Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Kortehemmen

Gebruik maken van een maaltijdservice in Kortehemmen? Een dagelijkse gezonde maaltijd zorgt voor een vitaal lichaam en gezond gewicht. Dit geldt bovenal voor ouderen en bejaarden. Wellicht is het niet meer mogelijk om dit zelf klaar te maken. Als dit het geval is, dan bestaat er de maaltijdservice aan huis: voedzame en heerlijke maaltijden thuisbezorgd die u supersnel en eenvoudig opwarmt in de magnetron of oven. Op deze pagina ontdekt u de beste opties voor warme maaltijden in Kortehemmen. Bekijk welke spelers er allemaal zijn en profiteer van een voordelig proefpakket met gevarieerde menu’s zoals Reepjes varkensvlees in jus en Stamppot spinazie a la creme. Elke week vers aan huis geleverd. Verderop op deze pagina komen wij met bruikbare informatie over de verschillende soorten gerechten, tafeltje dekje, welke leveranciers er allemaal zijn, de gemiddelde kosten, uitleg over bestellen, betalen en bezorgen en aanvullende informatie over hulp bij eten en drinken waaronder subsidies.

 • Dagelijks een lekkere en verantwoorde maaltijd.
 • Smaakvolle menu’s met verse producten.
 • Geen onnodige toevoegingen of E-nummers.
 • Flexibel bestellen zonder wekelijkse verplichtingen.
 • Ruim aanbod met dieetmaaltijden.
 • Betrokken en vriendelijke bezorgers.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50
Beschikbare proefpakket aanbiedingen april 2024
ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9211
Website gemeentewww.smallingerland.nl
Recept tip:Twentse gehaktbal, bloemkool, gekookte aard.
Gemiddelde kosten€6,70

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Kortehemmen

Het is een trend dat ouderen langer thuis blijven wonen. Het punt is, boodschappen halen en eten klaarmaken wordt steeds lastiger. De gezonde maaltijdservice kan helpen: uitgebalanceerde maaltijden bomvol groente en de benodigde bouwstoffen thuisbezorgd. Een diner zoals (Vegetarische omelet met kruiden, witte rijst, broccoli) of (Lekkerbekje, doperwten,wortelen, gebakken aardappelen) kan men eenvoudig opwarmen met de oven of magnetron. Zonder gedoe een goede maaltijd opwarmen. Altijd verse groenten en seizoensproducten, alles zoutarm en smaakvol zonder slechte toevoegingen en meestal 200 gram groenten. Zo veel mogelijk volgens de Schijf van Vijf! In de meeste gevallen thuis geleverd door een vaste cateraar of een vast gezicht aan de deur. Het assortiment wisselt en bevat diverse verschillende gerechten. Bijgaand checkt u bruikbare informatie over gezonde kant-en-klare maaltijden in Kortehemmen voor bejaarden en gehandicapten.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden worden vers bereid met verse ingrediënten van het seizoen. In de volgende stap wordt het teruggekoeld en luchtdicht verpakt. De gerechten zijn ongeveer 3 tot 6 dagen te bewaren in uw koelkast. Tevens kun je kiezen voor invriezen. Let op: dit kan een nadelig effect hebben op smaak, kleur en geur. Waarom kiezen voor koelvers: veel verse groenten en voedingswaarden en dat er elke week weer nieuwe gerechten klaar staan. Het nadeel is dat u het binnen een week moet consumeren en dat het duurder is dan een supermarkt maaltijd.

 • Elke dag een verse seizoensgebonden maaltijd.
 • Voordelen: natuurlijke smaak en structuur, verse seizoensingrediënten en vrij van conserveringsmiddelen.
 • Iedere week kiezen uit nieuwe smaken bij het maaltijden bestellen in Kortehemmen.
 • Vegetarische ragout met paddenstoelen, witte rijst, doperwten verkrijgbaar vanaf €6,30.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden vers gekookt en daarna geshockfreezed. De oorspronkelijke smaak en structuur blijven zo erg lang goed. Het grote voordeel is de prima houdbaarheid en de eenvoudige opwarminstructies van de gerechten. Elke week een bestelling plaatsen hoeft doorgaans niet, en u hebt altijd voldoende eten achter de hand. Doorgaans is vriesvers scherper geprijsd i.v.m. koelvers of warm (tafeltje dekje).

 • Diepvriesmaaltijden worden tot -40 graden ingevroren en vervolgens verstuurd.
 • Waarom kiezen voor dit type: de prima houdbaarheidsdatum en de kostprijs per maaltijd.
 • Vaak werken aanbieders met een vast menu.
 • Pannenkoeken met appelvulling al vanaf €4,60.

Tafeltje dekje Kortehemmen: warme maaltijd thuisbezorgd

Er zijn situaties waarbij het zelfstandig opwarmen van maaltijden niet kan. In die situatie is tafeltje-dek-je in Kortehemmen iets wat kan helpen. Dit betreffen namelijk gerechten die warm aan huis worden geleverd bij bejaarden en ouderen. Deze doelgroep kan direct eten. De grotere aanbieders zoals Apetito kunnen daar wat minder in betekenen. Warm eten thuisbezorgen wordt vaak geïnitieerd door plaatselijke keukens en organisaties. Bezorging gaat meestal via vrijwilligers. Op de website van de gemeente (www.smallingerland.nl) ontdekt u wat er in uw gemeente wordt aangeboden.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Kortehemmen.
 • Populair onder bejaarden en senioren die niet zelfstandig kunnen koken of opwarmen.
 • Moeiteloos en snel eten op tafel.
 • Doorgaans aan huis gebracht door plaatselijke keukens een regionale zorgverlener, of stichting welzijn Smallingerland.
 • Ruime keuze met o.a. Pastaschotel: kip met broccoli & Rundersukade met vleesjus, gekookte aardappelen, stoofpeertjes, vanaf zo’n €7,30 inclusief bezorging.

Gezonde maaltijden voor senioren aan huis bezorgd

Lekkere en bewuste gerechten vanaf €5,25

maaltijdservice-kortehemmen

Alle maaltijdservice bedrijven in Kortehemmen vergelijken

Er werken velerlei aanbieders van eten aan huis. Welke verstrekker komt overeen met mijn situatie? Daarvoor moet men kijken naar het type maaltijden dat u zoekt en welke tarieven bij u passen. Onderstaand vergelijkt u een vergelijking van landelijke dienstverleners die de voordeligste verse maaltijden aan huis in Kortehemmen voor senioren bezorgen. Per bedrijf checkt u de menu’s (tafeltje-dekje/dagvers/diepvries), het aantal menu’s en de vanafprijs. Bij verschillende aanbieders is er een proefpakket beschikbaar gesteld.

Keuzehulp: Waar moet ik op letten?
In het geval u behoefte hebt aan een erkende bezorgdienst van gezonde maaltijden aan huis moet u kritisch kijken naar een aantal punten. In de onderstaande opsomming schetsen wij meerdere onderdelen die meegenomen moeten worden bij het bepalen van de beste maaltijdservice aan huis in Kortehemmen.

 • Soort menu’s: Ligt mijn behoefte bij koelvers/dagvers/vriesvers of warme maaltijden (tafeltje dekje)?
 • Diversiteit: uit hoeveel maaltijden kan ik wekelijks kiezen?
 • Opties voor bestellen: hoe kies ik de maaltijden die ik wil bestellen? Populaire opties zijn telefonisch, online of een menulijst.
 • Afleveren: op welke dagen worden de maaltijden geleverd? Is er een vaste bezorger?
 • Betaalopties: hoe is het betaalproces vormgegeven? Kan dit via automatische incasso en is contant of pinnen ook mogelijk?
 • Klantenservice: welke mogelijkheden zijn er in het geval van problemen en vragen?
 • Klantwaardering: vraag eens rond in uw eigen kringen en maak gebruik van reviewsites zoals Trusted Shops.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: geen kleur-, geur- en smaakstoffen, flexibel contract.
 2. Apetito: met uniek winVitalis assortiment, scherp proefpakket.
 3. Mealhero: gebruiksvriendelijk bestellen, honderden tevreden klanten.
 4. Vers aan Tafel: eigen diëtisten, vaste bezorgers.
 5. Maaltijdservice.nl: maaltijden, soepen, toetjes, flexibel contract.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële plaatselijke maaltijdbezorging
Via onze tool checkt u belangrijke informatie over de meest bekende landelijke organisaties. Het prettige hierbij is een wekelijks wisselend aanbod, veel bezorgmogelijkheden en op een gebruiksvriendelijke manier bestellen. Ook op lokaal niveau zijn er mogelijk prima bezorgers, cateringbedrijven en zorginstellingen die gespecialiseerd zijn in de bereiding en/of bezorging van maaltijden bij senioren en mensen met een beperking. Wellicht kan het ook warm aan huis geleverd worden. Een aantal van deze mogelijke lokale adressen treft u hieronder. Vraag eens na of zij hierin iets voor u kunnen betekenen. Stuur uw eigen suggesties gerust naar ons door.

NaamAdresPostcodePlaats
Uw Slager TademaEems 69204 JXDrachten
SPAR FerwertNije Buorren 5-99172 MZFerwert
Café Restaurant De TippeLesturgeonplein 5 a8381 BXVledder
RIBW Groep Overijssel – activiteitencentrum Van den KornputkwartierParade 88333 DRSteenwijk

Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen

Gezond en gevarieerd eten is in het bijzonder voor ouderen van belang. Bijvoorbeeld vanwege een allergie, lichamelijke klachten of om weer op gewicht te komen. De huidige organisaties houden steeds beter rekening met velerlei diëten. Van zoutvrij tot en met gemalen: het is allemaal verkrijgbaar. In het blok hieronder presenteren wij een overzicht met veel voorkomende dieetmaaltijden in Kortehemmen.

Uitleg van dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: verantwoorde maaltijden zonder vlees of vis.
 • Glutenvrij: de oplossing voor senioren met gluten intolerantie.
 • Lactosevrij: met o.a. soja melk, lactosevrije melk- en yoghurt of amandelmelk.
 • Gemalen: ook wel gepureerde maaltijden genoemd, geschikt bij kauwproblemen. Indien het slikken niet lukt kan men kiezen voor gemalen voeding.
 • Zoutarm: gerechten met extra weinig zout. Ook bekend als natriumarm of kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: verkleint kans op hart- en vaatziekten.
 • Eiwitrijk: eet veel proteïnen / eiwitrijke voeding voor meer vitaliteit.
 • Biologische maaltijdservice: zoveel mogelijk volgens de natuur tot stand gekomen.

De beste maaltijdservice aan huis voor senioren

Gezonde warme maaltijden bestellen en snel en gratis thuisbezorgd

Hulp bij eten en drinken en subsidies

Iedereen heeft behoefte aan een smaakvolle maaltijd met genoeg groenten, voedinsvezels en gezonde vetten. Het is het fundament voor een vitaal en energiek lichaam. Sommige ouderen en mensen met een handicap kunnen niet zelfstandig een maaltijd bereiden. Subsidie maaltijdvoorziening Kortehemmen of maaltijdondersteuning kan soms worden aangevraagd. In de gemeente zijn er verschillende mogelijkheden.

Kortingstarief of bijzondere bijstand
Senioren en gehandicapten die weinig inkomen en vermogen hebben kunnen soms bestellen met een korting of kunnen een beroep doen op een subsidie. Vaak zijn hiervoor speciale kortingspassen beschikbaar. Normaliter werken gemeenten met geselecteerde aanbieders. Een andere oplossing is de bijzondere bijstand: een vergoeding voor bijzondere noodzakelijke kosten. Hiervoor uw eigen draagkracht. Bij de gemeente www.smallingerland.nl treft u meer informatie.

Maaltijdondersteuning via de WMO, WLZ en Zvw
Maaltijdondersteuning kent vele vormen en velerlei doelgroepen. Voorbeelden zijn wanneer een supermarkt bezoeken niet mogelijk meer is of bij een gebrek aan eetlust, of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt mogelijk gemaakt door de Wet langdurige zorg (Wlz), Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) en de Zorgverzekeringswet (Zvw) voor maaltijden bezorgen in Kortehemmen.

(Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning
Vanwege de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zal de gemeente Smallingerland chronisch zieken, gehandicapten en senioren helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Ouderen en zwakke doelgroepen in de provincie Friesland worden geholpen via het WMO-loket wanneer zij extra zorg nodig hebben. In de basis hebben kunt u hulp krijgen via algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Algemene voorzieningen zijn niet beperkt tot bepaalde groepen mensen. Diensten als hulp in de huishouding of maaltijdvoorzieningen. Een maatwerkvoorziening is een individuele, persoonlijke ondersteuning op maat. Bijvoorbeeld iemand die samen de maaltijd komt nuttigen.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Bewoners met een WLZ-indicatie kunnen aanspraak maken op de Wet langdurige zorg. Ondersteuning zoals onder andere toezien dat iemand zijn/haar gerecht opeet valt binnen de leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Bij verblijf in een instelling, thuis, of u nu gebruik maakt van een modulair pakket thuis (mpt), volledig pakket thuis (vpt) of persoonsgebonden budget (pgb). De thuiszorg maaltijden zelf vallen enkel onder de Wlz als de hulpbehoevende in een instelling woont en voor mensen met een volledig pakket thuis (vpt). Bij uw thuiszorgleverancier is meer info op te vragen. Eventueel is er ook de zorgverzekering voor een extra tegemoetkoming. Een wijkverpleegkundige stelt de indicatie voor hulp bij de maaltijden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ) over eten aan huis bezorgen

Wat is de prijs van maaltijden aan huis bezorgen?
De kosten voor kant-en-klaar maaltijden aan huis liggen tussen de €5,15 tot €6,30. De kosten zijn afhankelijk van het soort maaltijd (koelvers, vriesvers, warm), de gekozen portie (klein of groot) en de contractvorm (afnames per week). Een diepvriesmaaltijd is online verkrijgbaar vanaf €4,60, een koelvers menu is er vanaf €5,70 en tafeltje dekje kunt al aanvragen vanaf €7,00 inclusief bezorging. Flink wat restaurants hebben een aantrekkelijk proefpakket. Zodoende kunt u eenvoudig goedkope maaltijden in Kortehemmen proeven. Huidige aanbieding: 4 gerechten voor €15.

Zit ik vast aan een abonnement?
Nee, u hoeft geen minimale afname per week af te spreken. U bepaalt zelf het aantal en ook welke gerechten worden bezorgd. Het bestellen doet u eenvoudig via internet, via een medewerker (telefonisch) of via de wekelijkse bestellijst. Normaliter kunt u veilig betalen via automatische incasso. Hierdoor worden vervolgbestellingen automatisch geïncasseerd. Dat scheelt veel tijd en gedoe.

Wanneer worden mijn maaltijden bezorgd?
Dat is afhankelijk van leverancier en omgeving. Diverse maaltijdvoorzieningen werken met een eigen bezorgservice. Ze zorgen ervoor dat de bezorgers bij u in Kortehemmen eten bezorgen. Nadat uw eerste order is geplaatst kunt u vaak afspreken dat ze op een vaste dag in de week komen. Bij tafeltje dekje gaat het om een dagelijkse levering. Dagverse maaltijden komen vaak 2 keer in de week. Diepvriesmaaltijden worden 1 of 2 keer per maand bezorgd, maar er is dan wel genoeg vriesruimte nodig.

Hoe snel kan ik gerechten opwarmen?
Het opwarmen van het eten duurt niet lang. De magnetron heeft verreweg de snelste mogelijkheden. Prik gaatjes in de afdekfolie en stel het in op ongeveer 8 minuten op 600 watt. Gaat u meerdere porties verwarmen? Zet ze dan iets langer in de magnetron. Tevens kunt u kiezen voor de oven: stel de oven in op 120 – 150 graden en warm het ongeveer 30 minuten op. Tenslotte is ook opwarmen in een pan mogelijk. Op de maaltijd treft u gedetailleerde opwarminstructies. Alleen dan komt alle smaak tot z’n recht!