Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Oostrum

Benieuwd naar de maaltijdservice in Oostrum? Elke avond of middag een gezonde maaltijd zorgt voor een energiek en fit gevoel. Dit geldt bovenal voor ouderen en bejaarden. Voor deze doelgroep is het soms lastig om dit zelfstandig regelen. In dit soort gevallen kunt u zich aanmelden bij de handige maaltijdservice: koelverse en lekkere maaltijden laten bezorgen die alleen maar even de magnetron in hoeven. Op onze maaltijdservice-vergelijker achterhaalt u de beste opties voor warme maaltijden in Oostrum. Vergelijk de voorwaarden van de aanbieders en bestel meteen een scherp geprijsd proefpakket met heerlijke menu’s zoals Gehaktbal, andijvie à la crème, aardappelpuree en Groentesoep met gehaktballen. Gemakkelijk en snel bij u aan huis geleverd. Hieronder treft u alle relevante details over de soorten menu’s die er zijn, tafeltje dekje, welke aanbieders er zijn, de wekelijkse kosten, uitleg over bestellen en betalen, en details rondom financiële hulp / subsidies.

 • Focus op gezonde maaltijden voor thuis.
 • Dagelijks genieten van seizoensgebonden maaltijd.
 • Alles zoutarm en smaakvol zonder slechte toevoegingen.
 • Volledig vrijblijvend, zonder abonnement.
 • Ruim aanbod met dieetmaaltijden.
 • Thuisbezorgd door een vaste bezorger.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99
Beschikbare proefpakket aanbiedingen september 2023
ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9125
Website gemeentewww.noardeast-fryslan.nl
Recept tip:Kip naar oma’s recept, gebakken aardappelen
Gemiddelde prijs€6,05

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Oostrum

We zien dat ouderen steeds langer zelfstandig wonen. Maar wat we ook zien: zelf naar de supermarkt gaan en een gerecht bereiden kan een behoorlijke uitdaging zijn. De gezonde maaltijdservice is dan ideaal: iedere dag een maaltijd op tafel met voldoende groenten en vitamines bezorgd bij u thuis. Eten als (Varkensoester met champignonroomsaus, snijbonen en aaardappelschijfjes met peterselie) en (Chinese bami met daging smoor) kunt u snel opwarmen in een combi-magnetron of de oven. Razendsnel een ambachtelijke maaltijd op tafel. De lekkerste ingrediënten van het seizoen, weinig tot geen onnodige toevoegingen en natuurlijk verse en gezonde groenten. Verantwoorde voeding volgens de schijf van vijf. In de meeste gevallen aan huis bezorgd door een vaste cateraar of een regionale bezorger. Het assortiment wisselt en bevat diverse verschillende gerechten. Hierna checkt u nuttige info over verse kant-en-klare maaltijden in Oostrum voor bejaarden.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden worden vers bereid met kwalitatieve verse producten. De maaltijd wordt teruggekoeld en vacuüm verpakt. De menu’s zijn plusminus vijf dagen tot een week houdbaar (koelkast). Invriezen is ook een mogelijkheid. Dit is helaas wel slecht voor o.a. smaak, kleur en geur. Kies je voor koelvers, dan kies je voor 100% vers, volgens het seizoen en dat er elke week weer nieuwe gerechten klaar staan. Houd wel rekening met dat u het slechts 5 dagen kunt bewaren en dat het in de regel iets duurder is.

 • Bereid met verse en lokale ingrediënten.
 • In trek vanwege de smaakbeleving en geur, seizoensgebonden , weinig zout en geen ongezonde toevoegingen.
 • Elke week weer nieuwe menu’s om uit te kiezen bij maaltijden bestellen in Oostrum.
 • Kipragout champignons al vanaf €6,10.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden vers klaargemaakt en dan op een speciale manier ingevroren tot wel -40°C. Het frisse uiterlijk en de smaak blijven zo goed mogelijk behouden. Ze zijn populair door de uitstekende houdbaarheid en de betaalbaarheid van het product. Een wekelijkse levering is dan ook niet nodig, en is het eenvoudig om een voorraad aan te leggen. Doorgaans is vriesvers voordeliger t.o.v. warme bezorging en/of dagvers.

 • Diepvriesmaaltijden worden versneld terug gevroren en direct verzonden.
 • Het belangrijkste voordeel zit ‘m in de lange houdbaarheidsdatum en de interessante prijzen.
 • Doorgaans kunt u kiezen uit circa 75 maaltijden en soepen.
 • Sucade Hollandaise al vanaf €4,95.

Tafeltje dekje Oostrum: warme maaltijd thuisbezorgd

Men kan tegen problemen aanlopen bij maaltijden opwarmen. Dan is tafeltje-dek-je in Oostrum het antwoord. Het betreft maaltijden die warm worden bezorgd bij bejaarden of mensen met een beperking. Deze doelgroep kan direct eten. De bekende keukens zoals Apetito leveren uitsluitend gekoeld eten. Warm eten aan huis bezorgd wordt doorgaans afgehandeld door gespecialiseerde restaurants & keukens. Om het betaalbaar te houden wordt het bezorgd door vrijwilligers. Op de website van de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) achterhaalt u de beschikbare opties.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Oostrum.
 • Populair onder bejaarden en senioren die niet zelfstandig kunnen koken of opwarmen.
 • 100% vers en warm bezorgd.
 • Bijna altijd aangeboden door plaatselijke restaurants een lokale zorgaanbieder, of stichting welzijn Noardeast-Fryslân.
 • Onder andere met Speklapje met jus, sperziebonen en aardappelpuree + Varkensslavink met vleesjus, gekookte aardappelen, doperwten, vanaf ongeveer €7,00, gratis bezorgd.

Heerlijke maaltijden voor senioren bezorgd aan huis

Gevarieerde en verse menu’s vanaf €5,55

maaltijdservice-oostrum

Goedkope maaltijdservice bedrijven in Oostrum vergelijken

Men kan kiezen uit verschillende bedrijven die eten koken en bezorgen. Welk bedrijf biedt uitkomst voor mijn situatie en wensen? Dit hangt af van het soort maaltijd dat u wenst en de maximale prijs. In de tabel hieronder treft u een schema met landelijke bezorgdiensten die de gezondste verse maaltijden aan huis in Oostrum voor senioren bezorgen aan huis. Per bezorgrestaurant vind u gegevens als het soort maaltijden (warm, koelvers- of vriesvers), het aantal gerechten waar u uit kunt kiezen en een prijsindicatie. Bij diverse aanbieders kunt u tevens een proefpakket bestellen.

Keuzehulp: Tips bij het kiezen van een aanbieder.
In het geval u op zoek bent naar een erkende maaltijdbedrijf van magnetrongerechten kunt u gebruik maken van onze checklist. In de onderstaande opsomming komen wij met diverse criteria die u kunt overwegen bij uw zoektocht naar de beste maaltijdservice aan huis in Oostrum.

 • Categorie gerechten: Wil ik diepvries- koelvers/dagvers of warm aan huis bezorgd (tafeltje dekje)?
 • Aanbod: is er wekelijks een wisselend menu, en hoeveel gerechten?
 • Bestelopties: op welke manier kan ik contact zoeken met de medewerkers? Doorgaans kan dit per telefoon, online of menulijst.
 • Bezorging aan huis: op hoeveel dagen worden de maaltijden geleverd? Heeft hij ook signalerende functie?
 • Betalen: op welke manier kan ik betalen? Wordt er gebruik gemaakt van automatische incasso en kan ik ook pinnen of contant betalen?
 • Klantenservice: hoe kan ik het bedrijf bereiken bij problemen en vragen?
 • Reviews: vraag vrienden en familie naar hun ervaringen en bezoek een review site zoals ekomi.nl.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: geen kleur-, geur- en smaakstoffen, scherp proefpakket.
 2. Apetito: uitgebreide webshop, gewoon heel lekker.
 3. Mealhero: met unieke slimme stomer, geen afnameverplichtingen.
 4. Vers aan Tafel: diverse opties voor diëten, aantrekkelijk proefpakket.
 5. Maaltijdservice.nl: betaalbaar + snelle levering, uitstekende bezorging.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële maaltijdbezorging in de regio
In de lijst hierboven bekijkt u bruikbare informatie over de grote landelijke services. Het voordeel hiervan is het uitgebreide aanbod, de thuisbezorging en een klantenservice die u goed kunt bereiken. Ook op lokaal niveau zijn er mogelijk tal van bezorgers, cateringbedrijven en zorginstellingen die bezig zijn met het klaarmaken en/of aan huis bezorgen van maaltijden bij ouderen en hulpbehoevenden. Wellicht doen zij ook aan tafeltje dekje. Enkele van deze mogelijke lokale adressen vindt u in de bijgaande tabel. Vraag gerust eens of deze organisaties wat voor u kunnen doen. Suggesties? Neem contact met ons op.

NaamAdresPostcodePlaats
Uw Slager WeidenaarHoogstraat 59101 LHDokkum
SPAR DamwâldMûnewei 179104 CXDamwâld
Café Restaurant De TippeLesturgeonplein 5 a8381 BXVledder
RIBW Groep Overijssel – activiteitencentrum Van den KornputkwartierParade 88333 DRSteenwijk

Dieetmaaltijden aan huis bezorgen

Op latere leeftijd wordt voeding meer en meer belangrijk. Redenen kunnen zijn een allergie, een ziekte of om het streefgewicht te bereiken. De populaire services focussen zich meer en meer op diverse diëten. Van natriumarm tot en met gemalen: voor ieder wat wils. Onderstaand presenteren wij een handig lijstje met veel voorkomende dieetmaaltijden in Oostrum.

Uitleg van dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: met lekker veel groenten en peulvruchten.
 • Glutenvrij: voor een stabiele spijsvertering.
 • Lactosevrij: bij allergie voor melkeiwit of voedselovergevoeligheid voor lactose.
 • Gemalen: een uitkomst als het kauwen niet meer goed lukt. Vloeibare menu’s zijn geschikt als ook slikken moeizaam gaat.
 • Zoutarm: nauwelijks of geen toegevoegd zout. Wordt soms ook natriumarm of kaliumbeperkt genoemd.
 • Koolhydraatarm: helpt bij gewicht verliezen of verbeteren van bloedsuikerwaarden.
 • Eiwitrijk: verantwoorde gerechten met focus op vlees, vis, noten.
 • Biologische maaltijdservice: maaltijden die zo natuurlijk mogelijk tot stand zijn gekomen.

Vind de beste maaltijdservice aan huis voor ouderen

De lekkerste warme maaltijden bestellen en snel thuisbezorgd

Financiële subsidies en hulp bij eten en drinken

Iedereen heeft behoefte aan een verse en gezonde maaltijd met voldoende groenten en bouwstoffen. Het draagt bij aan een fit en vitaal gevoel. Veel 80-plussers en gehandicapten kunnen niet zelfstandig een maaltijd klaarmaken. Subsidie maaltijdvoorziening Oostrum of maaltijdondersteuning is dan gewenst. Graag informeren wij u over de mogelijkheden.

Bijzondere bijstand of korting op maaltijden
Ouderen en chronisch zieken die het financieel zwaar hebben krijgen in sommige gevallen een speciale korting of krijgen een subsidie. Vaak werkt dit op basis van een kortingspas. Normaal gesproken kunt u dan niet uit meerdere aanbieders kiezen. Kijk ook naar de mogelijkheden van bijzondere bijstand: een vergoeding voor bijzondere noodzakelijke kosten. Men gebruikt daarvoor uw inkomsten en uw vermogen. Bij de gemeente www.noardeast-fryslan.nl kunt u direct contact opnemen.

Maaltijdondersteuning vanuit WMO, WLZ en Zvw
Maaltijdondersteuning is voor veel mensen een onmisbare service. Stelt u zich eens voor dat zelfstandig koken of naar de winkel niet meer kan of als zelfstandig eten niet meer lukt of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt gefaciliteerd door Wet langdurige zorg (Wlz), de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) voor maaltijden bezorgen in Oostrum.

(Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning
Vanwege de (Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning kan de gemeente Noardeast-Fryslân inwoners met lichamelijke problemen en ouderen ondersteunen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mensen woonachtig in de provincie Friesland worden geholpen via het WMO-loket indien er behoefte is aan extra zorg. Deze wet maakt onderscheid tussen algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Algemene voorzieningen zijn niet beperkt tot bepaalde groepen mensen. Diensten als hulp in de huishouding en tafeltje-dekje organisatie. Een maatwerkvoorziening is veel meer op de persoon gericht. Onder andere iemand die de maaltijd komt opwarmen.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Bewoners met een WLZ-indicatie krijgen extra ondersteuning vanuit de Wet langdurige zorg. Ondersteuning zoals bijv. klaarmaken van de maaltijd valt binnen de leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Bij verblijf in een instelling, thuis, met een volledig pakket thuis (vpt), modulair pakket thuis (mpt) of persoonsgebonden budget (pgb). De thuiszorg maaltijden worden geregeld vanuit de Wlz wanneer men in een instelling woont of gebruik maakt van het volledig pakket thuis (vpt). Bij uw thuiszorgleverancier is meer info op te vragen. In enkele gevallen kan men aankloppen bij de zorgverzekering voor een extra stukje zorg. Neem hiervoor contact op met de wijkverpleegkundige.

Meest gestelde vragen (FAQ) over eten aan huis bezorgen

Wat is de prijs van maaltijden aan huis voor senioren?
De kosten van kant-en-klaar maaltijden aan huis liggen tussen de €5,20 en €6,10. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de kwaliteit (diepvries/dagvers/koelvers), of u een kleine of grote portie neemt en de wekelijkse bezorgmomenten. Een diepvriesmaaltijd is online verkrijgbaar vanaf €4,75, een koelvers menu is verkrijgbaar vanaf €5,95 en tafeltje dekje kunt al aanvragen vanaf €6,70 inclusief bezorging. Een groot deel van de bezorgdiensten werken met een proefpakket. Dankzij deze korting kunt u goedkope maaltijden in Oostrum laten bezorgen. Extra korting: 3 gerechten voor €15.

Ga ik een abonnement aan?
Nee, de maaltijdservice werkt niet met vaste contracten. U kiest zelf of- en hoeveel maaltijden worden bezorgd. U kunt een bestelling plaatsen in de webshop, via de klantenservice of soms met een bestellijst. Meestal geeft u een machtiging voor automatische incasso. Derhalve worden andere bestellingen automatisch betaald. Dat maak alles een stuk eenvoudiger.

Op welke tijden wordt een maaltijd bezorgd?
Dit hangt af van de bezorgdienst en omgeving. Diverse maaltijdvoorzieningen hebben eigen koeriers in dienst. Zij komen dan op een vast moment in de week in Oostrum eten bezorgen. Na uw eerste aankoop kunt u dikwijls een vaste bezorgdag in de week afspreken. Tafeltje Dekje betekent een dagelijkse warme levering. Dagverse gerechten worden vaak wekelijks aan huis bezorgd. Diepvriesmaaltijden hoeven minder frequent worden bezorgd, op voorwaarde dat u voldoende vriesruimte heeft.

Hoe werkt het opwarmen van de maaltijden?
Het warm maken van eten gaat snel en eenvoudig. Met een magnetron zet u het eten snel op tafel. Prik gaatjes in de afdekfolie en bereid het ongeveer tussen de 6-7 minuten op 700 watt. Heeft u meer dan 1 portie te verwarmen? Zet ze dan iets langer in de magnetron. De oven inzetten voor dit proces kan ook: stel de oven in op 120 – 150 graden en zet het gerecht er +/- 35 minuten in. Tenslotte kan men ook kiezen voor opwarmen met een pan. In de beschrijving vindt u de specifieke opwarminstructies. Hiermee krijgt u de beste smaak!