Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Kortingspassen

Je kent ze misschien wel; de 55+ pas. Of de 60 plus kaart. Dit zijn kaarten waarmee je korting krijgt bij evenementen, musea, restaurants of vakantieparken. Tegenwoordig zijn er ook maaltijd kortingspassen die uitgegeven worden per gemeente. Hiermee kunnen senioren / ouderen  / bejaarden korting krijgen bij de maaltijdservice (en andere instellingen) in hun specifieke regio. Vaak hebben gemeentes afspraken gemaakt met lokale restaurants en keukens die hieraan hun medewerking verlenen. Op deze pagina lees je meer informatie over deze actiepassen.

Welke gemeenten doen mee?

In Nederland hebben bijna alle gemeentes wel een subsidie voor maaltijden beschikbaar gemaakt. Soms doen ze dit alleen binnen hun eigen regio, soms ook gezamenlijke met naburige gemeenten. Hieronder vind je een lijstje met een aantal voorbeelden. Wil je er zelf een toevoegen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een kortingspas?

Er gelden vaak aanvullende regels voor het gebruik van een actiepas. Denk dan bijvoorbeeld aan een maximum inkomen. Mensen die meer verdienen dan een €X bedrag (wisselt per gemeente) komen niet in aanmerking. Soms wordt er ook gekeken naar woning, gezinssamenstelling, spaargeld en fysieke gesteldheid.

Hoe kan ik zo’n pas aanvragen?

Het aanvragen van deze kortingspassen gaat altijd via een loket via de gemeente. Hiervoor kunt het het beste telefonisch contact opnemen. Ook op de website van de gemeente zal meer informatie te vinden zijn (en mogelijk ook een direct telefoonnummer of email adres). De aanvraag zal schriftelijk of per mail ingediend moeten worden. Na goedkeuren kan het nog enkele weken duren voordat u de pas in huis heeft.

Collectieve korting

Er zijn ook reguliere kortingspassen die niet worden uitgegeven door een officiele overheidsinstantie maar door bedrijven of commerciële organisatie. Dit kunnen landelijk opererende bedrijven zijn maar ook lokale ondernemers in een specifieke plaats. Zo zijn zorgverzekeraars testen aan het doen en ook consumentenorganisaties gericht op senioren / ouderen:

  1. Seniorenvoordeelpas
  2. 50plusvoordeelpas
  3. RCN Voordeelpas

Wat kan ik met deze passen?

Het grootste voordeel is vaak korting op een maaltijd of voordeel op de maaltijdservice. Concreet: minder betalen voor een maaltijd. Soms krijg je juist iets extra’s, zoals een voorgerecht (soep) of toetje. Er zijn tal val mogelijkheden te verzinnen. Let er ook op dat de deelnemende bedrijven kunnen wijzigen. Het is daarom interessant de nieuwsbrieven goed in de gaten te houden zodat je nooit informatie mist over nieuwe bedrijven die meedoen.