Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Magnetronmaaltijden voor ouderen bezorgen

Op zoek naar magnetronmaaltijden, speciaal voor ouderen? Op Maaltijdbutler.nl treft u het complete overzicht met aanbieders van opwarmmaaltijden voor senioren. Er is soms best wat kritiek op de magnetronmaaltijden. Ze zouden teveel zou bevatten, en te weinig groenten. Gelukkig is het aanbod van maaltijdservices de afgelopen jaren wel sterk verbeterd. Met name de koelverse maaltijden zijn tegenwoordig van uitstekende kwaliteit. Het kenmerk van koelvers is namelijk dat ze met 100% verse groenten worden bereid, weinig zout, en weinig vet. Dergelijke gerechten worden vaak twee keer per week bij ouderen thuisbezorgd waardoor er niet de noodzaak is om allerlei kunstmatige stoffen toe te voegen om de houdbaarheid te verlengen.

 • Veel Nederlanders eten wel eens een magnetronmaaltijd
 • Het assortiment in de supermarkt is enorm, maar tegelijkertijd niet echt gezond
 • Prima voor 1 dag in de week, maar voor ouderen is dit geen duurzame oplossing
 • De koelverse magnetronmaaltijden zijn daarentegen wel een uitstekende oplossing
 • Deze maaltijden zijn 100% vers, bevatten weinig zout en vet, en weinig tot geen kunstmatige toevoegingen
 • Dergelijke gerechten kosten zo’n €5,00 tot €6,50, en zijn circa 5 dagen houdbaar in de koelkast
 • Populaire aanbieders zijn o.a. Uitgekookt, Maaltijdservice.nl, Eet Smakelijk! en Van Smaak
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze

De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Gezonde en betaalbare opwarmmaaltijden voor senioren aan huis

De opwarmmaaltijd biedt uitkomst voor ouderen en senioren. Nederland vergrijst in rap tempo. Voor steeds meer bejaarden is het simpelweg niet mogelijk om zelf nog te koken. Het gevolg is dat ze moeten aankloppen bij kinderen, naar een zorghuis moeten verhuizen, of erger: helemaal niet eten.  Voor kinderen en familie is het vaak niet mogelijk om elke dag een maaltijd te realiseren. En de wens van veel senioren is wel om lang zelfstandig thuis te blijven wonen. In dat geval is een magentronmaaltijd speciaal voor senioren een uitstekende keuze. Deze maaltijden worden eens of twee maal per week bij hen thuisbezorgd. Senioren kunnen de gerechten eenvoudig zelf opwarmen via de magnetron, oven of in de pan.

 • Nederlandse maaltijdservices bieden een uitstekend assortiment met opwarmmaaltijden voor ouderen
 • Onze voorkeur gaat daarbij uit naar koelverse maaltijden: dit zijn prima porties met veel groenten, weinig vet, zout, en andere kunstmatige toevoegingen
 • Ouderen kunnen via de telefoon, een papieren bestellijst of eventueel online zelf een bestelling plaatsen
 • De meeste aanbieders werken met een vaste bezorger. Deze heeft tegelijk een sociale functie en houdt indien nodig een oogje in het zeil
 • Het assortiment is ontzettend breed en gevarieerd. Zo biedt Uitgekookt 20 koelverse maaltijden per week, en Maatijdservice.nl wel 150 hoofdmaaltijden.

Zijn magnetronmaaltijden ongezond?

De term “magnetronmaaltijd” roept vaak niet de meest positieve associaties op. We denken toch al gauw aan ongezonde supermarktmaaltijden bomvol zout, vet en andere kunstmatige toevoegingen. En in de praktijk blijkt ook dat veel opwarmmaltijden bepaald niet gezond zijn. Prima om incidenteel te gebruiken, maar het is zeker nog geen vervanger voor de zelf gekookte maaltijd! Maar hoe zit dat met de magnetronmaaltijen voor ouderen?

Steeds betere en gezondere gerechten voor senioren
De Nederlandse maaltijdservices worden steeds beter: de kwaliteit van de maaltijden gaat omhoog en het aanbod wordt steeds meer divers. Met name de koelverse aanbieders bieden tegenwoordig uitstekende gezonde kant-en-klaar maaltijden. Deze bevatten minimaal 200 gram groenten, weinig zout en vet, en vrijwel geen kunstmatige toevoegingen. Altijd 100% vers dus! Wanneer u gebruik wilt maken van een dergelijke koelverse aanbieder, dat betekent dat wel dat u te maken krijgt met 2 leveringen in de week. Het eten is namelijk zo’n 5 dagen houdbaar, en dat is niet genoeg wanneer u bijvoorbeeld 7 gerechten neemt voor de hele week.

Hoe werkt het opwarmen?

Het grote voordeel van de magnetronmaaltijd is natuurlijk het gemak van het opwarmen. U hoeft eigenlijk niets anders te doen dan gaatjes prikken, het eten een paar minuten in de magnetron zetten en smullen maar! Op de verpakking van de maaltijd wordt altijd heel duidelijk uitgelegd hoe het eten opgewarmd moet worden. De meest voor de hand liggende optie is dan wel de magnetron. Dit gaat het snelst. Maar sommige ouderen geven juist de voorkeur aan de oven: het opwarmen duurt wel iets langer, maar de smaak wordt soms als beter ervaren. Een derde oplossing is het opwarmen in de pan. Sommige ouderen houden van een lekker krokant laagje. Meestal werkt opwarmen via de magnetron ongeveer als volgt:

 1. Prik wat gaatjes in de afdekfolie
 2. Zet de maaltijd (met verpakking) in de magnetron
 3. Zet de magnetron op circa 600 watt (kijk op de verpakking wat wordt aanbevolen)
 4. Verwarm het eten ongeveer 8 minuten (kijk ook hier op de verpakking wat de aanbieder aanbeveelt)
 5. Haal de maaltijd uit de magnetron, en haal de folie er vanaf. Eet smakelijk!
 6. Wanneer u meerdere maaltijden tegelijk wilt opwarmen is het vaak belangrijk om de magnetron op minimaal 15 minuten te zetten