Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Goedkope Maaltijden

Het gemak van de maaltijdservice is erg groot. Heerlijk warme maaltijd aan huis. Het aanbod in Nederland is groot. Overal in ons land komen de diverse maaltijdvoorzieningen met hun bezorgservice dagverse maaltijden en diepvriesmaaltijden aan de deur. Tegenwoordig kan je eenvoudig online of telefonisch een bestelling plaatsen. Vaak kan er gekozen worden uit een ruim assortiment maaltijden dat ook nog eens wekelijks wisselt. Maar wat is de prijs? Is dat niet erg duur? Op deze pagina lees jij alles over de kosten van de maaltijdservice.

 

Hoe duur is de maaltijdservice?

Als we kijken naar de gemiddelde prijzen voor een bezorgmaaltijd dan kunnen we concluderen dat deze de laatste jaren op een stabiel niveau is gebleven. Voor een maaltijd van een maaltijdservice betaal je gemiddeld zo’n €6,75. Dat is inclusief bezorging. Wanneer men kiest voor een tafeltje dekje service waarbij ook soep en een dessert wordt geleverd is met doorgaans zo’n €9,50-€10,50 kwijt. Per keuken zijn de prijs verschillend. Dit is tevens afhankelijk van de portie en het aantal maaltijden dat wekelijks wordt afgenomen.

 

Wat is de goedkoopste maaltijdservice?

Om je een idee te geven van de verschillende prijzen hebben we in de tabel hieronder een opsomming geplaatst van de gemiddelde kosten per maaltijd bij de populaire aanbieder van bezorg-maaltijden:

 

Maaltijdservice Gemiddelde prijs
Uitgekookt €6,65
Spar Eet Smakelijk €6,29
Apetito €6,65
Vers aan tafel €6,49
Diepvriesman €6,75
Mealhero €7,69
Van Smaak €7,65
Maaltijdservice.nl €6,60

 

Welke prijzen zou ik betalen als ik zelf kan koken?

Zijn deze gerechten duur? Dat is een vraag die we vaak krijgen. Het antwoord daarop moeten we u schuldig laten. Dat is namelijk volledig afhankelijk van uw thuissituatie. Als we kijken naar het gemak en de kwaliteit dan is het de prijs zeker waard. Wanneer men zelf kan koken kunnen de gerechten uiteraard goedkoper worden bereidt. Men moet echter verder kijken dan allen de prijs van de ingredienten. Het totale concept van tafeltje dekje is meer dan alleen de goedkope prijs. Het is vooral het gemak, de betrouwbare leveringen en het persoonlijke contact dat deze service onbetaalbaar maakt!

 

Proefpakket & kortingsacties voor ouderen

Er zijn diverse proefpakketten beschikbaar bij maaltijdleveranciers. Door middel van zo’n proefpakket kunt u op een goedkope manier kennis maken met de maaltijden van de maaltijdservice. Denk dan aan acties zoals 5 maaltijden voor €20 of 3 maaltijden voor €12,50. Dit is een laagdrempelige manier om de service uit te testen. Een eventuele vervolgbestelling zal tegen het normale tarief zijn. Deze reguliere tarieven zijn terug te vinden op hun website. Af en toe zijn er ook kortingscodes beschikbaar waarmee bestaande klanten extra voordeel kunnen behalen op een bestelling.

 

Subsidie & Maaltijdvoorzieningen

In diverse gemeenten in Nederland kan gebruik worden gemaakt van subsidie. Concreet is het doorgaans zo dat de gemeente vanuit bijvoorbeeld de WMO een voorziening heeft opgezet met een lokale maaltijdservice of landelijke aanbieder. Senioren of hulpbehoevenden kunnen in aanmerking komen voor een kortingspercentage of vast bedrag per maaltijd. Er hoeft dan geen €6,50 per maaltijd te worden betaald, maar bijvoorbeeld €4,50. De beschikbaarheid wisselt per gemeente / regio. Informeer bij het desbetreffende loket bij uw gemeente naar de mogelijkheden.

 


 

Zijn er betaalbare supermarktmaaltijden?

Veel supermarkten bieden tegenwoordig ook een assortiment versmaaltijden en diepvriesgerechten aan. Vaak voor een goedkopere prijs dan die van de maaltijdservice. Houdt er rekening mee dat deze gerechten doorgaans iets minder gezond zijn en vaak ook minder vers smaken. De kwaliteit wordt echter wel steeds beter. Gemiddeld bespaar je met deze gerechten toch zo’n 20% op de kosten. Je moet ze dan natuurlijk nog wel zelf kopen en ophalen.

Goedkoop eten voor gezinnen

Bij gezinnen met kinderen lopen de kosten voor maaltijden natuurlijk erg op. Hoe meer kinderen, hoe meer er gekookt moet worden. Om de kosten in de hand te houden kan er gelet worden op de wekelijkse aanbiedingen, grootverpakkingen en receptenkeuze. Er zijn veel goedkope recepten te zoeken op internet. Met namelijk het type vlees is erg bepalend voor de gemiddelde prijs per persoon. Kant en klaar maaltijden zijn altijd duurder dan wanneer het gezin zelf kookt. Het kan handig zijn om voor bijvoorbeeld 1 of 2 dagen in de week een kant en klaar maaltijd in de koelkast of diepvries te hebben liggen. Soms heb je geen tijd om te koken i.v.m. school, sporten, trainingen en andere hobby’s.

Hoe kunnen studenten goedkoop eten?

Voordelig eten voor studenten is eenvoudig te realiseren door gezamenlijk te koken of door meerdere porties te maken en vaker hetzelfde gerecht te eten. Door grootschaliger in te kopen behaal je extra voordeel. Ga dus gezellig samen met mede-studenten, buren, collega’s of familieleden eten. Houdt de aanbiedingen van bijvoorbeeld Albert Heijn, Lidl of Aldi goed in de gaten en ga inkopen doen op een geschikt moment.