Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Hoofddorp

Wilt u het gemak ontdekken van de maaltijdservice in Hoofddorp? Een gezonde maaltijd met voldoende groenten is cruciaal voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Helemaal voor ouderen en bejaarden. Wellicht is het niet meer mogelijk om dit zelfstandig regelen. Als dit het geval is, dan is er de handige maaltijdservice: enorm verse en heerlijke maaltijden bij u thuisbezorgd die u binnen een paar minuutjes kunt opwarmen. Aan de hand van deze website treft u een overzicht met de beste organisaties voor warme maaltijden in Hoofddorp. Vergelijk landelijke en lokale aanbieders en profiteer van een extra voordelig proefpakket met heerlijke menu’s zoals Rundergehaktbal met vleesjus, gekookte aardappelen, spinazie à la crème en Spinazie à la crème met champignons. Bij u thuisbezorgd door een vaste koerier. Onderstaand komen wij met alle relevante details over de herkomst van de menu’s, tafeltje dekje, welke services er in de buurt zijn, de wekelijkse kosten, hoe bestellen en bezorgen werkt, en aanvullende informatie over subsidies en de wet- en regelgeving m.b.t. maaltijdondersteuning.

 • Focus op gezonde maaltijden voor thuis.
 • Bereid met de lekkerste streekproducten.
 • Geen ongezonde e-nummers en zout.
 • U zit niet vast aan een abonnement.
 • Het actuele aanbod wisselt per week.
 • Altijd een vertrouwd gezicht aan de deur.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50
Beschikbare proefpakket aanbiedingen juni 2024
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2131
Website gemeentewww.haarlemmermeergemeente.nl
Recept tip:Koninginnesoep met kip
Gemiddelde prijs€6,35

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Hoofddorp

Senioren blijven steeds langer thuis wonen. Alleen, even naar de super toe en koken lukt niet altijd. De gezonde maaltijdservice biedt ondersteuning: en snelle en voedingsrijke maaltijd met alle belangrijke voedingsstoffen bezorgd bij u thuis. Gerechten als (Kip gehakt cordon bleu met vleesjus, gekookte aardappelen, spinazie) & (Rundvleesburger, bloemkool, gebakken krieltjes) zijn snel op te warmen in uw oven of combi-magnetron. Verrassend eenvoudig een ambachtelijke maaltijd koken. Altijd verse groenten en seizoensproducten, geen ongezonde toevoegingen en lekker veel groenten. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de schijf van vijf. Vanzelfsprekend aan huis geleverd door een vaste cateraar of bezorger, wanneer en hoe laat u dat wilt. U hebt de keuze uit uiteenlopende menu’s en gerechten. Op deze pagina vindt u praktische info over smakelijke en gezonde kant-en-klare maaltijden in Hoofddorp voor bejaarden.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden worden gekookt met kwalitatieve verse producten. In de volgende stap wordt het teruggekoeld en luchtdicht verpakt. De menu’s zijn pakweg 3 tot 6 dagen te bewaren in uw koelkast. Natuurlijk kunnen ze ook ingevroren worden. Dit uit zich wel vaak in een verslechterde versheid, smaak en reuk. Redenen om dit soort eten te kiezen zijn: de verrassend goede smaak en dat er veel variatie in de gerechten is. Onthoud daarbij wel een korte houdbaarheidsdatum en dat het duurder is dan een supermarkt maaltijd.

 • De meest verse maaltijden voor thuis.
 • Voordelen: optimale smaak en structuur, altijd verse groenten en geen onnodige toevoegingen.
 • Elke week weer nieuwe menu’s om uit te kiezen bij maaltijden bestellen in Hoofddorp.
 • Bami goreng speciaal, kip in satésaus is er al voor €6,70.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden vers gekookt en daarna middels de shockfreezer ingevroren naar -40 graden celsius. Voedingsstoffen, smaak en geur blijven zodoende optimaal bewaard. Positieve aspect is de goede houdbaarheid en de grote variatie in aanbieders van dit type eten. Elke week een bestelling plaatsen is meestal niet het geval, en ook hoeft u niet bang te zijn zonder eten te zitten. Gewoonlijk is vriesvers qua kosten interessanter dan de koelverse/dagverse alternatieven.

 • Diepvriesmaaltijden worden ingevroren (shock freezing) en in korte tijd thuisbezorgd.
 • Voordelen zijn de langdurige houdbaarheidsdatum en de interessante prijzen.
 • In de basis kunt u kiezen uit circa 75 maaltijden en soepen.
 • Schnitzel,tuinbonen, groentesaus, aardappelpuree, bieslook vanaf €4,30.

Tafeltje dekje Hoofddorp: warme maaltijd bezorgen

Begint het opwarmen van gerechten ingewikkeld te worden? In die situatie is tafeltje-dek-je in Hoofddorp het antwoord. Deze soort maaltijd zal altijd warm aan de deur worden bezorgd voor bejaarden en hulpbehoevenden. Het gerecht kan meteen geconsumeerd worden. De bekende aanbieders zoals Spar Eet Smakelijk hebben daarvoor minder mogelijkheden. Warm eten aan huis bezorgd wordt meestal mogelijk gemaakt door plaatselijke keukens en organisaties. De bezorging is in handen van vrijwilligers. Via de App of website van de gemeente (www.haarlemmermeergemeente.nl) ziet u het huidige aanbod.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Hoofddorp.
 • Perfect voor o.a. bejaarden en senioren die niet kunnen of willen koken.
 • Er kan meteen gegeten worden.
 • Doorgaans verzorgd door gespecialiseerde restaurants een zorgverlener, of stichting welzijn Haarlemmermeer.
 • Kies uit gerechten zoals Kip, worteltjes, aardappelpuree + Rundergehaktbal met hopjesjus, Blauwe bliksem met peer, al vanaf €7,05 met bezorging.

Voedzame maaltijden voor senioren aan huis geleverd

Smaakvolle en koelverse gerechten vanaf €5,20

maaltijdservice-hoofddorp

De verschillende maaltijdservice bedrijven in Hoofddorp vergelijken

Er bestaan diverse bedrijven die eten koken en bezorgen. Welk bedrijf is relevant voor mijn persoonlijke situatie? Overweeg dan zaken als wat voor soort gerechten u wilt bestellen en wat u max. per gerecht wilt betalen. Verderop vergelijkt u relevante landelijke bezorgdiensten die de voedzaamste verse maaltijden aan huis in Hoofddorp voor senioren aan huis bezorgen. Per aanbieder bekijkt u het aanbod (koelvers, diepvries of warm aan huis), uit hoeveel gerechten u kunt kiezen en de gemiddelde tarieven. Bij verschillende leveranciers is er een proefpakket beschikbaar gesteld.

Keuzehulp: Vind de maaltijdservice die bij u past
Als u aan het kijken bent naar een ambachtelijke leverancier van verse maaltijden kunt u gebruik maken van onze checklist. In de lijst hieronder checkt u een aantal criteria die u kunt overwegen bij uw zoektocht naar de beste maaltijdservice aan huis in Hoofddorp.

 • Categorie gerechten: Maak ik een keuze voor koelvers/dagvers, diepvries of warme gerechten (tafeltje dekje)?
 • Keuze: is er veel variatie in het eten mogelijk?
 • Opties voor bestellen: op welke manieren kan ik een bestelling plaatsen? Meestal kan dit met pen en papier, telefonisch of online.
 • Levering: hoe en op welke dagen is de bezorgservice actief? Wordt ik voor bezorging gebeld?
 • Betaalwijze: hoe is de betaling geregeld? Machtig ik hen voor automatische incasso of kan ik ook contant betalen?
 • Klantenservice: hoe kan ik het bedrijf contacten bij een vraag?
 • Recensies: vraag andere gebruikers in uw omgeving en bezoek een review site zoals www.trustpilot.com.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: zonder onnodige toevoegingen, uitstekende reviews.
 2. Apetito: geschikt voor diëten, uitstekende reviews.
 3. Mealhero: met unieke slimme stomer, honderden tevreden klanten.
 4. Vers aan Tafel: ingrediënten van lokale telers, eenvoudig op te warmen.
 5. Maaltijdservice.nl: gekoeld aan huis, proefpakket beschikbaar.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële maaltijdbezorging lokaal
In onze vergelijker vergelijkt u aanvullende info over de meest bekende landelijke services. Het prettige hierbij is de wekelijks wisselende maaltijden, ruime bezorgopties en een uitstekende klantenservice. Ook in de eigen gemeente zijn er mogelijk verschillende maaltijdservices, cateringbedrijven en zorginstellingen die gespecialiseerd zijn in de bereiding en/of bezorging van maaltijden bij bejaarden en hulpbehoevenden. Wellicht leveren zij ook warm aan huis. Een aantal van deze mogelijke regionale adressen hebben wij samengevat in deze tabel. Informeer vrijblijvend om te kijken of zij iets voor u kunnen doen. U kunt uw suggesties van nieuwe adressen naar ons mailen.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager Peter van der Geest VOFRaadhuisstraat 942101 HJHeemstede
SPAR de BruynZwarteweg 442121 BCBennebroek
PCSOHKruislaan 542131 WEHoofddorp
Zorgbalans – Woonzorgcentrum KennemerduinHerenweg 1262101 MSHeemstede

Dieetmaaltijden thuisbezorgd

Wanneer we ouder worden moeten we goed op voeding letten. Redenen kunnen zijn een allergie, een ziekte of handicap of om aan te sterken na een operatie. De populaire aanbieders bieden een steeds beter assortiment gericht op uiteenlopende diëten. Van koolhydraatarm tot aan gemalen: u kunt het allemaal bestellen. Hieronder bieden wij een beschrijving van de meest voorkomende dieetmaaltijden in Hoofddorp.

De meest gekozen dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: met gezonde groenten, noten, zaden, peulvruchten.
 • Glutenvrij: de oplossing voor senioren met gluten intolerantie.
 • Lactosevrij: gevarieerde maaltijden zonder melkproducten.
 • Gemalen: een uitkomst als het kauwen niet meer goed lukt. In aanvulling hierop kan men kiezen voor vloeibaar eten.
 • Zoutarm: aanbevolen bij een verhoogde bloeddruk. Soms wordt het ook natriumarm of kaliumbeperkt genoemd.
 • Koolhydraatarm: focus op groenten en fruit.
 • Eiwitrijk: op een snelle en gezonde manier afvallen.
 • Biologische maaltijdservice: ingrediënten zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest.

Vind de gezondste maaltijdservice voor ouderen

Lekkere warme maaltijden bestellen en gratis aan huis geleverd

Subsidies en ondersteuning bij eten en drinken

Ieder mens heeft behoefte aan een dagelijkse gezonde maaltijd met genoeg voedingsstoffen (vitamines en mineralen). Het vormt de basis van een fit en sterk leven. Steeds meer ouderen en andere kwetsbare mensen kunnen niet dagelijks een warme maaltijd bereiden. Subsidie maaltijdvoorziening Hoofddorp of maaltijdondersteuning is dan soms noodzakelijk. In het gedeelte hieronder gaan wij hier verder op in.

Korting bij de maaltijdservice en bijzondere bijstand
Ouderen en mensen met een handicap die rond moeten komen met weinig geld krijgen soms korting op maaltijden. Het kan ook zijn dat hiervoor een speciale subsidie is. Soms kan men met een kortingspas extra voordelig bestellen. Vaak kunt u bestellen bij een vaste aanbieder in de regio. Soms kan men ook een beroep doen op bijzondere bijstand: een uitkering waarmee u bijzondere en onverwachte kosten betaalt. Voor deze regeling kijkt men naar uw inkomsten en uw vermogen. Via portalen van de gemeente www.haarlemmermeergemeente.nl treft u meer informatie.

Maaltijdondersteuning vanuit WMO, Zvw en WLZ
Maaltijdondersteuning kent vele vormen en velerlei doelgroepen. Hierop kan men een beroep doen als zelfstandig koken of naar de winkel niet meer kan of als zelfstandig eten niet meer lukt of bij dementie. Hulp bij eten en drinken ligt verankerd binnen de de Zorgverzekeringswet (Zvw), de Wet langdurige zorg (Wlz) en Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) voor maaltijden bezorgen in Hoofddorp.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
Binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kan de gemeente Haarlemmermeer bewoners met verstandelijke / lichamelijke ongemakken en bejaarden ondersteunen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven. Ouderen en gehandicapten in de provincie Noord-Holland kunnen zich aanmelden bij het WMO-loket als er vraag is naar extra ondersteuning. In de basis hebben kunt u hulp krijgen via algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. De algemene voorzieningen zijn er feitelijk voor iedereen. Bijvoorbeeld een ontmoetingsruimte of tafeltje-dekje organisatie. Een maatwerkvoorziening is hulp voor u persoonlijk. Bijv. iemand die samen de maaltijd komt nuttigen.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Hulpbehoevenden met een WLZ-indicatie hebben de mogelijkheid om de Wet langdurige zorg aan te spreken. Ondersteuning bij eten en drinken als onder andere toezicht tijdens de diner geldt voor alle leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Thuis, in een instelling, of u nu gebruik maakt van een modulair pakket thuis (mpt), persoonsgebonden budget (pgb) of volledig pakket thuis (vpt). De thuiszorg maaltijden vallen onder de Wlz wanneer men in een instelling woont en voor mensen met een volledig pakket thuis (vpt). Bij uw thuiszorgleverancier is meer info op te vragen. Mogelijk hebt u recht op een vergoeding van uw zorgverzekeraar voor een extra tegemoetkoming. Vaak gefaciliteerd door thuiszorg via de wijkverpleging.

Veelgestelde vragen (FAQ) over eten aan huis bezorgen

Welke tarieven gelden voor maaltijden aan huis bezorgen?
De tarieven voor kant-en-klaar maaltijden aan huis schommelt tussen de €4,60 en €5,70. Hieraan ten grondslag liggen zaken als de kwaliteit (diepvries/dagvers/koelvers), het aantal gram (kleine of grote maaltijd) en het aantal bezorg / contactmomenten. Een diepvriesmaaltijd vindt u al vanaf €4,90, een koelvers menu kunt al bestellen vanaf €5,70 en tafeltje dekje is er vanaf €6,80 (aan huis gebracht). Diverse voorzieningen hanteren een uniek proefpakket. Handig, want zo kan men goedkope maaltijden in Hoofddorp Denk aan 3 maaltijden voor €15.

Ga ik een abonnement aan?
Nee, er is geen sprake van een abonnement of vaste afname. U maakt zelf uit het aantal, en welke maaltijden worden geleverd. Bestellen kunt u zelf doen online, via de telefoon en mogelijk ook via een bestellijst. Meestal wordt er gewerkt met automatische incasso. Middels deze betaalmethode worden toekomstige bestellingen automatisch voldaan. Dat maak alles een stuk eenvoudiger.

Hoe gaat de maaltijdbezorging in z’n werk?
Dit varieert per bedrijf en postcodegebied. Het gros van de maaltijdvoorzieningen hebben eigen koeriers in dienst. Zij komen dan op een vast moment in de week in Hoofddorp eten bezorgen. Nadat uw eerste order is geplaatst kunt u samen een bezorgmoment in de week overeenkomen. Wanneer u kiest voor tafeltje dekje bezorgt men elke dag. U ontvangt elke week een levering van dagverse maaltijden. Bij diepvries wordt er minder vaak bezorgd, echter heeft u dan wel een ruim vriesvak nodig.

Hoe kan ik het eten opwarmen?
Het verwarmen van het eten gaat snel en eenvoudig. De eenvoudigste optie is in de magnetron. Prik een aantal gaatjes in de plastic afdekking en verwarm het gedurende 6-7 minuten op rond de 700 watt. Wilt u 2 gerechten tegelijk opwarmen? Zet ze dan iets langer in de magnetron. Uiteraard is ook de oven geschikt: stel de temperatuur van de oven in op 130 graden en zet het gerecht er +/- 35 minuten in. Evenzeer kan u ook kiezen voor het wokken van de maaltijd. Op de maaltijd leest u de unieke opwarminstructies per maaltijd. Het advies is om deze altijd op te volgen!