Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Dagverse maaltijden

Op zoek naar een betrouwbare en kwalitatieve aanbieder van dagverse maaltijden? De dagverse maaltijd is ideaal voor iedereen die wil genieten van een verse, voedzame en gezonde maaltijd. Het gerecht wordt vers bereid en teruggekoeld. Hierbij wordt er – in tegenstelling tot een koelverse– of vriesverse maaltijd – geen gebruik gemaakt van een conserveringsmethode. Zoals de naam eigenlijk al zegt dient de dagverse maaltijd op de dag van bereiding ook geconsumeerd te worden. Een dagvers gerecht heeft veel overeenkomsten met Tafeltje Dekje. Het grootste verschil is dat het eten bij Tafeltje Dekje ook warm wordt bezorgd. Bij Dagvers dien je het als gebruiker nog wel zelf op te warmen. Naast maaltijdservices, zijn er ook veel lokale slagers en bakkers die dit type menu’s aanbieden. Zij richten zich daarmee met name op jongere gezinnen die geen tijd hebben om te koken, maar wel een lekkere, gezonde en voedzaam menu willen nuttigen.

Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze

Onderstaand een aantal prominente spelers die gespecialiseerd zijn in het bezorgen van dergelijke menu’s. Er zijn nogal wat verschillende interpretaties van een dagverse maal. Sommige aanbieders spreken ook van “Dagvers gekookt”. Om verwarring te voorkomen: dat betekent vaak dat het eten wel wordt teruggekoeld en bezorgd op dezelfde dag.

Dagverse maaltijd vergelijken

Waar koop je nu de lekkere dagverse menu’s met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Vandaag de dag is er keuze in overvloed. Aan de ene kant zijn er steeds meer landelijke partijen zoals Apetito, Uitgekookt en Maaltijdservice.nl die eten bij ouderen aan huis bezorgen. Deze menu’s zijn doorgaans dagvers gekookt. Ze worden dan op de dag van bereiding gekoeld en bezorgd. Daarna kun je ze nog ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren. In principe komt dit neer op een koelverse maaltijd.

Zoek je een écht dagverse maaltijd die vandaag bereid is, en die je vandaag nop opwarmt en nuttigt? In dat geval ben je vaak aan het juiste adres bij specialistische zaken als bakkers, slagers en groenteboeren. Deze winkels bieden vaak verse menu’s aan in de winkel. Soms kan je hier ook een warme maaltijd meenemen. Thuis opwarmen is dan niet eens meer nodig.