Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Moddergat

Wilt u zich aanmelden bij de maaltijdservice in Moddergat? Een dagelijkse gezonde maaltijd is van groot belang voor een vitaal lichaam en gezond gewicht. Juist voor senioren en gehandicapten. Soms lukt het niet om het eigen eten te bereiden. Voor dat soort momenten kunt u zich aanmelden bij de maaltijdservice voor ouderen: koelverse en gevarieerde maaltijden aan huis die u gewoon zelf in de magnetron kunt opwarmen. Op deze pagina treft u een overzicht met handige adressen voor het bezorgen van warme maaltijden in Moddergat. Vergelijk landelijke en lokale aanbieders en ga van start met een aantrekkelijk proefpakket met verse en lekkere menu’s als Alaska Pollak filet, waterkerssaus, Parijse wortelen, krieltjes en Varkenslapje, pepersaus, erwten, spinazie, krieltjes. Op een vast moment in de week bij u geleverd. Verderop op deze pagina komen wij met alle relevante details over de oorsprong van de menu’s, tafeltje dekje, welke services er in de buurt zijn, de actuele prijzen, uitleg over bestellen en betalen, en meer over maaltijdondersteuning + subsidies.

 • De makkelijkste manier voor een gezonde maaltijd.
 • Smaakvolle menu’s met verse producten.
 • Optimaal behoud van vitamines en voedingsstoffen.
 • U zit nooit vast aan een abonnement.
 • Altijd variatie en verrassende maaltijden.
 • Op een vast moment in de week bezorgd.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99
Beschikbare proefpakket aanbiedingen september 2023
ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9142
Website gemeentewww.noardeast-fryslan.nl
Recept tip:Thais gestoofde vis, wilde rijst, doperwten
Gemiddelde kosten€6,55

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Moddergat

Veel bejaarden willen langer in hun huis blijven wonen. Maar wat we ook zien: zelf naar de winkel gaan en een gerecht bereiden lukt niet altijd. De gezonde maaltijdservice is dan enorm handig: een simpele smaakvolle maaltijd met alle voedingsstoffen die u nodig heeft bij u thuis geleverd. Eten zoals (Burpee Chicken) of (kip piri-piri, wokgroente, gebak. aardappelen) kunnen klaar worden gemaakt in een combi-magnetron of de oven. Binnen no-time een smaakvolle maaltijd koken. Vers van het land op uw bord, zonder toevoeging van conserveringsmiddelen en standaard lekker veel groente. Bereid door professionele koks naar de schijf van vijf. Gewoonlijk geleverd door een vaste cateraar of bezorger op het moment dat het u uitkomt. Het aanbod bestaat uit uiteenlopende menu’s en gerechten. In het volgende stukje vindt u meer informatie over betaalbare kant-en-klare maaltijden in Moddergat voor bejaarden en gehandicapten.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden zijn volwaarde menu’s met dagverse producten. Vervolgens wordt het teruggekoeld en luchtdicht verpakt. De gerechten zijn pakweg een week houdbaar in de koelkast. In de vriezer is het zo’n 30 dagen houdbaar. Echter, dit is niet gunstig voor structuur, geur en smaak. Redenen om dit soort eten te kiezen zijn: de versheid en de smaak en de verschillende smaken (Hollands, Werelds, Dieet). Nadelig is wel een zeer minimale houdbaarheidsdatum en dat de maaltijden beginnen bij zo’n €6,00.

 • De meest verse maaltijden voor thuis.
 • Pluspunten zijn natuurlijke smaak en structuur, 100% vers en uitstekende voedingswaarden.
 • Iedere week kiezen uit nieuwe smaken bij het maaltijden bestellen in Moddergat.
 • Runderlapje, snijbonen, gekookte aardappelen voor €6,65.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden na de bereiding middels de shockfreezer ingevroren naar -40 graden celsius. Kleur, smaak en geur gaan zo niet verloren. Ze zijn populair door de fantastische houdbaarheid en het feit dat je meerdere maaltijden op voorraad kan houden. Meerdere leveringen per week is niet nodig, en ook hoeft u niet bang te zijn zonder eten te zitten. In veel gevallen is vriesvers qua kosten interessanter dan de dag- en koelverse varianten.

 • Diepvriesmaaltijden worden direct ingevroren tot -40 graden en kort daarna aan huis geleverd.
 • Het gemak zit ‘m in de uitstekende houdbaarheidsdatum en de lagere onkosten.
 • In de basis heeft u de keuze uit zo’n 60 – 80 menu’s.
 • Tagliatelle, kip, paddestoelen voor €4,85.

Tafeltje dekje Moddergat: warme maaltijd bij u thuisbezorgd

Vindt iemand het lastig een maaltijd zelf op te warmen? Voor dat soort momenten is tafeltje-dek-je in Moddergat een ideale dienst. Het betreft maaltijden die warm geleverd worden bij bejaarden of mensen met een beperking. Opwarmen is niet nodig, men kan meteen eten. De grotere keukens zoals Mealhero leveren uitsluitend gekoeld eten. Warm eten laten bezorgen wordt gewoonlijk gefaciliteerd door een stichting welzijn. Vaak wordt het bezorgd door vrijwilligers. Op de website van de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) treft u een overzicht met organisaties.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Moddergat.
 • Perfect voor o.a. bejaarden of gehandicapten die tijdelijk of langdurig niet in staat zijn een maaltijd te bereiden.
 • Geleverd in handige bakken.
 • Vaak geregeld door plaatselijke keukens een lokale zorginstelling, of stichting welzijn Noardeast-Fryslân.
 • Onder andere met Rundvlees in saus + Bruine bonenschotel, spek, kip, witte rijst, vanaf gemiddeld €7,00, met gratis bezorging.

Gezonde maaltijden voor ouderen laten bezorgen

Smaakvolle en gezonde gerechten vanaf €5,75

maaltijdservice-moddergat

Verantwoorde maaltijdservice bedrijven in Moddergat vergelijken

Er zijn erg veel bedrijven die eten koken en bezorgen. Welke aanbieder rijmt met mijn omstandigheden? Daarvoor moet men kijken naar het soort eten dat u wenst en welke prijsklasse u zoekt. Hierbij checkt u de populaire landelijke aanbieders die de beste verse maaltijden aan huis in Moddergat voor senioren leveren. Per onderneming treft u het type maaltijden (dagvers/koelvers/vriesvers of warm), het aantal menu’s en de vanafprijs. Bij verschillende aanbieders is er een proefpakket beschikbaar gesteld.

Keuzehulp: Vergeet hier niet op te letten
In het geval u zich aan het oriënteren bent naar een passende maaltijdbedrijf van gezonde maaltijden zijn er diverse belangrijke aspecten. Hieronder komen wij met diverse criteria die meegenomen moeten worden bij het zoeken naar de beste maaltijdservice aan huis in Moddergat.

 • Type maaltijden: Ligt mijn voorkeur bij dagverse-, koelverse, vriesverse of wellicht warme maaltijden (tafeltje dekje)?
 • Keuze: hoeveel verschillende gerechten zijn er?
 • Bestelmogelijkheden: op welke manier kan ik contact zoeken met de medewerkers? Kan dit alleen online, of is er ook een papieren bestellijst?
 • Afleveren: op welke momenten worden de maaltijden geleverd? Houdt hij ook ook een oogje in het zeil?
 • Betaalmogelijkheden: hoe gaat de betaling in z’n werk? Gaat dat middels automatische incasso en kan ik ook aan de deur betalen?
 • Klantenservice: welke mogelijkheden zijn er in het geval van problemen?
 • Beoordelingen: inventariseer in uw eigen omgeving en raadpleeg review-websites zoals Klantenvertellen.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: vandaag geoogst morgen op het bord, betrouwbare bezorging.
 2. Apetito: professionele chefs, beschikbaar proefpakket.
 3. Mealhero: met eigen slimme stomer, een hoge klantbeoordeling.
 4. Vers aan Tafel: goede portiegroottes, behulpzame klantenservice.
 5. Maaltijdservice.nl: handige strippenkaart, honderden tevreden klanten.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële maaltijdbezorging in de regio
Bovenstaand bekijkt u alle relevante details over de bekende landelijke bedrijven. Waar deze aanbieders zich op onderscheiden is het grote aanbod, snelle bezorging en een uitstekende klantenservice. Ook in de eigen gemeente zijn er mogelijk verschillende cateringbedrijven, restaurants of zorginstellingen die dagelijks actief zijn met de bereiding en/of bezorging van maaltijden bij ouderen en zorginstellingen. Wellicht bezorgen zij ook de maaltijden warm. Een selectie van deze mogelijke plaatselijke adressen worden in de onderstaande tabel getoond. Vraag gerust eens of deze organisaties wat voor u kunnen doen. Suggesties? Neem contact met ons op.

NaamAdresPostcodePlaats
Uw Slager WeidenaarHoogstraat 59101 LHDokkum
SPAR DamwâldMûnewei 179104 CXDamwâld
Café Restaurant De TippeLesturgeonplein 5 a8381 BXVledder
RIBW Groep Overijssel – activiteitencentrum Van den KornputkwartierParade 88333 DRSteenwijk

Dieetmaaltijden aan huis bezorgen

Gezond en gevarieerd eten is in het bijzonder voor ouderen van belang. Bijvoorbeeld vanwege een allergie, een ziekte of beperking of om weer op gewicht te komen. De verschillende keukens houden steeds beter rekening met uiteenlopende diëten. Van glutenvrij tot en met gemalen: er is veel mogelijk. Hieronder treft u een handig lijstje met veel bestelde dieetmaaltijden in Moddergat.

Uitleg van dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: vernieuwende en inspirerende gerechten zonder vlees of vis.
 • Glutenvrij: gezonde en voedzame maaltijden zonder gluten.
 • Lactosevrij / beperkt: wanneer u lactose niet of niet volledig kan verteren.
 • Gemalen: als kauwen en/of slikken niet meer goed lukt. Vloeibare voeding is zelfs helemaal glad.
 • Zoutarm: gevarieerde en gezonde maaltijden met weinig tot geen zout. Ook wel bekend als natriumarm kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: minder hongergevoel en dus minder eetbuien.
 • Eiwitrijk: op een snelle en gezonde manier afvallen.
 • Biologische maaltijdservice: met ingrediënten van agrarische herkomst.

De beste maaltijdservice aan huis voor senioren

Lekkere warme maaltijden bestellen en gratis aan huis geleverd

Subsidies en maaltijdondersteuning

Elk mens behoeft een volwaardige maaltijd vol groenten, eiwitten en (gezonde) vetten. Het is de basis voor vitaal en sterk lichaam. Veel 80-plussers en chronisch zieken kunnen niet zelfstandig een maaltijd bereiden. Subsidie maaltijdvoorziening Moddergat of maaltijdondersteuning is mogelijk aan de orde. Hieronder sommen we de mogelijkheden voor u op.

Bijzondere bijstand of korting op maaltijden
Ouderen en chronisch zieken met een laag inkomen kunnen soms bestellen met een korting of kunnen een speciale subsidie aanvragen. Steeds vaker gebeurt dit op basis van een kortingspas. Vaak werken gemeenten samen met 1 of 2 vaste aanbieders. Als u voldoet aan bepaalde eisen is er ook bijzondere bijstand: een vergoeding voor extra kosten die u zelf niet kunt betalen. Voor deze regeling kijkt men naar inkomen en persoonlijke situatie. Op de site van uw gemeente www.noardeast-fryslan.nl kan men verdere details verkrijgen.

Maaltijdondersteuning via de Zvw, WMO en WLZ
Maaltijdondersteuning kan worden aangevraagd bij uiteenlopende situaties. Stelt u zich eens voor dat een supermarkt bezoeken niet mogelijk meer is of bij dementie en andere lichamelijke problemen. Hulp bij eten en drinken wordt gesubsidieerd vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo), Wet langdurige zorg (Wlz) en de Zorgverzekeringswet (Zvw) voor maaltijden bezorgen in Moddergat.

(Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning
Door de (Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning wil de gemeente Noardeast-Fryslân inwoners met lichamelijke problemen en senioren ondersteunen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Senioren en mensen met een handicap in de provincie Friesland kunnen terecht bij het WMO-loket zodra er extra ondersteuning noodzakelijk is. Deze wet maakt onderscheid tussen algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Algemene voorzieningen zijn vrij toegankelijke diensten, activiteiten of zaken. Zoals ontmoetingsochtenden en maaltijdvoorziening. Een individuele maatwerkvoorziening is bedoeld voor één persoon. Bijv. extra ondersteuning bij het eten van de maaltijd.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Bewoners met een WLZ-indicatie kunnen gebruik maken van de Wet langdurige zorg. Hulp krijgen bij het eten en drinken zoals bijvoorbeeld de bereiding van een maaltijd kan aangevraagd worden bij alle leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Met verblijf in een instelling, aan huis, op basis van een volledig pakket thuis (vpt), modulair pakket thuis (mpt) of persoonsgebonden budget (pgb). De thuiszorg maaltijden worden geregeld vanuit de Wlz wanneer men in een instelling woont of zorg ontvangt via het volledig pakket thuis (vpt). Uw thuiszorgleverancier kan u van extra gegevens voorzien. Soms kunt u een vergoeding krijgen bij de zorgverzekering om extra zorg te kunnen ontvangen. Dit gaat via de thuiszorg (wijkverpleging).

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ) over eten aan huis bezorgen

Wat zijn de kosten van (warme) maaltijden aan huis laten bezorgen?
De kosten voor kant-en-klaar maaltijden aan huis komen uit tussen de €5,00 en €6,65. De kosten zijn afhankelijk van het type maaltijd (koelvers, vriesvers of warm), grootte van de maaltijd (klein of gemiddeld) en het aantal keer dat u bestelt. Een diepvriesmaaltijd is online verkrijgbaar vanaf €5,20, een koelvers menu is online verkrijgbaar vanaf €5,55 en tafeltje dekje kunt al bestellen vanaf €6,60 inclusief bezorging. Een groot deel van de leveranciers geven tijdens de eerste bestelling een proefpakket. De moeite waard, want zo kunt u extra goedkope maaltijden in Moddergat bestellen. Aantrekkelijk: 4 gerechten voor €15.

Zit ik vast aan een abonnement?
Nee, u bent volledig vrij in de hoeveelheid maaltijden dat u wilt bestellen. U kiest zelf waar en wanneer de maaltijden aan huis worden geleverd. U kunt een bestelling plaatsen in de webshop, via de telefoon of door de bestellijst aan de bezorger mee te geven. Voor het gemak werken bedrijven met automatische incasso. Hierdoor worden vervolgbestellingen automatisch van uw rekening geschreven. Op die manier kan u zorgeloos doorbestellen.

Kan een maaltijd worden bezorgd wanneer ik dat wil?
Dat varieert per service en woonplaats/wijk. Veel maaltijdvoorzieningen werken met een eigen bezorgservice. Op basis daarvan kunnen ze met maximale versheid in Moddergat eten bezorgen. Na het proefpakket kunt u vaak een vast bezorgmoment afspreken. Kiest u voor tafeltje dekje? Dan is er elke dag een bezorging. Dagverse gerechten worden vaak wekelijks aan huis bezorgd. Diepvries kan ook eens in de 2 of 3 weken, op voorwaarde dat u voldoende vriesruimte heeft.

Hoe moet ik de maaltijden opwarmen?
Het opwarmen van het eten gaat snel en eenvoudig. De magnetron heeft verreweg de snelste mogelijkheden. Maak enkele gaatjes in het folie en zet het gerecht in de magnetron: 8 minuten op 600 watt. Warmt u meerdere maaltijden op? Dan moet u het eten iets langer in de magnetron zetten. Voor extra kwaliteit kan men de oven gebruiken: verwarm de oven eerst voor tot zo’n 130 graden en warm het eten een half uur op. Bovendien kan u ook kiezen voor het wokken van de maaltijd. Op de doos wordt aangegeven wat de opwarminstructies zijn. Deze staan er niet voor niets op!