Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Lactosevrije maaltijden

Er is tegenwoordig heel veel mogelijk als het gaat om thuisbezorgen van lactose vrije maaltijden aan huis. Heel veel aanbieders hebben hun recepten aangepast en nieuwe producten ontwikkeld om aan deze groeiende vraag te kunnen voldoen. Om een gezonde en complete maaltijd aan te bieden worden er wel gewerkt met de schijf van 5, met focus op weinig zout, voldoende groente en natuurlijk smaak. Om maaltijden lactosevrij aan te kunnen bieden wordt elke detail van het recept goed bekeken en getest.

Wat is lactose?

Lactose is een suiker die van nature voorkomt in melk en veel melkproducten en wordt ook wel melksuiker genoemd. Lactose op zich kan niet worden geabsorbeerd in dunne darm. Het moet worden gesplitst in de wel verteerbare suikers glucose en galactose. Voor deze omzetting is het enzym lactase nodig, dat in de dunne darmwand wordt aangemaakt. Welke klachten ontstaan er bij een lactose-intolerantie? De onverteerde lactose komt in de dikke darm terecht waar het door de darmflora als substraat wordt gebruikt. Hierbij worden korte ketenvetzuren (acetaat, propionaat en butyraat) geproduceerd evenals gassen, zoals waterstof en methaan. Hierdoor kunnen klachten ontstaan zoals buikpijn, krampen, diarree, winderigheid en opgeblazen gevoel.

Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze

De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Een maaltijd zonder lactose bestellen

In supermarkten vind je helaas veel te weinig producten die gluten- en/of lactosevrij zijn. Daarom vind je ze nu bij maaltijdbutler.nl. Je hoeft de deur dus niet meer uit om aan je glutenvrije én lactosevrije maaltijden te komen; met een paar klikken worden ze bij je thuisbezorgd. Gerechten uit de webshop van de maaltijdservice zijn gegarandeerd lactosevrij als het tekentje daarbij staat. Een ruime keuze, goede en complete informatie, de beste kwaliteit en vriendelijke klantenservice die u kan helpen. Helaas heeft nog niet elke maaltijdvoorziening de mogelijkheid u deze type maaltijden aan te bieden. Bijvoorbeeld omdat het aanbod te klein is of omdat er ook andere maaltijden in dezelfde keuken worden werkt (met een risico op verwerking van lactose in de maaltijd).

Welke producten kun je eten?

Als we kijke naar melk, yoghurt, vanilleyoghurt, roomkaas, kwark of crème fraîche dan dient u altijd een speciaal geproduceerd van bijvoorbeeld Arla te nemen. Een normaal product bevat namelijk altijd wel lactose. Eigenlijk is er veel heel veel ingrediënten wel een alternatief vindbaar. Lees altijd goed een verpakking door om er zeker van te zijn dat deze geen lactose bevat. De warme maaltijden die aan huis worden bezorgd bevatten doorgaans allemaal wel sporen van lactose. Door echter de speciale lactose vrije gerechten te bestellen kunt u dit voorkomen (hetzelfde geldt voor glutenintolerantie of koolhydraatarm).

Welke recepten zijn geschikt?

Om u een idee te geven van de mogelijkheden om zelf te koken, of maaltijden om te bestellen, kun u onderstaande lijst met recepten eens bekijken. Deze maaltijden zijn simpel zelf te bereiden en soms ook aan te vragen bij uw lokale maaltijdservice of tafeltje dekje. Het is belangrijk om bij het bestellen nogmaals goed te bekijken of alle individuele ingredienten ook lactose arm zijn. Hetzelfde geldt vaak voor de vetarme gerechten.

  • Boe­ren­huts­pot met fi­let­lap­jes en ge­bak­ken ui­en
  • Spi­cy wok­ge­recht met vol­ko­ren­noe­dels en gar­na­len
  • Kool­wraps met ve­ga­ge­hakt, kom­kom­mer en ra­dijs
  • Ge­le-lin­zen­spa­ghet­ti met knol­sel­de­rij
  • Zalm­car­p­ac­cio met man­go, kom­kom­mer en avo­ca­do
  • Pasta in avocadosaus met coquilles
  • Pompoen salade met bloedsinaasappel en tahin
  • Vegetarische poke bowl met tempeh en broccolini