Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Vetarme maaltijden aan huis

Op zoek naar een maaltijdservice met vetarme maaltijden? Steeds meer ouderen letten goed op hun gezondheid. De vetarme maaltijd is daar een heel goed voorbeeld van. Vet is op zichzelf zeker niet slecht. Integendeel, iedereen heeft het nodig om gezond te zijn en blijven. Maar het is belangrijk om niet teveel vet binnen te krijgen. Dat komt door de hoge concentratie van calorieën, en het gebrek aan koolhydraten en eiwitten. Wie op zijn/haar gezondheid wil letten, en wie op gewicht wil blijven (of wil afvallen) doet er dus goed aan om te kiezen voor vetarme maaltijden aan huis.

  • Vet is niet perse verkeerd, ons lichaam heeft het juist nodig
  • Maar te veel vet is ook niet goed
  • Dat komt omdat er veel calorieën inzitten, en relatief weinig koolhydraten en eiwitten
  • Juist voor ouderen is het belangrijk dat ze niet teveel vet binnenkrijgen. Zij bewegen vaak minder waardoor ze alle energie niet kwijt kunnen raken
  • Er zijn vandaag de dag tal van maaltijdservices die speciale vetarme maaltijden voor senioren thuisbezorgen
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze

De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Maaltijden met weinig vet voor ouderen

Vrijwel alle maaltijden bevatten verzadigd vet. Het zit met name in dierlijke producten als vlees, melkproducten of kaas. Maa rook tussendoortjes als koekjes of snacks bevatten relatief veel vet. Een bepaalde mate vet per dag is belangrijk. Het geeft ons immers energie. Maar teveel vet is niet goed. Dat komt doordat vet kan resulteren in een verhoogde cholesterol. En dat is weer niet goed voor de bloedvaten. Hiermee loopt u bijvoorbeeld een verhoogd risico op verschillende hart- en vaatziekten.

Een maaltijdservice met speciale maaltijden met weinig vet
Een maaltijdservice als Apetito, Uitgekookt of Vers Aan Tafel is er speciaal voor de maaltijdvoorziening voor ouderen. Dergelijke leveranciers weten waar senioren behoefte aan hebben, en passen het assortiment daar dan ook op aan. Zo heeft u bij steeds meer leveranciers de keuze uit een ruim assortiment dieetmaaltijden. Denk aan natriumarm, koolhydraatarm, glutenvrij of dus vetarm. Ook diabetes-maaltijden zijn in opkomst. Sommige aanbieders koken uitsluitend nog vetarme gerechten zodat u hier helemaal niet meer naar om hoeft te kijken. In de bovenstaande tabel treft u de meest populaire aanbieders in Nederland. Klik door voor meer informatie over het aanbod, de prijzen en de manier van bestellen.

Wat zijn nu geschikte vetarme alternatieven?

Wanneer u wilt letten op de inname van vet, dan is het gelukkig niet zo dat u niets lekkers meer mag eten. Er zijn voldoende lekkeren en gezonde alternatieven met weinig vet. Voorbeelden hiervan zijn eieren, mager vlees, magere kwark, rijstwafels, peulvruchten, fruit en havermout. Experts adviseren daarnaast om verzadigd vet zoveel mogelijk te vervangen door onverzadigd vet. Onverzadigde vetten vindt u onder andere in olie, margarine en vis.