Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een compleet pakket met 4 verse maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer 4 verse maaltijden voor maar €15,-
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Natriumarme maaltijden aan huis voor ouderen

Op zoek naar natriumarme maaltijden, oftwel voeding zonder te veel zout? Op Maaltijdbutler.nl vindt u een volledige vergelijking van de meest populaire aanbieders in Nederland. Vergelijk nu zelf, en vind een aanbieder in de buurt. Zout en natrium worden nogal eens door elkaar gebruikt. En dat is ook niet vreemd, want beide stoffen dragen bij aan de vochtbalans, de regeling van bloeddruk en aan een juist werking van zenuw- en spiercellen. Bijna niemand krijgt te weinig zout binnen. Dat komt omdat natrium (en dus ook zout) bijna overal inzit. Wat we wel zien is dat ouderen soms teveel zout binnenkrijgen. En dat negatieve consequenties hebben als een hoge bloeddruk. Dit leidt weer tot een verhoogde kans op vaat- en hartziekten.

  • Natrium is een mineraal dat belangrijk is voor vochtbalans, spieren, zenuwcellen en het reguleren van de boeddruk
  • Natrium zit in veel producten. Het belangrijkste voorbeeld is keukenzout dat iedereen wel in het keukenkastje heeft staan
  • We krijgen de meeste natrium door het eten van brood, vleesproducten en kaas
  • Kant-en-klaar maaltijden bevatten soms erg veel natrium/zout
  • Gelukkig is dit langzaam aan het veranderen: leveranciers zetten steeds meer in op natriumarme en zoutarme gerechten
Aanbieder Koelvers Vriesvers Warm bezorgd Aantal maaltijden Informatie Proefpakket
uitgekookt
24 koelverse maaltijden per week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 vriesvers, koelverse zelf samenstellen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
eten-met-gemak
143 vaste menu's of zelf samenstellen
maaltijdservice-nl
75 vaste koelverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
food-connect
120 vriesvers, koelvers zelf samenstellen

Zoutarme maaltijden laten bezorgen

Hierboven vindt u de grootste en meest bekende maaltijdservices die door heel Nederland bezorgen. Dit zijn stuk voor stuk leveranciers die experts zijn op het gebied van seniorenmaaltijden. Leveranciers begrijpen steeds beter waar ouderen behoefte aan hebben als het gaat om de maaltijd. Hierdoor zien we dat de keukens steeds meer werken met 100% verse en natriumarme producten. Daarbij houden koks rekening met de schijf van 5. Door een goede mix van zoutarme producten en de juiste kruiden en specerijen is het resultaat een voedzame, overheerlijke en gezonde maaltijd voor ouderen! Op onze website vindt u ook meer info over een maaltijdservice voor diabetes patiënten.

Hoe kan ik minder natrium eten?

Natrium is dus een belangrijk onderdeel van keukenzout. De belangrijkste functie van het mineraal is het aantrekken van vocht. Voedingsfabrikanten voegen natrium vaak toe aan hun producten om de smaak te versterken of voor een langere houdbaarheid. Brood, vleeswaren en snacks zijn hier belangrijke voorbeelden van. Een hoge mate van natrium in ons lichaam betekent dat hart en nieren meer vocht moeten verwerken. Teveel natrium kan resulteren in vasthouden van vocht (oedeem) en een te hoge bloeddruk.

Creatief met kruiden en specerijen
Te veel kant-en-klaar maaltijden bevatten nog steeds teveel zout. Maar met name de koelverse maaltijden zijn hier verandering in aan het brengen. Koks worden creatiever met verse producten, specerijen en kruiden. Op die manier blijft de maaltijd even smaakvol met minder zout. Vraag eens na of uw maaltijdservice al natriumarme gerechten levert. Of bekijk via onze vergelijker welke leveranciers dit al doen.