Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Morra

Nieuwsgierig naar mogelijkheden van de maaltijdservice in Morra? Elke dag een gezonde maaltijd met belangrijke voedingsstoffen is van belang voor een sterk en vitaal lichaam. Helemaal voor ouderen. Misschien bent u niet in staat om dit zelfstandig regelen. Voor dat soort momenten kunt u kennismaken met de kant-en-klare maaltijdservice: kraakverse en gevarieerde maaltijden thuisbezorgd die u binnen een paar minuutjes kunt opwarmen. Op deze pagina achterhaalt u de meest geschikte aanbieders van warme maaltijden in Morra. Vergelijk het aanbod, prijzen en bestel direct een spotgoedkoop proefpakket met smakelijke menu’s als Runderboomstammetje met vleesjus, gebakken aardappelen, rode bieten en Kippensoep met vermicelli. Snel en kosteloos thuisbezorgd. Verderop op deze pagina komen wij met alle benodigde informatie over de verschillende soorten gerechten, tafeltje dekje, welke aanbieders er zijn, de kosten van de menu’s, uitleg over bestellen en betalen, en nuttige informatie over subsidies en de wet- en regelgeving m.b.t. maaltijdondersteuning.

 • Een gezonde maaltijd op een eenvoudige manier.
 • 100% vers en van het seizoen.
 • Optimaal behoud van vitamines en voedingsstoffen.
 • Vrijblijvende leveringen zonder vaste contracten.
 • Ruim aanbod met dieetmaaltijden.
 • Gratis en snel aan huis geleverd.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99
Beschikbare proefpakket aanbiedingen september 2023
ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9135
Website gemeentewww.noardeast-fryslan.nl
Recept tip:Kipgehaktballetjes in jus met stamppot prei
Gemiddelde kosten€6,30

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Morra

Langer thuis wonen is een wens van menig bejaarde. Het lastige is, zelf naar de supermarkt gaan en eten bereiden kost vaak steeds meer moeite. De gezonde maaltijdservice biedt de oplossing: een dagelijkse gezonde maaltijd bomvol groente en de benodigde bouwstoffen bezorgd bij u thuis. Gerechten als (Vispannetje fruits de mer met groenten in kreeftensaus, Aardappelgratin) of (Kip Cordon Bleu, bloemkool, broccoli, aardappelen) worden klaargemaakt met de magnetron of oven. Razendsnel een geschikte maaltijd op tafel. Vers van het land op uw bord, alles zoutarm en smaakvol zonder slechte toevoegingen en natuurlijk verse en gezonde groenten. Hierbij wordt er rekening gehouden met de Schijf van Vijf. Meestal thuis geleverd door een erkende cateraar of bezorger op het moment dat het u uitkomt. Men heeft de keuze uit diverse verschillende gerechten. In het volgende stukje komt aanvullende informatie over goedkope kant-en-klare maaltijden in Morra voor bejaarden.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden: heerlijke eten met de meest verse ingrediënten. Vervolgens wordt het teruggekoeld en luchtdicht verpakt. Deze menu’s zijn ongeveer 5 – 7 dagen te bewaren in de koelkast. Natuurlijk kunnen ze ook ingevroren worden. Echter, dit is niet gunstig voor de smaak en structuur. De belangrijkste motieven om hiervoor te gaan zijn ingrediënten vers van het land en van het seizoen en de enorme variatie in het wekelijkse aanbod. Het nadeel is dat het maar enkele dagen houdbaar is en dat de maaltijden beginnen bij zo’n €6,00.

 • 100% vers en van het seizoen.
 • De meest gekozen optie: natuurlijke smaak, altijd verse groenten , weinig zout en geen ongezonde toevoegingen.
 • Elke week weer nieuwe verrassende menu’s voor maaltijden bestellen in Morra.
 • Oma’s sudderlap, bietjes, gekookte aardappelen verkrijgbaar vanaf €6,75.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden vers klaargemaakt en dan in zeer korte tijd ingevroren tot -40°C. Smaak en voedingswaarden gaan zo niet verloren. Dit wordt veel gekozen om de langdurige houdbaarheid en dat je gemakkelijk een voorraad kunt houden in de vriezer. Wekelijks een bezorger aan de deur is dan ook niet nodig, en u hebt altijd voldoende eten achter de hand. Bij de meeste aanbieders is vriesvers voordeliger dan dagvers en koelvers.

 • Diepvriesmaaltijden worden versneld terug gevroren en daarna verstuurd.
 • Het belangrijkste voordeel zit ‘m in de goede houdbaarheidsdatum en de gunstige tarieven.
 • In het algemeen kunt u kiezen uit circa 75 maaltijden en soepen.
 • Kip kerrie ananas met risotto te bestellen vanaf €4,55.

Tafeltje dekje Morra: warme maaltijd bij u thuisbezorgd

Is men niet meer instaat zelf een magnetron te gebruiken? In dit soort gevallen is tafeltje-dek-je in Morra een uitkomst. We hebben het dan over maaltijden die warm aan huis worden geleverd bij bejaarden en senioren. De menu’s zijn geschikt voor directe consumptie. De bekende dienstverleners zoals Diepvriesman bieden deze service doorgaans niet aan. Warm eten laten bezorgen wordt gewoonlijk geregeld door gespecialiseerde restaurants & keukens. Enthousiaste vrijwilligers bezorgen dit aan huis. Via de App of website van de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) bekijkt u diverse diensten en lokale keukens.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Morra.
 • De oplossing voor bejaarden en kwetsbare mensen die liever geen gebruik maken van magnetronmaaltijden.
 • Opwarmen is niet meer nodig.
 • Altijd aan huis gebracht door plaatselijke restaurants een thuiszorginstelling, of stichting welzijn Noardeast-Fryslân.
 • Keuze uit o.a. Hongaarse goulash, doperwtjes, rijst & Stoofpotje peer, rundvlees en puree, vanaf zo’n €7,45 incl. levering.

Gezonde maaltijden voor senioren aan huis bezorgd

Heerlijke en voedzame menu’s al vanaf €5,30

maaltijdservice-morra

De top-maaltijdservice bedrijven in Morra vergelijken

Er werken velerlei aanbieders van eten aan huis. Welke service kan ik kiezen voor mijn wensenlijstje? Dit hangt af van het type maaltijden dat u zoekt en wat u wilt/kunt betalen. In de vergelijker vergelijkt u een lijst met landelijke organisaties die de voordeligste verse maaltijden aan huis in Morra voor senioren aan huis leveren. Per maaltijdservice bekijkt u het soort maaltijden (dagvers/koelvers/vriesvers of warm), de beschikbare maaltijd keuzes per week en wat de kosten zijn. Bij meerdere aanbieders is er een proefpakket beschikbaar gesteld.

Keuzehulp: Vergeet hier niet op te letten
Zodra u wilt kennismaken met een betrouwbare maaltijdbezorger van warme maaltijden zijn er diverse belangrijke aspecten. In deze checklist checkt u een aantal aspecten die onmisbaar zijn bij het vergelijken van de beste maaltijdservice aan huis in Morra.

 • Type maaltijden: Wil ik koelverse- vriesverse of warme maaltijden (tafeltje dekje)?
 • Aanbod: uit hoeveel menu’s kan ik elke week kiezen?
 • Bestelwijze: hoe kan ik mijn wekelijkse bestelling doorgeven? Meestal kan dit met pen en papier, telefonisch of online.
 • Bezorgmomenten: op hoeveel dagen kan ik een bezorger verwachten? Heeft hij ook signalerende functie?
 • Betaling: hoe gaat de betaling in z’n werk? Kan dit via automatische incasso of moet ik elke bestelling los betalen?
 • Klantenservice: hoe goed is de organisatie bereikbaar problemen en vragen?
 • Ervaringen: doe navraag bij actuele klanten naar hun ervaring en bekijk de huidige reviews op o.a. www.ekomi.nl.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: betaalbare maaltijden door heel Nederland, flexibel abonnement.
 2. Apetito: meer dan 180 maaltijden, focus op gezonde maaltijden.
 3. Mealhero: zelf uw gerechten samenstellen, focus op gezonde maaltijden.
 4. Vers aan Tafel: diverse opties voor diëten, beschikbaar proefpakket.
 5. Maaltijdservice.nl: lage verzendkosten, uitstekende reviews.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële plaatselijke maaltijdbezorging
In onze vergelijker leest u nuttige informatie over erkende landelijke bedrijven. Het voornaamste gemak hiervan is een groot assortiment, de thuisbezorging en een professionele webshop. Goed om te weten: ook lokaal zijn er mogelijk tal van bezorgers, cateringbedrijven en zorginstellingen die bezig zijn met het bereiden en/of leveren van gerechten bij bejaarden en zorgorganisaties. Wellicht kan het ook warm aan huis geleverd worden. Enkele van deze mogelijke regionale adressen treft u in de tabel hieronder. Informeer eventueel bij deze bedrijven of dit mogelijk is voor u. Suggesties? Neem contact op met onze klantenservice.

NaamAdresPostcodePlaats
Uw Slager WeidenaarHoogstraat 59101 LHDokkum
SPAR DamwâldMûnewei 179104 CXDamwâld
Café Restaurant De TippeLesturgeonplein 5 a8381 BXVledder
RIBW Groep Overijssel – activiteitencentrum Van den KornputkwartierParade 88333 DRSteenwijk

Dieetmaaltijden bestellen en laten bezorgen

Gezonde voeding wordt met de tijd steeds belangrijker. Bijvoorbeeld vanwege een allergie, een ziekte of beperking of om weer op gewicht te komen. De bekende organisaties bieden een uitstekend assortiment gericht op velerlei diëten. Van vetarm tot vloeibaar: bijna alles is verkrijgbaar. Hieronder vind u een beschrijving van de meest voorkomende dieetmaaltijden in Morra.

Beschrijving van dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: gerechten zonder vlees en vis.
 • Glutenvrij: ideaal voor ouderen met een glutengevoeligheid.
 • Lactosevrij- en beperkt: menu’s zonder melkproducten van koeien, schapen of geiten.
 • Gemalen: als kauwen en/of slikken niet meer goed lukt. In het geval van slikproblemen zijn er ook vloeibare gerechten.
 • Zoutarm: oplossing voor ouderen die minder zout moeten eten. Wordt soms ook natriumarm of kaliumbeperkt genoemd.
 • Koolhydraatarm: erop gericht het aantal koolhydraten te minimaliseren.
 • Eiwitrijk: lekkere gerechten met voldoende vlees of vis en noten.
 • Biologische maaltijdservice: zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met dier en milieu.

Ervaar nu zelf het gemak van de maaltijdservice

Heerlijke warme maaltijden bestellen en snel thuisbezorgd

Subsidies en mogelijkheden voor maaltijdondersteuning

Iedereen heeft behoefte aan een gezond diner met genoeg groenten, voedinsvezels en gezonde vetten. Het is het uitgangspunt van vitaal en sterk lichaam. Veel ouderen en chronisch zieken kunnen niet meer zelf koken. Subsidie maaltijdvoorziening Morra of maaltijdondersteuning is dan soms mogelijk. Hieronder sommen we de mogelijkheden voor u op.

Bijzondere bijstand of speciale korting
Ouderen en mensen met een handicap met een laag inkomen hebben soms de mogelijkheid met korting te bestellen of kunnen aankloppen voor een subsidie. Dikwijls moet hiervoor een kortingspas worden aangevraagd. Vaak kunt u bestellen bij een vaste aanbieder in de regio. In enkele gevallen is er een bijzondere bijstand: een uitkering waarmee u extra of hoge kosten kunt betalen. Hiervoor uw inkomen, situatie en vermogen. Op de website van de gemeente www.noardeast-fryslan.nl kan men verdere details verkrijgen.

Maaltijdondersteuning vanuit Zvw, WMO en WLZ
Maaltijdondersteuning kan om verschillende redenen nodig zijn. Er zijn diverse mogelijkheden op het moment dat een supermarkt bezoeken niet mogelijk meer is of bij een gebrek aan eetlust, of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt gesubsidieerd vanuit de de Zvw (zorgverzekeringswet), de WMO (Wet langdurige zorg) en de Wlz (wet langdurige zorg) voor maaltijden bezorgen in Morra.

(Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning
Via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) wil de gemeente Noardeast-Fryslân mensen met een ziekte/beperking en senioren ondersteunen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven. Mensen woonachtig in de provincie Friesland kunnen terecht bij het WMO-loket als zij extra zorg nodig hebben. De gemeente kan algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen aanbieden. Algemene voorzieningen zijn niet beperkt tot bepaalde groepen mensen. Bijvoorbeeld huishoudelijke hulp of het bezorgen van warme maaltijden. Een maatwerkvoorziening is specifiek en op maat erop gericht een individu te ondersteunen. Diensten als extra ondersteuning bij het eten van de maaltijd.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Mensen met een WLZ-indicatie kunnen gebruik maken van de Wet langdurige zorg. Ondersteuning bij eten en drinken zoals o.a. toezicht tijdens de diner is toepasbaar voor alle leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). In een zorginstelling, zorg aan huis, op basis van een volledig pakket thuis (vpt), modulair pakket thuis (mpt) of persoonsgebonden budget (pgb). De thuiszorg maaltijden vallen onder de Wlz op het moment dat de hulpbehoevende in een instelling woont of gebruik maakt van het volledig pakket thuis (vpt). Bij de thuiszorgleverancier kan u terecht voor eventuele vragen. Soms hebt u recht op een vergoeding van uw zorgverzekeraar voor een extra tegemoetkoming. Neem hiervoor contact op met de wijkverpleegkundige.

Eten aan huis bezorgen: de veelgestelde vragen

Hoeveel kosten maaltijden aan huis voor senioren precies?
De prijzen van kant-en-klaar maaltijden aan huis zitten tussen de €4,45 – €6,15. De kosten komen tot stand door de versheid van de maaltijd, de grootte van de portie en het aantal bezorg / contactmomenten. Een diepvriesmaaltijd is er vanaf €5,20, een koelvers menu is online verkrijgbaar vanaf €5,80 en tafeltje dekje is online verkrijgbaar vanaf €6,65 (thuis gebracht). Diverse leveranciers bieden een proefpakket aan. Zo kunt u goedkope maaltijden in Morra proeven. Huidige aanbieding: 2 maaltijden voor €10.

Kan ik vrijblijvend bestellen of moet ik een abonnement nemen?
Nee, u bent volledig vrij in de hoeveelheid maaltijden dat u wilt bestellen. U bepaalt zelf welke- en hoeveel gerechten worden geleverd. Het bestellen gaat online, met een belletje of geef de bestellijst met uw keuzes mee aan de bezorger. Over het algemeen kiezen bedrijven voor een automatische incasso. Derhalve wordt een vervolgbestelling automatisch geïncasseerd. Hierdoor hoeft u verder nooit meer een losse betaling te regelen.

Kan een maaltijd worden bezorgd wanneer ik dat wil?
Dit hangt af van de voorziening en provincie. De meeste maaltijdvoorzieningen hebben eigen koeriers in dienst. Op basis daarvan kunnen ze met maximale versheid in Morra eten bezorgen. Na uw eerste bestelling kunt u vaak een vast bezorgmoment afspreken. Tafeltje dekje wordt dagelijks bezorgd. De bezorging van dagverse maaltijden gebeurt enkele keren per week. Bij diepvries wordt er minder vaak bezorgd, maar dan heeft u wel veel vriesruimte nodig.

Hoe moeilijk zijn de maaltijden warm te maken?
Het opwarmen van het eten kan op 3 manieren. De magnetron heeft verreweg de snelste mogelijkheden. Prik met behulp van een vork enkele gaatjes in de afdekfolie en zet het midden van de magnetron: 8 minuten op 600 watt. Warmt u meerdere maaltijden op? Dan hebben de maaltijden wat langer tijd nodig. Tevens kunt u kiezen voor de oven: verwarm de oven eerst voor tot zo’n 130 graden en warm het eten een half uur op. Daarnaast kan men ook kiezen voor opwarmen met een pan. Op de verpakking staat altijd de juiste opwarminstructies. Volg altijd deze adviezen op!