Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Westergeest

Wilt u het gemak ontdekken van de maaltijdservice in Westergeest? Elke avond of middag een gezonde maaltijd is noodzakelijk voor een sterk en gezond lichaam. En dat geldt met name voor senioren. In sommige gevallen is het niet haalbaar om dit zelf klaar te maken. In dit soort gevallen kunt u zich aanmelden bij de maaltijdservice voor senioren: 100% verse en verantwoorde maaltijden laten bezorgen die u snel kunt klaarmaken in de oven of magnetron. Op deze website achterhaalt u handige adressen voor het bezorgen van warme maaltijden in Westergeest. Vergelijk de voorwaarden van de aanbieders en ga voor een scherp geprijsd proefpakket met voedzame menu’s als Varkensvlees, erwten, aardappelpuree en Schnitzel, sperziebonen, gebakken aardappelenpelen. Op een vast moment in de week bij u geleverd. Hieronder leest u alle relevante details over de soorten gerechten waar u uit kunt kiezen, tafeltje dekje, welke aanbieders er zijn, de actuele prijzen, informatie rondom bestellen en betalen, en informatie over maaltijdondersteuning + subsidies.

 • Gezond eten zonder zelf te koken.
 • Dagelijks genieten van seizoensgebonden maaltijd.
 • Lekkere gezonde kruiden, weinig zout en geen e-nummers.
 • Geen vast abonnement, u zit nergens aan vast.
 • Ruim aanbod met dieetmaaltijden.
 • Gekoeld en 100% vers bezorgd.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99
Beschikbare proefpakket aanbiedingen september 2023
ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9295
Website gemeentewww.noardeast-fryslan.nl
Recept tip:Stoofpotje, andijvie à la crème, aardappelpuree
Gemiddelde kosten€6,70

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Westergeest

Het is een trend dat ouderen langer thuis blijven wonen. Maar wat we ook zien: inkopen doen voor de boodschappen en een gerecht bereiden lukt niet altijd. De gezonde maaltijdservice heeft het antwoord: iedere dag een maaltijd op tafel met belangrijke vitamines, sporenelementen en mineralen thuisbezorgd. Maaltijden als (Zalmfiletstukjes in bieslooksaus, gesmoorde prei en aardappelpuree) & (Creoolse visschotel met gekookte aardappelen) worden op temperatuur gebracht middels een magnetron (of oven). Zonder gedoe een smaakvolle maaltijd opwarmen. Dagelijks genieten van seizoensgebonden maaltijd, lekkere gezonde kruiden, weinig zout en geen e-nummers en standaard lekker veel groente. Hierbij wordt er rekening gehouden met de Schijf van Vijf. Vanzelfsprekend thuis geleverd door een gespecialiseerde cateraar of een lokale bezorgpartner. U hebt de keuze uit diverse verschillende gerechten. In het volgende stukje vindt u praktische informatie over lekkere kant-en-klare maaltijden in Westergeest voor ouderen en gehandicapten.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden zijn volwaarde menu’s met dagverse producten. Daarna wordt het teruggekoeld en luchtdicht verpakt. Deze maaltijden zijn vaak 3 tot 6 dagen te bewaren in uw koelkast. Langer bewaren? Vries het dan in. Dit is helaas wel slecht voor o.a. structuur, geur en smaak. De belangrijkste motieven om hiervoor te gaan zijn verse en seizoensgebonden ingrediënten en dat er veel variatie in de gerechten is. Houd wel rekening met een zeer minimale houdbaarheidsdatum en de iets hogere prijs.

 • Elke dag een verse seizoensgebonden maaltijd.
 • De voordelen zijn natuurlijke smaak en structuur, gebruik van verse producten en zonder smaak-, kleur- en geurstoffen.
 • Elke week een nieuwe menulijst voor maaltijden bestellen in Westergeest.
 • Rundersaucijsje met vleesjus, aardappelpuree, stoofpeertjes voor €6,65.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden na de bereiding op een speciale manier ingevroren tot wel -40°C. Voedingswaarden en de textuur blijven zo goed mogelijk behouden. Het grote voordeel is de fantastische houdbaarheid en dat je dus altijd een maaltijd achter de hand hebt. Een bezorger die iedere week langskomt is niet nodig, en u kunt zelf een kleine voorraad aanhouden. Meestal is vriesvers qua kosten interessanter dan dagverse tafeltje dekje.

 • Diepvriesmaaltijden worden geshockfreezed en direct uitgeleverd.
 • Waarom kiezen voor dit type: de langdurige houdbaarheidsdatum en de interessante prijzen.
 • Doorgaans werken aanbieders met een vast menu.
 • Macaroni carbonara met stukjes kip al voor €4,45.

Tafeltje dekje Westergeest: warme maaltijd thuisbezorgd

Lukt het opwarmen van een maaltijd niet meer? Hiervoor is tafeltje-dek-je in Westergeest een uitkomst. Dit type eten zal voornamelijk warm geleverd worden bij bejaarden of gehandicapten. Zij kunnen direct aanschuiven. De bekende aanbieders zoals Uitgekookt kunnen dit doorgaans niet faciliteren. Warm eten aan huis bezorgen wordt in veel gevallen mogelijk gemaakt door een stichting of lokale keuken. Om het betaalbaar te houden wordt het bezorgd door vrijwilligers. Via portalen van de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) vindt u wat er in uw gemeente wordt aangeboden.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Westergeest.
 • Ideaal voor bejaarden en kwetsbare mensen die liever geen gebruik maken van magnetronmaaltijden.
 • De magnetron hoeft niet meer aan.
 • Standaard bezorgd door gespecialiseerde keukens een regionale zorgverlener, of stichting welzijn Noardeast-Fryslân.
 • Heerlijke gerechten zoals Kip satésaus, Tjaptjoy en witte rijst of Speklapje met vleesjus, stamppot andijvie, vanaf circa €7,05 met bezorging.

Gezonde maaltijden voor ouderen aan huis bezorgd

Smaakvolle en groenterijke gerechten vanaf €5,80

maaltijdservice-westergeest

De verschillende maaltijdservice bedrijven in Westergeest vergelijken

Er is keuze uit een groot aantal organisaties die eten aan huis bezorgen. Welk van deze leveranciers is in lijn met mijn wensenlijstje? Bekijk daarvoor eerst het type eten dat besteld moet worden en de maximale prijs. Hieronder achterhaalt u relevante landelijke leveranciers die de smaakvolste verse maaltijden aan huis in Westergeest voor senioren leveren. Per onderneming treft u het aanbod (koelvers/vriesvers/warm), het aantal menu’s en een indicatie van de kosten. Bij meerdere bedrijven kunt u direct een voordelig proefpakket bestellen.

Keuzehulp: Zaken waar u op moet letten
Zodra u aan het kijken bent naar een kwalitatieve maaltijdbedrijf van verse maaltijden zijn er diverse belangrijke aspecten. In de lijst hieronder bekijkt u een aantal aspecten die belangrijk zijn bij het bepalen van de beste maaltijdservice aan huis in Westergeest.

 • Type menu’s: Maak ik een keuze voor koelvers/dagvers/vriesvers of warme maaltijden (tafeltje dekje)?
 • Keuze: Uit hoeveel (nieuwe) gerechten kan ik elke week kiezen?
 • Bestelmogelijkheden: op welke manier kan ik contact zoeken met de medewerkers? Doorgaans kan dit per telefoon, online of menulijst.
 • Levering: hoe en op welke dagen komt de koerier bij mij thuis? Hoe betrouwbaar zijn deze medewerkers?
 • Betalen: hoe gaat de betaling in z’n werk? Werkt dit met automatische incasso en kan ik ook aan de deur betalen?
 • Klantenservice: hoe kan ik het bedrijf contacten bij klachten en opmerkingen?
 • Reviews: informeer bij huidige klanten naar hun ervaringen en bezoek een review site zoals www.trustpilot.com.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: uitsluitend met seizoensgerechten, breed assortiment.
 2. Apetito: met unieke Chefmobiel, gezond en gevarieerd.
 3. Mealhero: vers, gevarieerd, lekker, bewust, interessant proefpakket.
 4. Vers aan Tafel: lekkere dieetmaaltijden, goed bereikbare klantenservice.
 5. Maaltijdservice.nl: lage verzendkosten, een hoge klantbeoordeling.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële maaltijdbezorging lokaal
Via onze tool leest u aanvullende info over de meest populaire landelijke bedrijven. Waar deze aanbieders zich op onderscheiden is het uitgebreide aanbod, veel bezorgmogelijkheden en een uitstekende klantenservice. Ook op lokaal niveau zijn er mogelijk prima leveranciers, cateringbedrijven en zorginstellingen die gespecialiseerd zijn in het bereiden en/of leveren van gerechten bij senioren en zieken. Wellicht leveren zij ook warm aan huis. Een aantal van deze mogelijke plaatselijke adressen hebben wij samengevat in deze tabel. U kunt vragen bij deze bedrijven of dat voor u een optie is. Mail uw eigen suggesties gerust naar ons door.

NaamAdresPostcodePlaats
Uw Slager NotenbomerMr Andreaestraat 59291 MAKollum
SPAR DrogehamDe Buorren 269289 HGDrogeham
Café Restaurant De TippeLesturgeonplein 5 a8381 BXVledder
RIBW Groep Overijssel – activiteitencentrum Van den KornputkwartierParade 88333 DRSteenwijk

Dieetmaaltijden bij u thuis laten bezorgen

Naarmate we ouder worden wordt voeding steeds belangrijker. Redenen kunnen zijn een allergie, een ziekte of handicap of om aan te sterken na een operatie. De bekende bezorgdiensten bieden standaard een oplossing voor allerlei diëten. Van zoutvrij tot kaliumbeperkt: er is veel mogelijk. Verderop checkt u een handig overzicht met een aantal dieetmaaltijden in Westergeest.

Dieetmaaltijden die u kunt kiezen

 • Vegetarisch: een snelle maaltijd zonder vlees en vis op tafel.
 • Glutenvrij: genieten van onbewerkte voedingsmiddelen.
 • Lactosevrij: ideaal voor senioren die lactose (melksuiker) niet goed verteren.
 • Gemalen: fijn gesneden en dus zonder harde stukjes. Het alternatief is de vloeibare maaltijd (als ook slikken niet gaat).
 • Zoutarm: voorgeschreven in het geval van bijvoorbeeld nier- en hartziekten. Soms wordt het ook natriumarm of kaliumbeperkt genoemd.
 • Koolhydraatarm: vermijden van suiker en zetmeel.
 • Eiwitrijk: eiwitrijke voeding helpt met afvallen en om spiermassa toe te nemen.
 • Biologische maaltijdservice: zoveel mogelijk volgens de natuur tot stand gekomen.

Ervaar nu zelf het gemak van de maaltijdservice

Heerlijke warme maaltijden bestellen en aan huis bezorgd

Hulp bij eten en drinken en subsidies

We hebben allemaal baat bij een dagelijkse maaltijd met belangrijke voedingsstoffen (zoals mineralen en sporenelementen). Het is van belang voor vitaliteit en ons welzijn. Sommige bejaarden en mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen niet zelf een maaltijd bereiden. Subsidie maaltijdvoorziening Westergeest of maaltijdondersteuning is mogelijk aan de orde. Op lokaal en landelijk niveau zijn er verschillende regelingen.

Bijzondere bijstand en extra korting
Ouderen en chronisch zieken met een minimaal inkomen kunnen onder bepaalde omstandigheden een korting krijgen of kunnen bij de gemeente een subsidie aanvragen. Soms moet u hiervoor een kortingspas aanvragen. Over het algemeen dient u te bestellen bij de vaste aanbieder. Een alternatief is de bijzondere bijstand: een vergoeding voor bijzondere noodzakelijke kosten. Men kijkt in dit geval naar uw inkomen, situatie en vermogen. Bij de gemeente www.noardeast-fryslan.nl kan men verdere details verkrijgen.

Maaltijdondersteuning via de WLZ, Zvw en WMO
Maaltijdondersteuning is noodzakelijk voor diverse groepen mensen. Voorbeelden zijn wanneer men niet zelf kan koken of als men geen bestek kan vasthouden, of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt gerealiseerd vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo), Wet langdurige zorg (Wlz) en de Zorgverzekeringswet (Zvw) voor maaltijden bezorgen in Westergeest.

(Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning
Vanwege de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kan de gemeente Noardeast-Fryslân gehandicapten en mensen op leeftijd ondersteunen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Ouderen en zwakke doelgroepen in de provincie Friesland kunnen dus aankloppen bij het WMO-loket als zij extra zorg nodig hebben. Er wordt onderscheid gemaakt tussen algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. De meer algemene voorzieningen zijn openbaar te gebruiken. Bijvoorbeeld ontmoetingsochtenden of maaltijdvoorzieningen. De maatwerkvoorziening is persoonlijk afgestemd op één persoon. Zoals toezicht tijdens het consumeren van de maaltijd.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Bewoners met een WLZ-indicatie kunnen zorg ontvangen via de Wet langdurige zorg. Hulp krijgen bij het eten en drinken zoals bijv. toezien dat iemand zijn/haar maaltijd eet kan aangevraagd worden bij alle leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). In een instelling, thuis, of u nu gebruik maakt van een volledig pakket thuis (vpt), modulair pakket thuis (mpt) of persoonsgebonden budget (pgb). De thuiszorg maaltijden zelf worden afgehandeld via de Wlz in het geval men in een instelling woont of zorg ontvangt via het volledig pakket thuis (vpt). Uw thuiszorgleverancier kan u van extra gegevens voorzien. Onder bepaalde omstandigheden is er een regeling via de zorgverzekeraar voor een extra tegemoetkoming. Doorgaans aangeboden door thuiszorgorganisaties (wijkverpleging).

Eten aan huis bezorgen FAQ – de meest gestelde vragen

Welke prijzen hanteren ze voor maaltijden aan huis voor senioren?
De prijzen van kant-en-klaar maaltijden aan huis fluctueren tussen de €5,30 & €6,45. De prijs hangt af van de versheid van de maaltijd, het aantal gram (kleine of grote maaltijd) en hoeveel maaltijden u afneemt. Een diepvriesmaaltijd is online verkrijgbaar vanaf €5,05, een koelvers menu is beschikbaar vanaf €5,65 en tafeltje dekje wordt aangeboden vanaf €6,55 inclusief bezorging. Verscheidene voorzieningen geven tijdens de eerste bestelling een proefpakket. Dankzij deze korting kunt u goedkope maaltijden in Westergeest proberen. Extra korting: 3 maaltijden voor €15.

Heb ik een minimale afnameverplichting?
Nee, u bent volledig vrij in de hoeveelheid maaltijden dat u wilt bestellen. U spreekt zelf af of- en hoeveel maaltijden worden bezorgd. Het bestellen gaat online, via de klantenservice of via de wekelijkse bestellijst. In de regel werken bedrijven met automatische incasso. Op deze manier wordt een vervolgbestelling automatisch voldaan. U hoeft dan dus niet steeds opnieuw te betalen.

Op welke tijden wordt een maaltijd bezorgd?
Dit varieert per restaurant en gemeente. De meeste maaltijdvoorzieningen werken met een eigen bezorgservice. Zo kunnen zij snel en vakkundig in Westergeest eten bezorgen. Na het proefpakket spreekt u een vast bezorgmoment + tijdstip af. In het geval van tafeltje dekje wordt er elke dag bezorgd. Dagverse maaltijden worden doorgaans 1 a 2 keer per week uitgeleverd. In het geval van diepvriesmaaltijden komt de bezorger eens in de 2 of 3 weken, echter heeft u dan wel een ruim vriesvak nodig.

Hoe werkt de opwarming van maaltijden?
Gerechten opwarmen kan met meerdere keukenapparaten. De magnetron heeft verreweg de snelste mogelijkheden. Prik voldoende gaatjes in zodat de lucht kan ontsnappen en bereid het ongeveer 8 minuten op 600 watt. 2 porties opwarmen? Houd dan rekening met een iets langere opwarmtijd. De oven inzetten voor dit proces kan ook: start met het voorverwarmen van de oven (120 graden) en warm het eten een half uur op. Als laatste kan u ook kiezen voor het wokken van de maaltijd. Op het gerecht treft u gedetailleerde opwarminstructies. Alleen dan komt alle smaak tot z’n recht!