Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Wierum

Ook benieuwd naar de opties voor een maaltijdservice in Wierum? Elke dag een gezonde maaltijd met belangrijke voedingsstoffen is het uitgangspunt voor een energiek en vitaal lichaam. En dat geldt met name voor ouderen en zwakkeren. Mogelijk lukt het u niet om een goede maaltijd klaar te maken. In die situatie is er een oplossing, namelijk de maaltijdservice: voedzame en gezonde maaltijden bij u thuisbezorgd die u in een paar minuten kunt opwarmen in de magnetron. Via deze pagina treft u de meest geschikte aanbieders van warme maaltijden in Wierum. Bepaal welke leverancier het beste bij u past en ga van start met een aantrekkelijk proefpakket met heerlijke menu’s zoals Preiroomsoep en Stamppot rode kool met hachee. Elke week vers aan huis geleverd. Verderop op deze pagina treft u alle relevante details over de oorsprong van de menu’s, tafeltje dekje, welke services er in de buurt zijn, de gemiddelde kosten, hoe bestellen en bezorgen werkt, en info over hulp en ondersteuning bij eten en drinken (subsidies).

 • De makkelijkste manier voor een gezonde maaltijd.
 • Bereid met verse en lokale ingrediënten.
 • Optimaal behoud van vitamines en voedingsstoffen.
 • Bestellen via telefoon, online of menulijst.
 • Ook voor mensen met dieet of allergie.
 • Gratis en snel aan huis geleverd.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50
Beschikbare proefpakket aanbiedingen juli 2024
ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9141
Website gemeentewww.noardeast-fryslan.nl
Recept tip:Kip piri piri, gebakken wedges, wokgroenten
Gemiddelde prijs€6,50

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Wierum

Het is een trend dat ouderen langer thuis blijven wonen. Het punt is, even naar de super toe en koken gaat niet altijd vanzelf meer. De gezonde maaltijdservice is dan enorm handig: elke dag een gemakkelijke maaltijd met voldoende groenten en vitamines bezorgd aan huis. Gerechten als (Zalmfilet, dillesaus, spinazie/erwten mix, aardappelpuree peterselie-bieslook) & (Kippenpoot tomatensaus, wokgroente, rösti) worden klaargemaakt met uw oven of combi-magnetron. Gemakkelijk en snel een gezonde maaltijd klaarzetten. 100% vers en van het seizoen, zonder onnodige toevoegingen en natuurlijk verse en gezonde groenten. Volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf. Bijna altijd aan huis geleverd door een goede cateraar of een lokale bezorgpartner. U kunt kiezen uit verschillende soorten maaltijden. Op deze pagina leest u praktische informatie over betaalbare kant-en-klare maaltijden in Wierum voor senioren.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden: heerlijke eten met kwalitatieve verse producten. De maaltijd wordt teruggekoeld en vacuüm verpakt. De menu’s zijn pak ‘m beet een week houdbaar in de koelkast. Het alternatief is om het in te vriezen. Dit uit zich wel vaak in een verslechterde smaakbeleving en geur. Waarom kiezen voor koelvers: ingrediënten vers van het land en van het seizoen en een grote diversiteit in het assortiment. Onthoud daarbij wel een zeer minimale houdbaarheidsdatum en dat het duurder is dan diepvries oplossingen.

 • Met ingrediënten vers van het land.
 • In trek vanwege een natuurlijke smaak en textuur, lekkere verse groenten en zonder e-nummers en ongezonde toevoegingen.
 • Elke week een nieuw gevarieerd aanbod voor maaltijden bestellen in Wierum.
 • Kipdrumstick met javaanse nasi al vanaf €6,40.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden na bereiding direct daarna versneld terug gevroren (geshockfreezed). Kleur, geur en smaak blijven zodoende optimaal bewaard. Waarom deze maaltijden? Door de prima houdbaarheid en de eenvoudige opwarminstructies van de gerechten. Ieder week een bezorging aan huis is dan meestal ook niet nodig, en het is eenvoudig de maaltijden wat langer te bewaren. Doorgaans is vriesvers betaalbaarder dan de dag- en koelverse varianten.

 • Diepvriesmaaltijden worden direct ingevroren tot -40 graden en in korte tijd verstuurd.
 • Het gemak zit ‘m in de uitstekende houdbaarheidsdatum en de relatief lage prijs.
 • Doorgaans kunt u kiezen uit zo’n 60 vaste menu’s.
 • Kip kerrie ananas met aardappel en mexicomix vanaf €4,75.

Tafeltje dekje Wierum: warme maaltijd aan huis

Vindt iemand het lastig een maaltijd zelf op te warmen? In die situatie is tafeltje-dek-je in Wierum iets wat kan helpen. Dit type eten zal voornamelijk warm aan de deur worden bezorgd voor bejaarden en kwetsbare mensen. Het voordeel is dat men meteen kan gaan eten. De grotere bedrijven zoals Mealhero kunnen dit doorgaans niet faciliteren. Warm eten bezorgen wordt in veel gevallen gefaciliteerd door een stichting of lokale keuken. Meestal worden vrijwilligers ingezet om het eten rond te brengen. Via de App of website van de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) achterhaalt u het aanbod in uw eigen regio.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Wierum.
 • Een uitkomst voor bejaarden die niet zelfstandig kunnen koken of opwarmen.
 • Er hoeft niets meer opgewarmd te worden.
 • Vertrouwd bezorgd door regionale restaurants een regionale zorgverlener, of stichting welzijn Noardeast-Fryslân.
 • Onder andere met Lamsstooflapje, bietjes, gekookte aardappelen of Blinde vink in jus, rode bietjes en gekruide aardappelpartjes, vanaf circa €7,60 incl. bezorging.

Voedzame maaltijden voor senioren aan huis bezorgen

Lekkere en koelverse maaltijden vanaf €5,55

maaltijdservice-wierum

Alle maaltijdservice bedrijven in Wierum vergelijken

Er is keuze uit een groot aantal aanbieders van eten aan huis. Welk van deze services is relevant voor mijn wensen? Geeft dan eerst antwoordt op vragen als; het type maaltijden dat u zoekt en welke tarieven bij u passen. Hieronder ontdekt u de huidige landelijk opererende bedrijven die de beste verse maaltijden aan huis in Wierum voor senioren leveren. Per maaltijdservice vind u gegevens als het type menu(tafeltje dekje, koelvers of vriesvers), uit hoeveel gerechten u kunt kiezen en de geschatte kosten. Bij de uitgelichte bedrijven kunt u tevens een proefpakket bestellen.

Keuzehulp: Handige tips bij uw zoektocht
Wanneer u aan de slag wilt met een kwalitatieve bezorgdienst van verse gerechten zijn er zaken waar u goed op moet letten. Bijgaand treft u meerdere onderdelen die meegenomen moeten worden voor het achterhalen van de beste maaltijdservice aan huis in Wierum.

 • Type menu’s: Ligt mijn voorkeur bij koelverse-, diepvries of maaltijden die warm worden bezorgd (tafeltje dekje)?
 • Diversiteit: is er voldoende afwisseling in het eten?
 • Manier van bestellen: via welke manieren kan ik een bestelling doen? Doorgaans kan dit per telefoon, online of menulijst.
 • Bezorgmomenten: hoe en op welke dagen komt de koerier bij mij thuis? Kan ik ze met een gerust hart binnen laten?
 • Betaalwijze: hoe is het betaalproces vormgegeven? Werkt dit met automatische incasso of kan ik ook contant betalen?
 • Klantenservice: wat moet ik doen bij een vraag?
 • Ervaringen: inventariseer in uw eigen omgeving en lees ook online reviews op bijvoorbeeld Kiyoh.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: ingrediënten van lokale telers, flexibel abonnement.
 2. Apetito: meer dan 50 jaar ervaring, professionele bezorging.
 3. Mealhero: persoonlijk bij u thuisbezorgd, een hoge klantbeoordeling.
 4. Vers aan Tafel: de lekkerste vriesverse maaltijden, goedkoop proefpakket.
 5. Maaltijdservice.nl: extra voordelige maaltijdboxen, betrouwbare bezorging.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële maaltijdbezorgingbuurt
In de lijst hierboven checkt u belangrijke informatie over de meest populaire landelijke dienstverleners. Waar deze aanbieders zich op onderscheiden is het grote aanbod, de betrouwbare bezorging en een professionele webshop. Ook op lokaal niveau zijn er mogelijk allerlei zorginstellingen of cateringbedrijven die zich focussen op het klaarmaken en/of aan huis bezorgen van maaltijden bij bejaarden en mensen met een beperking. Wellicht bezorgen zij ook de maaltijden warm. Een aantal van deze mogelijke plaatselijke adressen worden in de onderstaande tabel getoond. U kunt eventueel informeren of ze iets voor u kunnen betekenen. Suggestie? Neem gerust contact met ons op.

NaamAdresPostcodePlaats
Uw Slager WeidenaarHoogstraat 59101 LHDokkum
SPAR DamwâldMûnewei 179104 CXDamwâld
Café Restaurant De TippeLesturgeonplein 5 a8381 BXVledder
RIBW Groep Overijssel – activiteitencentrum Van den KornputkwartierParade 88333 DRSteenwijk

Dieetmaaltijden bij u thuis laten bezorgen

Gezonde voeding wordt met de tijd steeds belangrijker. Misschien vanwege een allergie, een ziekte of om op gezond gewicht te blijven. De landelijke leveranciers bieden een steeds beter assortiment gericht op meerdere diëten. Van diabetes tot gemalen: bijna alles is verkrijgbaar. Hierbij bieden wij een beschrijving van enkele dieetmaaltijden in Wierum.

De meest gekozen dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: met lekker veel groenten en peulvruchten.
 • Glutenvrij: een uitkomst voor senioren met een glutengevoeligheid.
 • Lactosevrij- en beperkt: menu’s zonder melkproducten van koeien, schapen of geiten.
 • Gemalen: fijn gesneden en dus zonder harde stukjes. Vloeibare maaltijden hebben een geheel gladde structuur.
 • Zoutarm: dit betekent dat er minder zout aan de maaltijd is toegevoegd. Dikwijls ook aangemerkt als natriumarm of kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: focus op groenten en fruit.
 • Eiwitrijk: extra focus op maaltijden met veel eiwit / proteïnen.
 • Biologische maaltijdservice: zo natuurlijk mogelijk tot stand gekomen maaltijden.

Vind snel en eenvoudig de beste maaltijdservice

De lekkerste warme maaltijden bestellen en eenvoudig thuisbezorgd

Subsidies en mogelijkheden voor maaltijdondersteuning

Elk mens behoeft een smakelijke maaltijd met voldoende voedingsstoffen. Het draagt bij aan een energiek en vitaal lichaam. Een deel van de ouderen en mensen met een (verstandelijke) beperking zijn mentaal of fysiek niet in staat om een maaltijd klaar te maken. Subsidie maaltijdvoorziening Wierum of maaltijdondersteuning is dan soms noodzakelijk. Hiervoor zijn verschillende opties in de gemeente.

Bijzondere bijstand en maaltijd korting
Ouderen en gehandicapten die met weinig rond moeten komen krijgen in sommige gevallen een speciale korting of kunnen bij de gemeente een subsidie aanvragen. Vaak regelen gemeenten dit met een kortingspas. Normaal gesproken dient u te bestellen bij de vaste aanbieder. In sommige omstandigheden is er de bijzondere bijstand: een vergoeding voor bijzondere noodzakelijke (onvermijdbare) extra kosten. Voor deze regeling kijkt men naar individuele omstandigheden en de financiële situatie. Op de gemeentelijke website www.noardeast-fryslan.nl is extra uitleg en materiaal verkrijgbaar.

Maaltijdondersteuning vanuit WLZ, Zvw en WMO
Maaltijdondersteuning kan worden aangevraagd bij uiteenlopende situaties. Er zijn diverse mogelijkheden op het moment dat zelfstandig koken of naar de winkel niet meer kan of als iemand uit zichzelf niet gaat eten of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt gerealiseerd vanuit de de WMO (Wet langdurige zorg), de Zvw (zorgverzekeringswet) en de Wlz (wet langdurige zorg) voor maaltijden bezorgen in Wierum.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
Middels de (Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning kan de gemeente Noardeast-Fryslân mensen met een (lichamelijke) beperking en oudere mensen helpen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Senioren en chronisch zieken in de provincie Friesland kunnen terecht bij het WMO-loket indien er behoefte is aan extra zorg. Er zijn algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. De meer algemene voorzieningen zijn openbaar te gebruiken. Onder andere hulp in de huishouding en tafeltje-dekje organisatie. De maatwerkvoorziening is persoonlijk afgestemd op één persoon. Denk aan ondersteuning bij het klaarmaken van de maaltijd.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Hulpbehoevenden met een WLZ-indicatie mogen zich wenden tot de Wet langdurige zorg. Ondersteuning bij eten en drinken zoals opwarmen van de maaltijd valt binnen de leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Thuis, in een instelling, aangepaste woonvorm, met een volledig pakket thuis (vpt), modulair pakket thuis (mpt) of persoonsgebonden budget (pgb). De thuiszorg maaltijden zelf vallen enkel onder de Wlz op het moment dat men in een instelling woont of recht heeft op het volledig pakket thuis (vpt). Bij uw thuiszorgleverancier is meer info op te vragen. Mogelijk kan men aankloppen bij de zorgverzekering om extra zorg te kunnen ontvangen. Dit gaat via de thuiszorg (wijkverpleging).

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ) over eten aan huis bezorgen

Welke tarieven gelden voor maaltijden aan huis bezorgen?
De kosten van kant-en-klaar maaltijden aan huis fluctueren tussen de €5,00 & €5,75. De prijs hangt af van de wijze van bereiding (koelvers, vriesvers, warm), het aantal gram (kleine of grote maaltijd) en de grootte van de bestelling. Een diepvriesmaaltijd wordt aangeboden vanaf €4,80, een koelvers menu is beschikbaar vanaf €5,95 en tafeltje dekje kunt al aanvragen vanaf €6,50 (een huis bezorgd). Verschillende voorzieningen werken met een proefpakket. De moeite waard, want zo kunt u extra goedkope maaltijden in Wierum uitproberen. Onder andere 5 gerechten voor €20.

Ga ik een abonnement aan?
Nee, deze organisaties werken niet met een vast abonnement. U kiest elke week wanneer en hoeveel maaltijden bij u thuis worden bezorgd. De bestelopties zijn online, via een medewerker (telefonisch) of door de bestellijst aan de bezorger mee te geven. Over het algemeen werken bedrijven met automatische incasso. Op die manier wordt een vervolgbestelling automatisch betaald. Dat scheelt veel tijd en gedoe.

Hoe en wanneer wordt een maaltijd bezorgd?
Dat loopt uiteen per aanbieder en woonplaats/wijk. Diverse maaltijdvoorzieningen hebben een eigen bezorgdienst. Zij komen dan op een vast moment in de week in Wierum eten bezorgen. Na uw eerste aankoop kunt u vaak afspreken dat ze op een vaste dag in de week komen. Tafeltje dekje wordt dagelijks bezorgd. Dagverse maaltijden worden doorgaans twee keer per week geleverd. Diepvriesmaaltijden worden tenslotte 2 of 3 keer per maand bezorgd, mits u voldoende vriesruimte heeft.

Hoe werkt de opwarming van maaltijden?
Het klaarmaken van de menu’s kunt u op verschillende manieren doen. In de magnetron is de maaltijd snel klaar. Prik enkele gaatjes in de folie en kies voor een opwarmtijd van zo’n 7 minuten op 600 watt. Twee gerechten tegelijkertijd warm maken? Houd dan rekening met een iets langere opwarmtijd. Sommige mensen prefereren de oven: warm de oven eerst op tot zo’n 120 – 140 graden en zet het gerecht er +/- 35 minuten in. Tenslotte kan u ook een wok of koekenpan gebruiken. Op het bakje zelf treft u gedetailleerde opwarminstructies. Het advies is om deze altijd op te volgen!