niet faciliteren. Warm eten thuisbezorgen wordt doorgaans geïnitieerd door een stichting welzijn. Meestal worden vrijwilligers ingezet om het eten rond te brengen. Via de gemeente (www.molenlanden.nl) ontdekt u een overzicht met organisaties.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Molenlanden.
 • Ideaal voor bejaarden die niet kunnen of willen koken.
 • Er kan meteen gegeten worden.
 • Heel vaak gefaciliteerd plaatselijke keukens een zorginstelling, of stichting welzijn Molenlanden.
 • Heerlijke gerechten zoals Thaise gestoofde vis, soja en chinese bami of Zalmfilet in botersaus, vanaf circa €6,85, gratis bezorgd.

Voedzame maaltijden voor ouderen aan huis geleverd

Snelle en groenterijke menu’s vanaf €5,65

maaltijdservice-molenlanden

De top-maaltijdservice bedrijven in Molenlanden vergelijken

Men kan kiezen uit verschillende bedrijven die eten koken en bezorgen. Welk van deze leveranciers past bij mijn eetpatroon? Dit is afhankelijk van wat voor soort gerechten u wilt bestellen en welke prijsklasse u zoekt. Hieronder checkt u een lijst met landelijke keukens die de voedzaamste verse maaltijden aan huis in Molenlanden voor senioren leveren. Per bedrijf achterhaalt u het type menu(warm, koelvers- of vriesvers), de beschikbare maaltijd keuzes per week en de gemiddelde tarieven. Bij meerdere leveranciers kan bovendien een proefpakket besteld worden.

Keuzehulp: Zaken waar u op moet letten
In de situatie dat u behoefte hebt aan een professionele maaltijdbedrijf van kant-en-klaar maaltijden kunt u gebruik maken van onze checklist. In de volgende lijst vergelijkt u meerdere onderdelen die overwogen moeten worden voor het achterhalen van de beste maaltijdservice aan huis in Molenlanden.

 • Categorie gerechten: Wil ik dagverse-, koelverse, vriesverse of wellicht warme maaltijden (tafeltje dekje)?
 • Menulijst: bieden ze elke week nieuwe gerechten?
 • Bestelmogelijkheden: op welke manier kan ik contact zoeken met de medewerkers? Online, telefonisch of met een menulijst?
 • Bezorging aan huis: wanneer en hoe vaak kan ik het eten laten bezorgen? Is er een vaste bezorger?
 • Betaalopties: hoe betaalt men een bestelling? Moet ik een machtiging geven voor automatische incasso of moet ik elke bestelling los betalen?
 • Klantenservice: hoe wordt ik behandeld bij een klacht?
 • Reviews: win informatie in bij buren/familie/vrienden en lees actuele klantbeoordelingen op bijv. eKomi.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: gratis gekoeld aan huis geleverd, proefpakket beschikbaar.
 2. Apetito: met unieke Chefmobiel, volledig vrijblijvend.
 3. Mealhero: vers, gevarieerd, lekker, bewust, flexibel contract.
 4. Vers aan Tafel: landelijk actief, gezond en gevarieerd.
 5. Maaltijdservice.nl: gekoeld aan huis, uitgebreide keuze.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële maaltijdbezorging in de regio
Via onze tool treft u belangrijke informatie over de meest bekende landelijke speler. Het voordeel hiervan is de variatie in het assortiment, de opties voor bezorging en gemak van bestellen. Ook in uw eigen buurt zijn er mogelijk prima vrijwilligersorganisaties, cateringbedrijven en zorginstellingen die bezig zijn met het bereiden en/of het bezorgen van maaltijden bij bejaarden en kwetsbare mensen. Wellicht leveren zij ook warm aan huis. Een aantal mogelijke regionale adressen treft u in de tabel hieronder. U kunt eventueel informeren of ze iets voor u kunnen betekenen. Suggestie? Neem gerust contact met ons op.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager H. CompeerEspenhof 103355 BMPapendrecht
SPAR KoellinGrote Markt 753311 BGDordrecht
Woonvoorziening Vlashof-’s Gravendeel – CaventBolkafstraat 13295 TAS-Gravendeel
Zorgwaard – Locatie Hoge WeideGrote Weel 13291 DAStrijen

Dieetmaaltijden bestellen en thuisbezorgd

Gezonde voeding wordt met de tijd steeds belangrijker. Dit kan zijn om een allergie, een (chronische) ziekte of wellicht om af te vallen. De grotere aanbieders bieden een steeds beter assortiment gericht op velerlei diëten. Van vetarm tot eiwitrijk: u kunt het allemaal bestellen. Hieronder tonen wij een lijst met populaire dieetmaaltijden in Molenlanden.

Uitleg van dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: met lekker veel groenten en peulvruchten.
 • Glutenvrij: gezonde en voedzame maaltijden zonder gluten.
 • Lactosevrij: iedere week maaltijden aan huis zonder melkproducten.
 • Gemalen: nodig wanneer u moeite heeft met kauwen of slikken. Bij slikproblemen kan men uitwijken naar vloeibare menu’s.
 • Zoutarm: aanbevolen bij een verhoogde bloeddruk. Ook wel bekend als natriumarm kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: minimale hoeveelheid koolhydraten (bijv. aardappelen en pasta) eten.
 • Eiwitrijk: lekkere gerechten met voldoende vlees of vis en noten.
 • Biologische maaltijdservice: maaltijden met een eerlijke herkomst.

Vind snel en eenvoudig de beste maaltijdservice

Goedkope warme maaltijden bestellen en lekker makkelijk laten bezorgen

Informatie over subsidies en hulp bij eten en drinken

Iedereen heeft behoefte aan een volledige maaltijd met voldoende voedingsstoffen zoals ijzer en eiwitten. Het is het uitgangspunt van een vitaal en energiek lichaam. Sommige bejaarden en mensen met een chronische ziekte kunnen niet meer zelf koken. Subsidie maaltijdvoorziening Molenlanden of maaltijdondersteuning kan soms worden aangevraagd. Gelukkig zijn er een aantal zaken waar u aanspraak op kunt doen.

Bijzondere bijstand of korting op maaltijden
Ouderen en gehandicapten die met weinig rond moeten komen kunnen onder bepaalde voorwaarden met korting bestellen of krijgen een subsidie. In sommige gemeenten is er een kortingspas. Doorgaans werken gemeenten samen met 1 of 2 vaste aanbieders. Als u voldoet aan bepaalde eisen is er ook bijzondere bijstand: een vergoeding voor extra kosten die u zelf niet kunt betalen. Men gebruikt daarvoor uw inkomsten en uw vermogen. Op de gemeentelijke website www.molenlanden.nl zijn deze regelingen verder uitgewerkt.

Maaltijdondersteuning vanuit WLZ, Zvw en WMO
Maaltijdondersteuning kent vele vormen en velerlei doelgroepen. Hierop kan men een beroep doen als zelfstandig koken of naar de winkel niet meer kan of als zelfstandig eten niet meer lukt of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt geregeld vanuit de de Zvw (zorgverzekeringswet), de WMO (Wet langdurige zorg) en de Wlz (wet langdurige zorg) voor maaltijden bezorgen in Molenlanden.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
Via de (Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning zal de gemeente Molenlanden bewoners met verstandelijke / lichamelijke ongemakken en oudere mensen helpen om prettig en zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Ouderen in de provincie Zuid-Holland worden geholpen via het WMO-loket zodra er extra ondersteuning noodzakelijk is. In de basis hebben kunt u hulp krijgen via algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. De algemene voorzieningen zijn er feitelijk voor iedereen. Denk aan boodschappendiensten & maaltijdvoorzieningen. Een maatwerkvoorziening is hulp voor u persoonlijk. Bijvoorbeeld een persoonlijke hulp tijdens het eten.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Ouderen met een WLZ-indicatie krijgen extra ondersteuning vanuit de Wet langdurige zorg. Ondersteuning bij eten en drinken als bijv. bereiden van de gerechten is mogelijk bij alle leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Thuis, in een instelling, aangepaste woonvorm, met een volledig pakket thuis (vpt), modulair pakket thuis (mpt) of persoonsgebonden budget (pgb). De thuiszorg maaltijden worden aangeboden via de Wlz op het moment dat men woonachtig is in een instelling of in het geval van een volledig pakket thuis (vpt). Uw thuiszorgleverancier kan u van extra gegevens voorzien. In sommige gevallen kunt u een beroep doen op uw zorgverzekering voor extra zorg of ondersteuning. Vaak gefaciliteerd door thuiszorg via de wijkverpleging.

Veelgestelde vragen over eten aan huis bezorgen

Hoeveel kosten maaltijden aan huis voor senioren precies?
De prijzen van kant-en-klaar maaltijden aan huis variëren van €4,90 – €6,55. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de kwaliteit (diepvries/dagvers/koelvers), de grootte van de portie en het aantal bezorg / contactmomenten. Een diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,85, een koelvers menu is leverbaar vanaf €6,15 en tafeltje dekje kunt al aanvragen vanaf €6,70 (aan huis geleverd). De meeste leveranciers werken met een proefpakket. Zo kunt u goedkope maaltijden in Molenlanden laten leveren. Een voorbeeld is 5 maaltijden voor €20.

Sluit ik een abonnement af?
Nee, men kan elk moment stoppen met de service. U bepaalt zelf het aantal, en welke gerechten aan huis worden geleverd. Het bestellen gaat online, per telefoon of geef de bestellijst met uw keuzes mee aan de bezorger. Over het algemeen gaat de betaling via automatische incasso. Zodoende wordt een eventuele volgende bestelling automatisch afgeschreven. Dat maak alles een stuk eenvoudiger.

Hoe gaat de maaltijdbezorging in z’n werk?
Dat varieert per bezorgdienst en per regio. Diverse maaltijdvoorzieningen hebben een eigen bezorgdienst. Ze zorgen ervoor dat de bezorgers bij u in Molenlanden eten bezorgen. Na uw eerste bestelling spreekt u een vast bezorgmoment + tijdstip af. Wanneer u kiest voor tafeltje dekje bezorgt men elke dag. Dagverse maaltijden worden doorgaans 1 a 2 keer per week uitgeleverd. Diepvriesmaaltijden worden tenslotte 2 of 3 keer per maand bezorgd, alleen moet uw vriezen daar wel geschikt voor zijn.

Hoe kan ik het eten opwarmen?
Het klaarmaken van de menu’s kan op 3 manieren. De gemakkelijkste manier is de magnetron. Start met het prikken van gaatjes in de deksel en bereid het ongeveer tussen de 6-7 minuten op 700 watt. Warmt u meerdere maaltijden op? Houd dan rekening met een iets langere opwarmtijd. Het gebruik van een oven raden we ook aan: laat de oven opwarmen (120 graden) en plaatst de maaltijd er zo’n 25 minuten in. Evenzeer kunt u het ook in een pan klaarmaken. Op de maaltijd staat altijd de juiste opwarminstructies. Hiermee krijgt u de beste smaak!

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Noordeloos
 • Hoogblokland
 • Arkel
 • Schelluinen
 • Hoornaar
 • Wijngaarden
 • Giessenburg
 • Oud-Alblas
 • Bleskensgraaf
 • Molenaarsgraaf
 • Brandwijk
 • Ottoland
 • Goudriaan
 • Nieuw-Lekkerland
 • Streefkerk
 • Kinderdijk
 • Groot-Ammers
 • Nieuwpoort
 • Langerak
 • Waal