Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Vriesverse maaltijden

Een vriesverse maaltijd wordt vers bereid en vervolgens direct ingevroren. Daardoor blijven belangrijke voedingswaarden bewaard, en kan de maaltijd tot wel een jaar in de vriezer bewaard worden. Bij vriesverse menu’s moet je er rekening mee houden dat je het van tevoren uit de vriezer haalt. Het heeft namelijk even de tijd nodig om te ontdooien. Doe dit bijvoorbeeld direct in de ochtend. Het gerecht kan vervolgens eenvoudig met de magnetron worden opgewarmd. Ook de oven en de ouderwetse pan zijn prima mogelijkheden om het gerecht op te warmen. Er zijn in Nederland talloze organisaties die dergelijke vriesverse maaltijden aanbieden. Hieronder tonen wij de huidige aanbiedingen. Verderop kunt u verschillende landelijke aanbieders van diepvriesmaaltijden vergelijken

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
vers-aan-tafel
170+ diepvriesmaaltijden 6 maaltijden voor €32,50
uitgekookt
24 maaltijden
Koelvers alternatief!
4 maaltijden voor €25,00

Een diepvriesmaaltijd of koelverse?

Bij de meeste maaltijdservices kun je kiezen uit vriesverse en koelverse maaltijden. Maar wat is nu het verschil? En wat past bij mij? Het belangrijkste verschil tussen vriesvers en koelverse maaltijden is dat de eerstgenoemde geen conserveringsmiddelen bevat. Vriesverse maaltijden worden ingevroren, en dit is de meest natuurlijke manier om iets te bewaren. Bij koelvers wordt er wel gebruik gemaakt van conserveringsmiddelen. Sommige mensen geven de voorkeur voor koelvers aangezien omdat het voelt als “verser” en “lekkerder”. Wil je de meest verse maaltijden? Kies dan voor tafeltje dekje.

De voordelen van een vriesverse maaltijd
Elk type heeft zo weer zijn voor- en nadelen. Maar wat zijn nu de belangrijkste voordelen van een vriesverse maaltijd? We noemen hieronder de vaakst genoemde pluspunten:

  • De meningen verschillen, maar veel bedrijven geven aan dat diepvriesmaaltijden gezonder zijn dan koelvers. Dat komt omdat er geen conserveringsmiddelen gebruikt worden
  • Je kunt gemakkelijk een groot aantal maaltijden bewaren in de vriezer. Deze blijven tot wel 12 maanden goed. Handig om achter te hand te hebben
  • Geen stress dat maaltijden over datum raken

Diepvriesmaaltijden vergelijken

Er zijn in Nederland diverse leveranciers van diepvriesmaaltijden actief. De belangrijkste aanbieders kunt u hieronder bekijken. Het gaat om Vers Aan Tafel, Apetito, Van Smaak, Mealhero en Diepvriesman. U ziet hieronder hoeveel diepvriesmaaltijden zij aanbieden en wat de vanafprijs is. Vaak werken vriesverse leveranciers met een vast menu. Er zijn vaak ook speciale maaltijdboxen beschikbaar met meerdere maaltijden tegen een extra scherpe prijs. U kunt doorklikken voor meer informatie over een bepaalde aanbieder. 

LeverancierAantal vriesverse maaltijdenVanafprijsMeer informatie
Vers Aan TafelMeer dan 150€4,99Naar Vers Aan Tafel
ApetitoMeer dan 130€5,74Naar Apetito
Van SmaakOngeveer 100€6,00Naar Van Smaak
MealheroWekelijks 30€7,42Naar MealHero
DiepvriesmanOngeveer 100€6,25Naar Diepvriesman
Wat is een diepvriesmaaltijd?

Een diepvriesmaaltijd wordt bereid met verse ingrediënten en na bereiding meteen diep ingevroren tot min 40 graden celsius. Dit gaat middels de shockfreeze methode. Vervolgens worden de maaltijden ingevroren thuisbezorgd.

Wat kost een diepvriesmaaltijd laten bezorgen?

Een diepvriesmaaltijd aan huis kost tussen de €5,00 tot €7,50 incl. bezorging.

Moet ik een vriesverse maaltijd eerst ontdooien voordat deze in de magnetron kan?

Nee, dit is meestal niet nodig. De maaltijd kan direct uit de vriezer in de magnetron. Op het etiket vind je de bereidingsinstructies.

Hoe lang is een diepviresmaaltijd houdbaar?

De houdbaarheid van een vriesverse maaltijd ligt tussen de 3 en 12 maanden. Dit is afhankelijk van de leverancier en de maaltijd. Op het etiket vind je de exacte houdbaarheidsdatum. In de koelkast is het zo’n 5 dagen houdbaar.