Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Edam-Volendam

Ook benieuwd naar de opties voor een maaltijdservice in Edam-Volendam? Een dagelijkse gezonde maaltijd is cruciaal voor een goede lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Dit is bovenal van toepassing voor ouderen en bejaarden. Mogelijk lukt het u niet om dit zelfstandig regelen. In dit soort gevallen is er de maaltijdservice voor senioren: super verse en vooral heel lekkere maaltijden aan huis bezorgd die u eenvoudig kunt opwarmen. Op de Maaltijdbutler treft u een overzicht met de beste aanbieders van warme maaltijden in Edam-Volendam. Vergelijk landelijke en lokale aanbieders en ga van start met een zeer betaalbaar proefpakket met smaakvolle menu’s als Lekkerbekje remouladesaus sperziebonen puree en Stamppot rode kool met hachee. Op een vast moment in de week bij u geleverd. Op Maaltijdbutler.nl bekijkt u belangrijke informatie over de oorsprong van de menu’s, tafeltje dekje, welke aanbieders er zijn, actuele prijzen, veelgestelde vragen rondom bestellen en bezorging, en informatie rondom subsidies en de wet- en regelgeving m.b.t. maaltijdondersteuning.

 • Gezonde maaltijden voor iedereen toegankelijk.
 • Vers van het land op uw bord.
 • Bomvol belangrijke voedingsstoffen.
 • Geen vast abonnement, u zit nergens aan vast.
 • Ook voor mensen met dieet of allergie.
 • Altijd een vertrouwd gezicht aan de deur.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50
Beschikbare proefpakket aanbiedingen juni 2024
ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1131
Website gemeentewww.edam-volendam.nl
Recept tip:Babi pangang
Gemiddelde kosten€5,90

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Edam-Volendam

Steeds meer ouderen kiezen voor langer (zelfstandig) thuiswonen. Alleen, zelf naar de winkel gaan en kokkerellen lukt niet altijd. De gezonde maaltijdservice biedt ondersteuning: elke dag een gemakkelijke maaltijd met voldoende groenten en vitamines bezorgd tot in de keuken. Menu’s zoals (Sucade Hollandaise) of (Kip Cordon Bleu, bloemkool, broccoli, aardappelen) worden op temperatuur gebracht middels de oven of magnetron. Razendsnel een goede maaltijd klaarzetten. Bereid met verse en lokale ingrediënten, zonder onnodige toevoegingen en altijd voldoende groente. Volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf. In de meeste gevallen thuis geleverd door een goede cateraar of een vast gezicht aan de deur. U kunt kiezen uit diverse verschillende gerechten. In het volgende stukje bekijkt u handige informatie over voedzame kant-en-klare maaltijden in Edam-Volendam voor ouderen.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden worden gekookt met de meest verse ingrediënten. Daarna wordt het direct teruggekoeld naar onder de 5 graden celsius. Deze maaltijden zijn ongeveer 5 dagen in de koelkast te bewaren. Als je het invriest kan je het veel langer bewaren. Echter, dit is niet gunstig voor versheid, smaak en reuk. Het belangrijkste voordeel zit ‘m in ingrediënten vers van het land en van het seizoen en dat het aanbod wekelijks varieert. Houd wel rekening met dat het maar enkele dagen houdbaar is en dat het in de regel iets duurder is.

 • Bereid met de lekkerste streekproducten.
 • Voordelen: heerlijke smaak, vers uit de keuken en zonder e-nummers en ongezonde toevoegingen.
 • Elke week weer nieuwe verrassende menu’s voor maaltijden bestellen in Edam-Volendam.
 • Varkenssteak in jus vanaf €5,95.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden na bereiding direct ingevroren (shock freeze). Het frisse uiterlijk en de smaak blijven zo goed mogelijk behouden. Ze zijn populair door de uitstekende houdbaarheid en de relatief lage prijs van het eten. Meerdere leveringen per week is dan meestal ook niet nodig, en ook hoeft u niet bang te zijn zonder eten te zitten. Vaak is vriesvers voordeliger t.o.v. dagverse tafeltje dekje.

 • Diepvriesmaaltijden worden tot -40 graden ingevroren en in korte tijd uitgeleverd.
 • Het gemak zit ‘m in de prima houdbaarheidsdatum en de lage kosten.
 • In het algemeen kunt u kiezen uit circa 50 tot wel 100 gerechten.
 • Zalmfilet, dillesaus, Parijse worteltjes, aardappelpuree al vanaf €4,95.

Tafeltje dekje Edam-Volendam: warme maaltijd laten bezorgen

Er zijn situaties waarbij het zelfstandig opwarmen van maaltijden niet kan. In dat geval is tafeltje-dek-je in Edam-Volendam een ideale dienst. Het gaat hier om maaltijden die warm aan de deur worden bezorgd voor bejaarden of zieken. Deze doelgroep kan direct eten. De bekende leveranciers zoals Vers aan tafel kunnen dit doorgaans niet faciliteren. Warm eten thuisbezorgen wordt meestal op touw gezet door plaatselijke keukens en organisaties. Meestal worden vrijwilligers ingezet om het eten rond te brengen. Via portalen van de gemeente (www.edam-volendam.nl) ziet u wat er in uw gemeente wordt aangeboden.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Edam-Volendam.
 • Perfect voor o.a. bejaarden of mensen met een beperking die de maaltijd niet meer kunnen opwarmen.
 • Opwarmen is niet meer nodig.
 • Bijna altijd verzorgd door lokale restaurants een regionale zorgverlener, of stichting welzijn Edam-Volendam.
 • Kies uit gerechten zoals Grootmoeders kippannetje en Tortellini gevuld met kaas, vanaf plusminus €7,50 incl. levering.

Heerlijke maaltijden voor ouderen aan huis bezorgd

Gevarieerde en koelverse menu’s vanaf €5,95

maaltijdservice-edam-volendam

De top-maaltijdservice bedrijven in Edam-Volendam vergelijken

Men kan kiezen uit verschillende bezorgrestaurants en grote keukens die bezorgen. Welke leverancier biedt uitkomst voor mijn situatie en wensen? Denk eerst na over het soort eten dat u wenst en welke tarieven bij u passen. Onderstaand treft u een overzicht met landelijke dienstverleners die de beste verse maaltijden aan huis in Edam-Volendam voor senioren aan huis leveren. Per bezorgrestaurant vindt u het soort maaltijden (tafeltje dekje, koelvers of vriesvers), het aantal maaltijden waar men uit kan kiezen en de vanafprijs. Bij diverse aanbieders kunt u direct een goedkoop proefpakket aanvragen.

Keuzehulp: Zaken waar u op moet letten
Op het moment dat u zich aan het oriënteren bent naar een professionele maaltijdbezorger van ovengerechten zijn er diverse belangrijke aspecten. In de volgende lijst bekijkt u meerdere zaken die relevant zijn voor het achterhalen van de beste maaltijdservice aan huis in Edam-Volendam.

 • Type maaltijden: Ligt mijn voorkeur bij koelvers/dagvers, diepvries of warme gerechten (tafeltje dekje)?
 • Variatie: is er wekelijks een wisselend menu, en hoeveel gerechten?
 • Bestelwijze: via welke manieren kan ik een bestelling doen? Meestal kan dit met pen en papier, telefonisch of online.
 • Bezorging: op welke wijze komt de koerier bij mij thuis? Houdt hij ook ook een oogje in het zeil?
 • Betaalwijze: hoe kan ik mijn bestelling voldoen? Wordt er gebruik gemaakt van automatische incasso of moet ik elke bestelling los betalen?
 • Klantenservice: hoe kan ik het bedrijf bereiken bij een vraag?
 • Ervaringen: informeer bij huidige klanten naar hun ervaringen en bekijk de huidige reviews op o.a. feedbackcompany.com.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: zonder onnodige toevoegingen, geen afnameverplichtingen.
 2. Apetito: meer dan 180 maaltijden, vele tevreden klanten.
 3. Mealhero: met eigen slimme stomer, flexibel contract.
 4. Vers aan Tafel: de vriesvers specialist, breed assortiment.
 5. Maaltijdservice.nl: vanaf 6 gerechten gratis bezorgd, geen afnameverplichtingen.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële maaltijdbezorging in de regio
In de maaltijdservice-vergelijker checkt u nuttige informatie over de grote landelijk opererende bedrijven. Het prettige hierbij is het grote aanbod, professionele bezorging en op een gebruiksvriendelijke manier bestellen. Ook in de regio zijn er mogelijk allerlei maaltijdservices, cateringbedrijven en zorginstellingen die dagelijks actief zijn met het bereiden en/of het bezorgen van maaltijden bij ouderen en kwetsbare mensen. Wellicht kunnen deze aanbieders ook warm leveren. De adresgegevens van mogelijke lokale adressen hebben we onder elkaar gezet in de tabel. Vraag gerust eens of deze organisaties wat voor u kunnen doen. Suggesties? Neem contact met ons op.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager Michel en Miriam SchöninghGruttoplein 121113 HMDiemen
SPAR express DiemenMuiderstraatweg 591111 PTDiemen
Resto Van Harte – Buurtcentrum HolendrechtHolendrechtplein 36 /381106 LPAmsterdam
HVO-Querido – Anton De KompleinAnton de Komplein 2321102 DRAmsterdam

Dieetmaaltijden bestellen en laten bezorgen

Juist voor ouderen is voeding zeer belangrijk. Bijvoorbeeld vanwege een allergie, een ziekte of om af te vallen. De huidige aanbieders bieden speciale menu’s voor meerdere diëten. Van lactosevrij tot aan veganistisch: het wordt allemaal thuisbezorgd. In het blok hieronder bieden wij een beschrijving van populaire dieetmaaltijden in Edam-Volendam.

Lijst met dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: een snelle maaltijd zonder vlees en vis op tafel.
 • Glutenvrij: draagt bij aan een gezond ontlastingspatroon.
 • Lactosevrij- en beperkt: menu’s zonder melkproducten van koeien, schapen of geiten.
 • Gemalen: als u nog wel kunt slikken, maar niet meer kunt kauwen. Daarnaast zijn er vloeibare maaltijden als het slikken niet gaat.
 • Zoutarm: minder zout aan het eten toegevoegd. Ook wel bekend als natriumarm kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: nadruk ligt op het vermijden van bewerkte koolhydraten en suikers.
 • Eiwitrijk: eiwitrijk eten is een bron van energie en de bouwstof voor het lichaam.
 • Biologische maaltijdservice: met ingrediënten van agrarische herkomst.

De beste maaltijdservice aan huis voor senioren

Heerlijke warme maaltijden bestellen en snel en gratis thuisbezorgd

Subsidies en mogelijkheden voor maaltijdondersteuning

Iedereen heeft behoefte aan een smakelijke maaltijd met belangrijke voedingsstoffen (zoals mineralen en sporenelementen). Het draagt bij aan een fit en vitaal leven. Veel bejaarden en mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen niet meer dagelijks een gezonde maaltijd op tafel zetten. Subsidie maaltijdvoorziening Edam-Volendam of maaltijdondersteuning is dan gewenst. Graag informeren wij u over de mogelijkheden.

Korting bij de maaltijdservice en bijzondere bijstand
Ouderen die het financieel zwaar hebben kunnen soms bestellen met een korting. Het kan ook zijn dat hiervoor een speciale subsidie is. Vaak is er een speciale kortingspas in het leven geroepen. Gewoonlijk werken gemeenten samen met 1 of 2 vaste aanbieders. Mogelijk kunt u aanspraak doen op bijzondere bijstand: een vergoeding voor extra of hoge kosten. Men kijkt in dit geval naar uw financiële situatie. Via de App of website van de gemeente www.edam-volendam.nl treft u meer informatie.

Maaltijdondersteuning via de WLZ, WMO en Zvw
Maaltijdondersteuning kan om verschillende redenen nodig zijn. Voorbeelden zijn wanneer men geen boodschappen meer kan doen of als men geen bestek kan vasthouden, of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt mogelijk gemaakt door de de WMO (Wet langdurige zorg), de Zvw (zorgverzekeringswet) en de Wlz (wet langdurige zorg) voor maaltijden bezorgen in Edam-Volendam.

(Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning
Via de (Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning moet de gemeente Edam-Volendam mensen met een (lichamelijke) beperking en senioren helpen om prettig en zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Ouderen en chronisch zieken in de provincie Noord-Holland dienen zich te wenden tot het WMO-loket als er vraag is naar extra ondersteuning. In de basis hebben kunt u hulp krijgen via algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Algemene voorzieningen zijn voor iedereen toegankelijk. Denk aan boodschappendiensten en maaltijden thuis laten bezorgen. Een maatwerkvoorziening is hulp voor u persoonlijk. Bijvoorbeeld iemand die samen de maaltijd komt nuttigen.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Hulpbehoevenden met een WLZ-indicatie krijgen extra ondersteuning vanuit de Wet langdurige zorg. Een helpende hand bij eten en drinken als bijv. iemand herinneren aan het eten is mogelijk bij alle leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). In een instelling, thuis, bij een volledig pakket thuis (vpt), modulair pakket thuis (mpt) of persoonsgebonden budget (pgb). De thuiszorg maaltijden worden geregeld vanuit de Wlz in het geval men in een instelling woont of in het geval van een volledig pakket thuis (vpt). De thuiszorgleverancier kan hier alles over vertellen. In enkele gevallen kunt u terecht bij uw zorgverzekering voor extra zorg. Neem hiervoor contact op met de wijkverpleegkundige.

Eten aan huis bezorgen: de veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van (warme) maaltijden aan huis laten bezorgen?
De onkosten van kant-en-klaar maaltijden aan huis fluctueren tussen de €5,05 tot €6,65. De prijs hangt af van de wijze van bereiding (koelvers, vriesvers, warm), grootte van de maaltijd (klein of gemiddeld) en het aantal keer dat u bestelt. Een diepvriesmaaltijd wordt aangeboden vanaf €5,05, een koelvers menu wordt aangeboden vanaf €5,50 en tafeltje dekje is al mogelijk vanaf €6,80 (aan huis geleverd). Het gros van de voorzieningen stunten met een proefpakket. Handig, want zo kan men goedkope maaltijden in Edam-Volendam bestellen. Onder andere 2 maaltijden voor €10.

Sluit ik een abonnement af?
Nee, u hoeft geen minimale afname per week af te spreken. U kiest wekelijks het aantal, en welke gerechten worden geleverd. Het bestellen doet u eenvoudig via internet, met een belletje of geef uw wensen door op de bestellijst. Meestal geschiedt de betaling via automatische incasso. Daardoor worden vervolgbestellingen op een automatische manier betaald. Dat scheelt veel tijd en gedoe.

Waar en op welke tijd wordt een maaltijd bezorgd?
Dit varieert per aanbieder en per regio. Verschillende maaltijdvoorzieningen hebben eigen koeriers in dienst. Op basis daarvan kunnen ze met maximale versheid in Edam-Volendam eten bezorgen. Na uw eerste aankoop wordt er contact gezocht om een vaste bezorgdag in te plannen. Bij tafeltje dekje gaat het om een dagelijkse levering. Elke week zal er een levering van dagverse maaltijden plaatsvinden. Bij diepvries wordt er minder vaak bezorgd, maar dan heeft u wel veel vriesruimte nodig.

Hoe snel kan ik gerechten opwarmen?
Een gerecht opwarmen gaat verrassend gemakkelijk. Middels een magnetron gaat dit het snelst. Eerst prikt u een aantal gaatjes in de afdekfolie en verwarm het gedurende 7 minuten op 600 watt. Wilt u 2 gerechten tegelijk opwarmen? Dan moet u het eten iets langer in de magnetron zetten. Het gebruik van een oven raden we ook aan: verwarm de oven voor tot 120 graden en zet de timer op 30 minuten. Bovendien kan u ook kiezen voor het wokken van de maaltijd. Op de maaltijd wordt aangegeven wat de opwarminstructies zijn. Volg altijd deze adviezen op!

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Kwadijk
 • Middelie
 • Warder
 • Oosthuizen
 • Beets
 • Schardam
 • Hobrede
 • Purmer
 • Volendam
 • Edam