Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een compleet pakket met 4 verse maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer 4 verse maaltijden voor maar €15,-
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijdservice Loon op Zand

Een bestelling plaatsen bij de maaltijdservice in Loon op Zand? Een dagelijkse gezonde maaltijd zorgt voor een vitaal lichaam en gezond gewicht. Dit is extra belangrijk voor bejaarden en ouderen. Misschien bent u niet in staat om dit op eigen houtje regelen. In die situatie bestaat er de gezonde maaltijdservice: voedzame en heerlijke maaltijden aan huis geleverd die gemakkelijk op te warmen zijn in oven of magnetron. Aan de hand van deze website ontdekt u de meest gekozen leveranciers van warme maaltijden in Loon op Zand. Bekijk welke spelers er allemaal zijn en bestel online een zeer betaalbaar proefpakket met smakelijke menu’s als Runderboomstam met vleesjus, aardappelpuree, tuinbonen tuinkruiden en Boe­ren­kool­stoof met ei. Iedere week vers en gekoeld aan huis bezorgd. Via de Maaltijdbutler treft u o.a. alle benodigde informatie over de herkomst van de menu’s, tafeltje dekje, aanbieders, de huidige prijzen, uitleg over bestellen en betalen, en relevante info rondom subsidies en maaltijdondersteuning.

 • Elke dag een verse en gezonde maaltijd.
 • Vers van het land op uw bord.
 • Alles zoutarm en smaakvol zonder slechte toevoegingen.
 • U zit nooit vast aan een abonnement.
 • Houd rekening met uw dieetwensen.
 • Persoonlijk bij u thuisbezorgd.
aanvragen maaltijd
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
Postcode5175
Website gemeentewww.loonopzand.nl
Recept tip:Gebonden tomatensoep
Gemiddelde prijs€6,45

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Loon op Zand

Het is een trend dat ouderen langer thuis blijven wonen. Maar, inkopen doen voor de boodschappen en eten klaarmaken wordt steeds lastiger. De gezonde maaltijdservice kan helpen: iedere dag een maaltijd op tafel met alle voedingsstoffen die u nodig heeft thuisbezorgd. Maaltijden als (Kippenbout à la bonne femme) & (Maaltijdsalade met kip en avocado) kunt u snel opwarmen in de magnetron of oven. Zonder gedoe een verantwoorde maaltijd klaarmaken. Met liefde bereid met 100% verse producten, slechts weinig zout en geen kunstmatige toevoegingen en meestal 200 gram groenten. Gemakkelijk eten naar de Schijf van Vijf. Gewoonlijk aan huis bezorgd door een vaste cateraar of bezorger, wanneer en hoe laat u dat wilt. Er zijn allerlei soorten menu’s. Onderstaand bekijkt u meer info over lekkere kant-en-klare maaltijden in Loon op Zand voor ouderen.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden zijn gerechten met 100% verse producten. De maaltijd wordt teruggekoeld en vacuüm verpakt. Het is doorgaans een dag of 5 gekoeld te bewaren. Invriezen is ook een mogelijkheid. Echter, dit is niet gunstig voor de smaak en structuur. Belangrijkste voordelen zijn veel verse groenten en voedingswaarden en de verschillende smaken (Hollands, Werelds, Dieet). Nadelig is wel dat het maar enkele dagen houdbaar is en dat de maaltijden beginnen bij zo’n €6,00.

 • Smaakvolle menu’s met verse producten.
 • In trek vanwege een goede smaak, lekkere verse groenten en zonder e-nummers en ongezonde toevoegingen.
 • Per week een wisselend aanbod (naar het seizoen) voor maaltijden bestellen in Loon op Zand.
 • Kipstukjes saté, jambalaya rijst, gem. groenten te bestellen vanaf €6,00.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden vers bereid en vervolgens in een mum van tijd ingevroren tot -40 graden Celsius. De oorspronkelijke smaak en structuur blijven zo intact. Ze zijn populair door de uitgebreide houdbaarheid en de relatief lage prijs van het eten. Een twee wekelijkse levering is dan ook niet nodig, en ook hoeft u niet bang te zijn zonder eten te zitten. Over het algemeen is vriesvers scherper geprijsd i.v.m. koelvers of warm (tafeltje dekje).

 • Diepvriesmaaltijden worden ingevroren (shock freezing) en kort daarna verstuurd.
 • Waarom kiezen voor dit type: de lange houdbaarheid en de interessante prijzen.
 • Doorgaans is er een vast menu met 50 – 100 gerechten.
 • Kalkoen in pangangsaus, Sajour lodeh en nasi goreng al vanaf €4,10.

Tafeltje dekje Loon op Zand: warme maaltijd thuisbezorgd

Lukt het opwarmen van een maaltijd niet meer? Gelukkig is tafeltje-dek-je in Loon op Zand de manier. Het betreft maaltijden die warm worden bezorgd bij bejaarden of mensen met een beperking. Het gerecht kan meteen geconsumeerd worden. Landelijke leveranciers zoals Apetito bieden deze service doorgaans niet aan. Warm eten bezorgen bij u thuis wordt standaard geregeld door een stichting welzijn. Vaak zijn het vrijwilligers die dit aan huis bezorgen. Op de gemeentelijke website (www.loonopzand.nl) bekijkt u de beschikbare opties.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Loon op Zand.
 • Populair onder gehandicapten en senioren die niet kunnen of willen koken.
 • Moeiteloos en snel eten op tafel.
 • Vertrouwd aan huis gebracht door plaatselijke restaurants een lokale zorgaanbieder, of stichting welzijn Loon op Zand.
 • Onder andere met Verse worst met jus, Rode kool met appeltjes, Aardappelpuree of Bruine bonensoep, vanaf plusminus €7,75 incl. bezorging.

Voedzame maaltijden voor ouderen aan huis bezorgd

Seizoensgebonden en groenterijke maaltijden vanaf €5,60

maaltijdservice-loon-op-zand

De verschillende maaltijdservice bedrijven in Loon op Zand vergelijken

Er opereren meerdere organisaties die eten aan huis bezorgen. Welke service is het beste voor mijn wensen? Daarvoor moet men kijken naar wat voor soort gerechten u wilt bestellen en wat u wilt/kunt betalen. In de tabel hieronder vergelijkt u de beste landelijke bedrijven die de gezondste verse maaltijden aan huis in Loon op Zand voor senioren bezorgen aan huis. Per maaltijdservice treft u de menu’s (tafeltje-dekje/dagvers/diepvries), de variatie in de maaltijden en een prijsindicatie. Bij de uitgelichte aanbieders kan bovendien een proefpakket besteld worden.

Keuzehulp: Tips bij het kiezen van een aanbieder.
Wanneer u wilt kennismaken met een passende organisatie van gezonde gerechten moet u kritisch kijken naar een aantal punten. Hieronder bekijkt u verschillende zaken die onmisbaar zijn bij het zoeken naar de beste maaltijdservice aan huis in Loon op Zand.

 • Categorie menu’s: Ligt mijn behoefte bij koelverse-, diepvries of maaltijden die warm worden bezorgd (tafeltje dekje)?
 • Assortiment: hoeveel gerechten zijn er om uit te kiezen?
 • Bestelmogelijkheden: op welke manieren kan ik een bestelling plaatsen? Populaire opties zijn telefonisch, online of een menulijst.
 • Aflevermomenten: op welke wijze kan ik het eten laten bezorgen? Heeft hij ook signalerende functie?
 • Betaling: hoe betaalt men een bestelling? Machtig ik hen voor automatische incasso of kan ik elke bestelling los voldoen?
 • Klantenservice: wat zijn de opties bij vragen en klachten?
 • Reviews: win informatie in bij buren/familie/vrienden en bekijk de huidige reviews op o.a. The Feedback Company.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: zonder onnodige toevoegingen, interessant proefpakket.
 2. Apetito: gratis voedingsadvies, verschillende bestelopties.
 3. Food Connect: zelf uw menu’s samenstellen, snelle leveringen.
 4. Vers aan Tafel: de lekkerste vriesverse maaltijden, geen contract.
 5. Maaltijdservice.nl: handige strippenkaart, meerdere bestelmogelijkheden.
Aanbieder Koelvers Vriesvers Warm bezorgd Aantal maaltijden Informatie Proefpakket
uitgekookt
24 koelverse maaltijden per week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 vriesvers, koelverse zelf samenstellen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
eten-met-gemak
143 vaste menu's of zelf samenstellen
maaltijdservice-nl
75 vaste koelverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
food-connect
120 vriesvers, koelvers zelf samenstellen

Potentiële maaltijdbezorging lokaal
In het bovenstaande schema checkt u aanvullende info over de beste landelijke bezorgdiensten. Waar deze aanbieders zich op onderscheiden is een groot assortiment, de verschillende bezorgdagen en een klantenservice die u goed kunt bereiken. Ook in uw eigen regio zijn er mogelijk tal van zorginstellingen of cateringbedrijven die zich focussen op het klaarmaken en/of aan huis bezorgen van maaltijden bij senioren en zorgorganisaties. Wellicht bieden zij ook tafeltje dekje aan (warme bezorging). Een aantal van deze mogelijke regionale adressen hebben wij samengevat in deze tabel. U kunt deze bedrijven opbellen en vragen naar de opties. Suggestie? Mail ons gerust.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager W. MartensOranjeplein 315175 BELoon op Zand
SPAR DongenEuropaplein 455101 VWDongen
Joris Zorg – Zorgcentrum VestakkerGanzeakkers 55091 CROost West en Middelbeers
Stichting Schutse Zorg Tholen – Zorgcentrum De SchutseF.M. Boogaardweg 104697 GMSint-Annaland

Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen

Juist voor ouderen is voeding zeer belangrijk. Bijvoorbeeld vanwege een allergie, lichamelijke klachten of om weer spieren op te bouwen. De landelijke leveranciers bieden speciale menu’s voor diverse diëten. Van diabetes tot zoutarm: voor ieder wat wils. In het blok hieronder tonen wij een korte toelichting op enkele dieetmaaltijden in Loon op Zand.

Uitleg van dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: lekker veel groenten, noten en zaden.
 • Glutenvrij: perfect bij een glutenintolerantie/gevoeligheid.
 • Lactosevrij- en beperkt: gevarieerde maaltijden zonder melkproducten.
 • Gemalen: herkenbare gerechten bieden uitkomst bij kauw- en slikproblemen. Optioneel kan met kiezen voor vloeibare maaltijden (bij slikproblemen).
 • Zoutarm: gevarieerde en gezonde maaltijden met weinig tot geen zout. We kennen het ook als natriumarm of kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: vermijden van suiker en zetmeel.
 • Eiwitrijk: focus op o.a. vlees, vis, eieren, zuivel.
 • Biologische maaltijdservice: maaltijden die zo natuurlijk mogelijk tot stand zijn gekomen.

De goedkoopste maaltijdservice voor ouderen

Voedzame warme maaltijden bestellen en gratis aan huis geleverd

Informatie over subsidies en hulp bij eten en drinken

Onderschat niet het belang van een volledige maaltijd met voldoende vitaminen. Het is in feite het startpunt van een vitaal en energiek lichaam. Sommige ouderen en mensen met een chronische ziekte kunnen niet dagelijks een warme maaltijd bereiden. Subsidie maaltijdvoorziening Loon op Zand of maaltijdondersteuning is in dat geval nodig. Graag informeren wij u over de mogelijkheden.

Bijzondere bijstand of speciale korting
Senioren en chronisch zieken met een minimaal inkomen kunnen onder bepaalde omstandigheden een korting krijgen of kunnen aankloppen voor een subsidie. In sommige gemeenten is er een kortingspas. Gewoonlijk wordt dit verzorgd door een lokale keuken. Kijk ook naar de mogelijkheden van bijzondere bijstand: een vergoeding voor extra kosten die u zelf niet kunt betalen. Hiervoor maakt men een berekening o.b.v. uw draagkracht en persoonlijke omstandigheden. Via portalen van de gemeente www.loonopzand.nl treft u meer informatie.

Maaltijdondersteuning vanuit Zvw, WMO en WLZ
Maaltijdondersteuning kent vele vormen en velerlei doelgroepen. Hierop kan men een beroep doen als een supermarkt bezoeken niet mogelijk meer is of als zelfstandig eten niet meer lukt of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt geregeld vanuit de de Zorgverzekeringswet (Zvw), Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) en de Wet langdurige zorg (Wlz) voor maaltijden bezorgen in Loon op Zand.

(Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning
Vanwege de (Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning moet de gemeente Loon op Zand bewoners met verstandelijke / lichamelijke ongemakken en ouderen ondersteunen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven. Ouderen en chronisch zieken in de provincie Noord-Brabant kunnen terecht bij het WMO-loket op het moment dat men behoefte heeft aan extra zorg. De gemeente biedt algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Algemene voorzieningen zijn voor iedereen toegankelijk. Bijvoorbeeld ontmoetingsochtenden of tafeltje-dekje organisatie. Bij een maatwerkvoorziening wordt gekeken naar individuele wensen. Bijvoorbeeld hulp bij het toedienen van het eten.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Inwoners met een WLZ-indicatie kunnen gebruik maken van de Wet langdurige zorg. Een helpende hand bij eten en drinken zoals onder andere zorg dragen voor maaltijdbereiding is een voorbeeld die past bij deze leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Thuis, in een instelling, aangepaste woonvorm, met een modulair pakket thuis (mpt), volledig pakket thuis (vpt) of persoonsgebonden budget (pgb). De thuiszorg maaltijden zelf worden afgehandeld via de Wlz als de hulpbehoevende in een instelling woont of recht heeft op het volledig pakket thuis (vpt). Uw thuiszorgleverancier kan hierover tekst en uitleg geven. In sommige gevallen kunt u terecht bij uw zorgverzekering voor extra zorg. Dit gaat in samenspraak met de wijkverpleging.

Veelgestelde vragen over eten aan huis bezorgen (FAQ)

Wat is de prijs van maaltijden aan huis voor senioren?
De tarieven voor kant-en-klaar maaltijden aan huis komen uit tussen de €4,35 en €6,00. De prijs heeft te maken met aspecten zoals de manier waarop het eten wordt klaargemaakt, het aantal gram (kleine of grote maaltijd) en hoeveel maaltijden u afneemt. Een diepvriesmaaltijd vindt u al vanaf €4,70, een koelvers menu is al mogelijk vanaf €5,90 en tafeltje dekje is online verkrijgbaar vanaf €6,80 (aan huis gebracht). Diverse keukens werken met een proefpakket. Zo kunt u goedkope maaltijden in Loon op Zand laten bezorgen. Denk aan 4 gerechten voor €20.

Kan ik vrijblijvend bestellen of moet ik een abonnement nemen?
Nee, u bent volledig vrij in de hoeveelheid maaltijden dat u wilt bestellen. U kan wekelijks kiezen waar en wanneer de gerechten worden geleverd. Het bestellen gaat online, per telefoon of geef uw wensen door op de bestellijst. Gewoonlijk gaat de betaling via automatische incasso. Middels deze betaalmethode worden uw volgende bestellingen op een automatische manier betaald. Hierdoor hoeft u verder nooit meer een losse betaling te regelen.

Op welke tijden wordt een maaltijd bezorgd?
Dit varieert per bezorgdienst en provincie. Verscheidene maaltijdvoorzieningen rijden rond met eigen bezorgers. Ze zorgen ervoor dat de bezorgers bij u in Loon op Zand eten bezorgen. Na de kennismaking kunt u dikwijls een vaste bezorgdag in de week afspreken. Bij tafeltje dekje gaat het om een dagelijkse levering. Dagverse maaltijden komen vaak 2 keer in de week. Diepvriesmaaltijden worden tenslotte 2 of 3 keer per maand bezorgd, maar dan heeft u wel veel vriesruimte nodig.

Hoe moeilijk zijn de maaltijden warm te maken?
Het opwarmen van het eten kan met meerdere keukenapparaten. De magnetron heeft verreweg de snelste mogelijkheden. Prik voldoende gaatjes in zodat de lucht kan ontsnappen en bereid het ongeveer zo’n 7 minuten op 600 watt. 2 maaltijden tegelijk opwarmen? Dan kost het iets meer tijd. Voor extra kwaliteit kan men de oven gebruiken: verwarm uw oven eerst voor tot 120 graden en zet het gerecht er +/- 35 minuten in. Afsluitend is ook een pan op het fornuis goed te gebruiken. Op het etiket staat altijd de juiste opwarminstructies. Deze staan er niet voor niets op!

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Kaatsheuvel
 • De Moer