Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Zwagerbosch

Wilt u zich laten informeren over de maaltijdservice in Zwagerbosch? Elke avond of middag een gezonde maaltijd draagt bij aan een goede weerstand en een gezond lijf. Dit is bovenal van toepassing voor ouderen en bejaarden. In sommige gevallen is het niet haalbaar om zelf boodschappen te doen en te koken. Voor dat soort momenten is er een oplossing, namelijk de gezonde maaltijdservice: enorm verse en vooral heel lekkere maaltijden thuisbezorgd die alleen maar even de magnetron in hoeven. Op deze pagina vind u de beste opties voor warme maaltijden in Zwagerbosch. Bepaal welke leverancier het beste bij u past en probeer een aantrekkelijk proefpakket met heerlijke menu’s zoals Varkensprocureur in jus en Rode bieten met een speklap en jus. Elke week vers aan huis geleverd. Op deze pagina leest u alle benodigde informatie over de verschillende soorten gerechten, tafeltje dekje, uit welke leveranciers u kunt kiezen, actuele prijzen, veelgestelde vragen rondom bestellen en bezorging, en meer over subsidies en andere vormen van maaltijdondersteuning.

 • De lekkerste verse gezonde maaltijden bezorgd.
 • Altijd verse groenten en seizoensproducten.
 • Lekkere gezonde kruiden, weinig zout en geen e-nummers.
 • Flexibel bestellen zonder wekelijkse verplichtingen.
 • Elke week weer een nieuw assortiment.
 • Gekoeld en 100% vers bezorgd.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50
Beschikbare proefpakket aanbiedingen juli 2024
ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9299
Website gemeentewww.noardeast-fryslan.nl
Recept tip:Lekkerbekje, doperwten/wortelen, aardappelpuree
Gemiddelde kosten€5,75

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Zwagerbosch

We zien dat ouderen steeds langer zelfstandig wonen. Echter, zelf naar de supermarkt gaan en kokkerellen is niet altijd mogelijk. De gezonde maaltijdservice is dan het antwoord: uitgebalanceerde maaltijden met alle belangrijke voedingsstoffen thuisbezorgd. Eten zoals (Cordon Bleu met groenten) en (Kalkoenfiletlapje, doperwten, rijst) worden op temperatuur gebracht middels een simpele magnetron of oven. Zonder gedoe een verantwoorde maaltijd opwarmen. Smaakvolle menu’s met verse producten, alles zoutarm en smaakvol zonder slechte toevoegingen en doorgaans met minimaal 200 gram groente. Gemakkelijk eten naar de Schijf van Vijf. Doorgaans thuisbezorgd door een vaste cateraar of bezorger op een zelf gekozen tijdstip. Men heeft de keuze uit allerlei soorten menu’s. Verderop leest u bruikbare informatie over lekkere kant-en-klare maaltijden in Zwagerbosch voor senioren.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden zijn gerechten met verse ingrediënten van het seizoen. Vervolgens wordt het teruggekoeld en luchtdicht verpakt. De gerechten zijn maximaal een dag of 5 gekoeld te bewaren. Tevens kun je kiezen voor invriezen. Let op: dit kan een nadelig effect hebben op de smaak en kwaliteit. Belangrijkste voordelen zijn ingrediënten vers van het land en van het seizoen en een wekelijks wisselend aanbod. Nadelig is wel een zeer minimale houdbaarheidsdatum en de iets hogere prijs.

 • Bereid met verse en lokale ingrediënten.
 • In trek vanwege de smaakbeleving en geur, 100% vers en zonder allerlei kunstmatige toevoegingen.
 • Elke week weer nieuwe verrassende menu’s voor maaltijden bestellen in Zwagerbosch.
 • Quinoa met gra­naat­ap­pel & avo­ca­do al voor €6,40.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden vanuit de keuken in een mum van tijd ingevroren tot -40 graden Celsius. Vitaminen en voedingsstoffen blijven zo erg lang goed. Je kiest deze gerechten voor de lange houdbaarheid en de gunstige prijs t.o.v. versere producten. Wekelijks een bezorger aan de deur is niet nodig, en is het eenvoudig om een voorraad aan te leggen. Meestal is vriesvers scherper geprijsd i.v.m. de dag- en koelverse varianten.

 • Diepvriesmaaltijden worden in zeer korte tijd terug gevroren tot -40°C en aansluitend thuisbezorgd.
 • Redenen om dit soort eten te kiezen zijn: de langdurige houdbaarheidsdatum en de interessante prijzen.
 • Doorgaans kunt u kiezen uit zo’n 60 vaste menu’s.
 • Rundergehaktbal, bloemkool met saus en gekookte aardappelen vanaf €4,45.

Tafeltje dekje Zwagerbosch: warme maaltijd thuisbezorgen

Begint het opwarmen van gerechten ingewikkeld te worden? In die situatie is tafeltje-dek-je in Zwagerbosch het antwoord. Het betreft maaltijden die warm aan de deur worden bezorgd voor bejaarden of andere zwakke doelgroepen. Het voordeel is dat men meteen kan gaan eten. Landelijke aanbieders zoals Apetito zijn hier in de regel niet echt op ingesteld. Warm eten laten bezorgen wordt gewoonlijk mogelijk gemaakt door lokale zorginstellingen en hulporganisaties. Er wordt gewerkt met vrijwilligers die de bezorging regelen. Bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) treft u het aanbod in uw eigen regio.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Zwagerbosch.
 • Handig voor bejaarden en hulpbehoevenden die niet in staat zijn zelf te koken.
 • Geen gedoe meer in de keuken.
 • Standaard aan huis gebracht door plaatselijke keukens een thuiszorginstelling, of stichting welzijn Noardeast-Fryslân.
 • Kies uit gerechten zoals Runderlapje, stoofperen, aardappelpuree, bieslook en Tagliatelleschotel met kip, vanaf zo’n €6,75 incl. levering.

Voedzame maaltijden voor senioren aan huis bezorgen

Lekkere en verse menu’s vanaf €5,85

maaltijdservice-zwagerbosch

Alle maaltijdservice bedrijven in Zwagerbosch vergelijken

Er werken velerlei leveranciers die eten thuisbezorgen. Welke bezorgdienst past goed bij mijn situatie? Bekijk daarvoor eerst het soort eten dat u wenst en de maximale prijs. Verderop checkt u actuele landelijk opererende bedrijven die de voordeligste verse maaltijden aan huis in Zwagerbosch voor senioren leveren. Per bezorgrestaurant vind u gegevens als het soort maaltijden (warm, koelvers- of vriesvers), het aantal verschillende gerechten en de gemiddelde tarieven. Bij meerdere leveranciers kunt u direct een goedkoop proefpakket aanvragen.

Keuzehulp: Tips bij het kiezen van een aanbieder.
Wanneer u zich aan het oriënteren bent naar een professionele aanbieder van kant-en-klaar gerechten zijn er zaken waar u goed op moet letten. In deze checklist achterhaalt u diverse aspecten die men kan analyseren bij het vergelijken van de beste maaltijdservice aan huis in Zwagerbosch.

 • Categorie gerechten: Wil ik koelverse- vriesverse of warme maaltijden (tafeltje dekje)?
 • Aanbod: is er veel variatie in het eten mogelijk?
 • Manier van bestellen: op welke manier kan ik contact zoeken met de medewerkers? Meestal kan dit met pen en papier, telefonisch of online.
 • Thuisbezorgen: hoe vaak per week kan ik een bezorger verwachten? Kan ik ze met een gerust hart binnen laten?
 • Opties voor betalen: hoe is de betaling geregeld? Moet ik een machtiging geven voor automatische incasso of moet ik elke bestelling los betalen?
 • Klantenservice: welke mogelijkheden zijn er in het geval van klachten en opmerkingen?
 • Ervaringen: vraag andere gebruikers in uw omgeving en lees actuele klantbeoordelingen op bijv. www.trustedshops.nl.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: vers, persoonlijk, herkenbaar, meerdere bestelmogelijkheden.
 2. Apetito: geschikt voor diëten, snelle bezorging.
 3. Mealhero: ruime keuze in menu’s, goedkoop proefpakket.
 4. Vers aan Tafel: de vriesvers specialist, gewoon heel lekker.
 5. Maaltijdservice.nl: maakt gebruik van napasteurisatie, goedkoop proefpakket.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële regionale maaltijdbezorging
In de maaltijdservice-vergelijker treft u belangrijke informatie over de meest populaire landelijke organisaties. Het fijne van deze aanbieders is het grote aanbod, de betrouwbare bezorging en een klantenservice die u goed kunt bereiken. Ook in uw eigen regio zijn er mogelijk allerlei bezorgers, cateringbedrijven en zorginstellingen die actief zijn op de markt voor het bereiden en/of het bezorgen van maaltijden bij bejaarden en zorgorganisaties. Wellicht bieden zij ook tafeltje dekje aan (warme bezorging). Een selectie van deze mogelijke lokale adressen vindt u hieronder. Vraag eens na of zij hierin iets voor u kunnen betekenen. Stuur uw eigen suggesties gerust naar ons door.

NaamAdresPostcodePlaats
Uw Slager NotenbomerMr Andreaestraat 59291 MAKollum
SPAR KollumerzwaagFoarwei 819298 JDKollumerzwaag
Café Restaurant De TippeLesturgeonplein 5 a8381 BXVledder
RIBW Groep Overijssel – activiteitencentrum Van den KornputkwartierParade 88333 DRSteenwijk

Dieetmaaltijden bij u thuis laten bezorgen

Naarmate we ouder worden wordt voeding steeds belangrijker. Redenen kunnen zijn een allergie, een ziekte of om aan te sterken na een operatie. De grotere organisaties bieden standaard een oplossing voor tal van diëten. Van lactosebeperkt tot aan zoutarm: u kunt het allemaal bestellen. Hierbij treft u een korte toelichting op de meest voorkomende dieetmaaltijden in Zwagerbosch.

Lijst met dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: geen vlees vis maar focus op groenten.
 • Glutenvrij: dagelijks een gezonde maaltijd voor ouderen met coeliakie.
 • Lactosevrij / beperkt: de smakelijkste gerechten zonder melkproducten.
 • Gemalen: als kauwen en/of slikken niet meer goed lukt. Vloeibare menu’s zijn geschikt als ook slikken moeizaam gaat.
 • Zoutarm: aanbevolen bij o.a. hart- en vaatziekten. Wordt soms ook natriumarm of kaliumbeperkt genoemd.
 • Koolhydraatarm: eetpatroon waarbij het aantal koolhydraten beperkt wordt.
 • Eiwitrijk: lekkere gerechten met voldoende vlees of vis en noten.
 • Biologische maaltijdservice: zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest geteeld.

Vergelijk en vind de beste maaltijdservice in de regio

Gezonde warme maaltijden bestellen en snel thuisbezorgd

Financiële subsidies en hulp bij eten en drinken

Ieder mens heeft behoefte aan een verse en gezonde maaltijd met voldoende groenten en bouwstoffen. Het is van belang voor een sterk en vitaal lichaam. Een aanzienlijk aantal ouderen en gehandicapten lukt het niet meer om zelf een maaltijd klaar te maken. Subsidie maaltijdvoorziening Zwagerbosch of maaltijdondersteuning is in dat geval nodig. Dit wordt op verschillende manieren aangeboden in de gemeente.

Korting en de bijzondere bijstand
Senioren die rond moeten komen met weinig geld kunnen onder bepaalde voorwaarden met korting bestellen of hebben recht op een speciale subsidie. Vaak werkt dit op basis van een kortingspas. Over het algemeen werken gemeenten met geselecteerde aanbieders. Kijk ook naar de mogelijkheden van bijzondere bijstand: een uitkering waarmee u bijzondere kosten kunt betalen. Daarvoor kijkt de gemeente naar uw persoonlijke situatie. Op de website van de gemeente www.noardeast-fryslan.nl zijn deze regelingen verder uitgewerkt.

Maaltijdondersteuning via de WLZ, Zvw en WMO
Maaltijdondersteuning kan in veel situaties een uitkomst bieden. Neem nou de situaties waarin een supermarkt bezoeken niet mogelijk meer is of bij dementie en andere lichamelijke problemen. Hulp bij eten en drinken wordt mogelijk gemaakt door de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo), de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Wet langdurige zorg (Wlz) voor maaltijden bezorgen in Zwagerbosch.

(Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning
Via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zal de gemeente Noardeast-Fryslân chronisch zieken, gehandicapten en mensen op leeftijd ondersteunen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven. Ouderen en gehandicapten in de provincie Friesland worden geholpen via het WMO-loket als er extra hulp benodigd is. Er zijn algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Algemene voorzieningen zijn voor iedereen toegankelijk. Onder andere boodschappendiensten & (warme) maaltijden aan huis. Een maatwerkvoorziening is een individuele, persoonlijke ondersteuning op maat. O.a. ondersteuning bij het klaarmaken van de maaltijd.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Bejaarden met een WLZ-indicatie kunnen zorg ontvangen via de Wet langdurige zorg. Hulp bij het eten en drinken als onder andere bereiden van de gerechten is een voorbeeld die past bij deze leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). In een zorginstelling, zorg aan huis, bij een volledig pakket thuis (vpt), modulair pakket thuis (mpt) of persoonsgebonden budget (pgb). De thuiszorg maaltijden worden aangeboden via de Wlz in het geval men woonachtig is in een instelling of als er sprake is van het volledig pakket thuis (vpt). De thuiszorgleverancier kan hier alles over vertellen. In sommige situaties kunt u een beroep doen op uw zorgverzekering om extra zorg te kunnen ontvangen. Vaak gefaciliteerd door thuiszorg via de wijkverpleging.

Eten aan huis bezorgen: de veelgestelde vragen

Hoeveel kost maaltijden aan huis bezorgen precies?
De prijzen van kant-en-klaar maaltijden aan huis komen uit tussen de €4,50 & €6,80. Hieraan ten grondslag liggen zaken als het type maaltijd (koelvers, vriesvers of warm), de grootte van de portie en de wekelijkse bezorgmomenten. Een diepvriesmaaltijd is online verkrijgbaar vanaf €4,50, een koelvers menu is verkrijgbaar vanaf €6,00 en tafeltje dekje bestelt u vanaf €7,10 (aan huis gebracht). Het gros van de services geven tijdens de eerste bestelling een proefpakket. Op deze manier kunt u gemakkelijk goedkope maaltijden in Zwagerbosch kopen. Denk aan 3 maaltijden voor €10.

Werkt het met een abonnement?
Nee, er gelden geen minimale afnameverplichtingen. U kiest zelf het aantal, en welke gerechten worden bezorgd. U kunt een bestelling plaatsen in de webshop, via een medewerker (telefonisch) of via de wekelijkse bestellijst. Doorgaans gaat de betaling via automatische incasso. Middels deze betaalmethode worden andere bestellingen automatisch afgeschreven. Dat maak alles een stuk eenvoudiger.

Op welke tijden wordt een maaltijd bezorgd?
Dat varieert per bedrijf en per regio. Een groot deel van de maaltijdvoorzieningen werken met een vaste ploeg bezorgers. Zij komen dan op een vast moment in de week in Zwagerbosch eten bezorgen. Na uw eerste aankoop kunt u samen een bezorgmoment in de week overeenkomen. Wanneer u kiest voor tafeltje dekje bezorgt men elke dag. De bezorging van dagverse maaltijden gebeurt enkele keren per week. Bij diepvries wordt er minder vaak bezorgd, maar er is dan wel genoeg vriesruimte nodig.

Hoe werkt het opwarmen van het eten?
Het klaarmaken van de menu’s kunt u op verschillende manieren doen. De magnetron heeft verreweg de snelste mogelijkheden. Maak enkele gaatjes in het folie en kies voor een opwarmtijd van zo’n 7 minuten op 600 watt. Wilt u 2 gerechten tegelijk opwarmen? Dan kost het iets meer tijd. Sommige mensen prefereren de oven: verwarm de oven voor tot 120 graden en zet een alarm voor over 30 minuten. Daarnaast kan men ook kiezen voor opwarmen met een pan. Op het etiket wordt aangegeven wat de opwarminstructies zijn. Het advies is om deze altijd op te volgen!