Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Noordenveld

Nieuwsgierig naar mogelijkheden van de maaltijdservice in Noordenveld? Dagelijks een uitgebalanceerde warme en gezonde maaltijd is van groot belang voor een vitaal en gezond lijf. Dit is bovenal van toepassing voor senioren en AOW’ers. Misschien bent u niet in staat om het eigen eten te bereiden. Gelukkig is er een oplossing, namelijk de gezonde maaltijdservice: voedzame en verantwoorde maaltijden aan huis geleverd die u supersnel en eenvoudig opwarmt in de magnetron of oven. Hier ontdekt u de meest geschikte aanbieders van warme maaltijden in Noordenveld. Vergelijk het aanbod, prijzen en ga van start met een goedkoop proefpakket dagverse menu’s zoals Procureurlapje met groenten en Stamppot met snijbonen, spekjes, rund.gehaktb.. Bij u thuisbezorgd door een vaste koerier. Via de Maaltijdbutler leest u bruikbare informatie over de oorsprong van de menu’s, tafeltje dekje, de verschillende aanbieders, de kosten van de menu’s, uitleg over bestellen en betalen, en relevante info rondom subsidies en maaltijdondersteuning.

 • Zonder moeite een gezonde maaltijd laten komen.
 • 100% vers en van het seizoen.
 • Zoutarm en geen ongezonde toevoegingen.
 • Nooit een minimale afname verplichting.
 • Houd rekening met uw dieetwensen.
 • Betrokken en vriendelijke bezorgers.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99
Beschikbare proefpakket aanbiedingen september 2023
ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9335
Website gemeentewww.gemeentenoordenveld.nl
Recept tip:Spaghetti, tonijn, kappertjes
Gemiddelde prijs€6,45

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Noordenveld

Veel senioren willen graag zelfstandig wonen. Maar, zelf naar de supermarkt gaan en koken van maaltijden kost vaak steeds meer moeite. De gezonde maaltijdservice biedt hulp: een gemakkelijke maaltijdoplossing met voldoende groenten en vitamines geleverd tot aan de deur. Een diner zoals (Runderboomstammetje met vleesjus, gebakken aardappelen, rode bieten) of (Witlofschotel, ham, kaassaus, aardappelpuree) worden klaargemaakt met een combi-magnetron of de oven. Binnen mum van tijd een verantwoorde maaltijd bereiden. Met liefde bereid met 100% verse producten, zonder kunstmatige toevoegingen en lekker veel groenten. Zo veel mogelijk volgens de Schijf van Vijf! Standaard geleverd door een vaste cateraar of een vast gezicht aan de deur. Het assortiment wisselt en bevat allerlei soorten menu’s. Bijgaand komt aanvullende info over betaalbare kant-en-klare maaltijden in Noordenveld voor senioren.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden zijn volwaarde menu’s met ambachtelijke ingrediënten. Daarna wordt het direct teruggekoeld naar onder de 5 graden celsius. Het eten is ongeveer gemiddeld een week houdbaar in de koelkast. In de vriezer is het zo’n 30 dagen houdbaar. Echter, dit is niet gunstig voor smaak, kleur en geur. Waarom kiezen voor koelvers: 100% vers, volgens het seizoen en de enorme variatie in het wekelijkse aanbod. Een minpunt is een zeer minimale houdbaarheidsdatum en dat het duurder is dan diepvries oplossingen.

 • Met verse ingrediënten bereid en vacuüm verpakt.
 • In trek vanwege een goede smaak, seizoensgebonden en zonder smaak-, kleur- en geurstoffen.
 • Elke week een nieuwe menulijst voor maaltijden bestellen in Noordenveld.
 • Kipsaté met bami goreng al voor €5,25.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden met verse producten bereid en in een mum van tijd ingevroren tot -40 graden Celsius. Het frisse uiterlijk en de smaak blijven zo goed mogelijk behouden. Ze zijn populair door de lange houdbaarheid en de grote variatie in aanbieders van dit type eten. Elke week een bestelling plaatsen is dan ook niet nodig, en u kunt eenvoudig veel maaltijden bewaren. In de regel is vriesvers betaalbaarder dan koelvers of warm (tafeltje dekje).

 • Diepvriesmaaltijden worden ingevroren (shock freezing) en aansluitend aan huis bezorgd.
 • Het belangrijkste voordeel zit ‘m in de uitgebreide houdbaarheidsdatum en de kostprijs per maaltijd.
 • Vaak kunt u kiezen uit circa 50 tot wel 100 gerechten.
 • Macaronischotel bolognese te bestellen vanaf €4,45.

Tafeltje dekje Noordenveld: warme maaltijd bezorgen

Begint het opwarmen van gerechten ingewikkeld te worden? In die situatie is tafeltje-dek-je in Noordenveld het antwoord. Het gaat hier om maaltijden die warm worden thuisbezorgd voor bejaarden of andere zwakke doelgroepen. Het voordeel is dat men meteen kan gaan eten. De grotere dienstverleners zoals Spar Eet Smakelijk kunnen dit doorgaans niet faciliteren. Warm eten aan huis bezorgd wordt standaard afgehandeld door een stichting of lokale keuken. Vaak wordt het bezorgd door vrijwilligers. Via de gemeente (www.gemeentenoordenveld.nl) treft u diverse diensten en lokale keukens.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Noordenveld.
 • De oplossing voor gehandicapten en senioren die niet zelfstandig kunnen koken of opwarmen.
 • Alles eenvoudig opdienen.
 • Doorgaans geleverd door lokale keukens een thuiszorgorganisatie, of stichting welzijn Noordenveld.
 • Keuze uit o.a. Lam masala, aardappelen, kouseband, roti koek of Gebonden tomatensoep, vanaf circa €7,65 incl. bezorging.

Heerlijke maaltijden voor senioren laten bezorgen

Heerlijke en voedzame maaltijden al vanaf €5,15

maaltijdservice-noordenveld

Goedkope maaltijdservice bedrijven in Noordenveld vergelijken

Er is keuze uit een groot aantal leveranciers die eten thuisbezorgen. Welk bedrijf past bij mijn situatie? Daarvoor moet men kijken naar welk type gerechten u voorkeur heeft en wat u max. per gerecht wilt betalen. Hieronder checkt u relevante landelijke services die de voedzaamste verse maaltijden aan huis in Noordenveld voor senioren aan huis leveren. Per maaltijdservice checkt u de menu’s (diepvries, koelvers of tafeltje dekje), het aantal gerechten waar u uit kunt kiezen en wat de kosten zijn. Bij meerdere leveranciers kan er gebruik worden gemaakt van een proefpakket.

Keuzehulp: Zo vind u een geschikte aanbieder.
Op het moment dat u aan de slag wilt met een professionele maaltijdbezorger van kant-en-klaar gerechten kunt u gebruik maken van onze checklist. Hierna vergelijkt u verschillende aspecten die toepasselijk zijn als u zich oriënteert op de beste maaltijdservice aan huis in Noordenveld.

 • Categorie menu’s: Maak ik een keuze voor koelverse-, diepvries of maaltijden die warm worden bezorgd (tafeltje dekje)?
 • Keuze: kan ik elke week wat anders eten?
 • Bestelmogelijkheden: op welke manier kan ik contact zoeken met de medewerkers? Kan dit telefonisch, maar ook online?
 • Afleveren: op welke dagen komt de bezorger langs? Houdt hij ook ook een oogje in het zeil?
 • Opties voor betalen: hoe kan ik mijn bestelling voldoen? Gaat dat middels automatische incasso en kan ik ook aan de deur betalen?
 • Klantenservice: wat moet ik doen bij vragen en klachten?
 • Reviews: vraag andere gebruikers in uw omgeving en maak gebruik van reviewsites zoals feedbackcompany.com.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: geen kleur-, geur- en smaakstoffen, breed assortiment.
 2. Apetito: verschillende dieetmaaltijden, breed assortiment.
 3. Mealhero: met handige en unieke verpakking, eenvoudig online bestellen.
 4. Vers aan Tafel: al meer dan 15 jaar ervaring, verschillende bestelopties.
 5. Maaltijdservice.nl: goedkope koelverse maaltijden, uitstekende reviews.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële regionale maaltijdbezorging
Bovenstaand vergelijkt u aanvullende info over de beste landelijke services. Waar deze aanbieders zich op onderscheiden is een uitgebreid assortiment, de opties voor bezorging en verschillende bestelopties (telefonisch/online/menulijst). Ook in uw eigen regio zijn er mogelijk flink wat restaurants, cateringbedrijven en zorginstellingen die gespecialiseerd zijn in het bereiden en/of het bezorgen van maaltijden bij senioren en hulpbehoevenden. Wellicht kan het ook warm aan huis geleverd worden. Een deel van deze mogelijke regionale adressen worden hieronder weergegeven. U kunt eventueel informeren of ze iets voor u kunnen betekenen. Suggestie? Neem gerust contact met ons op.

NaamAdresPostcodePlaats
Uw Slager NotenbomerMr Andreaestraat 59291 MAKollum
SPAR KollumerzwaagFoarwei 819298 JDKollumerzwaag
Interzorg – De HoprankHoofdstraat 219321 CCPeize
Café Restaurant De TippeLesturgeonplein 5 a8381 BXVledder

Dieetmaaltijden bij u thuis laten bezorgen

Gezonde voeding wordt met de tijd steeds belangrijker. Dit kan zijn om een allergie, een ziekte of beperking of om weer op gewicht te komen. De huidige keukens bieden een uitstekend assortiment gericht op meerdere diëten. Van koolhydraatarm tot gemalen: het wordt allemaal thuisbezorgd. Hieronder bekijkt u een handig overzicht met een aantal dieetmaaltijden in Noordenveld.

Overzicht met populaire dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: gerechten zonder vlees en vis.
 • Glutenvrij: verbetert het immuunsysteem en zorgt voor meer energie.
 • Lactosevrij: gezonde en verse maaltijden zonder melkproducten.
 • Gemalen: het eten hoeft niet meer gekauwd te worden. Als ook slikken lastig is, zijn er vloeibare maaltijden.
 • Zoutarm: voorgeschreven in het geval van bijvoorbeeld nier- en hartziekten. Dikwijls ook aangemerkt als natriumarm of kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: nadruk ligt op het vermijden van bewerkte koolhydraten en suikers.
 • Eiwitrijk: op een snelle en gezonde manier afvallen.
 • Biologische maaltijdservice: zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met dier en milieu.

Vind de gezondste maaltijdservice voor ouderen

Warme maaltijden eenvoudig bestellen en lekker makkelijk laten bezorgen

Subsidies en mogelijkheden voor maaltijdondersteuning

Iedereen heeft behoefte aan een verantwoorde maaltijd vol vitaminen en mineralen. Het is in feite het startpunt van een fit, vitaal en sterk lichaam. Sommige ouderen en mensen met een handicap zijn niet in staat om hun eigen maaltijd klaar te maken. Subsidie maaltijdvoorziening Noordenveld of maaltijdondersteuning is dan gewenst. Hieronder leest u wat er allemaal mogelijk is.

Bijzondere bijstand en speciaal tarief (korting)
Senioren met een laag inkomen kunnen onder bepaalde omstandigheden een korting krijgen of krijgen een subsidie. We zien steeds meer dat dit met een kortingspas wordt geregeld. In de praktijk zijn er 1 of 2 aangesloten organisaties waar u kunt bestellen. Een andere oplossing is de bijzondere bijstand: een vergoeding voor noodzakelijke bijzondere kosten. Hiervoor maakt men een berekening o.b.v. uw eigen draagkracht. Bij de gemeente www.gemeentenoordenveld.nl is meer info te vinden.

Maaltijdondersteuning vanuit WMO, Zvw en WLZ
Maaltijdondersteuning kan om verschillende redenen nodig zijn. Stelt u zich eens voor dat men niet zelfstandig meer de deur uit kan of als iemand uit zichzelf niet gaat eten of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt mogelijk gemaakt door de Wet langdurige zorg (Wlz), de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) voor maaltijden bezorgen in Noordenveld.

(Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning
Via de (Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning kan de gemeente Noordenveld bewoners met verstandelijke / lichamelijke ongemakken en senioren ondersteunen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Inwoners van de provincie Drenthe kunnen dus aankloppen bij het WMO-loket wanneer zij extra zorg nodig hebben. Men onderscheidt algemene- en maatwerkvoorzieningen. De meer algemene voorzieningen zijn openbaar te gebruiken. Onder andere boodschappendiensten & tafeltje-dekje organisatie. Een maatwerkvoorziening is een individuele voorziening. Bijv. hulp en ondersteuning tijdens het eten.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Mensen met een WLZ-indicatie kunnen zorg ontvangen via de Wet langdurige zorg. Hulp krijgen bij het eten en drinken als onder andere opwarmen van de maaltijd valt binnen de leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Thuis, in een instelling, aangepaste woonvorm, met een modulair pakket thuis (mpt), persoonsgebonden budget (pgb) of volledig pakket thuis (vpt). De thuiszorg maaltijden worden aangeboden via de Wlz wanneer de hulpbehoevende in een instelling woont of aanspraak maakt op het volledig pakket thuis (vpt). Vraag de thuiszorgleverancier naar meer informatie. In sommige gevallen kunt u een beroep doen op uw zorgverzekering voor extra zorg. Een wijkverpleegkundige stelt de indicatie voor hulp bij de maaltijden.

Veelgestelde vragen (FAQ) over eten aan huis bezorgen

Hoeveel kosten maaltijden aan huis voor senioren precies?
De kosten van kant-en-klaar maaltijden aan huis komen uit tussen de €5,25 en €6,80. Hieraan ten grondslag liggen zaken als de manier waarop het eten wordt klaargemaakt, het aantal gram (kleine of grote maaltijd) en het aantal leveringen. Een diepvriesmaaltijd is verkrijgbaar vanaf €4,55, een koelvers menu is online verkrijgbaar vanaf €5,90 en tafeltje dekje is er vanaf €7,05 (thuis geleverd). Het gros van de voorzieningen verstrekken een eigen proefpakket. De moeite waard, want zo kunt u extra goedkope maaltijden in Noordenveld laten leveren. Extra voordelig: 4 gerechten voor €20.

Moet ik een abonnement afsluiten?
Nee, men kan elk moment stoppen met de service. U bepaalt zelf waar en wanneer de maaltijden worden bezorgd. De bestelopties zijn online, via de klantenservice of via de wekelijkse bestellijst. Steeds vaker zal een automatische incasso worden gebruikt. Op die manier worden extra bestellingen automatisch afgeschreven. Hierdoor hoeft u verder nooit meer een losse betaling te regelen.

Kan een maaltijd worden bezorgd wanneer ik dat wil?
Dit verschilt per leverancier en postcodegebied. Een aanzienlijk aantal maaltijdvoorzieningen werken met een eigen bezorgservice. Ze zorgen ervoor dat de bezorgers bij u in Noordenveld eten bezorgen. Nadat uw eerste order is geplaatst wordt u meestal op een vaste bezorgdag gezet. Tafeltje dekje wordt natuurlijk elke dag bezorgd. Dagverse maaltijden worden doorgaans 1 a 2 keer per week uitgeleverd. Diepvriesmaaltijden worden geleverd in grotere aantallen, waarbij u wel rekening moet houden met genoeg vriesruimte.

Hoe moet ik de maaltijden opwarmen?
Het klaarmaken van de menu’s kan op verschillende manier. De magnetron biedt de snelste weg. Prik gaatjes in het folie van de verpakking en zet het midden van de magnetron: 7 minuten op 600 watt. Wilt u 2 gerechten tegelijk opwarmen? Dan moet u het eten iets langer in de magnetron zetten. De oven gebruiken is ook een optie: stel de oven in op 120 – 150 graden en warm het ongeveer 30 minuten op. Daarnaast is ook een pan geschikt om iets in op te warmen. Op de doos staan de opwarminstructies vermeld. Het advies is om deze altijd op te volgen!

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Matsloot
 • Huis ter Heide
 • Westervelde
 • Veenhuizen
 • Een
 • Een-West
 • Nietap
 • Roden
 • Lieveren
 • Roderesch
 • Alteveer
 • Nieuw-Roden
 • Leutingewolde
 • Foxwolde
 • Roderwolde
 • Peize
 • Norg
 • Langelo
 • Zuidvelde
 • Peest