Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijdservice Matsloot

Benieuwd naar de maaltijdservice in Matsloot? Elke dag een gezonde maaltijd is van belang voor een goede weerstand en een gezond lijf. Dit is extra belangrijk voor senioren en gehandicapten. Wellicht is het niet meer mogelijk om zelf boodschappen te doen en te koken. In dat geval kunt u kennismaken met de maaltijdservice voor senioren: verse en gezonde maaltijden thuisbezorgd die gemakkelijk op te warmen zijn in oven of magnetron. Op de Maaltijdbutler treft u een overzicht met de beste opties voor warme maaltijden in Matsloot. Vergelijk landelijke en lokale aanbieders en bestel meteen een extra voordelig proefpakket met smakelijke menu’s als Koolvis met mosterdsaus, prei en gekookte aardappelen en Jachtschotel, rode kool, aardappelpuree. Snel en gekoeld bij u thuisbezorgd. Verderop op deze pagina vind u onder andere alle relevante details over de herkomst van de menu’s, tafeltje dekje, aanbieders, de kosten, hoe bestellen en bezorgen werkt, en nuttige informatie over subsidies waar u een beroep op kunt doen.

 • Moeiteloos gezonde maaltijden laten leveren.
 • Dagelijks genieten van seizoensgebonden maaltijd.
 • Lekkere gezonde kruiden, weinig zout en geen e-nummers.
 • U zit niet vast aan een abonnement.
 • Altijd variatie en verrassende maaltijden.
 • Landelijk netwerk met betrouwbare bezorgers.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99
Beschikbare proefpakket aanbiedingen februari 2023
ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9749
Website gemeentewww.gemeentenoordenveld.nl
Recept tip:Donkey Kicks Chicken
Gemiddelde prijs€6,80

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Matsloot

Het is een trend dat ouderen langer thuis blijven wonen. Tegelijkertijd, zelf naar de supermarkt gaan en koken van maaltijden lukt niet altijd. De gezonde maaltijdservice heeft het antwoord: een gemakkelijke maaltijdoplossing met belangrijke vitamines, sporenelementen en mineralen bezorgd bij u thuis. Een diner zoals (Rundersaucijs met jus, bruine bonen met spek en aardappelpuree) + (Hachee, rode kool, gekookte aardappelen) kan men eenvoudig opwarmen met uw oven of combi-magnetron. Razendsnel een gezonde maaltijd koken. Ambachtelijke producten en verse groenten, geen ongezonde toevoegingen en lekker veel groenten. Volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf. Standaard afgeleverd door een plaatselijke cateraar of bezorger op het moment dat het u uitkomt. U kunt kiezen uit allerlei soorten menu’s. Op deze pagina volgt handige informatie over betaalbare kant-en-klare maaltijden in Matsloot voor bejaarden.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden worden gekookt met 100% verse producten. Na bereiding wordt het teruggekoeld om voedingswaarden en smaak te behouden. De maaltijd is rond de vijf dagen tot een week houdbaar (koelkast). Langer bewaren? Vries het dan in. Let op: dit kan een nadelig effect hebben op de smaak en textuur. Het belangrijkste voordeel zit ‘m in de smaak (alsof het net gekookt is) en een grote diversiteit in het assortiment. Vergeet niet een korte houdbaarheidsdatum en dat het duurder is dan diepvries oplossingen.

 • De lekkerste ingrediënten van het seizoen.
 • Pluspunten zijn optimale smaak en structuur, verse seizoensingrediënten en zonder allerlei kunstmatige toevoegingen.
 • Elke week staan er zo’n 20 nieuwe smaken klaar voor maaltijden bestellen in Matsloot.
 • Thais gestoofde vis, wilde rijst, doperwten vanaf €5,20.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden vers klaargemaakt en dan door middel van de shock freeze methode ingevroren. Kleur, geur en smaak blijven optimaal behouden. Waarom deze maaltijden? Door de fantastische houdbaarheid en de gunstige prijs t.o.v. versere producten. Elke week een bestelling plaatsen is dan meestal ook niet nodig, en het is eenvoudig de maaltijden wat langer te bewaren. Gewoonlijk is vriesvers qua kosten interessanter dan dagvers en koelvers.

 • Diepvriesmaaltijden worden versneld terug gevroren en daarna aan huis bezorgd.
 • Mensen kiezen hiervoor vanwege de fantastische houdbaarheidsdatum en de gunstige tarieven.
 • In de basis kunt u kiezen uit zo’n 60 vaste menu’s.
 • Runderlapje, snijbonen, gekookte aardappelen vanaf €5,15.

Tafeltje dekje Matsloot: warme maaltijd thuisbezorgen

Begint het opwarmen van gerechten ingewikkeld te worden? In dat geval is tafeltje-dek-je in Matsloot een uitkomst. We hebben het dan over maaltijden die warm aan huis worden geleverd bij bejaarden en kwetsbare mensen. Deze doelgroep kan direct eten. De grotere aanbieders zoals Vers voor thuis kunnen dit doorgaans niet faciliteren. Warm eten bezorgen bij u thuis wordt vaak aangeboden door gespecialiseerde restaurants & keukens. Vaak wordt het bezorgd door vrijwilligers. Op de website van de gemeente (www.gemeentenoordenveld.nl) vindt u het huidige aanbod.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Matsloot.
 • De oplossing voor ouderendie niet zelfstandig kunnen koken of opwarmen.
 • Alles eenvoudig opdienen.
 • Vertrouwd aan huis gebracht door lokale keukens een zorginstelling, of stichting welzijn Noordenveld.
 • Keuze uit o.a. Varkenslapje, pepersaus, erwten, spinazie, krieltjes & Prei a la creme, vanaf c.a. €7,65 incl. bezorging.

Heerlijke maaltijden voor senioren thuisbezorgd

Smakelijke en groenterijke menu’s vanaf €5,25

maaltijdservice-matsloot

De verschillende maaltijdservice bedrijven in Matsloot vergelijken

Er kan gekozen worden uit meerdere organisaties die eten aan huis bezorgen. Welk van deze leveranciers kan ik kiezen voor mijn situatie? Geeft dan eerst antwoordt op vragen als; het type maaltijden dat u zoekt en welke tarieven bij u passen. Hierbij vergelijkt u relevante landelijke keukens die de beste verse maaltijden aan huis in Matsloot voor senioren aan huis bezorgen. Per aanbieder bekijkt u de propositie (dagvers/koelvers/vriesvers of warm), uit hoeveel gerechten u kunt kiezen en een indicatie van de kosten. Bij de uitgelichte bedrijven kunt u tevens een proefpakket bestellen.

Keuzehulp: Vind de maaltijdservice die bij u past
Wanneer u op zoek bent naar een erkende bezorger van magnetrongerechten zijn er diverse belangrijke aspecten. Bijgaand vind u diverse criteria die relevant zijn voor het achterhalen van de beste maaltijdservice aan huis in Matsloot.

 • Type menu’s: Wil ik diepvries- koelvers/dagvers of warm aan huis bezorgd (tafeltje dekje)?
 • Assortiment: kan ik elke week wat anders eten?
 • Bestelwijze: op welke manieren kan ik een bestelling plaatsen? Populaire opties zijn telefonisch, online of een menulijst.
 • Thuisbezorgen: hoe vaak per week wordt er bij mij thuisbezorgd? Is er een vaste bezorger?
 • Betaling: hoe is het betaalproces vormgegeven? Machtig ik hen voor automatische incasso of kan ik ook contant betalen?
 • Klantenservice: hoe wordt ik behandeld bij een klacht?
 • Reviews: vraag andere gebruikers in uw omgeving en lees ook online reviews op bijvoorbeeld kiyoh.nl.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: 100% vers bereid, zonder contract.
 2. Apetito: kant en klaar concept, gezond en gevarieerd.
 3. Mealhero: een van de nieuwste en innovatiefste leveranciers, proefpakket beschikbaar.
 4. Vers aan Tafel: goede portiegroottes, uitgebreide keuze.
 5. Maaltijdservice.nl: volgens de schijf van 5, een prettige webshop.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële plaatselijke maaltijdbezorging
In het bovenstaande schema treft u bruikbare informatie over erkende landelijke bezorgdiensten. Het grote voordeel van dergelijke organisaties is de wekelijks wisselende maaltijden, de thuisbezorging en een klantenservice die u goed kunt bereiken. Ook in de eigen gemeente zijn er mogelijk verscheidene maaltijdservices, cateringbedrijven en zorginstellingen die dagelijks actief zijn met het bereiden en/of leveren van gerechten bij bejaarden en andere zwakke doelgroepen. Wellicht bieden zij ook tafeltje dekje aan (warme bezorging). Een selectie van deze mogelijke plaatselijke adressen worden in de onderstaande tabel getoond. U kunt deze bedrijven opbellen en vragen naar de opties. Suggestie? Mail ons gerust.

NaamAdresPostcodePlaats
Uw Slager NotenbomerMr Andreaestraat 59291 MAKollum
SPAR ZonnelaanZonnelaan 809742 BNGroningen
Residentie BuitenzorgGrote Beerstraat 2009742 SHGroningen
Zorggroep Tangenborgh – Woon- en Zorgcentrum BorgerhofGrote Brink 29531 ALBorger

Dieetmaaltijden bestellen en thuisbezorgd

Juist voor ouderen is voeding zeer belangrijk. Mogelijk vanwege een allergie of intolerantie, een ziekte of handicap of om overtollige kilo’s kwijt te raken. De bekende bezorgdiensten bieden standaard een oplossing voor verschillende diëten. Van diabetes tot en met zoutarm: het is allemaal verkrijgbaar. Hierbij presenteren wij een opsomming van de meest voorkomende dieetmaaltijden in Matsloot.

Dieetmaaltijden die u kunt kiezen

 • Vegetarisch: vernieuwende en inspirerende gerechten zonder vlees of vis.
 • Glutenvrij: genieten van onbewerkte voedingsmiddelen.
 • Lactosevrij- en beperkt: bij allergie voor melkeiwit of voedselovergevoeligheid voor lactose.
 • Gemalen: fijn gesneden en dus zonder harde stukjes. Indien het slikken niet lukt kan men kiezen voor gemalen voeding.
 • Zoutarm: speciale menu’s met heel weinig tot geen zout. Ook wel bekend als natriumarm kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: snelle manier om op natuurlijke manier vet te verbranden.
 • Eiwitrijk: eiwitrijke voeding helpt met afvallen en om spiermassa toe te nemen.
 • Biologische maaltijdservice: maaltijden die zo natuurlijk mogelijk tot stand zijn gekomen.

Vind de gezondste maaltijdservice voor ouderen

Lekkere warme maaltijden bestellen en aan huis bezorgd

Subsidies en hulp bij eten en drinken

Elk mens behoeft een gezonde maaltijd vol vitaminen en mineralen. Het is het uitgangspunt van vitaliteit en ons welzijn. Sommige bejaarden en mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen niet zelf voor een maaltijd zorgen. Subsidie maaltijdvoorziening Matsloot of maaltijdondersteuning is in dat geval nodig. Dit wordt op verschillende manieren aangeboden in de gemeente.

Kortingstarief of bijzondere bijstand
Ouderen en chronisch zieken die met weinig rond moeten komen kunnen onder bepaalde omstandigheden een korting krijgen. Het kan ook zijn dat hiervoor een speciale subsidie is. We zien steeds meer dat dit met een kortingspas wordt geregeld. Gewoonlijk geldt de korting alleen bij aangesloten (lokale) bezorgers. Een alternatief is de bijzondere bijstand: een uitkering waarmee u bijzondere en onverwachte kosten betaalt. Hiervoor maakt men een berekening o.b.v. uw eigen draagkracht. Via portalen van de gemeente www.gemeentenoordenveld.nl vindt u alle voorwaarden.

Maaltijdondersteuning vanuit WMO, Zvw en WLZ
Maaltijdondersteuning is in het leven geroepen voor verschillende doeleinden. Stelt u zich eens voor dat men niet meer naar de winkel kan of als iemand uit zichzelf niet gaat eten of bij dementie. Hulp bij eten en drinken is vastgelegd door de WMO (Wet langdurige zorg), de Zvw (zorgverzekeringswet) en de Wlz (wet langdurige zorg) voor maaltijden bezorgen in Matsloot.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
Dankzij de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) wil de gemeente Noordenveld bewoners met verstandelijke / lichamelijke ongemakken en oudere mensen helpen om prettig en zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Ouderen en zwakke doelgroepen in de provincie Drenthe worden geholpen via het WMO-loket als zij extra zorg nodig hebben. Men onderscheidt algemene- en maatwerkvoorzieningen. Algemene voorzieningen zijn niet beperkt tot bepaalde groepen mensen. Onder andere een boodschappendienst en tafeltje-dekje organisatie. Bij een maatwerkvoorziening wordt gekeken naar individuele wensen. Bijv. hulp bij het toedienen van het eten.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Bewoners met een WLZ-indicatie kunnen hulp aanvragen vanuit de Wet langdurige zorg. Iemand die helpt bij het eten en drinken zoals bijv. klaarzetten van de gerechten kan aangevraagd worden bij alle leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Met verblijf in een instelling, aan huis, of u nu gebruik maakt van een persoonsgebonden budget (pgb), volledig pakket thuis (vpt) of modulair pakket thuis (mpt). De thuiszorg maaltijden worden geregeld vanuit de Wlz wanneer men in een instelling woont of gebruik maakt van het volledig pakket thuis (vpt). Bij de thuiszorgleverancier kan u terecht voor eventuele vragen. In sommige situaties kunt u terecht bij uw zorgverzekering voor zorg en ondersteuning. Neem hiervoor contact op met de wijkverpleegkundige.

Eten aan huis bezorgen: de veelgestelde vragen

Welke tarieven gelden voor maaltijden aan huis voor ouderen?
De kosten voor kant-en-klaar maaltijden aan huis zitten tussen de €5,25 en €6,45. De kosten zijn afhankelijk van de versheid van de maaltijd, of u een kleine of grote portie neemt en de grootte van de bestelling. Een diepvriesmaaltijd is leverbaar vanaf €5,05, een koelvers menu wordt aangeboden vanaf €5,60 en tafeltje dekje is online verkrijgbaar vanaf €6,50 inclusief levering. Een aanzienlijk aantal aanbieders bieden een proefpakket aan. De moeite waard, want zo kunt u extra goedkope maaltijden in Matsloot Extra korting: 5 gerechten voor €20.

Moet ik verplicht een abonnement nemen?
Nee, er is geen sprake van een abonnement of vaste afname. U spreekt zelf af het aantal, en welke maaltijden worden bezorgd. Het bestellen gaat online, telefonisch of door de bestellijst aan de bezorger mee te geven. Meer en meer geschiedt de betaling via automatische incasso. Aan de hand daarvan worden toekomstige bestellingen automatisch voldaan. Dat maak alles een stuk eenvoudiger.

Hoe zit het met de tijden voor het bezorgen van maaltijden?
Dat is afhankelijk van voorziening en postcodegebied. Het gros van de maaltijdvoorzieningen rijden rond met eigen bezorgers. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk in Matsloot eten bezorgen. Na uw eerste bestelling kunt u dikwijls een vaste bezorgdag in de week afspreken. In het geval van tafeltje dekje wordt er elke dag bezorgd. Dagverse maaltijden komen vaak 2 keer in de week. In het geval van diepvriesmaaltijden komt de bezorger eens in de 2 of 3 weken, maar dan heeft u wel veel vriesruimte nodig.

Hoe werkt het opwarmen van de maaltijden?
Het verwarmen van gerechten kunt u zelf doen op 3 manieren. De magnetron biedt de snelste weg. Eerst prikt u een aantal gaatjes in de afdekfolie en zet het gerecht in de magnetron: zo’n 7 minuten op 600 watt. Warmt u meerdere maaltijden op? Houd dan rekening met een iets langere opwarmtijd. Uiteraard is ook de oven geschikt: verwarm uw oven eerst voor tot 120 graden en zet de timer op 30 minuten. Eveneens is ook een pan geschikt om iets in op te warmen. Op het bakje zelf wordt aangegeven wat de opwarminstructies zijn. Hiermee krijgt u de beste smaak!