Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een compleet pakket met 4 verse maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer 4 verse maaltijden voor maar €15,-
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden voor senioren aan huis laten bezorgen

Bent u zelf senior, of uw vader, moeder of een ander familielid? En bent u op zoek naar een structurele oplossing voor de avondmaaltijd? Seniorenmaaltijden aan huis bieden hierin uitkomst. Er zijn verschillende soorten maaltijden speciaal voor ouderen en bejaarden die kunnen worden thuisbezorgd. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de verschillende Nederlandse aanbieders, het aanbod qua voeding en de kosten van dergelijke maaltijdservices.

Opkomst van maaltijdservice voor ouderen
Nederland vergrijst. In 2019 zijn er maar liefst 3,3 miljoen 65-plussers. En er komen steeds meer 80- en 90 plussers bij! Misschien hoort u zelf, of uw vader of moeder wel tot deze categorie. Wat we in de praktijk zien is dat senioren vaak zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. En dat is dankzij allerlei hulpmiddelen tegenwoordig ook steeds beter mogelijk. Een pijnlijk punt is vaak het doen van boodschappen en het koken van de eigen maaltijd. Dit zijn vrij intensieve taken die bejaarden niet altijd zelf kunnen. Een maaltijd aan huis speciaal voor senioren kan in die zin uitkomst bieden.

 • Veel senioren gebruiken een maaltijdservice
 • Dit zijn maaltijden die aan huis worden bezorgd
 • Ouderen kiezen zelf welke maaltijden, en hoe veel gerechten ze willen afnemen
 • Het doorgeven van een bestelling kan op allerlei manieren: online, telefonisch of via een papieren bestellijst
 • In Nederland zijn er zo’n 10 landelijk opererende maaltijdservices
 • Via Maaltijdbutler.nl vergelijkt u eenvoudig & snel de verschillende spelers en kunt u zelf een keuze maken
Aanbieder Koelvers Vriesvers Warm bezorgd Aantal maaltijden Informatie Proefpakket
uitgekookt
24 koelverse maaltijden per week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 vriesvers, koelverse zelf samenstellen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
eten-met-gemak
143 vaste menu's of zelf samenstellen
maaltijdservice-nl
75 vaste koelverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
food-connect
120 vriesvers, koelvers zelf samenstellen

Seniorenmaaltijden gratis thuis laten bezorgen

Zoals u in de tabel hierboven kunt zien: er zijn nogal wat verschillende leveranciers van seniorenmaaltijden aan huis. Dit zijn stuk voor stuk leveranciers die zich echt focussen op de doelgroep 65+. Dit ziet u terug in het assortiment maaltijden. Deze zijn over het algemeen gezond, de porties zijn goed, en er zit voldoende groenten in. Ook zijn er diverse dieetmaaltijden. Denk aan gemalen-, zoutarme-, of koolhydraatarme maaltijden. Daarnaast is het voor ouderen heel gemakkelijk om maaltijden te bestellen. Dit kan op verschillende manieren: telefonisch, via een papieren bestellijst die men aan de bezorger meegeeft, of online.

 • In Nederland zijn er inmiddels zo’n 10 grote leveranciers die (warme) seniorenmaaltijden thuisbezorgen
 • Zij bieden stuk voor stuk een gevarieerd en breed assortiment met gerechten die zeer geschikt zijn voor ouderen en bejaarden
 • De porties zijn voldoende groot, bevatten genoeg groenten, en relatief weinig zout en andere ongezonde toevoegingen
 • Het bestellen gaat eenvoudig online, telefonisch of via een papieren bestellijst
 • De prijs van een maaltijd voor senioren ligt tussen de €3,95 en €6,35
 • Er zijn diverse mogelijkheden: koelvers, vriesvers of warm thuisbezorgd (tafeltje dekje)

Welke type maaltijd voor bejaarden is geschikt voor mijn situatie?

Zoals u in onze vergelijker wel kunt zien: er zijn veel verschillende aanbieders die allen ook weer een geheel ander assortiment hebben. De ene speler richt zich op diepvriesmaaltijden, terwijl een ander zich juist focust op warme maaltijden aan huis of de koelverse variant. Wat past nu bij mijn situatie?

Is het voor u als senior geen probleem om zelf een maaltijd op te warmen? Bijvoorbeeld via de magnetron of oven? Dan is een koelverse- of diepvriesmaaltijd een uitstekende oplossing. Deze gerechten kunt u eenvoudig zelf opwarmen wanneer dat uitkomt. Wilt u op structurele basis (dus elke dag) een opwarmmaaltijd maken? Dan adviseren wij vaak om te kiezen voor koelvers: dit is het meest vers, en de smaak is uitstekend. Wilt u af en toe een maaltijd opwarmen, zonder dat u daar een concrete planning bij hebt? Dan kan vriesvers uitkomst bieden: deze kant-en-klaar maaltijden zijn maandenlang houdbaar in de vriezer en kunt u erbij pakken wanneer dat nodig is. Dit biedt maximale flexibiliteit. Is ook het opwarmen niet meer mogelijk? Dan blijft de optie voor tafeltje dekje open. Dit zijn warme maaltijden aan huis speciaal voor senioren. De kosten liggen vaak wat hoger, maar de oudere kan direct aanschuiven.

Nieuw: op Maaltijdbutler.nl vindt u nu ook meer informatie voor (warme) maaltijden voor op kantoor. Bijvoorbeeld in het geval van overwerken of na een vergadering.