Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een compleet pakket met 4 verse maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer 4 verse maaltijden voor maar €15,-
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijdservice Wassenaar

Een bestelling plaatsen bij de maaltijdservice in Wassenaar? Een dagelijkse gezonde maaltijd is van belang voor een een energiek en gezond leven. Met name voor ouderen en zwakkeren. Voor deze doelgroep is het soms lastig om dit op eigen houtje regelen. In die situatie kunt u gebruik maken van de kant-en-klare maaltijdservice: kraakverse en smaakvolle maaltijden laten bezorgen die u zelf eenvoudig en snel kunt opwarmen. Aan de hand van deze website treft u een overzicht met de verschillende opties voor warme maaltijden in Wassenaar. Vergelijk de voorwaarden van de aanbieders en probeer een voordelig proefpakket met gevarieerde menu’s zoals Varkensvlees met appel in saus en Maaltijdsalade met kip en avocado. Snel, koel en vers bij u thuis aan huis geleverd. Onderstaand treft u aanvullende info over de herkomst van de menu’s, tafeltje dekje, de bedrijven die actief zijn in de regio, de gemiddelde kosten, veelgestelde vragen rondom bestellen en bezorging, en informatie rondom maaltijdondersteuning + subsidies.

 • Dagelijks een lekkere en verantwoorde maaltijd.
 • Dagelijks genieten van seizoensgebonden maaltijd.
 • Zoutarm en geen ongezonde toevoegingen.
 • Flexibel, geen verplichte afname.
 • Elke week weer een nieuw assortiment.
 • Landelijk netwerk met betrouwbare bezorgers.
aanvragen maaltijd
ProvincieZuid-Holland
GemeenteWassenaar
Postcode2241
Lokale tafeltje dekjeKeurslager Timmers
Favoriet etenAardappelgratin
Standaard tarief€6,05

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Wassenaar

Veel senioren willen graag zelfstandig wonen. Het punt is, zelf naar de winkel gaan en eten klaarmaken kost steeds meer energie. De gezonde maaltijdservice is dan enorm handig: een volledige en verantwoorde maaltijd bomvol groente en de benodigde bouwstoffen bezorgd bij u thuis. Een diner zoals (Gehaktballetjes in satésaus, gebakken aardappelen, sperziebonen) en (Stamppot prei met roomkaas) kunt u snel opwarmen in een simpele magnetron of oven. Razendsnel een geschikte maaltijd op tafel. Bereid met verse en lokale ingrediënten, alles zoutarm en smaakvol zonder slechte toevoegingen en natuurlijk verse en gezonde groenten. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de schijf van vijf. Standaard aan huis bezorgd door een plaatselijke cateraar of bezorger op het moment dat het u uitkomt. U hebt de keuze uit grote variaties aan menu’s. Hierna leest u handige informatie over gezonde kant-en-klare maaltijden in Wassenaar voor ouderen en gehandicapten.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden: heerlijke eten met verse ingrediënten van het seizoen. Daarna wordt het teruggekoeld en luchtdicht verpakt. De gerechten zijn rond de 5 dagen in de koelkast te bewaren. Je kunt het ook invriezen. Dit is helaas wel slecht voor o.a. smaakbeleving en geur. Veel mensen kiezen voor koelvers vanwege de verrassend goede smaak en dat er elke week weer nieuwe gerechten klaar staan. Een minpunt is dat het maar enkele dagen houdbaar is en dat het duurder is dan diepvries oplossingen.

 • Met liefde bereid met 100% verse producten.
 • In trek vanwege optimale smaak en structuur, lekkere verse groenten en weinig zout en/of e-nummers.
 • Elke week een nieuw gevarieerd aanbod voor maaltijden bestellen in Wassenaar.
 • Zalm in pestosaus, Ratatouille, Mini krieltjes paprika-tijm te bestellen vanaf €6,70.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden met verse producten bereid en in zeer korte tijd ingevroren tot -40°C. Voedingswaarden en de textuur blijven op deze manier optimaal behouden. Het grote voordeel is de uitstekende houdbaarheid en het feit dat je meerdere maaltijden op voorraad kan houden. Een twee wekelijkse levering is niet nodig, en is het eenvoudig om een voorraad aan te leggen. Meestal is vriesvers scherper geprijsd i.v.m. warme bezorging en/of dagvers.

 • Diepvriesmaaltijden worden versneld terug gevroren en snel bezorgd.
 • Het belangrijkste voordeel zit ‘m in de langdurige houdbaarheidsdatum en de relatief lage prijs.
 • Meestal is er een vast menu met 50 – 100 gerechten.
 • Aardappelgratin te bestellen vanaf €4,10.

Tafeltje dekje Wassenaar: warme maaltijd laten bezorgen

Is men niet meer instaat zelf een magnetron te gebruiken? Voor dat soort momenten is tafeltje-dek-je in Wassenaar een prachtig hulpmiddel. Deze soort maaltijd zal altijd warm aan huis worden geleverd bij bejaarden of zieken. Het voordeel is dat men meteen kan gaan eten. De bekende bedrijven zoals Diepvriesman zijn hier in de regel niet echt op ingesteld. Warm eten thuisbezorgen wordt standaard verzorgd door een stichting of lokale keuken. Meestal worden vrijwilligers ingezet om het eten rond te brengen. Op de website van de gemeente (www.wassenaar.nl) ontdekt u het huidige aanbod.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Wassenaar.
 • Een uitkomst voor bejaarden of andere zwakke doelgroepen die de kant-en-klaar maaltijden niet zelf meer kunnen opwarmen.
 • Er kan meteen gegeten worden.
 • Meestal geregeld door lokale restaurants de thuiszorg, of stichting welzijn Wassenaar.
 • De lekkerste men’s zoals Koninginnesoep met kip + Cordon bleu, spinazie à la crème, aardappelpuree, al vanaf €7,35 met bezorging.

Heerlijke maaltijden voor ouderen thuisbezorgd

Snelle en voedzame menu’s al vanaf €5,15

maaltijdservice-wassenaar

De verschillende maaltijdservice bedrijven in Wassenaar vergelijken

Men kan kiezen uit verschillende aanbieders van eten aan huis. Welke leverancier rijmt met mijn situatie en wensen? Daarvoor moet men kijken naar het type eten dat besteld moet worden en het budget. In de vergelijker checkt u een vergelijking van landelijke aanbieders die de gezondste verse maaltijden aan huis in Wassenaar voor senioren leveren. Per aanbieder vindt u het aanbod (tafeltje dekje, koelvers of vriesvers), de beschikbare maaltijd keuzes per week en de gemiddelde tarieven. Bij meerdere leveranciers kan bovendien een proefpakket besteld worden.

Keuzehulp: Waar moet ik op letten?
Als u aan het kijken bent naar een professionele bezorgdienst van kant-en-klaar gerechten zijn er zaken waar u goed op moet letten. Hierna checkt u diverse criteria die relevant zijn bij het vergelijken van de beste maaltijdservice aan huis in Wassenaar.

 • Soort gerechten: Zoek ik koelvers/dagvers, diepvries of warme gerechten (tafeltje dekje)?
 • Keuze: uit hoeveel maaltijden kan ik wekelijks kiezen?
 • Bestelopties: op welke manier kan ik contact zoeken met de medewerkers? Met een bestellijst, via internet of telefonisch?
 • Levering: hoe vaak per week komt de bezorger langs? Is er een vaste bezorger?
 • Betaalmogelijkheden: hoe zit het met de betaling? Moet ik een machtiging geven voor automatische incasso of kan ik elke bestelling los voldoen?
 • Klantenservice: hoe kan ik het bedrijf bereiken bij een klacht of suggestie?
 • Reviews: win informatie in bij buren/familie/vrienden en maak gebruik van reviewsites zoals Trusted Shops.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: gratis gekoeld aan huis geleverd, uitgebreide keuze.
 2. Apetito: geschikt voor diëten, meerdere bestelmogelijkheden.
 3. Food Connect: voor in de koelkast en vriezer, vele tevreden klanten.
 4. Vers aan Tafel: goede portiegroottes, verantwoorde maaltijden.
 5. Maaltijdservice.nl: samenwerking met PostNL, uitstekende bezorging.
Aanbieder Koelvers Vriesvers Warm bezorgd Aantal maaltijden Informatie Proefpakket
uitgekookt
24 koelverse maaltijden per week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 vriesvers, koelverse zelf samenstellen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
eten-met-gemak
143 vaste menu's of zelf samenstellen
maaltijdservice-nl
75 vaste koelverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
food-connect
120 vriesvers, koelvers zelf samenstellen

Maaltijdbezorging bedrijven in de regio
Bovenstaand checkt u meer informatie over de meest bekende landelijk opererende bedrijven. Het prettige hierbij is een uitgebreid assortiment, de betrouwbare bezorging en verschillende bestelopties (telefonisch/online/menulijst). Ook op lokaal niveau kunt u terecht bij verscheidene leveranciers, cateringbedrijven en zorginstellingen die bezig zijn met het klaarmaken en/of aan huis bezorgen van maaltijden bij ouderen en zieken. Normaliter kan het ook warm aan huis geleverd worden. Verschillende van deze regionale aanbieders hebben we onder elkaar gezet in de tabel.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager TimmersBroekweg 22235 BJValkenburg (Zuid-Holland)
SPAR NoordwijkRechthoeklaan 102201 ZRNoordwijk
Ons Tweede Thuis – Woonvoorziening GetsewoudLaan van Norma 12152 GBNieuw-Vennep
Gemeente Haarlemmermeer – Servicecentrum ZuidEugénie Prévinaireweg 192151 BANieuw-Vennep

Dieetmaaltijden bestellen en thuisbezorgd

Gezond en gevarieerd eten is in het bijzonder voor ouderen van belang. Mogelijk vanwege een allergie of intolerantie, een (chronische) ziekte of om overtollige kilo’s kwijt te raken. De huidige aanbieders leggen zich steeds meer toe op meerdere diëten. Van zoutvrij tot en met eiwitrijk: bijna alles is verkrijgbaar. Hieronder checkt u een overzicht met populaire dieetmaaltijden in Wassenaar.

Best verkochte dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: met lekker veel groenten en peulvruchten.
 • Glutenvrij: ideaal voor ouderen met een glutengevoeligheid.
 • Lactosevrij: gemakkelijkste oplossing voor ouderen met lactose-intolerantie.
 • Gemalen: zeer fijn gesneden, waardoor ze geen harde stukjes kunnen bevatten. Als ook slikken lastig is, zijn er vloeibare maaltijden.
 • Zoutarm: dit betekent dat er minder zout aan de maaltijd is toegevoegd. Dikwijls ook aangemerkt als natriumarm of kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: erop gericht het aantal koolhydraten te minimaliseren.
 • Eiwitrijk: haal uw energie voornamelijk uit eiwitten / proteïnen.
 • Biologische maaltijdservice: bereid met ingrediënten met een heerlijke herkomst.

De beste maaltijdservice aan huis voor senioren

Heerlijke warme maaltijden bestellen en aan huis bezorgd

Subsidies en maaltijdondersteuning

We hebben allemaal baat bij een gezond diner vol groenten, vitamines en mineralen. Het is het fundament voor een fit en vitaal gevoel. Veel senioren en mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen niet zelfstandig een maaltijd klaarmaken. Subsidie maaltijdvoorziening Wassenaar of maaltijdondersteuning is dan gewenst. In de gemeente zijn er verschillende mogelijkheden.

Bijzondere bijstand en maaltijd korting
Senioren en gehandicapten met een minimaal inkomen kunnen soms bestellen met een korting of krijgen een subsidie. Vaak werkt dit op basis van een kortingspas. Normaal gesproken werken gemeenten met geselecteerde aanbieders. Soms kan men ook een beroep doen op bijzondere bijstand: een vergoeding van de gemeente om u te helpen als u bijzondere, noodzakelijke kosten heeft. Men kijkt in dit geval naar uw eigen draagkracht. Via de App of website van de gemeente www.wassenaar.nl is extra uitleg en materiaal verkrijgbaar.

Maaltijdondersteuning via de WMO, Zvw en WLZ
Maaltijdondersteuning kent vele vormen en velerlei doelgroepen. Neem nou de situaties waarin ouderen niet meer zelf boodschappen kunnen doen of als men geen bestek kan vasthouden, of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt mogelijk gemaakt door de Wet langdurige zorg (Wlz), Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) en de Zorgverzekeringswet (Zvw) voor maaltijden bezorgen in Wassenaar.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
Dankzij de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zal de gemeente Wassenaar bewoners met verstandelijke / lichamelijke ongemakken en bejaarden ondersteunen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Ouderen en mensen met een handicap in de provincie Zuid-Holland dienen zich te wenden tot het WMO-loket als er extra hulp benodigd is. Er wordt onderscheid gemaakt tussen algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Algemene voorzieningen worden in de hele gemeente beschikbaar gesteld. Onder andere een vervoerspas en maaltijdvoorzieningen. Een maatwerkvoorziening is veel meer op de persoon gericht. Bijv. extra ondersteuning bij het eten van de maaltijd.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Senioren met een WLZ-indicatie kunnen zorg ontvangen via de Wet langdurige zorg. Hulp krijgen bij het eten en drinken als bijv. opwarmen van de gerechten geldt voor alle leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Thuis, in een instelling, aangepaste woonvorm, op basis van een volledig pakket thuis (vpt), persoonsgebonden budget (pgb) of modulair pakket thuis (mpt). De thuiszorg maaltijden vallen onder de Wlz wanneer men in een instelling woont of in het geval van een volledig pakket thuis (vpt). Vraag de thuiszorgleverancier naar meer informatie. In enkele gevallen is er ook de zorgverzekering voor zorg en ondersteuning. De wijkverpleging / thuiszorg kan daarbij helpen.

Veelgestelde vragen over eten aan huis bezorgen (FAQ)

Welke tarieven gelden voor maaltijden aan huis voor ouderen?
De kosten van kant-en-klaar maaltijden aan huis liggen doorgaans tussen de €4,75 – €5,75. De prijs hangt af van de wijze van bereiding (koelvers, vriesvers, warm), grootte van de maaltijd (klein of gemiddeld) en de contractvorm (afnames per week). Een diepvriesmaaltijd is leverbaar vanaf €5,10, een koelvers menu is online verkrijgbaar vanaf €5,70 en tafeltje dekje bestelt u vanaf €6,55 (aan huis geleverd). Flink wat restaurants geven tijdens de eerste bestelling een proefpakket. Handig, want zo kan men goedkope maaltijden in Wassenaar bestellen. Extra voordelig: 4 maaltijden voor €15.

Heb ik een minimale afnameverplichting?
Nee, men kan elk moment stoppen met de service. U maakt zelf uit welke- en hoeveel gerechten worden geleverd. Het bestellen gaat online, per telefoon of door de bestellijst aan de bezorger mee te geven. In de meeste gevallen werken bedrijven met automatische incasso. Derhalve worden uw volgende bestellingen automatisch voldaan. Dat scheelt veel tijd en gedoe.

Hoe zit het met de tijden voor het bezorgen van maaltijden?
Dat varieert per voorziening en gemeente. Een groot deel van de maaltijdvoorzieningen hebben een eigen bezorgdienst. Op die manier kunnen zij snel en koel in Wassenaar eten bezorgen. Na uw eerste aankoop kunt u vaak een vast bezorgmoment afspreken. Bij tafeltje dekje gaat het om een dagelijkse levering. Dagverse gerechten worden vaak wekelijks aan huis bezorgd. Diepvries kan ook eens in de 2 of 3 weken, op voorwaarde dat u voldoende vriesruimte heeft.

Hoe werkt de opwarming van maaltijden?
Het opwarmen van het eten kan op diverse wijzen. In de magnetron is de maaltijd snel klaar. Prik met behulp van een vork enkele gaatjes in de afdekfolie en zet het gerecht in de magnetron: 6-7 minuten op rond de 700 watt. Warmt u meerdere maaltijden op? Dan kost het iets meer tijd. De oven inzetten voor dit proces kan ook: warm de oven eerst op tot zo’n 120 – 140 graden en warm de maaltijd zo’n 30 minuten op. Eveneens is ook opwarmen in een pan mogelijk. Op de verpakking vindt u de specifieke opwarminstructies. Deze staan er niet voor niets op!