Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Lellens

Aan de slag met een maaltijdservice in Lellens? Iedere dag een gezonde maaltijd is de basis van een energiek en fit gevoel. Met name voor bejaarden en ouderen. Voor deze doelgroep is het soms lastig om dit zelf klaar te maken. In dit soort gevallen is er een oplossing, namelijk de maaltijdservice voor senioren: voedzame en verantwoorde maaltijden laten bezorgen die u in een paar minuten kunt opwarmen in de magnetron. Op onze maaltijdservice-vergelijker bekijkt u handige adressen voor het bezorgen van warme maaltijden in Lellens. Maak uw keuze en probeer een goedkoop proefpakket smaakvolle menu’s als Vegetarische rookworst met vegetarische jus, stamppot andijvie en Sukadelap, rode kool met appel, gekookte aard.. Snel en kosteloos thuisbezorgd. Op onze vergelijker treft u o.a. nuttige informatie over de herkomst van de menu’s, tafeltje dekje, leveranciers, wat de kosten zijn, veelgestelde vragen rondom bestellen en bezorging, en info rondom financiële hulp / subsidies.

 • Dagelijks een lekkere en verantwoorde maaltijd.
 • Met ingrediënten vers van het land.
 • Lekkere gezonde kruiden, weinig zout en geen e-nummers.
 • Flexibel, geen verplichte afname.
 • Het actuele aanbod wisselt per week.
 • Altijd een vertrouwd gezicht aan de deur.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99
Beschikbare proefpakket aanbiedingen november 2023
ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9794
Website gemeentegemeente.groningen.nl
Recept tip:Gepaneerde kipnuggets
Gemiddelde kosten€6,40

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Lellens

We zien dat ouderen steeds langer zelfstandig wonen. Desalniettemin, inkopen doen voor de boodschappen en een warme maaltijd koken gaat niet altijd vanzelf meer. De gezonde maaltijdservice biedt uitkomst: een eenvoudig lekker gerecht bomvol groente en de benodigde bouwstoffen bij u thuis geleverd. Menu’s zoals (Gebakken kibbeling met vegetarische jus, aardappelpuree, broccoli) + (Runderlapje, snijbonen, gekookte aardappelen) zijn op te warmen middels de magnetron of oven. Razendsnel een geschikte maaltijd koken. Met ingrediënten vers van het land, alles zoutarm en smaakvol zonder slechte toevoegingen en doorgaans met minimaal 200 gram groente. Verantwoorde voeding volgens de schijf van vijf. Gewoonlijk aan huis bezorgd door een goede cateraar of een regionale bezorger. Het assortiment wisselt en bevat diverse verschillende gerechten. In het volgende stukje komt nuttige informatie over smakelijke en gezonde kant-en-klare maaltijden in Lellens voor bejaarden en gehandicapten.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden zijn volwaarde menu’s met 100% verse producten. Na het koken worden de maaltijden snel teruggekoeld. De gerechten zijn circa vijf dagen tot een week houdbaar (koelkast). Eventueel kunt u het invriezen. U levert dan wel in op o.a. versheid, smaak en reuk. Waarom kiezen voor koelvers: ingrediënten vers van het land en van het seizoen en een wekelijks wisselend aanbod. Houd wel rekening met dat het maar enkele dagen houdbaar is en dat de maaltijden beginnen bij zo’n €6,00.

 • Smaakvolle menu’s met verse producten.
 • In trek vanwege natuurlijke smaak en structuur, maximaal vers en zonder allerlei kunstmatige toevoegingen.
 • Iedere week kiezen uit nieuwe smaken bij het maaltijden bestellen in Lellens.
 • Zuurkoolstamppot, spekjes, schijfjes rookworst is er al voor €6,10.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden vers klaargemaakt en dan direct daarna versneld terug gevroren (geshockfreezed). De oorspronkelijke smaak en structuur blijven zo goed mogelijk behouden. Redenen om hiervoor te kiezen zijn de uitstekende houdbaarheid en de grote variatie in aanbieders van dit type eten. 1 of 2 leveringen per week is hier dan ook niet noodzakelijk, en ook hoeft u niet bang te zijn zonder eten te zitten. In veel gevallen is vriesvers betaalbaarder dan verse (tafeltje dekje) warme leveringen.

 • Diepvriesmaaltijden worden tot -40 graden ingevroren en direct klaargemaakt voor verzending.
 • Het belangrijkste voordeel zit ‘m in de uitgebreide houdbaarheidsdatum en de kostprijs per maaltijd.
 • In de basis kunt u kiezen uit circa 75 maaltijden en soepen.
 • Stamppot spinazie a la creme al vanaf €4,75.

Tafeltje dekje Lellens: warme maaltijd thuisbezorgen

Begint het opwarmen van gerechten ingewikkeld te worden? Dan is tafeltje-dek-je in Lellens een ideale dienst. We hebben het dan over maaltijden die warm aan de deur worden bezorgd voor bejaarden of zieken. Het gerecht kan meteen geconsumeerd worden. Landelijke serviceverleners zoals Vers voor thuis kunnen daar wat minder in betekenen. Warm eten bezorgen bij u thuis wordt standaard op touw gezet door een stichting of lokale keuken. Vaak wordt het bezorgd door vrijwilligers. Op de gemeentelijke website (gemeente.groningen.nl) achterhaalt u wat er in uw gemeente wordt aangeboden.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Lellens.
 • Perfect voor o.a. bejaarden of zieken die de kant-en-klaar maaltijden niet zelf meer kunnen opwarmen.
 • 100% vers en warm bezorgd.
 • Vaak gefaciliteerd plaatselijke restaurants een lokale zorginstelling, of stichting welzijn Groningen.
 • Kies uit gerechten zoals Hamlapje, tuinboontjes, spekjes, aardappelpuree, bieslook of Bami goreng met rundvlees, vanaf circa €7,05, met gratis bezorging.

Heerlijke maaltijden voor senioren aan huis geleverd

Seizoensgebonden en bewuste menu’s vanaf €5,45

maaltijdservice-lellens

Goedkope maaltijdservice bedrijven in Lellens vergelijken

Er werken velerlei bezorgrestaurants en grote keukens die bezorgen. Welke bezorgdienst past goed bij mijn situatie? Daarvoor moet men kijken naar het type maaltijden dat u zoekt en de maximale prijs. Hieronder checkt u een vergelijking van landelijke aanbieders die de smaakvolste verse maaltijden aan huis in Lellens voor senioren aan huis leveren. Per onderneming checkt u het soort maaltijden (koelvers, diepvries of warm aan huis), het aantal verschillende gerechten en de geschatte kosten. Bij verschillende leveranciers kunt u direct een goedkoop proefpakket aanvragen.

Keuzehulp: Vergeet hier niet op te letten
Wanneer u wilt kennismaken met een goede bezorgdienst van kant en klare gerechten moet u op een aantal zaken letten. In het volgende schema bekijkt u verschillende punten die men kan analyseren bij het vergelijken van de beste maaltijdservice aan huis in Lellens.

 • Categorie menu’s: Wil ik koelverse-, diepvries of maaltijden die warm worden bezorgd (tafeltje dekje)?
 • Aanbod: hoeveel gerechten zijn er om uit te kiezen?
 • Opties voor bestellen: op welke manier kan ik contact zoeken met de medewerkers? Doorgaans kan dit per telefoon, online of menulijst.
 • Bezorging: wanneer en hoe vaak wordt er bij mij thuisbezorgd? Is dit een betrouwbare service?
 • Betaling: hoe is het betaalproces vormgegeven? Wordt er gebruik gemaakt van automatische incasso en kan ik ook aan de deur betalen?
 • Klantenservice: hoe goed is de organisatie bereikbaar klachten en opmerkingen?
 • Reviews: informeer bij huidige klanten naar hun ervaringen en lees actuele klantbeoordelingen op bijv. Trustpilot.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: vers, persoonlijk, herkenbaar, groot assortiment.
 2. Apetito: gratis voedingsadvies, behulpzame klantenservice.
 3. Mealhero: zelf uw gerechten samenstellen, aantrekkelijk proefpakket.
 4. Vers aan Tafel: dagverse maaltijden ingevroren, gezond en gevarieerd.
 5. Maaltijdservice.nl: gekoeld aan huis, een handige webwinkel.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële lokale maaltijdbezorging
In de maaltijdservice-vergelijker treft u nuttige informatie over erkende landelijke bezorgdiensten. Waar deze aanbieders zich op onderscheiden is een uitgebreid assortiment, snelle bezorging en een uitstekende klantenservice. Ook in uw eigen regio zijn er mogelijk verscheidene zorginstellingen of cateringbedrijven die bezig zijn met het bereiden en/of leveren van gerechten bij senioren en kwetsbare mensen. Wellicht kunnen deze aanbieders ook warm leveren. Een aantal van deze mogelijke lokale adressen hebben wij samengevat in deze tabel. U kunt deze bedrijven opbellen en vragen naar de opties. Suggestie? Mail ons gerust.

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij GrootP.J. Jongstraat 1101614 LH Lutjebroek
SPAR ZonnelaanZonnelaan 809742 BNGroningen
Serviceflat NoordwijkHoofdweg 2969765 CPPaterswolde
Zorggroep Drenthe – SymphonieHooiweg 189761 GREelde

Dieetmaaltijden bestellen en laten bezorgen

Wanneer we ouder worden moeten we goed op voeding letten. Dit kan zijn om een allergie, een (chronische) ziekte of om op gezond gewicht te blijven. De bekende organisaties bieden een steeds beter assortiment gericht op diverse diëten. Van zoutvrij tot en met vegetarisch: bijna niets is te gek. In het blok hieronder vind u een overzicht met enkele dieetmaaltijden in Lellens.

De meest gekozen dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: gezonde gerechten zonder vlees en vis.
 • Glutenvrij: kant-en-klare maaltijden voor iedereen met een gluten dieet.
 • Lactosevrij / beperkt: wekelijks lekkere maaltijden bezorgd zonder melkproducten.
 • Gemalen: herkenbare gerechten bieden uitkomst bij kauw- en slikproblemen. Vloeibare maaltijden hebben een geheel gladde structuur.
 • Zoutarm: de maaltijd bevat maximaal 5 gram zout. Dikwijls ook aangemerkt als natriumarm of kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: nadruk ligt op het vermijden van bewerkte koolhydraten en suikers.
 • Eiwitrijk: afvallen met een stabiele bloedsuikerspiegel.
 • Biologische maaltijdservice: maaltijden met producten die op een eerlijke manier geproduceerd zijn.

Probeer zelf de maaltijdservice aan huis

Voordelige warme maaltijden bestellen en snel thuisbezorgd

Subsidies en mogelijkheden voor maaltijdondersteuning

Iedereen heeft recht op een dagelijkse maaltijd vol groenten, eiwitten en (gezonde) vetten. Het is van belang voor een energiek en vitaal lichaam. Veel ouderen en andere kwetsbare mensen kunnen niet zelfstandig een maaltijd klaarmaken. Subsidie maaltijdvoorziening Lellens of maaltijdondersteuning is dan natuurlijk welkom. Graag informeren wij u over de mogelijkheden.

Bijzondere bijstand en speciaal tarief (korting)
Ouderen die het financieel zwaar hebben kunnen onder bepaalde omstandigheden een korting krijgen of kunnen aankloppen voor een subsidie. Speciale kortingspassen worden verstrekt aan de zwakke doelgroepen. Doorgaans dient u te bestellen bij de vaste aanbieder. Kijk ook naar de mogelijkheden van bijzondere bijstand: een vergoeding voor extra of hoge kosten. De basis hiervoor is inkomen en persoonlijke situatie. Op de website van de gemeente gemeente.groningen.nl zijn deze regelingen verder uitgewerkt.

Maaltijdondersteuning vanuit WMO, WLZ en Zvw
Maaltijdondersteuning kan in veel situaties een uitkomst bieden. Bijvoorbeeld als men niet meer naar de winkel kan of als er kauw- en slikproblemen zijn, of bij dementie. Hulp bij eten en drinken is vastgelegd door de Zorgverzekeringswet (Zvw), Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) en de Wet langdurige zorg (Wlz) voor maaltijden bezorgen in Lellens.

(Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning
Vanwege de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kan de gemeente Groningen gehandicapten en oudere mensen helpen om zo goed mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Bewoners van de provincie Groningen kunnen terecht bij het WMO-loket als zij extra zorg nodig hebben. Er wordt onderscheid gemaakt tussen algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Dit soort algemene voorzieningen zijn voor iedereen te gebruiken. Denk aan een ontmoetingsruimte en maaltijdvoorzieningen. Een maatwerkvoorziening is hulp voor u persoonlijk. Zoals iemand die samen de maaltijd komt nuttigen.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Bewoners met een WLZ-indicatie kunnen zorg ontvangen via de Wet langdurige zorg. Ondersteuning zoals bijv. het toedienen van de maaltijd valt onder deze leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Met verblijf in een instelling, aan huis, op basis van een volledig pakket thuis (vpt), persoonsgebonden budget (pgb) of modulair pakket thuis (mpt). De thuiszorg maaltijden vallen onder de Wlz op het moment dat men in een instelling woont of een volledig pakket thuis (vpt) heeft. Uw thuiszorgleverancier kan u van extra gegevens voorzien. Onder bepaalde omstandigheden hebt u recht op een vergoeding van uw zorgverzekeraar voor een extra stukje zorg. De wijkverpleging / thuiszorg kan daarbij helpen.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ) over eten aan huis bezorgen

Hoeveel kosten maaltijden aan huis voor ouderen precies?
De kosten van kant-en-klaar maaltijden aan huis komen uit tussen de €4,55 & €6,20. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de kwaliteit (diepvries/dagvers/koelvers), grootte van de maaltijd (klein of gemiddeld) en de grootte van de bestelling. Een diepvriesmaaltijd kunt al bestellen vanaf €5,10, een koelvers menu bestelt u vanaf €5,50 en tafeltje dekje is beschikbaar vanaf €6,55 (aan huis geleverd). Flink wat bedrijven bieden een proefpakket aan. Op die manier kunt u goedkope maaltijden in Lellens laten leveren. Extra voordelig: 6 maaltijden voor €25.

Kan ik vrijblijvend bestellen of moet ik een abonnement nemen?
Nee, u hoeft geen minimale afname per week af te spreken. U maakt zelf uit het aantal en ook welke gerechten aan huis worden bezorgd. Uw maaltijden kunt u kopen in de webshop, per telefoon of gebruik hiervoor de handige bestellijst. Doorgaans geschiedt de betaling via automatische incasso. Aan de hand daarvan wordt een eventuele volgende bestelling op een automatische manier betaald. Zo kan het bestellen altijd doorgaan.

Hoe gaat de maaltijdbezorging in z’n werk?
Dit varieert per keuken en woonplaats/wijk. Meerdere maaltijdvoorzieningen hebben eigen koeriers in dienst. Daardoor kunnen ze zonder moeite in Lellens eten bezorgen. Nadat uw eerste order is geplaatst kunt u vaak afspreken dat ze op een vaste dag in de week komen. Tafeltje dekje wordt dagelijks bezorgd. Dagverse maaltijden komen vaak 2 keer in de week. In het geval van diepvriesmaaltijden komt de bezorger eens in de 2 of 3 weken, maar dan heeft u wel veel vriesruimte nodig.

Hoe kan ik het eten opwarmen?
Het eten warm maken kan op verschillende manier. In de magnetron is de maaltijd snel klaar. Prik gaatjes in de afdekfolie en stel het in op 6-7 minuten op rond de 700 watt. 2 maaltijden tegelijk opwarmen? Dan kost het iets meer tijd. Het gebruik van een oven raden we ook aan: start met het voorverwarmen van de oven (120 graden) en zet het gerecht er +/- 35 minuten in. Uiteindelijk kan men ook kiezen voor opwarmen met een pan. Op de doos staan de opwarminstructies vermeld. Volg altijd deze adviezen op!