Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijdservice Stichtse Vecht

Onderzoekt u de mogelijkheden van de maaltijdservice in Stichtse Vecht? Een structurele gezonde maaltijd is het uitgangspunt voor een goede weerstand en een gezond immuunsysteem. Dit is bovenal van toepassing voor ouderen. Mogelijk lukt het u niet om een goede maaltijd klaar te maken. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij de maaltijdservice voor senioren: enorm verse en lekkere maaltijden bij u thuisbezorgd die u binnen een paar minuutjes kunt opwarmen. Op Maaltijdbutler.nl achterhaalt u de beste organisaties voor warme maaltijden in Stichtse Vecht. Bekijk en vergelijk de verschillende leveranciers en bestel online een spotgoedkoop proefpakket met smakelijke menu’s als Kip kerrie ananas schotel en Spareribs, doperwten/wortelen, gebakken aardappelen. Wekelijks 100% vers bij u thuisbezorgd. Onderstaand treft u aanvullende info over de herkomst van de menu’s, tafeltje dekje, welke leveranciers er allemaal zijn, de kosten van de menu’s, veelgestelde vragen rondom bestellen en bezorging, en relevante info rondom subsidies.

 • De lekkerste verse gezonde maaltijden bezorgd.
 • Met ingrediënten vers van het land.
 • Alles zoutarm en smaakvol zonder slechte toevoegingen.
 • Bestellen via telefoon, online of menulijst.
 • Wekelijks nieuwe lekkere gerechten.
 • Snelle en professionele bezorging aan huis.

Aanbiedingen Maaltijden Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
Koelvers
Vriesvers
25 koelverse maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95
vers-aan-tafel
Koelvers
Vriesvers
150+ vriesverse maaltijden 6 maaltijden voor €24,99
Beschikbare proefpakket aanbiedingen oktober 2021
ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3633
Website gemeentewww.stichtsevecht.nl
Recept tip:Slavink in uienjus
Gemiddelde prijs€6,50

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Stichtse Vecht

Senioren blijven steeds langer thuis wonen. Maar wat we ook zien: boodschappen halen en koken gaat niet altijd vanzelf meer. De gezonde maaltijdservice is dan enorm handig: structureel een voedzame maaltijd met alle belangrijke voedingsstoffen bij u aan huis bezorgd. Maaltijden als (Nasi Indisch rundvlees) of (Kiphaasje, gemengde groenten, gebakken aardappelen) worden op temperatuur gebracht middels een simpele magnetron of oven. Binnen no-time een smaakvolle maaltijd bereiden. Ambachtelijke producten en verse groenten, zoutarm en geen ongezonde toevoegingen en doorgaans met minimaal 200 gram groente. Hierbij wordt er rekening gehouden met de Schijf van Vijf. In de meeste gevallen geleverd door een gespecialiseerde cateraar of bezorger op een zelf gekozen tijdstip. U kunt kiezen uit allerlei soorten menu’s. In het volgende stukje treft u meer info over goedkope kant-en-klare maaltijden in Stichtse Vecht voor bejaarden.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden zijn volwaarde menu’s met dagverse producten. Na bereiding wordt het teruggekoeld om voedingswaarden en smaak te behouden. Deze maaltijden zijn vaak 3 tot 6 dagen te bewaren in uw koelkast. Het alternatief is om het in te vriezen. Dit is helaas wel slecht voor o.a. versheid, smaak en reuk. Kies je voor koelvers, dan kies je voor ingrediënten vers van het land en van het seizoen en een grote diversiteit in het assortiment. Let wel op de beperking in de houdbaarheid en dat het wat duurder is.

 • Met verse ingrediënten bereid en vacuüm verpakt.
 • In trek vanwege optimale smaak en textuur, maximaal vers en weinig zout en/of e-nummers.
 • Elke week staan er zo’n 20 nieuwe smaken klaar voor maaltijden bestellen in Stichtse Vecht.
 • Vleeskroketten, appelcompote, pommes mignonettes te bestellen vanaf €5,20.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden vers gekookt en daarna direct ingevroren (shock freeze). Smaak, geur, vitamines en mineralen gaan zo niet verloren. Ze zijn populair door de uitgebreide houdbaarheid en de grote variatie in aanbieders van dit type eten. 1 of 2 leveringen per week is dan ook niet nodig, en is het eenvoudig om een voorraad aan te leggen. Meestal is vriesvers scherper geprijsd i.v.m. warme leveringen of koelvers.

 • Diepvriesmaaltijden worden na bereiding ingevroren en snel bezorgd.
 • Voordelen zijn de prima houdbaarheidsdatum en de lagere onkosten.
 • Meestal is er een vast menu met 50 – 100 gerechten.
 • Nasi Indisch rundvlees te bestellen vanaf €5,00.

Tafeltje dekje Stichtse Vecht: warme maaltijd aan huis bezorgd

Is men niet meer instaat zelf een magnetron te gebruiken? Voor dat soort momenten is tafeltje-dek-je in Stichtse Vecht het antwoord. Deze soort maaltijd zal altijd warm aan de deur worden bezorgd voor bejaarden en ouderen. Men kan zo aan tafel. De grotere dienstverleners zoals Vers aan tafel kunnen dit doorgaans niet faciliteren. Warm eten voor thuis bezorgen wordt doorgaans verzorgd door een lokale keuken. Bezorging gaat meestal via vrijwilligers. Via de gemeente (www.stichtsevecht.nl) achterhaalt u diverse diensten en lokale keukens.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Stichtse Vecht.
 • Een uitkomst voor hulpbehoevenden die de kant-en-klaar maaltijden niet zelf meer kunnen opwarmen.
 • Men kan direct aan tafel.
 • Meestal aan huis gebracht door plaatselijke keukens een regionale zorgverlener, of stichting welzijn Stichtse Vecht.
 • Keuze uit o.a. Bami babi pangang + Kipsaté, babi pangang met sajor bonen en indische rijsttafel, vanaf circa €7,55 incl. bezorging.

Heerlijke maaltijden voor senioren bezorgd aan huis

Gevarieerde en groenterijke maaltijden vanaf €5,00

maaltijdservice-stichtse-vecht

Verantwoorde maaltijdservice bedrijven in Stichtse Vecht vergelijken

Er kan gekozen worden uit meerdere aanbieders van eten aan huis. Welk van deze services biedt uitkomst voor mijn situatie en wensen? Overweeg dan zaken als het type eten dat besteld moet worden en wat u wilt/kunt betalen. In de vergelijker treft u een lijst met landelijke dienstverleners die de gezondste verse maaltijden aan huis in Stichtse Vecht voor senioren bezorgen aan huis. Per aanbieder vindt u de propositie (koelvers/vriesvers/warm), de beschikbare maaltijd keuzes per week en een indicatie van de kosten. Bij meerdere bedrijven kan er gebruik worden gemaakt van een proefpakket.

Keuzehulp: Vergeet hier niet op te letten
In het geval u aan de slag wilt met een goede organisatie van gezonde maaltijden dient u zichzelf een aantal vragen te stellen. In de lijst hieronder treft u een aantal zaken die meegenomen moeten worden bij uw zoektocht naar de beste maaltijdservice aan huis in Stichtse Vecht.

 • Type gerechten: Wens ik dagverse-, koelverse, vriesverse of wellicht warme maaltijden (tafeltje dekje)?
 • Menulijst: Uit hoeveel (nieuwe) gerechten kan ik elke week kiezen?
 • Bestelmogelijkheden: op welke manieren kan ik een bestelling plaatsen? Kan dit alleen online, of is er ook een papieren bestellijst?
 • Levering: hoe vaak per week worden de maaltijden geleverd? Is dit een betrouwbare service?
 • Opties voor betalen: hoe betaalt men een bestelling? Gaat dat middels automatische incasso en is contant of pinnen ook mogelijk?
 • Klantenservice: wat moet ik doen bij een klacht?
 • Reviews: informeer bij huidige klanten naar hun ervaringen en lees ook online reviews op bijvoorbeeld trustedshops.nl.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: uitsluitend met seizoensgerechten, goedkoop proefpakket.
 2. Apetito: geschikt voor diëten, volledig vrijblijvend.
 3. Mealhero: zelf maaltijden samenstellen, breed assortiment.
 4. Vers aan Tafel: de vriesvers specialist, proefpakket beschikbaar.
 5. Maaltijdservice.nl: vanaf 6 gerechten gratis bezorgd, goedkoop proefpakket.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële maaltijdbezorging in de regio
In het bovenstaande schema leest u aanvullende info over de bekende landelijke aanbieders. Het prettige hierbij is een wekelijks wisselend aanbod, de verschillende bezorgdagen en een uitstekende klantenservice. Ook op lokaal niveau zijn er mogelijk uitstekende vrijwilligersorganisaties, cateringbedrijven en zorginstellingen die zich bezighouden met de bereiding en/of bezorging van maaltijden bij senioren en mensen met een beperking. Wellicht leveren zij ook warm aan huis. Een deel van deze mogelijke plaatselijke adressen hebben wij samengevat in deze tabel. Vraag eens na of zij hierin iets voor u kunnen betekenen. Stuur uw eigen suggesties gerust naar ons door.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager BartelsBisonspoor 11003605 KLMaarssen
SPAR university HUBBolognalaan 1013584 CJUtrecht
Welzijn Stichtse Vecht – Locatie Loenen aan de VechtDoude van Troostwijkplein 553632 BCLoenen aan de Vecht
Dorpshuis Ons Genoegen – Nieuwer Ter AaDoude van Troostwijkstraat 203626 AVNieuwer Ter Aa

Dieetmaaltijden bestellen en thuisbezorgd

Naarmate we ouder worden wordt voeding steeds belangrijker. Dit kan zijn om een allergie, een verslechterde gezondheid of wellicht om af te vallen. De erkende partijen bieden een steeds beter assortiment gericht op velerlei diëten. Van glutenvrij tot kaliumbeperkt: voor ieder wat wils. Bijgaand bieden wij een handig lijstje met een aantal dieetmaaltijden in Stichtse Vecht.

Dieetmaaltijden die u kunt kiezen

 • Vegetarisch: zonder vlees en vis, met lekkere vleesvervangers.
 • Glutenvrij: gezonde en voedzame maaltijden zonder gluten.
 • Lactosevrij: de smakelijkste gerechten zonder melkproducten.
 • Gemalen: als u moeite heeft met het eten van de maaltijd. Vloeibare voeding is helemaal glad, zonder stukjes.
 • Zoutarm: voorgeschreven in het geval van bijvoorbeeld nier- en hartziekten. Soms wordt het ook natriumarm of kaliumbeperkt genoemd.
 • Koolhydraatarm: focus op groenten en fruit.
 • Eiwitrijk: afvallen met een stabiele bloedsuikerspiegel.
 • Biologische maaltijdservice: met respect voor dier en milieu.

Probeer zelf de maaltijdservice aan huis

Warme maaltijden eenvoudig bestellen en gratis laten bezorgen

Financiële subsidies en hulp bij eten en drinken

Iedereen heeft recht op een volwaardige maaltijd met voldoende voedingsstoffen zoals ijzer en eiwitten. Het draagt bij aan een fit, vitaal en sterk lichaam. Steeds meer ouderen en mensen met een handicap kunnen niet zelfstandig een maaltijd bereiden. Subsidie maaltijdvoorziening Stichtse Vecht of maaltijdondersteuning is dan natuurlijk welkom. Graag informeren wij u over de mogelijkheden.

Korting op maaltijden en bijzondere bijstand
Ouderen en mensen met een handicap met een laag inkomen krijgen in sommige gevallen een speciale korting of kunnen aankloppen voor een subsidie. Steeds vaker gebeurt dit op basis van een kortingspas. Meestal zit u dan wel vast aan één organisatie. Kijk ook naar de mogelijkheden van bijzondere bijstand: een vergoeding voor bijzondere noodzakelijke (onvermijdbare) extra kosten. Daarvoor kijkt de gemeente naar uw inkomen, situatie en vermogen. Op de gemeentelijke website www.stichtsevecht.nl treft u meer informatie.

Maaltijdondersteuning vanuit WMO, WLZ en Zvw
Maaltijdondersteuning kan in veel situaties een uitkomst bieden. Er zijn diverse mogelijkheden op het moment dat zelfstandig koken of naar de winkel niet meer kan of als zelfstandig eten niet meer lukt of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt mogelijk gemaakt door de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo), Wet langdurige zorg (Wlz) en de Zorgverzekeringswet (Zvw) voor maaltijden bezorgen in Stichtse Vecht.

(Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning
Middels de (Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning moet de gemeente Stichtse Vecht mensen met een (lichamelijke) beperking en ouderen ondersteunen om prettig en zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Ouderen en zwakke doelgroepen in de provincie Utrecht kunnen dus aankloppen bij het WMO-loket op het moment dat men behoefte heeft aan extra zorg. Er zijn algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Algemene voorzieningen zijn voor iedereen toegankelijk. Diensten als ontmoetingsochtenden of een maaltijdservice. Maatwerkvoorzieningen gaan net even een stapje verder. Bijv. iemand die de maaltijd komt opwarmen.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Mensen met een WLZ-indicatie krijgen extra ondersteuning vanuit de Wet langdurige zorg. Iemand die helpt bij het eten en drinken als bijvoorbeeld toedienen van de maaltijd valt onder deze leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). In een instelling, thuis, met een volledig pakket thuis (vpt), modulair pakket thuis (mpt) of persoonsgebonden budget (pgb). De thuiszorg maaltijden zelf vallen enkel onder de Wlz enkel als men in een instelling verblijft of recht heeft op het volledig pakket thuis (vpt). Bij de thuiszorgleverancier kan u terecht voor eventuele vragen. Eventueel is er ook de zorgverzekering voor extra zorg. De wijkverpleging / thuiszorg kan daarbij helpen.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ) over eten aan huis bezorgen

Wat zijn de kosten van maaltijden aan huis voor senioren?
De onkosten van kant-en-klaar maaltijden aan huis fluctueren tussen de €5,10 tot €5,75. Hieraan ten grondslag liggen zaken als de maaltijd (vriesvers of koelvers), de gekozen portie (klein of groot) en het aantal keer dat u bestelt. Een diepvriesmaaltijd kunt al bestellen vanaf €4,95, een koelvers menu is leverbaar vanaf €5,50 en tafeltje dekje is leverbaar vanaf €7,15 met bezorging. Verschillende aanbieders hanteren een uniek proefpakket. Op deze manier kunt u gemakkelijk goedkope maaltijden in Stichtse Vecht bestellen. Actueel aanbod: 5 gerechten voor €20.

Werkt het met een abonnement?
Nee, u sluit een flexibel lidmaatschap af zonder verplichtingen. U bepaalt zelf op welke tijden de gerechten worden geleverd. Bestellen kan meestal online, via de klantenservice of via de wekelijkse bestellijst. Normaal gesproken kiezen bedrijven voor een automatische incasso. Daardoor worden extra bestellingen op een automatische manier betaald. Dat maak alles een stuk eenvoudiger.

Wanneer worden mijn maaltijden bezorgd?
Dat is afhankelijk van service en gemeente. Een aanzienlijk aantal maaltijdvoorzieningen beschikken over een eigen bezorgservice. Ze zorgen ervoor dat de bezorgers bij u in Stichtse Vecht eten bezorgen. Nadat uw bestelling binnen is wordt er contact gezocht om een vaste bezorgdag in te plannen. In het geval van tafeltje dekje wordt er elke dag bezorgd. Dagverse maaltijden komen vaak 2 keer in de week. Diepvriesmaaltijden worden 1 of 2 keer per maand bezorgd, mits u voldoende vriesruimte heeft.

Hoe werkt de opwarming van maaltijden?
Het eten opwarmen kunt u op verschillende manieren doen. De eenvoudigste optie is in de magnetron. Eerst prikt u een aantal gaatjes in de afdekfolie en verwarm het zo’n 6-7 minuten op rond de 700 watt. Warmt u meerdere maaltijden op? Dan duurt dit vaak iets langer. Voor extra kwaliteit kan men de oven gebruiken: verwarm de oven voor tot 120 graden en zet het gerecht er +/- 35 minuten in. Als laatste is ook opwarmen in een pan mogelijk. In de beschrijving treft u gedetailleerde opwarminstructies. Alleen dan komt alle smaak tot z’n recht!

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Maarssen
 • Oud Zuilen
 • Tienhoven
 • Breukelen
 • Nieuwer Ter Aa
 • Kockengen
 • Nieuwersluis
 • Loenen aan de Vecht
 • Vreeland
 • Loenersloot
 • Nigtevecht