Warme maaltijden aan huis bezorgen

Op zoek naar warme maaltijden aan huis? In sommige gevallen kan het zo zijn dat zelf koken of zelf een maaltijd opwarmen niet meer lukt. Dit kan tijdelijk het geval zijn, na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname. Maar steeds meer ouderen kiezen hier ook voor als structurele oplossing om langer thuis te kunnen blijven wonen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden rondom het laten bezorgen van een warme maaltijd aan huis. Op deze pagina vind je meer informatie over de soorten maaltijden en leveranciers die dit aanbieden.

  • Bij warme maaltijden wordt de maaltijd warm en eetklaar bezorgd
  • Vaak werkt dit met een speciale bezorgauto met ingebouwde oven
  • De levering van warme maaltijden aan huis is doorgaans duurder dan koelverse of vriesverse maaltijden
  • Daarnaast zit je vaak vast aan een vast tijdstip van bezorgen
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze

De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Welke aanbieders leveren warme maaltijden aan huis?

In de bovenstaande tabel vind je een overzicht met de meest bekende maaltijdservices. Hier ontvang je kant-en-klare gerechten die je zelf nog op moet warmen. In Nederland zijn er nog relatief weinig aanbieders die landelijk warme maaltijden bezorgen aan huis. De meeste aanbieders richten zich op koel- of vriesvers. Dit is namelijk veel gemakkelijker qua bezorging. Apetito en Van Smaak bezorgen inmiddels in bepaalde delen van Nederland wel warm. Ook zijn er op lokaal niveau veel verschillende initiatieven en vrijwilligers die warme maaltijden bij senioren thuisbezorgen. Informeer ook eens bij de gemeente welke mogelijkheden hiervoor zijn. Vaak is er veel meer mogelijk dan je denkt!

Van Smaak
De maaltijdservice van Smaak biedt gevarieerde en smaakvolle warme maaltijden in het noorden van Nederland. Het bezorggebied omslaat een groot deel van Friesland, Drenthe, Groningen en Zwolle. De bezorgers kunnen 7 dagen per week langskomen, maar men kan ook kiezen voor bijvoorbeeld 2 of 3 maaltijden ind e week. De maaltijden wordt omstreeks de middag bezorgd door een vaste chauffeur. De maaltijden zijn er al vanaf €8,33, inclusief bezorging

Apetito
Apetito is een van de meest bekende maaltijdservices van Nederland. Deze leverancier bezorgt ook maaltijden warm bij ouderen thuis. Dit doen zij 7 dagen per week, het hele jaar door. Elke dag hebben klanten de keuze uit 7 verschillende maaltijden. De bezorging gebeurt aan de hand van een unieke Chefmobiel. Tijdens het rijden worden de maaltijden geprepareerd. Dit betekent maximale versheid. Er zijn diverse mogelijkheden m.b.t. dieetmaaltijden. Het menu kan worden uitgebreid met een voor- en hoofdgerecht. De warme maaltijden aan huis van Apetito kosten €9,17 per maaltijd, inclusief bezorging. Apetito werkt samen met verschillende (thuiszorg)organisaties en bonden. Het kan maar zo zijn dat u hier lid van bent en een mooie korting op uw opgewarmde maaltijd krijgt.

Thuisgekookt
Thuisgekookt is een stichting die buurtgenoten bij elkaar brengt. Mensen die niet meer in staat zijn om zelf een verse en gezonde warme maaltijd de bereiden worden geholpen door een buurtgenoot die graag een maaltijd extra maakt. Het voordeel is dat je geniet van heel betaalbare maaltijden en dat je ook contact krijgt met mensen in de buurt. Inmiddels zijn er al meer dan 20.000 thuiskoks aangesloten bij Thuisgekookt.

Maaltijden voor bejaarden en senioren

De belangrijkste doelgroep van deze warme maaltijden zijn bejaarden en senioren. Juist voor deze groep is het heel erg interessant om een reeds opgewarmd bord met eten thuisbezorgd te krijgen. Hierdoor hoeven zij niet langer zelf te koken, en ook niet zelf een maaltijd op te warmen. Veel leveranciers werken met vaste bezorgers op vaste bezorgmomenten. Zo hebben bejaarden altijd te maken met een vast aanspreekpunt. Dit zorgt voor vertrouwen en herkenbaarheid. Het bijkomende voordeel van een vaste bezorger is dat hij/zij ook een oogje in het zeil houdt. Mocht hij of zij iets ongebruikelijk signaleren dan kan de familie of een ander contactpersoon worden ingelicht. Zoekt u een oplossing voor zakelijke gelegenheden? Op onze pagina overwerkmaaltijden vindt u hierover meer informatie.