Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Hoe werkt een maaltijdservice abonnement?

Wil u beginnen met een maaltijdservice abonnement? Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie over hoe dit precies werkt. Alvast goed om te weten: de Nederlandse maaltijdservices werken doorgaans niet met een doorlopend abonnement. In de praktijk betekent dit dat u alleen maaltijden ontvangt wanneer u deze zelf expliciet hebt besteld (lees ook meer over kleine en grote porties). Het kan dus eigenlijk niet gebeuren dat er zomaar een bezorger voor de deur staat. Maaltijden bestellen kan via verschillende manieren: online, telefonisch, mail of via de menulijst die u meegeeft aan de bezorger. Het betalen van de maaltijden kan contant of met de pin bij de bezorger of online via iDeal. Daarnaast is het vaak mogelijk om te kiezen voor automatische incasso.

  • Maaltijdservices werken meestal niet met een abonnement.
  • U krijgt alleen maaltijden thuisbezorgd wanneer u dit zelf hebt besteld
  • Bestellen kan vaak online, telefonisch, per mail of de bestellijst
  • Veel aanbieders werken met automatische incasso. Het voordeel is dat u niet steeds voor elke losse bestelling een betaling hoeft te doen. U krijgt dan aan het einde van de maand 1 factuur van alle maaltijden van die maand
  • Het totaalbedrag wordt dan automatisch van uw rekening geschreven. Dit lijkt misschien op een abonnementsvorm maar feitelijk gezien is dat het niet

Hoe werkt betalen met automatische incasso?

De meest populaire aanbieders in Nederland werken met automatische incasso. Dit zijn o.a. Apetito, Uitgekookt en Vers Aan Tafel. Maaltijdservice.nl en Diepvriesman bieden dit op dit moment niet aan. Het voordeel van de maaltijden betalen met automatische incasso is dat u niet voor elke bestelling een betaling hoeft te doen. U kunt gewoon uw wensen doorgeven per telefoon of aankruisen op de bestellijst. De maaltijdservice houdt precies bij welke maaltijden u bestelt en laat bezorgen. Aan het einde van de maand krijgt u dan één overzichtelijke factuur met daarop alle maaltijden die u besteld hebt. Het totaalbedrag wordt dan gewoon van uw rekening afgeschreven. U kunt soms ook kiezen voor betalen met acceptgiro: in dat geval dient u aan het einde van de maand zelf het openstaande bedrag over te maken. Van een abonnement is dus eigenlijk nooit sprake: u bepaalt helemaal zelf hoeveel maaltijden u wanneer bestelt.

De strippenkaart van Maaltijdservice.nl
Bij Maaltijdservice.nl kunt u een zogenaamde strippenkaart opwaarderen. Hier kunt u een bepaald bedrag opzeggen, bijvoorbeeld €100. U kunt dan eenvoudig nieuwe maaltijden bestellen met het tegoed. Het voordeel is dat u niet steeds een losse betaling hoeft te doen.