Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Tafeltje Dekje

Tafeltje Dekje – ook wel bekend als extramurale maaltijdvoorziening of Meals on Wheels – is de meest traditionele vorm van de maaltijdservice. Het concept werkt heel eenvoudig. Met name lokale aanbieders bezorgen warme maaltijden bij ouderen in de regio aan huis. Denk aan restaurants of vrijwilligersorganisaties. De laatste jaren zien we dat ook steeds meer landelijke aanbieders toetreden tot deze markt. Dankzij een efficient distributiesysteem zijn landelijke aanbieders als Apetito in staat om op grote schaal warme maaltijden aan huis te bezorgen.

Er zijn verschillende opvattingen over het concept Tafeltje Dekje. In ons geval spreken we alleen over Tafeltje Dekje wanneer warme maaltijden aan huis worden bezorgd, die direct geconsumeerd kunnen worden. Maar wat zijn nu erkende aanbieders, op landelijk en lokaal niveau? Op onze website vind je verschillende aanbieders die grotendeels landelijke dekking garanderen, en dus mogelijk ook actief zijn in jouw regio.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50

Tafeltje Dekje vergelijken

Op zoek naar de beste tafeltje dekje in de regio? Via onze Maaltijdbutler.nl zoek je eenvoudig naar landelijke en lokale spelers die gespecialiseerd zijn in het bezorgen van warme maaltijden aan huis. Landelijke aanbieders als Van Smaak en Apetito zijn dus in staat om deze warme menu’s in een groot deel van Nederland te bezorgen. Maar kijk ook zeker naar de meer lokale partijen. Lokale restaurants en stichtingen bieden vaak tegen lage prijzen zeer kwalitatieve maaltijden aan huis.

De voordelen van Tafeltje Dekje
Met name voor senioren is het concept een uitkomst. De belangrijkste voordelen zijn:

  • Het eten wordt warm bezorgd
  • Lokaal bereid
  • U hoeft zelf niets op te warmen
  • Elke dag iets anders eten
  • Signaleringsfunctie (via de bezorger) en sociaal aspect

De nadelen van de Warme Tafeltje dekje
Er zitten natuurlijk ook enkele nadelen aan deze service

  • De gemiddelde prijs ligt iets hoger
  • Je moet altijd thuis zijn tijdens de levering
  • Je spreekt dagelijks een vast moment af waarvan niet kan worden afgeweken

Waarom kiezen voor warme bezorging?
Naast de bovengenoemde voordelen en nadelen is het goed om te vermelden dat veel services die een warme tafeltje dekje aanbieden doorgaans ook een voorgerecht en nagerecht kunnen meeleveren. Dat betekend dat u gebruik kunt maken van bijvoorbeeld soepen en nagerechten. Doorgaans kan hiervoor een vaste prijs worden afgesproken.