Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een compleet pakket met 4 verse maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer 4 verse maaltijden voor maar €15,-
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Koelverse maaltijden

Een koelverse maaltijd wordt vers bereid en dankzij een conserveringsmethode zoals pasteuriseren gekoeld. Na ontvangt is de maaltijd een aantal dagen houdbaar in de koelkast. De maaltijden dienen zelf te worden opgewarmd. Dit kan eenvoudig met de magnetron, oven of in de pan. Tegenwoordig zijn er ook speciale apparaten als MealHero die helemaal gespecialiseerd zijn in het opwarmen van koelvers maaltijden. De houdbaarheid verschilt per gerecht, maar ligt ergens tussen de 5 en 12 dagen. Het grote voordeel van de koelverse maaltijd is dat je na 1 levering direct het eten voor de hele week in huis hebt. Dankzij geavanceerde conserveringsmethodes is dit type gerecht nauwelijks nog te onderscheiden van een dagverse maaltijd.

In Nederland zijn er flink wat bedrijven die deze koelverse maaltijden aanbieden. Bekende bedrijven zijn onder andere Uitgekookt, Apetito, Food Connect en Vers aan Tafel. Deze organisaties bezorgen de maaltijden door heel Nederland, dus ook bij jou. Zij bieden vaak een ruim assortiment en een ruime keuze uit bezorgmomenten. Hieronder worden de belangrijkste aanbieders in het kort samengevat.

Koelverse maaltijden vergelijken

Zoals je op Maaltijdbutler wel kunt zien, er zijn flink wat aanbieders. Hoek je nu een goede keuze? Allereerst is het goed om te bedenken waar je zelf waarde aan hecht. Vind je het bijvoorbeeld prettig wanneer jouw maaltijden wekelijks door dezelfde bezorger worden afgeleverd? En vind je het prettig dat je ook telefonisch of op papier een bestelling door kunt geven, of doe je dit liever online? Elke maaltijdservice heeft weer zijn eigen werkwijze, en de ene past beter bij jou dan de andere. Ook wanneer je een allergie hebt is het verstandig om goed te kijken hoe de aanbieders daarmee omgaan. De meeste maaltijdservices hebben tegenwoordig wel maaltijden die passen bij specifieke allergieën, diëten of andere wensen. Denk bijvoorbeeld aan zoutarm, eiwitrijk, gemalen of glutenvrij. Liever het eten warm aan huis bezorgd? Ontdek dan de mogelijkheden rondom tafeltje dekje.

De voordelen van een koelverse maaltijd
Er zijn verschillende soorten maaltijden beschikbaar. Wat zijn nu de voordelen van koelvers? We bespreken de belangrijkste voordelen hieronder in het kort. Bekijk ook de voor- en nadelen van de vriesverse maaltijd.

  • Een ruim aanbod. Met name de landelijke partijen kunnen veel verschillende soorten maaltijden bereiden en bezorgen
  • Een prima smaak
  • Betaalbaar
  • De bezorger komt vaak een keer per week het eten voor de hele week bezorgen