Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Hengelo

Wilt u het gemak ontdekken van de maaltijdservice in Hengelo? Het eten van een gezonde maaltijd is de basis van een sterk en vitaal lichaam. Helemaal voor senioren en gehandicapten. Misschien bent u niet in staat om dit zelfstandig regelen. In dit soort gevallen is er een oplossing, namelijk de gezonde maaltijdservice: dagverse en lekkere maaltijden bij u thuisbezorgd die u gemakkelijk en snel in de magnetron kunt opwarmen. Via deze pagina treft u de beste organisaties voor warme maaltijden in Hengelo. Vergelijk landelijke en lokale aanbieders en bestel direct een aantrekkelijk proefpakket met verantwoorde menu’s als Gestoofde vis met bieslooksaus, ratatouille en witte rijst en Kiphaasje, gemengde groenten, gebakken aardappelen. Elke week vers aan huis geleverd. Via de Maaltijdbutler komen wij met meer informatie over de bereidingswijze van de gerechten, tafeltje dekje, welke services er in de buurt zijn, de actuele prijzen, hoe u kunt bestellen, en meer over subsidies en maaltijdondersteuning.

 • Focus op gezonde maaltijden voor thuis.
 • Vers van het land op uw bord.
 • Geen onnodige toevoegingen of E-nummers.
 • U zit nooit vast aan een abonnement.
 • Houden rekening met dieetwensen.
 • Een vast gezicht aan de deur.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50
Beschikbare proefpakket aanbiedingen juni 2024
ProvincieOverijssel
GemeenteHengelo
Postcode7550
Website gemeentewww.hengelo.nl
Recept tip:Spaghettischotel bolognese
Gemiddelde prijs€6,15

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Hengelo

Het is een trend dat ouderen langer thuis blijven wonen. Desalniettemin, even naar de super toe en koken wordt steeds lastiger. De gezonde maaltijdservice kan helpen: een gemakkelijke maaltijdoplossing met alle essentiële vitamines en mineralen bezorgd bij u thuis. Maaltijden als (Sukadelapje in jus, stoofpeertjes en gekookte aardappelen) & (Lam masala, aardappelen, kouseband, roti koek) kunnen klaar worden gemaakt in een simpele magnetron of oven. Binnen no-time een ambachtelijke maaltijd klaarmaken. De lekkerste ingrediënten van het seizoen, lekkere gezonde kruiden, weinig zout en geen e-nummers en lekker veel groenten. Eten volgens de Schijf van Vijf! In de meeste gevallen geleverd door een vaste cateraar of een regionale bezorger. U hebt de keuze uit verschillende soorten maaltijden. Onderstaand volgt handige informatie over goedkope kant-en-klare maaltijden in Hengelo voor ouderen.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden: fantastische gerechten met 100% verse producten. De maaltijd wordt teruggekoeld en vacuüm verpakt. De menu’s zijn ongeveer een week houdbaar in de koelkast. Natuurlijk kunnen ze ook ingevroren worden. Echter, dit is niet gunstig voor smaakbeleving en geur. Belangrijkste voordelen zijn veel verse groenten en voedingswaarden en dat er elke week weer nieuwe gerechten klaar staan. Een minpunt is een zeer minimale houdbaarheidsdatum en dat het wat duurder is.

 • Altijd verse groenten en seizoensproducten.
 • De voordelen zijn optimale smaak en structuur, vers uit de keuken , weinig zout en geen ongezonde toevoegingen.
 • Per week een wisselend aanbod (naar het seizoen) voor maaltijden bestellen in Hengelo.
 • Spaghetti bolognese schotel verkrijgbaar vanaf €6,60.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden na de bereiding direct daarna versneld terug gevroren (geshockfreezed). Smaak, geur en kleur blijven zo erg lang goed. Je kiest deze gerechten voor de uitgebreide houdbaarheid en dat je dus altijd een maaltijd achter de hand hebt. Elke week een bestelling plaatsen is hier dan ook niet noodzakelijk, en is het eenvoudig om een voorraad aan te leggen. Bij de meeste aanbieders is vriesvers voordeliger dan warme bezorging en/of dagvers.

 • Diepvriesmaaltijden worden tot -40 graden ingevroren en kort daarna uitgeleverd.
 • Het belangrijkste voordeel zit ‘m in de langdurige houdbaarheidsdatum en de interessante prijzen.
 • Gewoonlijk is er een vast menu met 50 – 100 gerechten.
 • Rundersaucijsje met vleesjus, aardappelpuree, stoofpeertjes voor €5,15.

Tafeltje dekje Hengelo: warme maaltijd thuisbezorgd

Er zijn situaties waarbij het zelfstandig opwarmen van maaltijden niet kan. In die situatie is tafeltje-dek-je in Hengelo iets wat kan helpen. Deze soort maaltijd zal altijd warm aan de deur worden bezorgd voor bejaarden en ouderen. Deze doelgroep kan direct eten. De grotere keukens zoals Spar Eet Smakelijk bieden deze service doorgaans niet aan. Warm eten laten bezorgen wordt vaak afgehandeld door een lokale keuken. De bezorging is in handen van vrijwilligers. Op de site van uw gemeente (www.hengelo.nl) vindt u de beschikbare opties.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Hengelo.
 • Bedoeld voor bejaarden en kwetsbare mensen die tijdelijk of langdurig niet in staat zijn een maaltijd te bereiden.
 • U kunt snel aan tafel.
 • Bijna altijd aan huis gebracht door plaatselijke restaurants een regionale zorgverlener, of stichting welzijn Hengelo.
 • Verse en lekkere maaltijden zoals Gebakken krieltjes & Javaanse rund.stoof met kokos en gekruide rijst, vanaf plusminus €7,20 incl. bezorging.

Heerlijke maaltijden voor ouderen gratis thuisbezorgd

Heerlijke en gezonde maaltijden vanaf €5,20

maaltijdservice-hengelo

Goedkope maaltijdservice bedrijven in Hengelo vergelijken

Er opereren meerdere aanbieders van eten aan huis. Welke verstrekker komt overeen met mijn situatie? Daarvoor moet men kijken naar wat u precies zoekt (koelvers/vriesvers/warm) en welke prijsklasse u zoekt. In de tabel hieronder vergelijkt u de huidige landelijke bezorgdiensten die de meest verse maaltijden aan huis in Hengelo voor senioren bezorgen aan huis. Per maaltijdbezorger bekijkt u het aanbod (dagvers/koelvers/vriesvers of warm), de beschikbare maaltijd keuzes per week en de geschatte kosten. Bij verschillende bedrijven kunt u direct een goedkoop proefpakket aanvragen.

Keuzehulp: Vergeet hier niet op te letten
Wanneer u wilt kennismaken met een goede bezorger van warm eten moet u kritisch kijken naar een aantal punten. In het volgende schema komen wij met meerdere criteria die toepasbaar zijn bij het zoeken naar de beste maaltijdservice aan huis in Hengelo.

 • Categorie maaltijden: Ligt mijn behoefte bij koelvers/dagvers/vriesvers of warme maaltijden (tafeltje dekje)?
 • Keuze: uit hoeveel maaltijden kan ik wekelijks kiezen?
 • Manier van bestellen: op welke manieren kan ik een bestelling plaatsen? Met een bestellijst, via internet of telefonisch?
 • Aflevermomenten: hoe vaak per week komt de koerier bij mij thuis? Hoe betrouwbaar zijn deze medewerkers?
 • Opties voor betalen: hoe gaat de betaling in z’n werk? Gaat dat middels automatische incasso of kan ik elke bestelling los voldoen?
 • Klantenservice: hoe wordt ik behandeld bij klachten en opmerkingen?
 • Beoordelingen: win informatie in bij buren/familie/vrienden en bezoek een review site zoals www.ekomi.nl.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: vandaag geoogst morgen op het bord, razendsnel op tafel.
 2. Apetito: kant en klaar concept, behulpzame klantenservice.
 3. Mealhero: zelf maaltijden samenstellen, focus op gezonde maaltijden.
 4. Vers aan Tafel: eigen voedingsdeskundigen, uitstekende bezorging.
 5. Maaltijdservice.nl: samenwerking met PostNL, zonder abonnement.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële regionale maaltijdbezorging
In de lijst hierboven treft u nuttige informatie over de grote landelijke leveranciers. Waar deze aanbieders zich op onderscheiden is het grote aanbod, de opties voor bezorging en verschillende bestelopties (telefonisch/online/menulijst). Ook in de regio zijn er mogelijk verschillende vrijwilligersorganisaties, cateringbedrijven en zorginstellingen die zorg dragen voor het klaarmaken en/of aan huis bezorgen van maaltijden bij bejaarden en mensen met een beperking. Wellicht bieden zij ook tafeltje dekje aan (warme bezorging). Enkele van deze mogelijke lokale adressen worden hieronder weergegeven. Informeer vrijblijvend om te kijken of zij iets voor u kunnen doen. U kunt uw suggesties van nieuwe adressen naar ons mailen.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager R. ElzingaVeldhoflanden 47542 LAEnschede
SPAR express Enschede HaakbergerHaakbergerstraat 6027545 PGEnschede
Stichting Landgoed AlGoed – BuitenBuurtHuisBurgemeester Stroinkstraat 4117547 RHEnschede
BoodschappenboerHet Wolbert 30 a7547 RAEnschede

Dieetmaaltijden thuis laten bezorgen

Op latere leeftijd wordt voeding meer en meer belangrijk. Denk aan een allergie / voedselovergevoeligheid, lichamelijke klachten of om weer op gewicht te komen. De bekende aanbieders bieden een uitstekend assortiment gericht op meerdere diëten. Van vetarm tot en met kaliumbeperkt: het is allemaal verkrijgbaar. Onderstaand presenteren wij een handig lijstje met de meest voorkomende dieetmaaltijden in Hengelo.

Lijst met dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: gezonde gerechten zonder vlees en vis.
 • Glutenvrij: maakt het leven met een glutenintolerantie of gevoeligheid eenvoudiger.
 • Lactosevrij / beperkt: wanneer u lactose niet of niet volledig kan verteren.
 • Gemalen: dit is vaak een soort puree, handig als kauwen niet goed wil. Het alternatief is de vloeibare maaltijd (als ook slikken niet gaat).
 • Zoutarm: voorgeschreven in het geval van bijvoorbeeld nier- en hartziekten. Soms wordt het ook natriumarm of kaliumbeperkt genoemd.
 • Koolhydraatarm: koolhydraatrijke producten als aardappelen, brood, pasta, rijst minderen.
 • Eiwitrijk: afvallen met een stabiele bloedsuikerspiegel.
 • Biologische maaltijdservice: zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met dier en milieu.

Vergelijk en vind de beste maaltijdservice in de regio

Gemakkelijk online warme maaltijden bestellen en gratis laten bezorgen

Uitleg over subsidies en hulp bij eten en drinken

We hebben allemaal baat bij een smaakvolle maaltijd met genoeg groenten, voedinsvezels en gezonde vetten. Het is in feite het startpunt van een fit en gezond lichaam. Veel 80-plussers en andere kwetsbare mensen kunnen niet meer zelf een maaltijd bereiden. Subsidie maaltijdvoorziening Hengelo of maaltijdondersteuning kan soms worden aangevraagd. Graag informeren wij u over de mogelijkheden.

Bijzondere bijstand en speciaal tarief (korting)
Ouderen en chronisch zieken met een minimaal inkomen kunnen soms tegen een speciaal tarief bestellen of krijgen een subsidie. In sommige gemeenten is er een kortingspas. Normaal gesproken werken gemeenten met geselecteerde aanbieders. Soms kan men ook een beroep doen op bijzondere bijstand: een vergoeding voor bijzondere noodzakelijke (onvermijdbare) extra kosten. De basis hiervoor is inkomen en persoonlijke situatie. Via portalen van de gemeente www.hengelo.nl zijn deze regelingen verder uitgewerkt.

Maaltijdondersteuning vanuit WLZ, Zvw en WMO
Maaltijdondersteuning kan worden aangevraagd bij uiteenlopende situaties. Neem nou de situaties waarin men geen boodschappen meer kan doen of als iemand uit zichzelf niet gaat eten of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt gesubsidieerd vanuit de de Zvw (zorgverzekeringswet), de WMO (Wet langdurige zorg) en de Wlz (wet langdurige zorg) voor maaltijden bezorgen in Hengelo.

(Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning
Dankzij de (Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning wil de gemeente Hengelo chronisch zieken, gehandicapten en ouderen ondersteunen om prettig en zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Ouderen in de provincie Overijssel dienen zich te melden bij het WMO-loket wanneer zij extra zorg nodig hebben. In de basis hebben kunt u hulp krijgen via algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Algemene voorzieningen worden in de hele gemeente beschikbaar gesteld. Diensten als een ontmoetingsruimte of maaltijdverzorging. Een maatwerkvoorziening is afgestemd op de individuele situatie. O.a. een persoonlijke hulp tijdens het eten.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Ouderen met een WLZ-indicatie kunnen gebruik maken van de Wet langdurige zorg. Het ontvangen van hulp bij eten en drinken als klaarmaken van de gerechten is mogelijk bij alle leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Thuis, in een instelling, aangepaste woonvorm, bij een volledig pakket thuis (vpt), persoonsgebonden budget (pgb) of modulair pakket thuis (mpt). De thuiszorg maaltijden worden aangeboden via de Wlz indien de hulpbehoevende in een instelling woont of gebruik maakt van het volledig pakket thuis (vpt). Heeft u vragen? Neem dan contact op met de thuiszorgleverancier. Onder bepaalde omstandigheden kan men aankloppen bij de zorgverzekering voor extra zorg of ondersteuning. Dit gaat via de thuiszorg (wijkverpleging).

Veelgestelde vragen (FAQ) over eten aan huis bezorgen

Welke prijzen hanteren ze voor maaltijden aan huis voor senioren?
De onkosten van kant-en-klaar maaltijden aan huis fluctueren tussen de €5,25 tot €6,60. Hieraan ten grondslag liggen zaken als het soort maaltijd (koelvers, vriesvers, warm), soort maaltijd (vlees, vis of vegetarisch) en het aantal keer dat u bestelt. Een diepvriesmaaltijd is er vanaf €5,10, een koelvers menu is er vanaf €5,65 en tafeltje dekje wordt aangeboden vanaf €7,05 met bezorging. Verscheidene maaltijdbezorgers verstrekken een eigen proefpakket. Zo kunt u goedkope maaltijden in Hengelo uitproberen. Denk aan 3 maaltijden voor €15.

Moet ik verplicht een abonnement nemen?
Nee, deze organisaties werken niet met een vast abonnement. U spreekt zelf af het aantal en ook welke maaltijden bij u thuis worden bezorgd. Het bestellen doet u eenvoudig via internet, per telefoon of geef de bestellijst met uw keuzes mee aan de bezorger. Meestal werken bedrijven met automatische incasso. Hierdoor wordt een vervolgbestelling op een automatische manier betaald. U hoeft dan dus niet steeds opnieuw te betalen.

Hoe gaat de maaltijdbezorging in z’n werk?
Dat is afhankelijk van bedrijf en provincie. Een aanzienlijk aantal maaltijdvoorzieningen hebben een eigen bezorgdienst. Op deze manier kunnen ze eenvoudig in Hengelo eten bezorgen. Na uw eerste aankoop kunt u dikwijls een vaste bezorgdag in de week afspreken. Tafeltje Dekje betekent een dagelijkse warme levering. Elke week zal er een levering van dagverse maaltijden plaatsvinden. Diepvriesmaaltijden worden geleverd in grotere aantallen, maar dan heeft u wel veel vriesruimte nodig.

Hoe werkt het opwarmen van het eten?
Het warm maken van eten kunt u op verschillende manieren doen. De magnetron biedt de snelste weg. Prik een aantal gaatjes in de plastic afdekking en kies voor een opwarmtijd van 8 minuten op 600 watt. Heeft u meer dan 1 portie te verwarmen? Kies dan een wat langere opwarmtijd. De oven gebruiken is ook een optie: laat de oven opwarmen (120 graden) en zet de maaltijd er vervolgens een half uur in. Afsluitend is ook een pan op het fornuis goed te gebruiken. Op de doos leest u de unieke opwarminstructies per maaltijd. Deze zijn leidend!