Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Gemalen maaltijden

U zoekt waarschijnlijk naar gemalen voedsel omdat u moeite heeft met eten? Dat is vervelend en voor veel mensen een reden om te zoeken naar alternatieven. Problemen met slikken bijvoorbeeld heeft tot gevolg dat er doorgaan minder wordt gegeten wat resulteert in ongewenst afvallen. Problemen met kauwen heeft vaak dezelfde klachten tot gevolg. Een gemalen maaltijd biedt uitkomst en kan ervoor zorgen dat het eten een stukje makkelijker wordt. De porties worden eenvoudiger geconsumeerd en zeker voor senioren heeft dit positieve effecten. Met name vlees en vis en groenten worden gemalen. Aardappelen worden geserveerd als puree. Alles wordt niet beetgaar maar goed ‘zacht’ gekookt of klein gesneden. Dergelijke gerechten zijn vaak ook als glutenvrij of lactosevrij beschikbaar.

Een gezonde maaltijd met gemalen ingrediënten

Om ervoor te zorgen dat de maaltijden gezond blijven wordt er goed gekeken naar de schijf van 5. Altijd genoeg gezonde groenten en weinig tot geen zout en specerijen. Een vloeibare maaltijd krijgt soms kritiek op het gebied van smaak. Dat snappen wij heel goed. Smaak is namelijk een optelsom waarbij ook de maaltijdbeleving een rol speelt. Als alle ingrediënten gemalen of vloeibaar zijn heeft dit invloed op hoe iemand de maaltijd beleeft / ervaart. Toch kunnen we zeggen dan de maaltijdservices hier goed op inspelen en de maaltijden testen op smaak.

Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze

De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Hoe kan ik vloeibaar eten bestellen

Via internet zijn er bij diverse keukens deze gekookte maaltijden te bestellen. Deze ontvang je vervolgens aan huis via de bezorgservice. De maaltijden zijn te bewaren in de koelkast of vriezer en dienen zelf opgewarmd te worden. Dat kan middels een oven of normale magnetron. Binnen 5 minuten staat er een heerlijke fijngesneden maaltijd op tafel.

Gemalen voedsel aan huis bezorgd

Voor senioren die niet zelf meer kunnen koken is er de maaltijdservice. In Nederland zijn er veel verschillende mogelijkheden. Niet iedere maaltijdvoorziening biedt de optie voor dieetmaaltijden zoals gemalen / vloeibare recepten. In de webshop of via de klantenservice is meer informatie op te vragen. Ook kan ervoor gekozen worden om zelf de maaltijd te malen met een staafmixer of de portie in kleine stukjes te snijden.

Voorbeelden van deze maaltijden

Om u een voorbeeld te geven van wat u te wachten staat kunt u hieronder een aantal gerechten vinden. Dit eten pureren voor volwassenen of vloeibare bereidde specialiteiten gebeurd in dezelfde keuken als de normale maaltijden. Dit heeft echter geen invloed op uw maaltijd. Kauwen en slikken wordt makkelijker met winVitalis maaltijden van bijvoorbeeld apetito. Hiermee krijg je toch voldoende energie en eiwitten binnen voor een gezonde levensstijl.

  • Gemalen Rundertartaartje met jus. Sperziebonen en gepureerde aardappelen.
  • Gemalen Hachee. Rode bietjes met zilveruitjes en zachte aardappeltjes.
  • Gemalen Kipfilet met kippenjus. Gestoofde witlof naturel. aardappelpuree met tuinkruiden.
  • Gemalen biefstuk in satésaus. Sajour lodeh en Nasi goreng.
  • Gemalen Kip op Brabantse wijze. Parijse worteltjes en Aardappelpuree.