Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Boxmeer

Een bestelling plaatsen bij de maaltijdservice in Boxmeer? Een gevarieerde en gezonde maaltijd vormt de basis voor een goede weerstand en een gezond lijf. Met name voor bejaarden en ouderen. Het is niet altijd mogelijk om zelf boodschappen te doen en te koken. Als dit het geval is, dan is er een oplossing, namelijk de maaltijdservice: kraakverse en groenterijke maaltijden bezorgd die u in een paar minuten kunt opwarmen in de magnetron. Op onze vergelijker ontdekt u de beste services voor warme maaltijden in Boxmeer. Vergelijk het aanbod, prijzen en ga van start met een aantrekkelijk proefpakket met smakelijke menu’s als Broccolisoep en Babi ketjap, pikante groenten met ananas en bami goreng. Gemakkelijk en snel bij u aan huis geleverd. Op onze vergelijker komen wij met alle benodigde informatie over het actuele aanbod, tafeltje dekje, uit welke leveranciers u kunt kiezen, actuele prijzen, veelgestelde vragen rondom bestellen en bezorging, en nuttige informatie over subsidies en maaltijdondersteuning.

 • Moeiteloos gezonde maaltijden laten leveren.
 • Uitgebalanceerde menu’s met voldoende groente.
 • Geen ongezonde toevoegingen.
 • Flexibel bestellen zonder wekelijkse verplichtingen.
 • Wekelijks nieuwe lekkere gerechten.
 • Thuisbezorgd door een vaste bezorger.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99
Beschikbare proefpakket aanbiedingen september 2023
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5831
Website gemeentewww.boxmeer.nl
Recept tip:Asperge beenham schotel
Gemiddelde prijs€6,00

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Boxmeer

Het is een trend dat ouderen langer thuis blijven wonen. Maar wat we ook zien: zelf naar de winkel gaan en een gerecht bereiden gaat niet altijd vanzelf meer. De gezonde maaltijdservice biedt hulp: volwaardige maaltijden met alle belangrijke voedingsstoffen geleverd tot aan de deur. Gerechten als (Bami babi pangang) + (Geh.balletjes saté, sambal bonen, gebakken aardappelen) kan men eenvoudig opwarmen met een oven (of magnetron). Verrassend eenvoudig een verantwoorde maaltijd opdienen. Bereid met de lekkerste streekproducten, weinig tot geen onnodige toevoegingen en standaard lekker veel groente. Volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf. In de meeste gevallen thuisbezorgd door een erkende cateraar of bezorger op het moment dat het u uitkomt. Er zijn Hollandse en wereldse gerechten. Hieronder bekijkt u nuttige informatie over lekkere kant-en-klare maaltijden in Boxmeer voor ouderen en gehandicapten.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden worden vers bereid met kwalitatieve verse producten. In de volgende stap wordt het teruggekoeld en luchtdicht verpakt. Het eten is ongeveer doorgaans 5 dagen in de koelkast te bewaren. Natuurlijk kunnen ze ook ingevroren worden. Het gevolg is meestal een wat mindere de smaak en textuur. Waarom kiezen voor koelvers: de versheid en de smaak en dat er elke week weer nieuwe gerechten klaar staan. Onthoud daarbij wel dat u het binnen een week moet consumeren en dat het in de regel iets duurder is.

 • Met liefde bereid met 100% verse producten.
 • Sterk in opkomst vanwege optimale smaak en structuur, seizoensgebonden en met alle belangrijke mineralen en vitamines.
 • Wekelijks kiezen uit 20 – 25 nieuwe variaties bij het maaltijden bestellen in Boxmeer.
 • Runderlapje in champignonsaus vanaf €5,80.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden vers klaargemaakt en dan middels de shockfreezer ingevroren naar -40 graden celsius. Voedingsstoffen, smaak en geur blijven zo intact. Positieve aspect is de goede houdbaarheid en de eenvoudige opwarminstructies van de gerechten. 1 of 2 leveringen per week is hier dan ook niet noodzakelijk, en is het eenvoudig om een voorraad aan te leggen. Over het algemeen is vriesvers betaalbaarder dan de koelverse/dagverse alternatieven.

 • Diepvriesmaaltijden worden ingevroren tot -40°C en snel aan huis geleverd.
 • Redenen om dit soort eten te kiezen zijn: de langdurige houdbaarheidsdatum en de lagere onkosten.
 • Doorgaans kunt u kiezen uit circa 50 tot wel 100 gerechten.
 • Perzische rijst, kikkererwten, lamsstoofvlees al voor €4,35.

Tafeltje dekje Boxmeer: warme maaltijd thuisbezorgen

Men kan tegen problemen aanlopen bij maaltijden opwarmen. Dan is tafeltje-dek-je in Boxmeer een prachtig hulpmiddel. Het gaat hier om maaltijden die warm aan de deur worden bezorgd voor bejaarden en kwetsbare mensen. Het gerecht kan meteen geconsumeerd worden. De grotere serviceverleners zoals Uitgekookt bieden deze service doorgaans niet aan. Warm eten voor thuis bezorgen wordt doorgaans geïnitieerd door een stichting of lokale keuken. Om het betaalbaar te houden wordt het bezorgd door vrijwilligers. Via de App of website van de gemeente (www.boxmeer.nl) achterhaalt u de beschikbare opties.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Boxmeer.
 • Populair onder bejaarden of zieken die tijdelijk of langdurig niet in staat zijn een maaltijd te bereiden.
 • Men kan direct aan tafel.
 • Doorgaans aan huis gebracht door lokale keukens een zorgverlener, of stichting welzijn Boxmeer.
 • Heerlijke gerechten zoals Visfilet, worteltjes doperwten mix en aardappelpuree & Omelet in bearnaisesaus, Zilvervliesrijst-groenteschotel, vanaf ongeveer €6,90 incl. levering.

Lekkere maaltijden voor senioren gratis thuisbezorgd

Snelle en bewuste menu’s vanaf €5,65

maaltijdservice-boxmeer

Goedkope maaltijdservice bedrijven in Boxmeer vergelijken

Er opereren meerdere bezorgrestaurants en grote keukens die bezorgen. Welke service kan ik kiezen voor mijn wensen? Dat heeft te maken met het soort eten dat u wenst en welke prijsklasse u zoekt. Hierbij treft u een schema met landelijke organisaties die de beste verse maaltijden aan huis in Boxmeer voor senioren leveren. Per maaltijdservice bekijkt u het aanbod (warm, koelvers- of vriesvers), het wekelijkse wisselende aanbod en een indicatie van de kosten. Bij meerdere bedrijven is er een proefpakket beschikbaar gesteld.

Keuzehulp: Vergeet hier niet op te letten
Indien u een keuze wilt maken voor een goede bezorger van kant en klaar eten zijn er zaken waar u goed op moet letten. In deze checklist treft u een aantal criteria die men kan analyseren bij uw zoektocht naar de beste maaltijdservice aan huis in Boxmeer.

 • Categorie menu’s: Kijk ik uit naar koelvers/dagvers/vriesvers of warme maaltijden (tafeltje dekje)?
 • Keuze: uit hoeveel menu’s kan ik elke week kiezen?
 • Bestelmogelijkheden: op welke manier kan ik contact zoeken met de medewerkers? Populaire opties zijn telefonisch, online of een menulijst.
 • Thuisbezorgen: hoe vaak per week worden de maaltijden geleverd? Is dit een betrouwbare service?
 • Betaalopties: hoe is het betaalproces vormgegeven? Gaat dat middels automatische incasso of kan ik ook pinnen aan de deur?
 • Klantenservice: welke mogelijkheden zijn er in het geval van een klacht?
 • Klantbeoordeling: informeer bij huidige klanten naar hun ervaringen en bekijk reviews op bijvoorbeeld www.kiyoh.nl.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: vandaag geoogst morgen op het bord, breed assortiment.
 2. Apetito: kant en klaar concept, honderden tevreden klanten.
 3. Mealhero: persoonlijk bij u thuisbezorgd, zonder contract.
 4. Vers aan Tafel: specialist in vriesverse maaltijden, flexibel contract.
 5. Maaltijdservice.nl: lage verzendkosten, een hoge klantbeoordeling.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële regionale maaltijdbezorging
In de lijst hierboven treft u o.a. nuttige informatie over erkende landelijke leveranciers. Het voordeel hiervan is de variatie in het assortiment, de thuisbezorging en een klantenservice die u goed kunt bereiken. Ook op lokaal niveau zijn er mogelijk allerlei vrijwilligersorganisaties, cateringbedrijven en zorginstellingen die gespecialiseerd zijn in het bereiden en/of het bezorgen van maaltijden bij bejaarden en gehandicapten. Wellicht kunnen zij het eten ook warm bezorgen. Een aantal mogelijke lokale adressen hebben wij samengevat in deze tabel. U kunt vragen bij deze bedrijven of dat voor u een optie is. Mail uw eigen suggesties gerust naar ons door.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager H. Meulepasde Kloostertuin 215831 JSBoxmeer
SPAR express Venray OostRijksweg A735808 PAVenray
Zorgboerderij SamenVenrayseweg 195825 ABOverloon
Zorgboerderij Op de MozikReigerbekweg 15758 PZNeerkant

Dieetmaaltijden bij u thuis laten bezorgen

Naarmate we ouder worden wordt voeding steeds belangrijker. Misschien vanwege een allergie, een ziekte of om op gezond gewicht te blijven. De huidige aanbieders bieden een uitstekend assortiment gericht op meerdere diëten. Van lactosevrij tot eiwitrijk: bijna alles is verkrijgbaar. Hieronder bekijkt u een korte toelichting op een aantal dieetmaaltijden in Boxmeer.

Lijst met dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: zonder vlees en vis, met lekkere vleesvervangers.
 • Glutenvrij: het leven met een gluten intolerantie eenvoudig gemaakt.
 • Lactosevrij / beperkt: verantwoorde maaltijden zonder koeien-, geiten- of schapenmelk.
 • Gemalen: herkenbare gerechten bieden uitkomst bij kauw- en slikproblemen. Vloeibare maaltijden hebben een geheel gladde structuur.
 • Zoutarm: minder zout aan het eten toegevoegd. Soms wordt het ook natriumarm of kaliumbeperkt genoemd.
 • Koolhydraatarm: minimale hoeveelheid koolhydraten (bijv. aardappelen en pasta) eten.
 • Eiwitrijk: gebaseerd op het eten van veel eiwitten en weinig koolhydraten.
 • Biologische maaltijdservice: zo natuurlijk mogelijk tot stand gekomen maaltijden.

De goedkoopste maaltijdservice voor ouderen

Goedkope warme maaltijden bestellen en aan huis bezorgd

Hulp bij eten en drinken en subsidies

Iedereen heeft recht op een volledige maaltijd met voldoende mineralen en vitamines. Het vormt de basis van vitaal en sterk lichaam. Veel ouderen en mensen met een beperking kunnen niet dagelijks een warme maaltijd bereiden. Subsidie maaltijdvoorziening Boxmeer of maaltijdondersteuning is in dat geval nodig. Hieronder sommen we de mogelijkheden voor u op.

Kortingstarief of bijzondere bijstand
Ouderen en zwakke doelgroepen met een minimaal inkomen krijgen soms korting op maaltijden of kunnen een beroep doen op een subsidie. Vaak is er een speciale kortingspas in het leven geroepen. Gewoonlijk werken gemeenten samen met 1 of 2 vaste aanbieders. Een andere mogelijkheid is de bijzondere bijstand: een extra uitkering om bijzondere kosten te kunnen betalen. Men kijkt in dit geval naar uw inkomen, situatie en vermogen. Op de website van de gemeente www.boxmeer.nl kan men verdere details verkrijgen.

Maaltijdondersteuning via de WMO, WLZ en Zvw
Maaltijdondersteuning kan om verschillende redenen nodig zijn. Bijvoorbeeld als men niet zelfstandig meer de deur uit kan of bij dementie en andere lichamelijke problemen. Hulp bij eten en drinken wordt mogelijk gemaakt door de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo), de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Wet langdurige zorg (Wlz) voor maaltijden bezorgen in Boxmeer.

(Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning
Via de (Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning zal de gemeente Boxmeer mensen met een (lichamelijke) beperking en ouderen ondersteunen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Ouderen en zwakke doelgroepen in de provincie Noord-Brabant kunnen zich aanmelden bij het WMO-loket wanneer zij extra zorg nodig hebben. De gemeente biedt algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Algemene voorzieningen zijn vrij toegankelijke diensten, activiteiten of zaken. Bijv. boodschappendiensten & een maaltijdservice. Maatwerkvoorziening is hulp die u met de gemeente heeft afgesproken. O.a. extra ondersteuning bij het eten van de maaltijd.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Hulpbehoevenden met een WLZ-indicatie kunnen zorg ontvangen via de Wet langdurige zorg. Hulp bij het eten en drinken als bijvoorbeeld klaarzetten van de maaltijd is een voorbeeld die past bij deze leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). In een zorginstelling, zorg aan huis, in het geval van een volledig pakket thuis (vpt), modulair pakket thuis (mpt) of persoonsgebonden budget (pgb). De thuiszorg maaltijden worden aangeboden via de Wlz als men in een instelling woont of recht heeft op het volledig pakket thuis (vpt). De thuiszorgleverancier kan hier alles over vertellen. Eventueel hebt u recht op een vergoeding van uw zorgverzekeraar voor zorg en ondersteuning. Doorgaans aangeboden door thuiszorgorganisaties (wijkverpleging).

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ) over eten aan huis bezorgen

Wat is de prijs van maaltijden aan huis voor ouderen?
De onkosten van kant-en-klaar maaltijden aan huis zitten tussen de €5,40 tot €6,25. De kosten zijn afhankelijk van het type maaltijd (koelvers, vriesvers of warm), soort maaltijd (vlees, vis of vegetarisch) en hoeveel maaltijden u afneemt. Een diepvriesmaaltijd kunt al bestellen vanaf €5,20, een koelvers menu wordt aangeboden vanaf €5,50 en tafeltje dekje is beschikbaar vanaf €6,95 (thuis geleverd). Het gros van de leveranciers werken met een proefpakket. De moeite waard, want zo kunt u extra goedkope maaltijden in Boxmeer proberen. Bijvoorbeeld 6 maaltijden voor €25.

Werkt het met een abonnement?
Nee, u hoeft geen minimale afname per week af te spreken. U maakt zelf uit het aantal en ook welke maaltijden worden geleverd. De bestelopties zijn online, per telefoon of soms met een bestellijst. In de regel geeft u een machtiging voor automatische incasso. Op die manier wordt een vervolgbestelling automatisch voldaan. Zo kan het bestellen altijd doorgaan.

Kan een maaltijd worden bezorgd wanneer ik dat wil?
Dit varieert per voorziening en gemeente. Een groot deel van de maaltijdvoorzieningen hebben de bezorging in eigen beheer. Op basis daarvan kunnen ze met maximale versheid in Boxmeer eten bezorgen. Nadat uw eerste order is geplaatst spreekt u een vast bezorgmoment + tijdstip af. Bij tafeltje dekje gaat het om een dagelijkse levering. Elke week zal er een levering van dagverse maaltijden plaatsvinden. Diepvriesmaaltijden hoeven minder frequent worden bezorgd, waarbij u wel rekening moet houden met genoeg vriesruimte.

Hoe werkt de opwarming van maaltijden?
Het warm maken van eten duurt niet lang. De eenvoudigste optie is in de magnetron. Zorg eerst voor een aantal gaatjes in de folie en zet het gerecht in de magnetron: 8 minuten op 600 watt. Heeft u meer dan 1 portie te verwarmen? Kies dan een wat langere opwarmtijd. Uiteraard is ook de oven geschikt: verwarm de oven voor tot 120 graden en zet de timer op 30 minuten. Tenslotte kan u ook een wok of koekenpan gebruiken. Op het bakje zelf treft u gedetailleerde opwarminstructies. Wijk daar niet te veel van af!

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Vierlingsbeek
 • Maashees
 • Holthees
 • Overloon
 • Groeningen
 • Vortum-Mullem
 • Beugen
 • Sambeek
 • Oeffelt
 • Rijkevoort