Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Bergen Limburg

Ook benieuwd naar de opties voor een maaltijdservice in Bergen Limburg? Het eten van een gezonde maaltijd is de basis van een sterk en vitaal lichaam. Dit is extra belangrijk voor senioren en gehandicapten. Soms lukt het niet om het eigen eten te bereiden. In dat geval is er de maaltijdservice voor senioren: 100% verse en gezonde maaltijden laten bezorgen die u supersnel en eenvoudig opwarmt in de magnetron of oven. Aan de hand van deze website bekijkt u de verschillende opties voor warme maaltijden in Bergen Limburg. Bekijk en vergelijk de verschillende leveranciers en bestel direct een voordelig proefpakket met verse en lekkere menu’s als Boeuf stroganoff, witte rijst, sperziebonen en Gebonden champignonsoep. Gemakkelijk en snel bij u aan huis geleverd. Verderop op deze pagina komen wij met alle relevante details over de herkomst van de menu’s, tafeltje dekje, de leveranciers in deze regio, de wekelijkse kosten, veelgestelde vragen rondom bestellen en bezorging, en informatie over hulp bij eten en drinken waaronder subsidies.

 • Moeiteloos gezonde maaltijden laten leveren.
 • Uitgebalanceerde menu’s met voldoende groente.
 • Bomvol belangrijke voedingsstoffen.
 • Vrijblijvende leveringen zonder vaste contracten.
 • Ook voor mensen met dieet of allergie.
 • Gekoeld en 100% vers bezorgd.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99
Beschikbare proefpakket aanbiedingen september 2023
ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5855
Website gemeentewww.bergen.nl
Recept tip:Kippenbout, Bonne femme
Gemiddelde prijs€6,10

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Bergen Limburg

Veel senioren willen graag zelfstandig wonen. Het punt is, even naar de super toe en koken van maaltijden is niet altijd mogelijk. De gezonde maaltijdservice biedt uitkomst: structureel een voedzame maaltijd bomvol groente en de benodigde bouwstoffen bij u aan huis bezorgd. Een diner zoals (Kibbeling met ravigottesaus, Mexicomix, Gebakken krielaardappeltjes) + (Kibbeling, sperziebonen/wortelen, gebakken aardappelen) worden klaargemaakt met een combi-magnetron of de oven. Gemakkelijk en snel een voedzame maaltijd koken. Bereid met verse producten, slechts weinig zout en geen kunstmatige toevoegingen en doorgaans met minimaal 200 gram groente. Eten volgens de Schijf van Vijf! Vanzelfsprekend aan huis bezorgd door een plaatselijke cateraar of een vast gezicht aan de deur. Er zijn diverse verschillende gerechten. In het volgende stukje volgt praktische info over betaalbare kant-en-klare maaltijden in Bergen Limburg voor senioren en bejaarden.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden: heerlijke eten met producten vers van het land. Na het bereiden worden de maaltijden direct teruggekoeld. Deze maaltijden zijn circa vijf dagen tot een week houdbaar (koelkast). Invriezen is ook een mogelijkheid. Dit is helaas wel slecht voor o.a. de smaak en kwaliteit. Redenen om dit soort eten te kiezen zijn: de verse producten en de enorme variatie in het wekelijkse aanbod. Houd wel rekening met dat u het binnen een week moet consumeren en dat het duurder is dan een supermarkt maaltijd.

 • Bereid met verse en lokale ingrediënten.
 • Voordelen: optimale smaak en structuur, lekkere verse groenten en zonder smaak-, kleur- en geurstoffen.
 • Elke week een nieuwe menulijst voor maaltijden bestellen in Bergen Limburg.
 • Gehaktbal, bladspinazie à la crème, gekookte aardappelen voor €6,50.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden vanuit de keuken middels de shockfreezer ingevroren naar -40 graden celsius. Het frisse uiterlijk en de smaak blijven zodoende optimaal bewaard. Dit wordt veel gekozen om de fantastische houdbaarheid en dat je gemakkelijk een voorraad kunt houden in de vriezer. Een wekelijkse levering is niet nodig, en daarbij heeft u altijd genoeg eten op voorraad. Meestal is vriesvers gunstiger geprijsd dan dagverse tafeltje dekje.

 • Diepvriesmaaltijden worden versneld terug gevroren en kort daarna uitgeleverd.
 • Grote pluspunten zijn: de goede houdbaarheidsdatum en de lage kosten.
 • In de basis kunt u kiezen uit zo’n 60 vaste menu’s.
 • Lasagna bolognese te bestellen vanaf €5,20.

Tafeltje dekje Bergen Limburg: warme maaltijd thuisbezorgen

Vindt iemand het lastig een maaltijd zelf op te warmen? Daarvoor is tafeltje-dek-je in Bergen Limburg een oplossing. Het gaat hier om maaltijden die warm worden bezorgd bij bejaarden of gehandicapten. Men kan zo aan tafel. De bekende bedrijven zoals Uitgekookt leveren uitsluitend gekoeld eten. Warm eten laten bezorgen wordt doorgaans gefaciliteerd door gespecialiseerde restaurants & keukens. Enthousiaste vrijwilligers bezorgen dit aan huis. Op de gemeentelijke website (www.bergen.nl) treft u de beschikbare opties.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Bergen Limburg.
 • Handig voor bejaarden of mensen met een beperking die de maaltijd niet meer kunnen opwarmen.
 • Moeiteloos en snel eten op tafel.
 • Bijna altijd aangeboden door regionale restaurants een regionale zorgverlener, of stichting welzijn Bergen Limburg.
 • Kies uit gerechten zoals Gehaktbal, bladspinazie à la crème, gekookte aardappelen of Hongaarse goulash, doperwtjes, rijst, vanaf ongeveer €6,90 inclusief levering.

Lekkere maaltijden voor ouderen bij u thuisbezorgd

Snelle en verse menu’s vanaf €5,00

maaltijdservice-bergen-limburg

Voordelige maaltijdservice bedrijven in Bergen Limburg vergelijken

Er kan gekozen worden uit meerdere bedrijven die eten koken en bezorgen. Welke aanbieder sluit aan bij mijn wensenlijstje? Dit hangt af van welk type gerechten u voorkeur heeft en de maximale prijs. Hieronder ontdekt u de beste landelijke aanbieders die de voordeligste verse maaltijden aan huis in Bergen Limburg voor senioren thuisbezorgen. Per maaltijdservice checkt u het assortiment (dagvers/koelvers/vriesvers of warm), de beschikbare maaltijd keuzes per week en de vanafprijs. Bij de uitgelichte aanbieders kunt u direct een goedkoop proefpakket aanvragen.

Keuzehulp: Zaken waar u op moet letten
In het geval u behoefte hebt aan een goede leverancier van gezonde gerechten dient u zichzelf een aantal vragen te stellen. Bijgaand vergelijkt u meerdere onderdelen die men kan analyseren als u zich oriënteert op de beste maaltijdservice aan huis in Bergen Limburg.

 • Categorie maaltijden: Kies ik voor koelverse- vriesverse of warme maaltijden (tafeltje dekje)?
 • Menulijst: hoeveel gerechten zijn er om uit te kiezen?
 • Manier van bestellen: op welke manier kan ik contact zoeken met de medewerkers? Online, telefonisch of met een menulijst?
 • Afleveren: hoe en op welke dagen komt de bezorger langs? Is dit een betrouwbare service?
 • Betaalopties: hoe kan ik mijn bestelling voldoen? Kan dit via automatische incasso en is contant of pinnen ook mogelijk?
 • Klantenservice: waar kan ik terecht in het geval van een vraag?
 • Recensies: vraag eens rond in uw eigen kringen en maak gebruik van reviewsites zoals Trusted Shops.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: geen conserveringsmiddelen, uitstekende bezorging.
 2. Apetito: meer dan 50 jaar ervaring, flexibel abonnement.
 3. Mealhero: met unieke slimme stomer, uitstekende reviews.
 4. Vers aan Tafel: natuurlijke en duurzame grondstoffen, betrouwbare bezorging.
 5. Maaltijdservice.nl: goedkope koelverse maaltijden, ruime bestelmogelijkheden.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële lokale maaltijdbezorging
Bovenstaand vergelijkt u alle benodigde informatie over de meest bekende landelijke organisaties. Veel mensen bestellen bij een landelijke club vanwege een groot assortiment, de betrouwbare bezorging en een klantenservice die u goed kunt bereiken. Goed om te weten: ook lokaal zijn er mogelijk uitstekende cateringbedrijven, restaurants of zorginstellingen die zorg dragen voor het bereiden en/of thuisbezorgen van eten bij ouderen en zorgorganisaties. Wellicht kan het ook warm aan huis geleverd worden. Een aantal van deze mogelijke plaatselijke adressen treft u in de tabel hieronder. U kunt vragen bij deze bedrijven of dat voor u een optie is. Mail uw eigen suggesties gerust naar ons door.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager R. ThijssenDe Merret 65845 DASint Anthonis
SPAR enjoy Leukermeer WellDe Kamp 55855 EGWell
Het Onthaal – SambeekGrotestraat 855836 ACSambeek
Zorgboerderij SamenVenrayseweg 195825 ABOverloon

Dieetmaaltijden thuisbezorgd

Gezond en gevarieerd eten is in het bijzonder voor ouderen van belang. Redenen kunnen zijn een allergie, een verslechterde gezondheid of om aan te sterken na een operatie. De populaire partijen bieden een steeds beter assortiment gericht op uiteenlopende diëten. Van natriumarm tot en met gemalen: het is allemaal verkrijgbaar. Hierbij tonen wij een opsomming van vaak gekozen dieetmaaltijden in Bergen Limburg.

Beschrijving van dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: de lekkerste menu’s met heerlijke vleesvervangers.
 • Glutenvrij: de oplossing voor senioren met gluten intolerantie.
 • Lactosevrij- en beperkt: verantwoorde maaltijden zonder koeien-, geiten- of schapenmelk.
 • Gemalen: als kauwen en/of slikken niet meer goed lukt. Indien het slikken niet lukt kan men kiezen voor gemalen voeding.
 • Zoutarm: voorgeschreven in het geval van bijvoorbeeld nier- en hartziekten. Dit kennen we ook als natriumarm of kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: aantal koolhydraten in uw voedingspatroon minderen.
 • Eiwitrijk: focus op eiwitten, en minder koolhydraten en vetten.
 • Biologische maaltijdservice: in harmonie met dier, mens en milieu geproduceerd.

Probeer zelf de maaltijdservice aan huis

Zonder gedoe warme maaltijden bestellen en gratis aan huis geleverd

Subsidies en mogelijkheden voor maaltijdondersteuning

Elke Nederlander heeft behoefte aan een dagelijkse maaltijd met genoeg groenten. Het is de basis voor een fit, vitaal en sterk lichaam. Sommige senioren en mensen met een beperking kunnen niet zelf een maaltijd bereiden. Subsidie maaltijdvoorziening Bergen Limburg of maaltijdondersteuning is in dat geval nodig. Hieronder leest u wat er allemaal mogelijk is.

Bijzondere bijstand of korting op maaltijden
Ouderen en mensen met een handicap met een minimaal inkomen hebben soms de mogelijkheid met korting te bestellen of kunnen een speciale subsidie aanvragen. In sommige gemeenten is er een kortingspas. Doorgaans zit u dan wel vast aan één organisatie. Soms heeft men ook recht op bijzondere bijstand: een vergoeding voor noodzakelijke en bijzondere kosten. Hiervoor maakt men een berekening o.b.v. inkomen en persoonlijke situatie. Op de gemeentelijke website www.bergen.nl vindt u alle voorwaarden.

Maaltijdondersteuning vanuit WLZ, Zvw en WMO
Maaltijdondersteuning is in het leven geroepen voor verschillende doeleinden. Voorbeelden zijn wanneer een supermarkt bezoeken niet mogelijk meer is of bij een gebrek aan eetlust, of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt geregeld vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo), de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Wet langdurige zorg (Wlz) voor maaltijden bezorgen in Bergen Limburg.

(Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning
Binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) moet de gemeente Bergen Limburg mensen met een (lichamelijke) beperking en bejaarden helpen om prettig en zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Ouderen en gehandicapten in de provincie Limburg ontvangen de ondersteuning via het WMO-loket als er vraag is naar extra ondersteuning. In de basis hebben kunt u hulp krijgen via algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Dit soort algemene voorzieningen zijn voor iedereen te gebruiken. Diensten als huishoudelijke hulp of het bezorgen van warme maaltijden. Maatwerkvoorzieningen gaan net even een stapje verder. Diensten als toezicht tijdens het consumeren van de maaltijd.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Senioren met een WLZ-indicatie kunnen aanspraak maken op de Wet langdurige zorg. Ondersteuning bij eten en drinken zoals bijvoorbeeld toezien dat iemand zijn/haar maaltijd eet geldt voor alle leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Met verblijf in een instelling, aan huis, op basis van een volledig pakket thuis (vpt), persoonsgebonden budget (pgb) of modulair pakket thuis (mpt). De thuiszorg maaltijden zelf vallen enkel onder de Wlz op het moment dat men woonachtig is in een instelling en voor mensen met een volledig pakket thuis (vpt). Uw thuiszorgleverancier kan u van extra gegevens voorzien. In sommige gevallen is er ook de zorgverzekering voor extra zorg. Dit gaat in samenspraak met de wijkverpleging.

Veelgestelde vragen (FAQ) over eten aan huis bezorgen

Wat zijn de kosten van (warme) maaltijden aan huis laten bezorgen?
De tarieven voor kant-en-klaar maaltijden aan huis variëren van €4,45 tot €5,95. De kosten zijn afhankelijk van de kwaliteit (diepvries/dagvers/koelvers), portiegrootte en het aantal leveringen. Een diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,60, een koelvers menu is er vanaf €5,90 en tafeltje dekje kunt al aanvragen vanaf €7,20 (thuis gebracht). De meeste aanbieders hanteren een uniek proefpakket. De moeite waard, want zo kunt u extra goedkope maaltijden in Bergen Limburg Onder andere 4 gerechten voor €20.

Zit ik vast aan een abonnement?
Nee, er gelden geen minimale afnameverplichtingen. U kiest zelf het aantal, en welke maaltijden worden geleverd. Het bestellen gaat online, per telefoon of gebruik hiervoor de handige bestellijst. In de praktijk geschiedt de betaling via automatische incasso. Middels deze betaalmethode wordt een vervolgbestelling automatisch betaald. Dat scheelt veel tijd en gedoe.

Waar en op welke tijd wordt een maaltijd bezorgd?
Dat wisselt per service en gemeente. Een aanzienlijk aantal maaltijdvoorzieningen bieden een eigen bezorgdienst aan. Op basis daarvan kunnen ze met maximale versheid in Bergen Limburg eten bezorgen. Na uw eerste bestelling kunt u dikwijls een vaste bezorgdag in de week afspreken. Bij tafeltje dekje gaat het om een dagelijkse levering. Dagverse gerechten worden vaak wekelijks aan huis bezorgd. Diepvriesmaaltijden hoeven minder frequent worden bezorgd, maar er is dan wel genoeg vriesruimte nodig.

Hoe kan ik het eten opwarmen?
Het warm maken van eten kunt u zelf doen op 3 manieren. Met een magnetron zet u het eten snel op tafel. Prik enkele gaatjes in de folie en verwarm het zo’n tussen de 6-7 minuten op 700 watt. Warmt u meerdere maaltijden op? Dan kost het iets meer tijd. Het gebruik van een oven raden we ook aan: warm de oven eerst op tot zo’n 120 – 140 graden en warm het eten een half uur op. Tenslotte is ook opwarmen in een pan mogelijk. Op de verpakking staat altijd de juiste opwarminstructies. Het advies is om deze altijd op te volgen!

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Heerewaarden
 • Alem
 • Hedel
 • Ammerzoden
 • Hurwenen
 • Kerkdriel
 • Hoenzadriel
 • Velddriel