Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Eiwitrijke maaltijden

Er zijn veel mensen die letten op gezonde voeding. Een van de meest bekende diëten is een eiwitrijk dieet (of eiwitarm). Ook een gezonde maaltijd bestellen wordt dan soms een lastig verhaal. Niet elke maaltijdservice kan hier namelijk mee overweg. Het nuttigen van eiwitten is belangrijk voor mensen die wekelijks sportief bezig zijn (veel sporten), bezig zijn met het opbouwen van spiermassa of die gecontroleerd willen afvallen. Eiwitten, ook wel proteïne genoemd, zijn naast koolhydraten en vetten de belangrijkste voedingsstoffen (macronutriënten). Het nuttigen van deze maaltijden is ook geschikt voor senioren die na een ziekenhuisopname weer op kracht moeten komen of spieropbouw willen stimuleren.

Wat is Eiwitrijk voedsel?

Het grote voordeel van eiwitrijke maaltijden is dat het hongergevoel wordt onderdrukt. Het voorziet het lichaam van gezonde bouwstoffen en verhoogt het metabolisme en de vetverbranding (goed voor afvallen). Een ideale manier dus om de drang om te snacken te verminderen. Vooral in vlees en vis zitten veel goede eiwitten. Ook zuiver kan erg geschikt zijn (naast groente, bonen en noten).

Recepten met focus op eiwit
Kies zoals je hierboven kunt lezen altijd voor eiwitmaaltijden met vis of vlees. Met name recepten met Rosbief, Biefstuk, Entrecôte, Kipfilet, Varkenshaas, Tartaar, Tonijn, Inktvis, Makreel, Tong en Sardines zitten boordevol eiwitten.

Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze

De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Een aantal voordelen van de Eiwitrijke maaltijdservice maaltijden

  1. Ze maken gebruik van verse ingrediënten. Alle ingrediënten worden door de chefkoks vers bereid en direct na bereiding diep ingevroren. Hierdoor blijven de smaak, structuur, vitamines en voedingswaarde behouden.
  2. Veel maaltijdvoorzieningen verzenden de producten door Nederland & België. Er zijn diverse lever- en afhaalmogelijkheden binnen Nederland.
  3. Stop met het besteden van veel tijd in de keuken. Sta nooit meer zelf in de keuken om je maaltijden voor te bereiden. Ervaar het gemak van de maaltijddiensten.
  4. Het motto van maaltijdbutler is dat gezonde voeding betaalbaar hoort te zijn. Daarom bieden wij al onze producten aan tegen een zo eerlijk mogelijke prijs. Zo wordt het behalen van je doelen weer een stapje eenvoudiger.
  5. Via de webshop bestel je eenvoudig producten die bij jouw behoefte passen. De chefkoks werken hard in de keuken om je bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

Houdbaarheid
De verse Eiwitrijke gerechten worden na bereiding direct diepgevroren bij diepvries-kant en klaar, of direct klaargemaakt voor verzending indien u kiest voor dagverse maaltijden.  Hierdoor blijven de producten vers en kunnen deze eenvoudig ook thuis ingevroren worden. Alle dagverse producten hebben vaak een minimale houdbaarheid van 3 dagen tot maximaal 5 dagen. Kies je voor diepvries eiwitrijke maaltijden, dan is de houdbaarheid vaak wel 2 tot 4 maanden.

Het belang van Eiwitten voor senioren

Voor kinderen en jongvolwassen is het belangrijk voldoende gezonde maaltijden te nuttigen met veel bouwstoffen / voedingsstoffen voor de groei. Een lichaam heeft dit namelijk nodig bij de ontwikkeling van spieren en botten. Voor senioren is het echter ook belangrijk om voldoende eiwitrijke maaltijden aan huis te laten bezorgen. Het bevorderd de kwaliteit van de spieren en het behoudt daarvan. Zeker tijdens een revalidatie / fysiotherapie kan die uitkomst bieden. Wist u dat er ook diverse gemalen en glutenvrije mogelijkheden zijn? Klik door voor meer informatie.