Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een compleet pakket met 4 verse maaltijden, gratis bezorgd door Uitgekookt!


Bestel aanbieding met 4 maaltijden voor €15,00,-
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Vriesverse maaltijden

Een vriesverse maaltijd wordt vers bereid en vervolgens direct ingevroren. Daardoor blijven belangrijke voedingswaarden bewaard, en kan de maaltijd tot wel een jaar in de vriezer bewaard worden. Bij vriesverse menu’s moet je er rekening mee houden dat je het van tevoren uit de vriezer haalt. Het heeft namelijk even de tijd nodig om te ontdooien. Doe dit bijvoorbeeld direct in de ochtend. Het gerecht kan vervolgens eenvoudig met de magnetron worden opgewarmd. Ook de oven en de ouderwetse pan zijn prima mogelijkheden om het gerecht op te warmen. Er zijn in Nederland talloze organisaties die dergelijke vriesverse maaltijden aanbieden. Hieronder worden de belangrijkste bedrijven kort opgenoemd.

Een vriesverse of koelverse maaltijd?

Bij de meeste maaltijdservices kun je kiezen uit vriesverse en koelverse maaltijden. Maar wat is nu het verschil? En wat past bij mij? Het belangrijkste verschil tussen vriesvers en koelverse maaltijden is dat de eerstgenoemde geen conserveringsmiddelen bevat. Vriesverse maaltijden worden ingevroren, en dit is de meest natuurlijke manier om iets te bewaren. Bij koelvers wordt er wel gebruik gemaakt van conserveringsmiddelen. Sommige mensen geven de voorkeur voor koelvers aangezien omdat het voelt als “verser” en “lekkerder”. Wil je de meest verse maaltijden? Kies dan voor tafeltje dekje.

De voordelen van een vriesverse maaltijd
Elk type heeft zo weer zijn voor- en nadelen. Maar wat zijn nu de belangrijkste voordelen van een vriesverse maaltijd? We noemen hieronder de vaakst genoemde pluspunten:

  • De meningen verschillen, maar veel bedrijven geven aan dat vriesvers gezonder is dan koelvers. Dat komt omdat er geen conserveringsmiddelen gebruikt worde
  • Je kunt gemakkelijk een groot aantal maaltijden bewaren in de vriezer. Deze blijven tot wel 12 maanden goed. Handig om achter te hand te hebben
  • Geen stress dat maaltijden over datum raken