Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Biologische maaltijden bezorgen

Wil jij genieten van heerlijke biologische maaltijden aan huis? Op Maaltijdbutler.nl vergelijken wij de beste aanbieders van biologische kant-en-klaar maaltijden die eenvoudig en snel bij je worden thuisbezorgd. Op die manier hoef je zelf niet meer naar de winkel, je hoeft niet zelf te koken, en je geniet toch van een eerlijke en lekkere maaltijd. Steeds meer mensen zijn bewust van het belang van biologisch voedsel. Hierbij wordt zoveel als mogelijk rekening gehouden met het milieu en dier. Er worden bijvoorbeeld geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en dieren hebben een goed leven. 

  • Biologische voedsel is ontzettend populair. Alleen al in supermarkten zie je een sterk groeiend assortiment
  • Steeds meer Nederlanders willen ook dagelijks biologisch eten
  • Voor wie niet naar de supermarkt kan of niet zelf kan koken is een biologische maaltijdservice een goede oplossing
  • Dit zijn duurzame koelverse- of vriesverse maaltijden die je eenvoudig kunt opwarmen in magnetron of oven
  • De bio-maaltijden zijn bereid met eerlijke ingrediënten, met respect voor dier en milieu
  • Voorbeelden van biologische maaltijdleveranciers zijn Kooc en Ekomenu
  • Veel andere leveranciers zoals Uitgekookt en Maaltijdservice.nl werken met veel verse ingrediënten maar zijn niet officieel aangemerkt als biologisch
  • Het is niet bewezen dat biologisch perse gezonder is, wel is het een stuk beter voor het mileu
biologische-maaltijden-bezorgen-aan-huis-vergelijken
Kooc biedt een vast assortiment met eerlijke en lekkere biologische maaltijden

Biologische maaltijden aan huis vergelijken

Het aanbod met biologische maaltijden aan huis groeit gestaag. Veel maaltijdservices zoals Uitgekookt, Apetito, Vers aan Tafel of Mealhero werken wel steeds meer met eerlijke producten van lokale telers. Maar 100% biologisch is het nog niet. In de tabel hieronder vind je de top-3 biologische maaltijden leveranciers in Nederland. 

LeverancierAanbodPrijs per maaltijd
Ekomenu20 nieuwe recepten p/weekVanaf €4,85
KoocCirca 15 gerechtenVanaf €7,95
EkonoomCirca 20 gerechtenVanaf €4,75
Vergelijking van biologische maaltijden aan huis door Maaltijdbutler.nl

Ekomenu

Ekomenu is een biologische maaltijdbox. Dit betekent dat je een box thuisbezorgd krijgt met biologische producten en een receptenkaart. Je moet nog wel zelf de gerechten klaarmaken. Hier ben je ongeveer 30 minuten mee bezig. Het is dus niet helemaal geschikt als je zelf niet kunt of wilt koken. Bij Ekomenu heb je verschillende leefstijlen zoals vega(n), variatie, glutenvrij of lactosevrij. Elke week staan er ruim 20 nieuwe maaltijden op het menu, het is dus heel divers. Beschikbaar vanaf €4,85 per maatlijd. 

Kooc

Zoek je biologische maaltijden die je alleen nog maar hoeft op te warmen? Dan is Kooc een interessante aanbieder. Kooc biedt een vast assortiment van ongeveer 15 gerechten. De maaltijden zijn 100% biologisch en hoeven alleen nog maar opgewarmd te worden in de oven of magnetron. Let op: de gerechten hebben wel een prijskaartje. De maaltijden zijn er vanaf €7,95, de wat duurdere gerechten kosten al gauw €8,95. 

Ekonoom

Ekonoom is een online biologische supermarkt. In het assortiment vin dje ook een ruim aanbod met biologische kant-en-klaar maaltijden zoals salades, frittata, pizza’s of een moussaka. De maaltijden zijn er vanaf €4,75 maar de gemiddelde biologische maaltijd kost ongeveer €6,50. 

Wat zijn biologische maaltijden?

Biologische maaltijden worden gemaakt met respect voor natuur en dier. Dit betekent dat de maaltijden worden bereid met de beste ingrediënten van lokale telers en kwekers. Verder bevatten de maaltijden geen kunstmatige toevoegingen zoals kleur-, geur-, en smaakstoffen of andere conserveringsmiddelen.

Welke leveranciers bezorgen biologische maaltijden aan huis?

Ekomenu, Ekonoom en Kooc zijn de meest bekende leveranciers van biologische maaltijden aan huis. Ekomenu biedt een receptenbox, hier moet je de maaltijden zelf nog klaarmaken met de meegeleverde ingrediënten. Kooc en Ekoplaza bieden kant-en-klaar gerechten die je kunt opwarmen in de oven of magnetron.

Is biologisch duurder?

Biologische kant-en-klaar maaltijden zijn in de regel iets duurder dan maaltijden die dit niet zijn. Dat komt omdat het vaak kostbaarder is om de benodigde ingrediënten in te kopen.