Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Kant en klaar maaltijden bezorgen

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen? Op Maaltijbutler.nl vind je het volledige overzicht met maaltijdservices bij jou in de buurt! De kant-en-klaar maaltijd is ontzettend populair in heel Nederland. Bijna iedereen eet wel eens zo’n snelle, makkelijke en lekkere maaltijd. Even een paar gaatjes prikken, een paar minuten in de magnetron en smullen maar. Je hoeft niet zelf boodschappen te doen, koken is niet nodig, en je hebt geen afwas. Dergelijke maaltijden kan je natuurlijk in de supermarkt kopen. Ketens als Abert Heijn en Jumbo hebben een ruim assortiment met snelle en makkelijke magnetronmaaltijden. Maar lukt het boodschappen doen niet meer? Of heb je niet altijd tijd of zin on naar de supermarkt te gaan? Dan kan een maaltijdservice uitkomst bieden. Deze kan bijvoorbeeld 1 keer per week of 1 keer per maaltijd 1 of meer kant en klaar maaltijden thuisbezorgen.

  • Een kant-en-klaar maaltijd is een vers bereidde maaltijd
  • De maaltijd is dusdanig verpakt dat het een aantal dagen in de koelkast bewaard kan blijven
  • Vriesverse maaltijden kunnen zelfs maandenlang worden bewaard in de vriezer
  • De maaltijd kan eenvoudig worden opgewarmd in oven of magnetron
  • Er zijn verschillende leveranciers van kant-en-klare maaltijden speciaal voor senioren
  • Deze worden lekker makkelijk bezorgd, met een wekelijks wisselend menu en een attente klantenservice
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze

De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Kant en klaar maaltijden voor senioren vergelijken

Steeds meer Nederlanders kiezen voor het gemak van de kant-en-klaar maaltijd. Dit zien we met name onder bejaarden en senioren. De kwaliteit van deze maaltijden is de laatste jaren sterk verbeterd. De maaltijden bevatten steeds minder zout en kunstmatige toevoegingen. Ook is de smaak de afgelopen jaren flink vooruit gegaan. Het is dus een steeds beter alternatief voor zelf gekookte maaltijden. Dankzij de opwarmmaaltijd kunnen ouderen vaak langer thuis blijven wonen.

Waar te koop?
Kant-en-klaar maaltijden kan je op veel verschillende plekken kopen. De supermarkt biedt een enorm assortiment met verschillende maaltijden. Oosters, Hollands, Vegetarisch: vrijwel alles is mogelijk. Maar voor senioren is dit niet altijd de meest ideale optie. Veel bejaarden komen niet meer in de supermarkt, en het is niet altijd mogelijk dat iemand anders op structurele basis de boodschappen doet. In dat geval is een maaltijdservice aan huis een betere oplossing. In dat geval worden bijvoorbeeld een keer per week verse maaltijden thuisbezorgd die ouderen zelf kunnen opwarmen. Zij kunnen eventueel ook worden geholpen door iemand van de thuiszorg.

Wekelijkse opwarmmaaltijden thuis laten bezorgen voor ouderen

Zoek jij een aanbieder die op vaste basis opwarmmaaltijden bezorgt? In dat geval biedt een maaltijdservice uitkomst! In de bovenstaande vergelijker vind je de meest populaire leveranciers van Nederland. Per aanbieder vind je het assortiment. Dit kan gaan om koelverse, vrievserse of juist warme maaltijden. Daarnaast vind je een indicatie van het assortiment en de prijzen. Welk type kant-en-klaar maaltijd past bij mijn situatie? Hieronder een korte uitleg:

1. Koelverse kant-en-klaar maaltijden
Wil je genieten van verse maaltijden met een goede en natuurlijke smaak? En wil je die zelf opwarmen? Dan zijn koelverse maaltijden vaak de beste optie. De kwaliteit is tegenwoordig uitstekend. Er is een wekelijks wisselend aanbod, en de gerechten worden steeds betaalbaarder. Nadeel is dat het maar enkele dagen in de koelkast houdbaar is

2. Vriesverse kant-en-klaar maaltijden
Vroeger waren vriesverse maaltijden razend populair. De afgelopen jaren merken we dat toch meer ouderen en senioren voor de koelverse variant kiezen. Het voordeel van vriesevers is dat de maaltijden heel lang houdbaar zijn. Je kunt ze maandenlang in de vrieskist bewaren. Het is dus altijd handig om een klein voorraadje te hebben. Op het moment dat je even geen maaltijd kunt maken heb je deze altijd achter de hand. Het nadeel is dat de smaak en versheid vaak minder is vergeleken met koelverse maaltijden

3. Warme maaltijden (tafeltje dekje)
We spreken van tafeltje dekje wanneer de maaltijd warm wordt thuisbezorgd. Dit is vaak alleen het geval wanneer zelf koken of opwarmen zelf helemaal niet meer lukt. Het voordeel is dat men na bezorging direct kan eten zonder zelf nog acties te ondernemen. Nadeel is dat de prijs van dergelijke warme maaltijden een stuk hoger ligt dan de andere opties. Het wordt vaak ook alleen toegepast wanneer zelf koken of zelf opwarmen niet meer lukt.