Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Glutenvrije maaltijd aan huis voor ouderen

Volgt u een glutenarm of glutenvrij dieet (we spreken ook wel over coeliakie)? Dan zijn glutenvrije maaltijden aan huis de uitkomst. Hierdoor hoeft u niet meer na te denken over ingewikkelde glutenvrije recepten en boodschappen. De betreffende maaltijdservice bezorgt 1 of 2 per week de koelverse maaltijden aan huis. Voor vriesverse gerechten hoeft dit vaak maar eens in de 2 weken of zelfs maar een keer in de maand. Alle aanbieders, kosten en voorwaarden hebben we op deze pagina verzameld.

  • Gluten is een eiwit dat met name zit in tarwe, rogge en gerst
  • Gluten zijn ook aanwezig in producten die weer van deze granen zijn gemaak
  • Typische producten waar het in zit zijn brood, koekjes, pasta, bouillon en ijs
  • Gelukkig zijn er veel vervangers en glutenvrije alternatieven
  • Maaltijdservices denken hier steeds beter in mee in de vorm van maaltijden die zoveel mogelijk rekening houden met de Schijf van Vijf
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze

De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Maaltijdservices met kant-en-klaar maaltijden zonder gluten

Wanneer u een glutenintolerantie – of een overgevoeligheid voor gluten heeft – dan kan dit in de praktijk erg lastig zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel producten waar gluten inzitten. Brood, koekjes, pasta, een biertje: je kunt er haast niet omheen. Gelukkig is het aanbod met glutenvrije producten de laatste jaren enorm toegenomen. Voor veel producten is er tegenwoordig wel een glutenvrije variant. En dat geldt ook voor kant-en-klaar maaltijden voor ouderen. Koks van de grote leveranciers in Nederland kunnen op verzoek maaltijden bereiden met uitsluitend producten die vrij zijn van gluten. Hetzelfde geldt overigens voor lactosevrije maaltijden.

Wat is een maaltijservice?
Voor ouderen die zelf niet meer willen of kunnen koken kan een maaltijdservice uitkomst bieden. Dit is een speciale aanbieder van kant-en-klare opwarmmaaltijden voor ouderen. De gerechten worden vaak wekelijks bezorgd bij senioren. Dit gebeurt met een vaste bezorger. Ouderen kunnen eenvoudig zelf bestellingen plaatsen per telefoon, internet of een bestellijst. Het eten is erg eenvoudig op te warmen via de magnetron of oven. Op die manier kunnen ouderen veel langer zelfstandig thuis blijven wonen zonder extra hulp. Ideaal voor ouderen met coeliakie! Leveranciers houden rekening met de meest voorkomende diëten zoals ook koolhydraatarm.

Een maaltijdservice voor Coeliakie

Zelf thuis glutenvrij koken is niet eenvoudig. Zeker wanneer Coeliakie pas op latere leeftijd wordt geconstateerd. Het doen van boodschappen, het bedenken van recepten: het kost allemaal veel tijd en energie. Het is dan prettig dat er een maaltijdservice met u meedenkt. U hoeft zich dan geen zorgen te maken over de voedingwaarden van het eten: u mag eer blind op vertrouwen dat de koks uitsluitend met glutenvrije producten aan de slag gaan. Dergelijke gerechten zijn soms wel iets duurder dan niet-glutevrije maaltijden. Aan wat voor maaltijden kunt u denken:

  1. Preischotel met zoete aardappel
  2. Chico con carne
  3. Boerenrool risotto
  4. Ertwensoep met kip
  5. Hete blikesem