Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Koolhydraatarme maaltijden

Wilt u graag bewust op de voeding letten? Volgt u een speciaal dieet? Dan kan het interessant zijn om Koolhydraatarme maaltijden aan huis te laten bezorgen. Zowel voor gezinnen met kinderen als senioren biedt dit een uitkomst. Je let op de kilo’s en bent gezond bezig. Te veel van deze voedingsstoffen zorgen voor een ophoping van vetten in het lichaam. Zeker wanneer er weinig tot niet gesport wordt is het raadzaam om op de koolhydraten te letten.

Wat is een koolhydraatarm gerecht?

Ook bij jou lokale maaltijdservice kun je vast terecht voor dit soort maaltijden. Het is namelijk best hip anno februari 2024. Veel ouderen, maar ook jongeren, hebben een voorkeur voor dit soort maaltijden. Via de website van je maaltijdvoorziening kun je bekijken of de keuken hierop heeft ingespeeld en er gezond koolhydraatarm eten wordt geserveerd. Op deze pagina leggen we verder uit welke producten je beter kunt vermijden en welke ingrediënten wel gegeten kunnen worden.

Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze

De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Koolhydraatarme producten

Je leest het tegenwoordig overal dat koolhydraten de boosdoeners zijn bij overgewicht in plaats van de vetten. Oke, dat wordt dus een kwestie van omschakelen naar koolhydraatarme producten denk je dan. Dat klopt, maar welke producten vallen dan onder de term “koolhydraatarme producten”? Via google kun je boodschappenlijstjes vinden die de producten weergegeven die zeer weinig koolhydraten bevatten (ook via bijvoorbeeld een diëtist). Dus de volgende keer wanneer jij boodschappen gaat doen dan maak je een boodschappenlijst met behulp van deze lijst waar alle koolhydraatarme producten in staan weergegeven. Voorbeelden van producten met weinig koolhydraten zijn Bleekselderij, Courgette, Bloemkool, Paddenstoelen, Asperges, Aubergine, Tomaten en Rode paprika (qua groenten). Ook Avocado, Aardbeien, Frambozen en Bramen zijn geschikt. Qua vis en vlees kun je het beste kiezen voor Kip, Kalkoen, Rundvlees, Varkensvlees, Lamsvlees, Haring, Zalm, Makreel of Tonijn. Let op: bekijk ook goed de pasta’s en zuivelproducten. Wilt u dit dieet combineren met andere voorkeuren? Zie ook de mogelijkheden rondom vetarm en natriumarme voeding.

Koolhydraatarm dieet volgen?

Tegenwoordig lees je het overal, afvallen hier, dieet daar, koolhydraatarm dieet, eiwitrijk dieet, Dr Frank, Sonja Bakker, maar wat werkt nu echt en wat is het beste? Eigenlijk kan je met alle methodes afvallen, de ene methode ligt de ene beter dan het andere maar er is echter maar 1 wapen tegen overgewicht. Het afvallen zelf is namelijk erg makkelijk, veel mensen vallen snel af via het koolhydraatarm dieet. Maar het gevaar ligt hem in het behouden van het ideale gewicht. Je kent vast het programma Obese op RTL 4. Mensen vallen tig kilo’s af, soms wel honderd als ik me niet vergis. Maar helaas lukt het veel mensen niet om op gewicht te blijven. Je ziet het vast ook om je heen of je hebt het bij jezelf al gemerkt, afvallen lukt wel maar op gewicht blijven lukt niet. Wat er vaak namelijk gebeurt is dat mensen na een lange periode van goede prestaties denken: “Ik weeg nu toch weer 60 kilo, nu kan ik best wel een gebakje pakken”. En dat mag ook gerust, maar wanneer veel mensen er eenmaal aan beginnen, zullen ze het steeds vaker doen. Natuurlijk moet je gezond eten om niet dik te worden en daarbij helpt een koolhydraatarm dieet ontzettend goed bij. Wanneer je een koolhydraatarme dieet combineert met de juiste mentale instelling dan zul je zien dat je je hele leven profijt hebt van de stappen die je hebt ondernomen tegen overgewicht. Omdat overal op het internet wel iets te vinden is over koolhydraatarm dieet, en koolhydraatarme recepten is het voor veel mensen geen probleem om hieraan te beginnen.

Koolhydraatarm brood en ontbijt maaltijd

Het ontbijt is voor ons de belangrijkste maaltijd van de dag. Voor degene die dit nog niet wisten en deze maaltijd regelmatig overslaan, maak er een gewoonte van om elke dag te ontbijten! Vooral als je al bezig bent met afvallen is het een vuistregel om elke dag te ontbijten voor het snelste resultaat. Dat je elke dag moet ontbijten betekent natuurlijk niet dat even lekker roombroodjes, pancakes, bacon etc kan consumeren. Ook hier moeten we goed opletten met wat we eten. En één van de belangrijkste producten waar we op moeten letten is brood. De meeste brood bevat veel tarwemeel dat helaas ook veel koolhydraten bevat. Door dit brood is de koolhydraatinname dagelijks nog steeds aan de hoge kant. Hier heeft men gelukkig inmiddels al een oplossing voor gevonden namelijk koolhydraatarm brood! Bij dit koolhydraatarm brood is het tarwemeel gedeeltelijk vervangen voor sojameel. Dankzij het speciale brood kan je dus elke dag genieten van je belangrijkste maaltijd van de dag én het is nog eens koolhydraatarm wat dus een dubbele boost geeft aan het dieetproces!

Recepten voor gezonde warme maaltijden aan huis

Maar hoe zit dit nou met de lunch, het avondeten, tussendoortjes en het nagerecht? Bestaan daar überhaupt wel koolhydraatarme oplossingen voor? Jazeker, er bestaan genoeg koolhydraatarme recepten die jij dagelijks uit kan proberen. Wanneer je je elke dag goed houdt aan koolhydraatarme producten dan zul je snel resultaat zien bij jezelf. Of je nu op zoek bent naar koolhydraatarme recepten voor koekjes, toetjes, lunch en hoofdgerechten, het bestaat allemaal. Dat maakt een koolhydraatarm dieet ook zo ideaal want er zijn overal wel koolhydraatarme recepten te vinden. Via je maaltijdservice kun je speciale maaltijden aanvragen die voldoen aan jouw eetwensen. Deze diepvriesmaaltijden of dagverse maaltijden kun je zelf opwarmen in de oven of magnetron. Het bestellen van deze maaltijden kan online of via de telefonische maaltijdservice klantenservice.