Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijdservice Hendrik-Ido-Ambacht

Wilt u zich aanmelden bij de maaltijdservice in Hendrik-Ido-Ambacht? Een dagelijkse gezonde maaltijd is noodzakelijk voor een gezond gewicht en lichaam. Met name voor senioren. Soms lukt het niet om dit zelfstandig regelen. Gelukkig kunt u kennismaken met de maaltijdservice aan huis: voedzame en gezonde maaltijden aan huis die u binnen een paar minuutjes kunt opwarmen. Op Maaltijdbutler.nl vind u de beste opties voor warme maaltijden in Hendrik-Ido-Ambacht. Bepaal welke leverancier het beste bij u past en bestel direct een voordelig proefpakket met smaakvolle menu’s als Vissticks met groenten en Kipstukjes saté, jambalaya rijst, gem. groenten. Op een vast moment in de week bij u geleverd. Verderop op deze pagina leest u nuttige informatie over de bereidingswijze van de gerechten, tafeltje dekje, de bedrijven die actief zijn in de regio, de wekelijkse kosten, uitleg over bestellen, betalen en bezorgen en praktische info over subsidies waar u een beroep op kunt doen.

 • Gezond eten zonder zelf te koken.
 • Altijd verse groenten en seizoensproducten.
 • Zoutarm en geen ongezonde toevoegingen.
 • Geen vast abonnement, u zit nergens aan vast.
 • Elke week kiezen uit nieuwe maaltijden.
 • Thuisbezorgd door een vaste bezorger.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99
Beschikbare proefpakket aanbiedingen maart 2023
ProvincieZuid-Holland
GemeenteHendrik-Ido-Ambacht
Postcode3341
Website gemeentewww.h-i-ambacht.nl
Recept tip:Broccoli kaassaus
Gemiddelde kosten€5,85

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Hendrik-Ido-Ambacht

Veel senioren willen graag zelfstandig wonen. Alleen, boodschappen halen en eten bereiden kost steeds meer energie. De gezonde maaltijdservice biedt de oplossing: een gemakkelijke maaltijdoplossing bomvol groente en de benodigde bouwstoffen bezorgd tot in de keuken. Eten als (Varkensfilet met vleesjus, gekookte aardappelen, bloemkool) & (Scholfilet met kerrieroom uit de oven) zijn op te warmen middels de magnetron of oven. Gemakkelijk en snel een gezonde maaltijd opdienen. Met liefde bereid met 100% verse producten, alles zoutarm en smaakvol zonder slechte toevoegingen en natuurlijk verse en gezonde groenten. Hierbij wordt er rekening gehouden met de Schijf van Vijf. Bijna altijd aan huis geleverd door een erkende cateraar of bezorger op een zelf gekozen tijdstip. Men heeft de keuze uit heel veel gerechten en extra’s. Verderop treft u nuttige info over smakelijke en gezonde kant-en-klare maaltijden in Hendrik-Ido-Ambacht voor bejaarden.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden komen tot stand met verse ingrediënten van het seizoen. Na het koken worden de maaltijden snel teruggekoeld. Het eten is ongeveer pak ‘m beet een dag of 5 gekoeld te bewaren. Eventueel kunt u het invriezen. Dit is helaas wel slecht voor o.a. smaakbeleving en geur. Waarom kiezen voor koelvers: verse en seizoensgebonden ingrediënten en dat er veel variatie in de gerechten is. Het nadeel is dat u het binnen een week moet consumeren en dat het in de regel iets duurder is.

 • Altijd verse groenten en seizoensproducten.
 • Pluspunten zijn de smaakbeleving en geur, altijd verse groenten , zoutarm en geen kunstmatige toevoegingen.
 • Een wekelijks wisselend menu met circa 20 opties bij maaltijden bestellen in Hendrik-Ido-Ambacht.
 • Tortellini gevuld met kaas voor €6,60.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden met verse producten bereid en direct daarna versneld terug gevroren (geshockfreezed). De oorspronkelijke smaak en structuur blijven zo goed mogelijk behouden. Ze zijn populair door de prima houdbaarheid en dat je dus altijd een maaltijd achter de hand hebt. Elke week een bestelling plaatsen is niet nodig, en u kunt de maaltijden gemakkelijk wat langer bewaren. Doorgaans is vriesvers qua kosten interessanter dan de dag- en koelverse varianten.

 • Diepvriesmaaltijden worden tot -40 graden ingevroren en daarna uitgeleverd.
 • Voordelen zijn de lange houdbaarheid en de scherpe tarieven.
 • In de basis is er een vast menu met 50 – 100 gerechten.
 • Rundvlees in tijmsaus vanaf €4,65.

Tafeltje dekje Hendrik-Ido-Ambacht: warme maaltijd laten bezorgen

Vindt iemand het lastig een maaltijd zelf op te warmen? Gelukkig is tafeltje-dek-je in Hendrik-Ido-Ambacht een prachtig hulpmiddel. We hebben het dan over maaltijden die warm aan huis worden geleverd bij bejaarden of gehandicapten. Het voordeel is dat men meteen kan gaan eten. Landelijke leveranciers zoals Apetito kunnen daar wat minder in betekenen. Warm eten thuisbezorgen wordt meestal op touw gezet door gespecialiseerde restaurants & keukens. Vaak wordt het bezorgd door vrijwilligers. Via de App of website van de gemeente (www.h-i-ambacht.nl) bekijkt u diverse diensten en lokale keukens.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Hendrik-Ido-Ambacht.
 • De oplossing voor bejaarden of zieken die wel wat hulp kunnen gebruiken.
 • Opwarmen is niet meer nodig.
 • Standaard geregeld door plaatselijke keukens de thuiszorg, of stichting welzijn Hendrik-Ido-Ambacht.
 • Kies uit gerechten zoals Gebonden tomatensoep en Witlofschotel, ham, kaassaus, aardappelpuree, vanaf gemiddeld €7,70 incl. levering.

Gezonde maaltijden voor senioren aan huis bezorgen

Gevarieerde en gezonde menu’s vanaf €5,15

maaltijdservice-hendrik-ido-ambacht

Alle maaltijdservice bedrijven in Hendrik-Ido-Ambacht vergelijken

Er bestaan diverse bezorgrestaurants en grote keukens die bezorgen. Welke bezorgdienst sluit aan bij mijn voedingspatroon? Bekijk daarvoor eerst wat u precies zoekt (koelvers/vriesvers/warm) en wat uw wekelijkse budget is. Verderop treft u een lijst met landelijke leveranciers die de meest verse maaltijden aan huis in Hendrik-Ido-Ambacht voor senioren leveren. Per bezorgrestaurant vind u gegevens als de menu’s (tafeltje dekje, koelvers of vriesvers), de beschikbare maaltijd keuzes per week en een indicatie van de kosten. Bij meerdere aanbieders kunt u tevens een proefpakket bestellen.

Keuzehulp: Handige tips bij uw zoektocht
Op het moment dat u zich aan het oriënteren bent naar een geschikte organisatie van gezonde gerechten moet u op een aantal zaken letten. Bijgaand bekijkt u een aantal punten die men kan analyseren als u zich oriënteert op de beste maaltijdservice aan huis in Hendrik-Ido-Ambacht.

 • Categorie menu’s: Ligt mijn behoefte bij koelvers/dagvers/vriesvers of warme maaltijden (tafeltje dekje)?
 • Variatie: Uit hoeveel (nieuwe) gerechten kan ik elke week kiezen?
 • Bestellen: hoe kies ik de maaltijden die ik wil bestellen? Kan dit alleen online, of is er ook een papieren bestellijst?
 • Levering: op welke wijze kan ik een bezorger verwachten? Heeft hij ook signalerende functie?
 • Betaalmogelijkheden: hoe is de betaling geregeld? Wordt er gebruik gemaakt van automatische incasso of kan ik elke bestelling los voldoen?
 • Klantenservice: hoe wordt ik behandeld bij vragen en klachten?
 • Klantwaardering: vraag eens rond in uw eigen kringen en lees actuele klantbeoordelingen op bijv. www.kiyoh.nl.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: vers, persoonlijk, herkenbaar, volledig vrijblijvend.
 2. Apetito: landelijke dekking, verschillende bestelopties.
 3. Mealhero: vegetarische opties, goede klantenservice.
 4. Vers aan Tafel: goede portiegroottes, eenvoudig op te warmen.
 5. Maaltijdservice.nl: minimaal 150 gram groente, behulpzame klantenservice.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële maaltijdbezorging lokaal
In het overzicht hierboven bekijkt u belangrijke informatie over erkende landelijke bezorgdiensten. Waar deze aanbieders zich op onderscheiden is de variatie in het assortiment, snelle bezorging en een uitstekende klantenservice. Ook in de eigen gemeente zijn er mogelijk allerlei zorginstellingen of cateringbedrijven die zorg dragen voor de bereiding en/of bezorging van maaltijden bij ouderen en gehandicapten. Wellicht kunnen deze aanbieders ook warm leveren. Een deel van deze mogelijke plaatselijke adressen hebben wij samengevat in deze tabel. Informeer vrijblijvend om te kijken of zij iets voor u kunnen doen. U kunt uw suggesties van nieuwe adressen naar ons mailen.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager Theo van VelzenVan Eesterenplein 923315 KTDordrecht
SPAR KoellinGrote Markt 753311 BGDordrecht
Woonvoorziening Vlashof-’s Gravendeel – CaventBolkafstraat 13295 TAS-Gravendeel
Zorgwaard – Locatie Hoge WeideGrote Weel 13291 DAStrijen

Dieetmaaltijden thuis laten bezorgen

Gezond en gevarieerd eten is in het bijzonder voor ouderen van belang. Dit kan zijn om een allergie, lichamelijke klachten of juist om aan te sterken. De grotere aanbieders bieden speciale menu’s voor diverse diëten. Van lactosevrij tot gemalen: voor ieder wat wils. Hierbij presenteren wij een handig lijstje met veel voorkomende dieetmaaltijden in Hendrik-Ido-Ambacht.

Overzicht met populaire dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: zonder vlees en vis, met lekkere vleesvervangers.
 • Glutenvrij: speciaal voor senioren met coeliakie (glutenintolerantie).
 • Lactosevrij: gemakkelijkste oplossing voor ouderen met lactose-intolerantie.
 • Gemalen: wanneer ouderen niet meer kunnen kauwen, nog maar wel kunnen slikken. Optioneel kan met kiezen voor vloeibare maaltijden (bij slikproblemen).
 • Zoutarm: maaltijden met weinig tot geen toegevoegd zout. Dit kennen we ook als natriumarm of kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: vermijden van suiker en zetmeel.
 • Eiwitrijk: maaltijden met vlees, vis, en noten.
 • Biologische maaltijdservice: maaltijden die zo natuurlijk mogelijk tot stand zijn gekomen.

Maak kennis met de gezonde maaltijdservice

Voedzame warme maaltijden bestellen en gratis laten bezorgen

Uitleg over subsidies en hulp bij eten en drinken

Elk mens behoeft een gezond diner bomvol groenten, eiwitten en goede vetten. Het is het uitgangspunt van een vitaal en gezond lichaam. Sommige senioren en gehandicapten lukt het niet meer om zelf een maaltijd klaar te maken. Subsidie maaltijdvoorziening Hendrik-Ido-Ambacht of maaltijdondersteuning kan soms worden aangevraagd. Gelukkig zijn er een aantal zaken waar u aanspraak op kunt doen.

Korting op maaltijden en bijzondere bijstand
Inwoners met financiële problemen mogen soms maaltijden met korting bestellen. Het kan ook zijn dat hiervoor een speciale subsidie is. Vaak regelen gemeenten dit met een kortingspas. Normaliter werken gemeenten samen met 1 of 2 vaste aanbieders. Soms kan men ook een beroep doen op bijzondere bijstand: een vergoeding voor extra kosten die u zelf niet kunt betalen. Hiervoor maakt men een berekening o.b.v. uw netto-inkomen en draagkracht. Op de site van uw gemeente www.h-i-ambacht.nl treft u meer informatie.

Maaltijdondersteuning vanuit Zvw, WMO en WLZ
Maaltijdondersteuning is voor veel mensen een onmisbare service. Er zijn diverse mogelijkheden op het moment dat men geen boodschappen meer kan doen of als zelfstandig eten niet meer lukt of bij dementie. Hulp bij eten en drinken is vastgelegd door de Zvw (zorgverzekeringswet), de WMO (Wet langdurige zorg) en de Wlz (wet langdurige zorg) voor maaltijden bezorgen in Hendrik-Ido-Ambacht.

(Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning
Via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) wil de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht mensen met een (lichamelijke) beperking en senioren helpen om aangenaam en veilig thuis te kunnen blijven wonen. Senioren in de provincie Zuid-Holland worden geholpen via het WMO-loket op het moment dat men behoefte heeft aan extra zorg. In de basis hebben kunt u hulp krijgen via algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Algemene voorzieningen kunnen vrij worden gebruikt door iedereen. Onder andere hulp in de huishouding of tafeltje-dekje organisatie. Maatwerkvoorziening is hulp die u met de gemeente heeft afgesproken. Bijv. ondersteuning bij het klaarmaken van de maaltijd.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Bewoners met een WLZ-indicatie kunnen aanspraak maken op de Wet langdurige zorg. Ondersteuning bij eten en drinken als het toedienen van de maaltijd is toepasbaar voor alle leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Bij verblijf in een instelling, thuis, op basis van een modulair pakket thuis (mpt), persoonsgebonden budget (pgb) of volledig pakket thuis (vpt). De thuiszorg maaltijden worden geregeld vanuit de Wlz in het geval men in een instelling woont of zorg ontvangt via het volledig pakket thuis (vpt). Uw thuiszorgleverancier kan hierover tekst en uitleg geven. Mogelijk kunt u terecht bij uw zorgverzekering voor extra zorg of ondersteuning. Neem hiervoor contact op met de wijkverpleegkundige.

Eten aan huis bezorgen: de veelgestelde vragen

Wat is de prijs van maaltijden aan huis bezorgen?
De prijzen van kant-en-klaar maaltijden aan huis fluctueren tussen de €5,35 – €6,30. De kosten komen tot stand door de manier waarop het eten wordt klaargemaakt, de gekozen portie (klein of groot) en het aantal keer dat u bestelt. Een diepvriesmaaltijd kunt al bestellen vanaf €5,05, een koelvers menu is online verkrijgbaar vanaf €5,85 en tafeltje dekje is leverbaar vanaf €6,50 met bezorging. Diverse maaltijdbezorgers verstrekken een eigen proefpakket. Zodoende kunt u eenvoudig goedkope maaltijden in Hendrik-Ido-Ambacht uitproberen. Extra korting: 5 gerechten voor €25.

Zit ik vast aan een abonnement?
Nee, de maaltijdservice werkt niet met vaste contracten. U kiest zelf hoeveel- en welke maaltijden worden geleverd. Bestellen kan meestal online, via een medewerker (telefonisch) of met een papieren bestellijst. Voor het gemak wordt er gewerkt met automatische incasso. Op basis daarvan wordt een vervolgbestelling automatisch afgeschreven. Hierdoor hoeft u verder nooit meer een losse betaling te regelen.

Kan een maaltijd worden bezorgd wanneer ik dat wil?
Dat loopt uiteen per voorziening en bezorggebied. Flink wat maaltijdvoorzieningen werken met een eigen bezorgservice. Op die manier kunnen zij snel en koel in Hendrik-Ido-Ambacht eten bezorgen. Na de kennismaking spreekt u een vast bezorgmoment + tijdstip af. Tafeltje Dekje betekent een dagelijkse warme levering. Dagverse maaltijden komen vaak 2 keer in de week. In het geval van diepvriesmaaltijden komt de bezorger eens in de 2 of 3 weken, echter heeft u dan wel een ruim vriesvak nodig.

Hoe moeilijk zijn de maaltijden warm te maken?
Het verwarmen van het eten kan op verschillende manier. De magnetron biedt de snelste weg. Prik een aantal gaatjes in de plastic afdekking en plaats het bakje in de magnetron: ongeveer 8 minuten op 600 watt. Gaat u meerdere porties verwarmen? Dan duurt dit enkele minuten langer. Voor extra kwaliteit kan men de oven gebruiken: verwarm de oven voor tot 120 graden en zet het gerecht er +/- 35 minuten in. Tenslotte is ook opwarmen in een pan mogelijk. Op het gerecht staan de exacte instructies vermeld. Volg deze altijd op!