Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Aarlanderveen

Onderzoekt u de mogelijkheden van de maaltijdservice in Aarlanderveen? Dagelijks een uitgebalanceerde warme en gezonde maaltijd legt de basis voor een gezond en vitaal lichaam. Dit geldt bovenal voor senioren en AOW’ers. In sommige gevallen is het niet haalbaar om een goede maaltijd klaar te maken. Dan kunt u gebruik maken van de maaltijdservice voor ouderen: enorm verse en gevarieerde maaltijden aan huis geleverd die u zelf eenvoudig en snel kunt opwarmen. Hieronder achterhaalt u de meest gekozen leveranciers van warme maaltijden in Aarlanderveen. Bekijk en vergelijk de verschillende leveranciers en probeer een zeer betaalbaar proefpakket met verantwoorde menu’s als Gebakken zalmfilet met Normandische saus, Bladspinazie, Aardappelpuree met bieslook en Lamsstooflapje, bietjes, gekookte aardappelen. Aan huis bezorgd door een vaste bezorger. Verderop op deze pagina leest u meer informatie over de oorsprong van de menu’s, tafeltje dekje, aanbieders, wat de kosten zijn, hoe bestellen en bezorgen werkt, en praktische info over subsidies en andere vormen van maaltijdondersteuning.

 • Elke dag een verse en gezonde maaltijd.
 • De lekkerste ingrediënten van het seizoen.
 • Lekkere gezonde kruiden, weinig zout en geen e-nummers.
 • U zit nooit vast aan een abonnement.
 • Elke week kiezen uit nieuwe maaltijden.
 • Gekoeld en 100% vers bezorgd.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50
Beschikbare proefpakket aanbiedingen juli 2024
ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2445
Website gemeentewww.alphenaandenrijn.nl
Recept tip:Gehakt in kappertjessaus
Gemiddelde kosten€5,95

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Aarlanderveen

Het is een trend dat ouderen langer thuis blijven wonen. Het lastige is, zelf naar de supermarkt gaan en/of een maaltijd klaarmaken kost steeds meer energie. De gezonde maaltijdservice heeft het antwoord: structureel een voedzame maaltijd bomvol groente en de benodigde bouwstoffen bezorgd tot in de keuken. Maaltijden zoals (Gepocheerde koolvisfilet met mosterdsaus, sperziebonen en aardappelpuree) of (Stamppot rode kool met hachee) zijn op te warmen middels de magnetron of oven. Razendsnel een ambachtelijke maaltijd koken. De lekkerste ingrediënten van het seizoen, zoutarm en geen ongezonde toevoegingen en natuurlijk verse en gezonde groenten. Bereid door professionele koks naar de schijf van vijf. Doorgaans geleverd door een goede cateraar of een regionale bezorger. U kunt kiezen uit grote variaties aan menu’s. Hieronder leest u aanvullende info over smakelijke en gezonde kant-en-klare maaltijden in Aarlanderveen voor bejaarden.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden zijn volwaarde menu’s met kwalitatieve verse producten. Na het koken worden de maaltijden snel teruggekoeld. Het eten is ongeveer pakweg 5 dagen in de koelkast te bewaren. Langer bewaren? Vries het dan in. Dit werkt meestal niet in het voordeel van smaakbeleving en geur. De belangrijkste motieven om hiervoor te gaan zijn de verse producten en dat er elke week weer nieuwe gerechten klaar staan. Vergeet niet dat u het slechts 5 dagen kunt bewaren en de iets hogere prijs.

 • Met verse ingrediënten bereid en vacuüm verpakt.
 • De meest gekozen optie: de smaakbeleving en geur, seizoensgebonden en met alle belangrijke mineralen en vitamines.
 • Elke week een nieuw gevarieerd aanbod voor maaltijden bestellen in Aarlanderveen.
 • Kip met jus, rode bieten en krielaardappels voor €5,15.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden vanuit de keuken middels de shockfreezer ingevroren naar -40 graden celsius. Smaak, vitamines en voedingsstoffen blijven zo erg lang goed. Redenen om hiervoor te kiezen zijn de fantastische houdbaarheid en de grote variatie in aanbieders van dit type eten. Meerdere leveringen per week is meestal niet het geval, en het is eenvoudig de maaltijden wat langer te bewaren. Doorgaans is vriesvers voordeliger dan de dag- en koelverse varianten.

 • Diepvriesmaaltijden worden in zeer korte tijd terug gevroren tot -40°C en aansluitend thuisbezorgd.
 • Kies je voor vriesvers, dan kies je voor de langdurige houdbaarheidsdatum en de lagere onkosten.
 • In de basis een vast menu met zo’n 80 gerechten.
 • Kipsaté met nasi goreng al voor €4,85.

Tafeltje dekje Aarlanderveen: warme maaltijd thuisbezorgd

Wordt het opwarmen van maaltijden voor iemand erg lastig? In die situatie is tafeltje-dek-je in Aarlanderveen een ideale dienst. We hebben het dan over maaltijden die warm aan huis worden geleverd bij bejaarden of gehandicapten. De menu’s kunnen direct gegeten worden. De bekende serviceverleners zoals Vers aan tafel kunnen daar wat minder in betekenen. Warm eten thuisbezorgen wordt dikwijls afgehandeld door een stichting welzijn. Om het betaalbaar te houden wordt het bezorgd door vrijwilligers. Via de gemeente (www.alphenaandenrijn.nl) achterhaalt u de beschikbare opties.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Aarlanderveen.
 • Ideaal voor bejaarden of andere zwakke doelgroepen die liever geen gebruik maken van magnetronmaaltijden.
 • De magnetron hoeft niet meer aan.
 • Vertrouwd geleverd door plaatselijke keukens een thuiszorginstelling, of stichting welzijn Alphen aan den Rijn.
 • Onder andere met Tagliatelleschotel met kip + Chili con carne, gehakt, rijst, vanaf zo’n €7,55, gratis bezorgd.

Gezonde maaltijden voor ouderen laten bezorgen

Smakelijke en verse maaltijden vanaf €5,90

maaltijdservice-aarlanderveen

De verschillende maaltijdservice bedrijven in Aarlanderveen vergelijken

Er zijn erg veel dienstverleners die eten bezorgen. Welke verstrekker sluit aan bij mijn eetpatroon? Overweeg dan zaken als het soort eten dat u wenst en wat u max. per gerecht wilt betalen. In de vergelijker achterhaalt u een lijst met landelijke bezorgdiensten die de voordeligste verse maaltijden aan huis in Aarlanderveen voor senioren bezorgen. Per leverancier bekijkt u de menu’s (tafeltje dekje, koelvers of vriesvers), het aantal gerechten waar u uit kunt kiezen en de vanafprijs. Bij verschillende leveranciers kunt u tevens een proefpakket bestellen.

Keuzehulp: Vergeet hier niet op te letten
Zodra u aan het kijken bent naar een ambachtelijke organisatie van kant-en-klaar gerechten kunt u gebruik maken van onze checklist. Bijgaand ontdekt u verschillende zaken die onmisbaar zijn bij het bepalen van de beste maaltijdservice aan huis in Aarlanderveen.

 • Soort menu’s: Ligt mijn behoefte bij koelvers/dagvers/vriesvers of warme maaltijden (tafeltje dekje)?
 • Diversiteit: wisselt het aantal maaltijden wekelijks?
 • Bestelmogelijkheden: hoe kies ik de maaltijden die ik wil bestellen? Met een bestellijst, via internet of telefonisch?
 • Aflevermomenten: op welke tijdstippen wordt er bij mij thuisbezorgd? Is dit een betrouwbare service?
 • Betaalwijze: hoe kan ik mijn bestelling voldoen? Kan dit via automatische incasso of moet ik elke bestelling los betalen?
 • Klantenservice: wat zijn de opties bij problemen en vragen?
 • Ervaringen: win informatie in bij buren/familie/vrienden en lees ook online reviews op bijvoorbeeld feedbackcompany.com.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: ingrediënten van lokale telers, meerdere bestelmogelijkheden.
 2. Apetito: landelijke dekking, breed assortiment.
 3. Mealhero: ruime keuze in menu’s, ruime bestelmogelijkheden.
 4. Vers aan Tafel: kwaliteit, ambacht en duurzaamheid, proefpakket beschikbaar.
 5. Maaltijdservice.nl: maaltijden, soepen, toetjes, aantrekkelijk proefpakket.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële lokale maaltijdbezorging
In de lijst hierboven leest u alle benodigde informatie over de meest populaire landelijke speler. Waar deze aanbieders zich op onderscheiden is het uitgebreide aanbod, veel bezorgmogelijkheden en een professionele webshop. Ook op lokaal niveau zijn er mogelijk prima bezorgers, cateringbedrijven en zorginstellingen die zich bezighouden met het klaarmaken en/of het bezorgen van maaltijden aan huis bij bejaarden en zieken. Wellicht kunnen deze aanbieders ook warm leveren. Een aantal van deze mogelijke plaatselijke adressen hebben we onder elkaar gezet in de tabel. Informeer vrijblijvend om te kijken of zij iets voor u kunnen doen. U kunt uw suggesties van nieuwe adressen naar ons mailen.

NaamAdresPostcodePlaats
Van Wijk, KeurslagerKennedyplein 72421 ENNieuwkoop
SPAR express BodegravenRijkseweg westzijde N11 22411 WZBodegraven
PetitMENUPrins Bernhardstraat 252396 GAKoudekerk aan den Rijn
Ons Tweede Thuis – Woonvoorziening GetsewoudLaan van Norma 12152 GBNieuw-Vennep

Dieetmaaltijden thuisbezorgd

Naarmate we ouder worden wordt voeding steeds belangrijker. Misschien vanwege een allergie, lichamelijke klachten of om af te slanken. De populaire organisaties bieden een uitstekend assortiment gericht op velerlei diëten. Van lactosevrij tot zoutarm: bijna niets is te gek. Onderstaand bekijkt u een beschrijving van een aantal dieetmaaltijden in Aarlanderveen.

Lijst met dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: verantwoorde maaltijden zonder vlees of vis.
 • Glutenvrij: draagt bij aan een gezond ontlastingspatroon.
 • Lactosevrij: verantwoorde maaltijden zonder koeien-, geiten- of schapenmelk.
 • Gemalen: als u nog wel kunt slikken, maar niet meer kunt kauwen. Bij slikproblemen kan men uitwijken naar vloeibare menu’s.
 • Zoutarm: nauwelijks of geen toegevoegd zout. Ook wel bekend als natriumarm kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: focus op groenten en fruit.
 • Eiwitrijk: op een snelle en gezonde manier afvallen.
 • Biologische maaltijdservice: zo natuurlijk mogelijk tot stand gekomen maaltijden.

Ervaar nu zelf het gemak van de maaltijdservice

Warme maaltijden eenvoudig bestellen en gratis aan huis geleverd

Subsidies en maaltijdondersteuning

Elk mens behoeft een verse en gezonde maaltijd vol vitaminen en mineralen. Het is het uitgangspunt van een vitaal lijf en gelukkig gevoel. Een aanzienlijk aantal senioren en chronisch zieken kunnen niet zelf een maaltijd bereiden. Subsidie maaltijdvoorziening Aarlanderveen of maaltijdondersteuning is dan gewenst. Gelukkig zijn er een aantal zaken waar u aanspraak op kunt doen.

Kortingstarief of bijzondere bijstand
Senioren en mensen met een handicap die weinig inkomen en vermogen hebben krijgen soms korting op maaltijden of krijgen een subsidie. Soms moet u hiervoor een kortingspas aanvragen. In de regel kunt u dan niet uit meerdere aanbieders kiezen. Als u voldoet aan bepaalde eisen is er ook bijzondere bijstand: een uitkering voor dingen die u écht nodig hebt, maar niet zelf kunt betalen. Men kijkt in dit geval naar uw netto-inkomen en draagkracht. Via de App of website van de gemeente www.alphenaandenrijn.nl is meer info te vinden.

Maaltijdondersteuning vanuit WLZ, Zvw en WMO
Maaltijdondersteuning kan in veel situaties een uitkomst bieden. Stelt u zich eens voor dat men niet meer naar de winkel kan of bij een gebrek aan eetlust, of bij dementie. Hulp bij eten en drinken ligt verankerd binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo), Wet langdurige zorg (Wlz) en de Zorgverzekeringswet (Zvw) voor maaltijden bezorgen in Aarlanderveen.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
Middels de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kan de gemeente Alphen aan den Rijn mensen met een (lichamelijke) beperking en mensen op leeftijd ondersteunen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mensen woonachtig in de provincie Zuid-Holland worden geholpen via het WMO-loket op het moment dat men behoefte heeft aan extra zorg. In de basis hebben kunt u hulp krijgen via algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Algemene voorzieningen worden in de hele gemeente beschikbaar gesteld. Bijv. een boodschappendienst en tafeltje-dekje organisatie. Een maatwerkvoorziening is afgestemd op uw situatie. Onder andere iemand die samen de maaltijd komt nuttigen.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Hulpbehoevenden met een WLZ-indicatie kunnen zorg ontvangen via de Wet langdurige zorg. Het ontvangen van hulp bij eten en drinken zoals onder andere zorg dragen voor maaltijdbereiding is toepasbaar voor alle leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Bij verblijf in een instelling, thuis, met een modulair pakket thuis (mpt), persoonsgebonden budget (pgb) of volledig pakket thuis (vpt). De thuiszorg maaltijden vallen onder de Wlz op het moment dat men in een instelling woont of in het geval van een volledig pakket thuis (vpt). Vraag de thuiszorgleverancier naar meer informatie. Soms kunt u een beroep doen op uw zorgverzekering voor aanvullende zorg. Neem hiervoor contact op met de wijkverpleegkundige.

Veelgestelde vragen over eten aan huis bezorgen (FAQ)

Wat is de prijs van maaltijden aan huis voor ouderen?
De tarieven voor kant-en-klaar maaltijden aan huis zitten tussen de €4,40 tot €6,85. De prijs hangt af van de kwaliteit (diepvries/dagvers/koelvers), de gekozen portie (klein of groot) en de wekelijkse bezorgmomenten. Een diepvriesmaaltijd vindt u al vanaf €4,80, een koelvers menu kunt al bestellen vanaf €5,65 en tafeltje dekje kunt al bestellen vanaf €7,05 met bezorging. Een aanzienlijk aantal maaltijdbezorgers stunten met een proefpakket. Zo kunt u goedkope maaltijden in Aarlanderveen proeven. Extra korting: 4 maaltijden voor €20.

Wordt er gewerkt met een abonnement?
Nee, deze organisaties werken niet met een vast abonnement. U kiest elke week welke- en hoeveel maaltijden worden geleverd. U kunt een bestelling plaatsen in de webshop, via een medewerker (telefonisch) en mogelijk ook via een bestellijst. Meestal kunt u veilig betalen via automatische incasso. Op die manier wordt een eventuele volgende bestelling automatisch betaald. Dat maak alles een stuk eenvoudiger.

Hoe gaat de maaltijdbezorging in z’n werk?
Dat is afhankelijk van leverancier en postcodegebied. Diverse maaltijdvoorzieningen werken met een eigen bezorgservice. Daardoor kunnen ze zonder moeite in Aarlanderveen eten bezorgen. Nadat uw bestelling binnen is kunt u vaak een vast bezorgmoment afspreken. Bij tafeltje dekje gaat het om een dagelijkse levering. Dagverse maaltijden worden doorgaans 1 a 2 keer per week uitgeleverd. Diepvriesmaaltijden worden tenslotte 2 of 3 keer per maand bezorgd, op voorwaarde dat u voldoende vriesruimte heeft.

Is het opwarmen van eten eenvoudig?
Een gerecht opwarmen kan op 3 manieren. De magnetron biedt de snelste weg. Start met het prikken van gaatjes in de deksel en verwarm het gedurende 8 minuten op 600 watt. Twee gerechten tegelijkertijd warm maken? Dan duurt dit vaak iets langer. Tevens kunt u kiezen voor de oven: start met het voorverwarmen van de oven (120 graden) en zet een alarm voor over 30 minuten. Bovendien kan u ook kiezen voor het wokken van de maaltijd. In de beschrijving treft u gedetailleerde opwarminstructies. Volg deze altijd op!