Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijdservice Zeist

Wilt u zich laten informeren over de maaltijdservice in Zeist? Elke avond of middag een gezonde maaltijd draagt bij aan een sterk en gezond lichaam. Met name voor senioren. Wellicht is het niet meer mogelijk om zelf elke dag in de keuken te staan. In die situatie is er de gezonde maaltijdservice: enorm verse en verantwoorde maaltijden aan huis geleverd die u supersnel en eenvoudig opwarmt in de magnetron of oven. Aan de hand van deze website treft u de beste services voor warme maaltijden in Zeist. Bekijk welke spelers er allemaal zijn en bestel meteen een zeer betaalbaar proefpakket met gevarieerde menu’s zoals Bloemkool met rundvlees schotel en Volkoren penne carbonara schotel. Bij u thuisbezorgd door een vaste koerier. Via de Maaltijdbutler komen wij met nuttige informatie over het assortiment, tafeltje dekje, de leveranciers in deze regio, actuele prijzen, uitleg over bestellen en betalen, en relevante info rondom subsidies en hulp bij eten en drinken.

 • Goed, gezond en gevarieerd eten voor iedereen.
 • Vers van het land op uw bord.
 • Geen onnodige toevoegingen of E-nummers.
 • U bestelt alleen wanneer u dat wilt.
 • Houd rekening met uw dieetwensen.
 • Altijd een vertrouwd gezicht aan de deur.

Aanbiedingen Maaltijden Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
Koelvers
Vriesvers
25 koelverse maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95
vers-aan-tafel
Koelvers
Vriesvers
150+ vriesverse maaltijden 6 maaltijden voor €24,99
Beschikbare proefpakket aanbiedingen oktober 2021
ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Postcode3701
Website gemeentewww.zeist.nl
Recept tip:Sukadelapje in jus
Gemiddelde prijs€6,60

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Zeist

Veel bejaarden willen langer in hun huis blijven wonen. Tegelijkertijd, inkopen doen voor de boodschappen en koken kan een behoorlijke uitdaging zijn. De gezonde maaltijdservice biedt hulp: een gemakkelijke maaltijdoplossing met alle benodigde voedingsstoffen geleverd tot aan de deur. Gerechten als (Gehaktbal, witlof, gekookte aardappelen, bieslook) + (Lamsstooflapje, bietjes, gekookte aardappelen) worden op temperatuur gebracht middels een oven (of magnetron). Razendsnel een smaakvolle maaltijd op tafel. De lekkerste ingrediënten van het seizoen, lekkere gezonde kruiden, weinig zout en geen e-nummers en natuurlijk verse en gezonde groenten. Zo veel mogelijk volgens de Schijf van Vijf! Meestal aan huis geleverd door een geschikte cateraar of een regionale bezorger. Er bestaan verschillende soorten maaltijden. In het volgende stukje komt bruikbare info over goedkope kant-en-klare maaltijden in Zeist voor ouderen en gehandicapten.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden komen tot stand met de meest verse ingrediënten. Daarna wordt het direct teruggekoeld naar onder de 5 graden celsius. Deze maaltijden zijn plusminus 3 tot 6 dagen te bewaren in uw koelkast. Je kunt het ook invriezen. U levert dan wel in op o.a. smaak, kleur en geur. Redenen om dit soort eten te kiezen zijn: de smaak (alsof het net gekookt is) en dat er elke week weer nieuwe gerechten klaar staan. Nadelig is wel dat u het slechts 5 dagen kunt bewaren en dat de prijs per menu hoger is.

 • Altijd verse groenten en seizoensproducten.
 • Pluspunten zijn optimale smaak en textuur, gebruik van verse producten en vrij van conserveringsmiddelen.
 • Per week een wisselend aanbod (naar het seizoen) voor maaltijden bestellen in Zeist.
 • Gestoofde vis met bieslooksaus, ratatouille en witte rijst is er al voor €5,80.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden vers klaargemaakt en dan door middel van de shock freeze methode ingevroren. Structuur, smaak en geur blijven zodoende optimaal bewaard. Het grote voordeel is de uitgebreide houdbaarheid en de relatief lage prijs van het eten. Een wekelijkse levering is niet nodig, en u kunt eenvoudig veel maaltijden bewaren. Over het algemeen is vriesvers qua kosten interessanter dan de koelverse/dagverse alternatieven.

 • Diepvriesmaaltijden worden in zeer korte tijd terug gevroren tot -40°C en kort daarna thuisbezorgd.
 • Voordelen zijn de uitgebreide houdbaarheidsdatum en de lage kosten.
 • Vaak is er een vast menu met 50 – 100 gerechten.
 • Tagliatelle, kip, paddestoelen is er al voor €4,65.

Tafeltje dekje Zeist: warme maaltijd bij u thuisbezorgd

Er zijn situaties waarbij het zelfstandig opwarmen van maaltijden niet kan. In dat geval is tafeltje-dek-je in Zeist de manier. We hebben het dan over maaltijden die warm aan de deur worden bezorgd voor bejaarden of mensen met een beperking. Men kan zo aan tafel. De bekende serviceverleners zoals Mealhero zijn hier in de regel niet echt op ingesteld. Warm eten aan huis bezorgen wordt standaard verzorgd door daarop ingerichte plaatselijke organisaties. Meestal worden vrijwilligers ingezet om het eten rond te brengen. Via portalen van de gemeente (www.zeist.nl) treft u een overzicht met organisaties.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Zeist.
 • Perfect voor o.a. bejaarden of mensen met een beperking die tijdelijk of langdurig niet in staat zijn een maaltijd te bereiden.
 • Geleverd in handige bakken.
 • Standaard gefaciliteerd lokale keukens een thuiszorgorganisatie, of stichting welzijn Zeist.
 • Heerlijke gerechten zoals Gehaktbal, bladspinazie à la crème, gekookte aardappelen of Heldere kippensoep, vanaf ongeveer €7,40 inclusief levering.

Heerlijke maaltijden voor senioren laten bezorgen

Smaakvolle en gezonde menu’s vanaf €5,80

maaltijdservice-zeist

Goedkope maaltijdservice bedrijven in Zeist vergelijken

Er bestaan diverse bedrijven die eten koken en bezorgen. Welk van deze bedrijven past goed bij mijn situatie en wensen? Dit is afhankelijk van het soort maaltijd dat u wenst en de maximale prijs. Hieronder checkt u de populaire landelijk opererende bedrijven die de goedkoopste verse maaltijden aan huis in Zeist voor senioren bezorgen aan huis. Per aanbieder checkt u het soort maaltijden (dagvers/koelvers/vriesvers of warm), het aantal verschillende gerechten en de gemiddelde tarieven. Bij diverse bedrijven kunt u direct een voordelig proefpakket bestellen.

Keuzehulp: Tips bij het kiezen van een aanbieder.
Wanneer u aan de slag wilt met een erkende bezorgdienst van warme gerechten moet u op een aantal zaken letten. In de onderstaande opsomming komen wij met verschillende aspecten die overwogen moeten worden bij uw zoektocht naar de beste maaltijdservice aan huis in Zeist.

 • Categorie gerechten: Zoek ik diepvries- koelvers/dagvers of warm aan huis bezorgd (tafeltje dekje)?
 • Keuze: hoeveel verschillende gerechten zijn er?
 • Bestelmogelijkheden: via welke manieren kan ik een bestelling doen? Doorgaans kan dit per telefoon, online of menulijst.
 • Bezorging aan huis: op welke dagen kan ik het eten laten bezorgen? Hoe betrouwbaar zijn deze medewerkers?
 • Betaling: hoe gaat de betaling in z’n werk? Moet ik een machtiging geven voor automatische incasso en kan ik ook pinnen of contant betalen?
 • Klantenservice: wat moet ik doen bij problemen en vragen?
 • Reviews: vraag eens rond in uw eigen kringen en bezoek een review site zoals Klantenvertellen.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: uitsluitend met seizoensgerechten, dagelijkse klantenservice.
 2. Apetito: kant en klaar concept, goede bezorging.
 3. Mealhero: met eigen slimme stomer, verantwoorde maaltijden.
 4. Vers aan Tafel: kwaliteit, ambacht en duurzaamheid, eenvoudig online bestellen.
 5. Maaltijdservice.nl: minimaal 150 gram groente, een hoge klantbeoordeling.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële maaltijdbezorging in de regio
In het overzicht hierboven vergelijkt u belangrijke informatie over de beste landelijke aanbieders. Veel mensen bestellen bij een landelijke club vanwege het grote aanbod, professionele bezorging en een professionele webshop. Ook in de regio zijn er mogelijk flink wat leveranciers, cateringbedrijven en zorginstellingen die dagelijks actief zijn met het bereiden en/of thuisbezorgen van eten bij senioren en andere zwakke doelgroepen. Wellicht kunnen deze aanbieders ook warm leveren. Een aantal van deze mogelijke lokale adressen hebben wij samengevat in deze tabel. U kunt vragen bij deze bedrijven of dat voor u een optie is. Mail uw eigen suggesties gerust naar ons door.

NaamAdresPostcodePlaats
Stefan van Kreuningen, keurslagerPlevierenlaan 313645 GNVinkeveen
SPAR university HUBBolognalaan 1013584 CJUtrecht
Home Instead – Thuisservice Zeist en Amersfoort1e Dorpsstraat 223701 HBZeist
MamaYoSteynlaan 83 a3701 EDZeist

Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen

Gezonde voeding wordt met de tijd steeds belangrijker. Mogelijk vanwege een allergie of intolerantie, een ziekte of om overtollige kilo’s kwijt te raken. De verschillende organisaties houden steeds beter rekening met tal van diëten. Van diabetes tot aan vloeibaar: bijna alles is verkrijgbaar. Verderop checkt u een handig lijstje met een aantal dieetmaaltijden in Zeist.

De meest gekozen dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: gerechten zonder vlees en vis.
 • Glutenvrij: de oplossing voor senioren met gluten intolerantie.
 • Lactosevrij: de smakelijkste gerechten zonder melkproducten.
 • Gemalen: als u moeite heeft met het eten van de maaltijd. Optioneel kan met kiezen voor vloeibare maaltijden (bij slikproblemen).
 • Zoutarm: aanbevolen bij o.a. hart- en vaatziekten. Dit kennen we ook als natriumarm of kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: verkleint kans op hart- en vaatziekten.
 • Eiwitrijk: lekkere gerechten met voldoende vlees of vis en noten.
 • Biologische maaltijdservice: ingrediënten zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest.

Vind de gezondste maaltijdservice voor ouderen

De lekkerste warme maaltijden bestellen en lekker makkelijk laten bezorgen

Subsidies en hulp bij eten en drinken

We hebben allemaal baat bij een smaakvolle maaltijd met belangrijke voedingsstoffen (zoals mineralen en sporenelementen). Het is van belang voor vitaliteit en ons welzijn. Een deel van de ouderen en mensen met een (verstandelijke) beperking zijn niet in staat om hun eigen maaltijd klaar te maken. Subsidie maaltijdvoorziening Zeist of maaltijdondersteuning is in dat geval nodig. In het gedeelte hieronder gaan wij hier verder op in.

Kortingstarief of bijzondere bijstand
Senioren en mensen met een handicap met financiële problemen kunnen soms bestellen met een korting of kunnen een speciale subsidie aanvragen. Dikwijls moet hiervoor een kortingspas worden aangevraagd. Gewoonlijk wordt dit verzorgd door een lokale keuken. Een alternatief is de bijzondere bijstand: een extra uitkering om bijzondere kosten te kunnen betalen. Men kijkt in dit geval naar uw draagkracht en persoonlijke omstandigheden. Bij de gemeente www.zeist.nl zijn deze regelingen verder uitgewerkt.

Maaltijdondersteuning via de Zvw, WMO en WLZ
Maaltijdondersteuning kent vele vormen en velerlei doelgroepen. Voorbeelden zijn wanneer een supermarkt bezoeken niet mogelijk meer is of als zelfstandig eten niet meer lukt of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt mogelijk gemaakt door de de Zorgverzekeringswet (Zvw), de Wet langdurige zorg (Wlz) en Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) voor maaltijden bezorgen in Zeist.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
Vanwege de (Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning kan de gemeente Zeist chronisch zieken, gehandicapten en bejaarden helpen om prettig en zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Ouderen en mensen met een handicap in de provincie Utrecht dienen zich te wenden tot het WMO-loket indien er behoefte is aan extra zorg. In de basis hebben kunt u hulp krijgen via algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Dit soort algemene voorzieningen zijn voor iedereen te gebruiken. Onder andere boodschappendiensten en een maaltijdservice. Een maatwerkvoorziening is hulp voor u persoonlijk. Onder andere iemand die de maaltijd komt opwarmen.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Cliënten met een WLZ-indicatie kunnen zorg ontvangen via de Wet langdurige zorg. Ondersteuning zoals onder andere opwarmen van de maaltijd is toepasbaar voor alle leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). In een instelling, thuis, op basis van een volledig pakket thuis (vpt), modulair pakket thuis (mpt) of persoonsgebonden budget (pgb). De thuiszorg maaltijden zelf worden afgehandeld via de Wlz in het geval men in een instelling woont en voor mensen met een volledig pakket thuis (vpt). Vraag de thuiszorgleverancier naar meer informatie. Soms is er een regeling via de zorgverzekeraar voor extra zorg of ondersteuning. Dit gaat via de thuiszorg (wijkverpleging).

Veelgestelde vragen (FAQ) over eten aan huis bezorgen

Welke tarieven gelden voor maaltijden aan huis bezorgen?
De onkosten van kant-en-klaar maaltijden aan huis liggen tussen de €4,65 & €5,85. De prijs heeft te maken met aspecten zoals de versheid van de maaltijd, of u een kleine of grote portie neemt en de contractvorm (afnames per week). Een diepvriesmaaltijd is al mogelijk vanaf €4,65, een koelvers menu is online verkrijgbaar vanaf €5,95 en tafeltje dekje is online verkrijgbaar vanaf €7,15 (een huis bezorgd). Diverse voorzieningen hanteren een uniek proefpakket. Dankzij deze korting kunt u goedkope maaltijden in Zeist proberen. Actueel aanbod: 4 maaltijden voor €20.

Wordt er gewerkt met een abonnement?
Nee, deze organisaties werken niet met een vast abonnement. U bepaalt zelf welke- en hoeveel gerechten bij u thuis worden bezorgd. Het bestellen gaat online, telefonisch of met een papieren bestellijst. Doorgaans wordt er gewerkt met automatische incasso. Daardoor worden uw volgende bestellingen betaald op automatische wijze. Zo kan het bestellen altijd doorgaan.

Hoe zit het met de tijden voor het bezorgen van maaltijden?
Dat is afhankelijk van aanbieder en provincie. Flink wat maaltijdvoorzieningen hebben eigen koeriers in dienst. Op die manier kunnen zij snel en koel in Zeist eten bezorgen. Na uw eerste bestelling kunt u samen een bezorgmoment in de week overeenkomen. Wanneer u kiest voor tafeltje dekje bezorgt men elke dag. Dagverse maaltijden worden doorgaans twee keer per week geleverd. Diepvriesmaaltijden worden geleverd in grotere aantallen, alleen moet uw vriezen daar wel geschikt voor zijn.

Hoe werkt het opwarmen van de maaltijden?
Het verwarmen van het eten duurt niet lang. In de magnetron is de maaltijd snel klaar. Eerst prikt u een aantal gaatjes in de afdekfolie en kies voor een opwarmtijd van 6-7 minuten op rond de 700 watt. 2 porties opwarmen? Houd dan rekening met een iets langere opwarmtijd. Sommige mensen prefereren de oven: laat de oven opwarmen (120 graden) en plaatst de maaltijd er zo’n 25 minuten in. Daarnaast kunt u het ook in een pan klaarmaken. Op de doos treft u gedetailleerde opwarminstructies. Deze zijn leidend!

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Bosch en Duin
 • Austerlitz
 • Den Dolder